Τι σημαίνουν τα σεξουαλικά όνειρα; - Το 70% των ανθρώπων αναφέρουν ότι βιώνουν ένα σεξουαλικό όνειρο στη ζωή τους

Τι σημαίνουν τα σεξουαλικά όνειρα; - Το 70% των ανθρώπων αναφέρουν ότι βιώνουν ένα σεξουαλικό όνειρο στη ζωή τους

👉Τα όνειρα είναι από καιρό στο επίκεντρο ψυχολογικών μελετών. Μπορεί να είναι καταπραϋντικά, παρηγορητικά, τρομακτικά ή μπερδεμένα. Μπορούν επίσης να επηρεάσουν τον ύπνο σας.

Περνάμε κατά μέσο όρο δύο ώρες τη νύχτα βλέποντας όνειρα αλλά πολύ σπάνια θυμόμαστε τι έχουμε δει στον ύπνο μας. Ενώ τα περισσότερα όνειρα συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του σταδίου ύπνου ταχείας κίνησης των ματιών (REM), μπορούν να συμβούν κατά τη διάρκεια οποιουδήποτε σταδίου του κύκλου ύπνου.

Ενώ οι ενήλικες ονειρεύονται αρκετά συχνά, δεν βιώνουν όλοι σεξουαλικά όνειρα. Η επιστημονική έρευνα δεν σταματά να εξερευνά συγκεκριμένα σεξουαλικά όνειρα, αλλά πολλοί θεραπευτές και ψυχολόγοι έχουν τις δικές τους θεωρίες σχετικά με την έννοια των σεξουαλικών ονείρων.

Γιατί έχω σεξουαλικά όνειρα;

Αν και οι νευρολογικές πτυχές των ονείρων είναι αρκετά καλά ερευνημένες, έχει διεξαχθεί λιγότερη έρευνα για να διερευνηθεί το περιεχόμενο και το νόημα διαφόρων τύπων ονείρων. Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν πολλές θεωρίες σχετικά με το ρόλο που παίζουν τα όνειρα στην ανθρώπινη ψυχή. Μερικοί θεωρητικοί πιστεύουν ότι τα όνειρα μας επιτρέπουν να δράσουμε σε πιθανά σενάρια ή να βοηθήσουμε τον εγκέφαλό μας να χαρτογραφήσει και να αποθηκεύσει αναμνήσεις. Άλλοι ερευνητές εκτιμούν ότι τα όνειρα είναι ένας τρόπος αντιμετώπισης τραυματικών ή στρεσογόνων γεγονότων.

Είναι φυσιολογικά τα σεξουαλικά όνειρα;

Τα σεξουαλικά όνειρα θεωρούνται φυσιολογικά. Είναι επίσης αρκετά συνηθισμένα. Περισσότερο από το 70% των ανθρώπων αναφέρουν ότι βιώνουν ένα σεξουαλικό όνειρο τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους. Ακόμα κι αν το περιεχόμενο του ονείρου είναι ενοχλητικό - για παράδειγμα, ένα όνειρο να κοιμηθείτε με το αφεντικό σας ή να απατήσετε τον σύντροφό σας, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι κάτι δεν πάει καλά με σας. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι άνθρωποι ονειρεύονται αυτά που αναγνωρίζουν, οπότε είναι φυσιολογικό να έχετε όνειρα για άτομα με τα οποία αλληλεπιδράτε συχνά.

Τι σημαίνουν τα σεξουαλικά όνειρα;

Δυστυχώς, υπάρχει περιορισμένη έρευνα σχετικά με το τι σημαίνουν τα σεξουαλικά όνειρα. Το νόημα των ονείρων μπορεί να είναι δύσκολο να μελετηθεί επειδή τα όνειρα είναι υποκειμενικά για το άτομο που τα βιώνει και δεν είναι πάντα εύκολο να τα θυμόμαστε κατά το ξύπνημα.

Ψυχολόγοι και ερευνητές έχουν θεωρητικοποιήσει τα σεξουαλικά όνειρα από τον Σίγκμουντ Φρόιντ στις αρχές του 19ου αιώνα. Ο Φρόιντ πίστευε ότι τα όνειρα ήταν τα συνειδητά και υποσυνείδητα μέρη του νου που οργανώνονταν κατά τη διάρκεια του ύπνου. Ενώ δεν υπάρχουν σαφείς απαντήσεις σχετικά με το τι σημαίνουν τα σεξουαλικά όνειρα, υπάρχουν μερικές κοινές θεωρίες.

Κοινά σεξουαλικά όνειρα

Αν και ο καθένας βιώνει ένα όνειρο διαφορετικά, υπάρχουν μερικά κοινά όνειρα για τους περισσοτέρους.

Σεξ με πρώην σύντροφο

Είναι κοινό για όσους βρίσκονται σε σχέση να ονειρεύονται νυν ή πρώην συντρόφους. Αυτοί οι τύποι ονείρων μπορεί να αποτελούν μέρος της επεξεργασίας μιας τρέχουσας σχέσης ή της θλίψης μιας προηγούμενης. Οι ανύπαντροι άνθρωποι που αναζητούν μια σχέση είναι λιγότερο πιθανό να ονειρεύονται άτομα με τα οποία έχουν βγει.

Σεξ με έναν ξένο

Το να ονειρεύεσαι σεξ με έναν ξένο μπορεί απλά να είναι ένα σημάδι μιας υγιούς λίμπιντο και φυσιολογικής σεξουαλικής διέγερσης. Εάν εσείς ονειρεύεστε να κοιμηθείτε με έναν ξένο, δεν είναι απαραίτητα ενδεικτικό απάτης.

Απιστία

Ενώ τα όνειρα που περιλαμβάνουν απιστία μπορεί να μην είναι μια άμεση αντανάκλαση της ζωής σας, θα μπορούσαν να αντιστοιχούν σε συναισθήματα ζήλιας ή έλλειψης οικειότητας στην τρέχουσα σχέση σας. Μπορεί να είναι χρήσιμο να συζητήσετε πιθανούς προβληματισμούς με τον σύντροφό σας.


Σεξ με μια φιγούρα εξουσίας

Είτε ονειρεύεστε τον καθηγητή σας είτε το αφεντικό σας, ένα σεξουαλικό όνειρο για ένα άτομο που ασκεί εξουσία πάνω σας μπορεί να υποδηλώνει ότι ζητάτε έγκριση από κάποιον υπεύθυνο.

Κατανοώντας τα όνειρά σας

Η ανάλυση των ονείρων σας μπορεί να δίνει πληροφορίες για την καθημερινότητά σας. Η καταγραφή των ονείρων σας μπορεί να σάς βοηθήσει να αναγνωρίσετε το μοτίβο της καθημερινότητάς σας και στη συνέχεια να επεξεργαστείτε διαφορετικά συναισθήματα.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,588,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,223,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1093,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,266,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1259,ΒΙΝΤΕΟ,839,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,331,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,98,ΖΩΗ,243,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1562,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,84,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3473,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,917,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Τι σημαίνουν τα σεξουαλικά όνειρα; - Το 70% των ανθρώπων αναφέρουν ότι βιώνουν ένα σεξουαλικό όνειρο στη ζωή τους
Τι σημαίνουν τα σεξουαλικά όνειρα; - Το 70% των ανθρώπων αναφέρουν ότι βιώνουν ένα σεξουαλικό όνειρο στη ζωή τους
Τι σημαίνουν τα σεξουαλικά όνειρα; - Το 70% των ανθρώπων αναφέρουν ότι βιώνουν ένα σεξουαλικό όνειρο στη ζωή τους
https://www.govastileto.gr/assets/images/660x/99625.jpg
https://i.ytimg.com/vi/rTLe0SYQiRM/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/08/70.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/08/70.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content