Sani Festival από τις 8 Ιουλίου έως τις 20 Αυγούστου με Ανδρέα Μποτσέλι, Μπομπ Γκέλφοντ και τον Τζακ Σαβορέτι

Sani Festival από τις 8 Ιουλίου έως τις 20 Αυγούστου με Ανδρέα Μποτσέλι, Μπομπ Γκέλφοντ και τον Τζακ Σαβορέτι

👉Αν μπορούσε ο λόφος να αποκαλύψει συγκινήσεις, μνήμες και αξέχαστες στιγμές, θα είχε πολλά να πει για όλους αυτούς τους ζωντανούς θρύλους που πέρασαν από το Sani Festival που πλέον αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά φεστιβάλ στην Ελλάδα αλλά και ένα φεστιβάλ πέρα από τα σύνορα. Από τους σπουδαίους τζαζίστες της ECM έως κορυφαία ελληνικά ονόματα και στιγμιότυπα που άφησαν τη δική τους σφραγίδα στον εμβληματικό λόφο, στην πιο όμορφη άκρη της Κασσάνδρας γράφοντας μια μοναδική ιστορία αγάπης για τη μουσική και την τέχνη. 

Το Sani Festival κατάφερε να ενώσει μοναδικά τον τουρισμό με τον πολιτισμό σε ένα φεστιβάλ υψηλής αισθητικής και ποιότητας.



Δεν θα μπορούσε, λοιπόν, παρά να γιορτάσει τα τριάντα του χρόνια με ένα φεστιβάλ που δικαιώνει επάξια τη φήμη του: ο Ανδρέα Μποτσέλι θα γεμίσει τη νύχτα κάτω από τα αστέρια με μελωδίες, οι ξεσηκωτικοί Κουβανοί-ζωντανοί θρύλοι Τσίκο Βαλντές και Πακίτο Ριβέρα θα ενώσουν και πάλι της δύναμή τους από τα θρυλικά θέατρα της Αβάνας στη Σάνη ενώ ο Μπομπ Γκέλφοντ θα έχει πολλά να θυμηθεί από την επαναστατική του παρουσία στην ιστορία της μουσικής. Όλα αυτά τα ευχάριστα και άλλα τόσα με ελληνικές παρουσίες όπως τους Μανώλη Μητσιά, Χρήστο Θηβαίο, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Πέννυ Μπαλτατζή, Δημήτρη Μπάση, Ρένα Μόρφη, Δώρος Δημοσθένους, Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστα Θωμαΐδη, Καλλιόπη Πούσκα, θα συμβούν στο εντυπωσιακό εορταστικό φεστιβάλ που ξεκινάει στις 8 Ιούλη και ρίχνει αυλαία στις 20 Αυγούστου.


Αξέχαστες στιγμές στον λόφο

Όλα ξεκίνησαν με την τολμηρή ιδέα που γεννήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 90 για ένα τζαζ φεστιβάλ πρωτοποριακό στο είδος του με το όνομα Sani Jazz Festival και ανδρώθηκε με τη φροντίδα της αείμνηστης Όλγας Ταμπουρή, η οποία το πίστεψε και του έδωσε μια διεθνών προδιαγραφών αίγλη. Κορυφαία ονόματα πέρασαν από τον λόφο βρίσκοντας σε αυτό το ιδανικό σημείο που συνδυάζει την πανοραμική θέα στη θαλασσα, το πράσινο και έναν υπέροχο μεσαιωνικό πύργο, ένα ιδανικό μουσικό καταφύγιο: από την Ντι Ντι Μπρίτζουότερ και την Κασάνδρα Ουίλσον έως την αξέχαστη-πάντοτε ξυπόλητη να τραγουδάει λίγο μετά τη βροχή Σεζάρια Εβόρα-την Άλισον Μουαγιέ ή τον Αρτούρο Σαντοβάλ για να μην πούμε για τον δικό μας Δημήτρη Παπαιωάννου, ο οποίος ανέβηκε στον λόφο λίγο προτού πάρει το χρίσμα για την Ολυμπιάδα ενώ ο Σαββόπουλος αποφάσισε να γιορτάσει εδώ τα απολύτως σημαδιακά 5οα γενέθλια του σε μια βραδιά όπου προσγειώνονταν αερόστατα και αποθεώνονταν οι μουσικές.

Αλ ντι Μέολα

Αξέχαστες οι στιγμές που μπορεί να απαριθμήσει κανείς σε εκείνα τα βράδια όπου η μουσική, τα βράχια, το πράσινο και η θάλασσα που περιβάλλει το λόφο από παντού γίνονται ένα. Από εκεί ψηλά τα πράγματα φαίνονται πολύ πιο ωραία, ιδανικά και αξέχαστα όταν συμπληρώνονται από τα ιδανικά μουσικά κομμάτια.

Στο σημείο αυτό, κάτω από τον Πυργίσκο έχεις, άλλωστε την αίσθηση ότι όλα είναι δυνατά και ας λένε ότι ο Άρχοντας της Κασσάνδρας είχε κάποτε κλειδώσει τις τρεις κόρες του στους τρεις πύργους για να τις γλυτώσει από τον Σουλτάνο, είναι και αυτό μέρος του ζωντανού μύθου του λόφου. Από εδώ μπορείς, επίσης, να αγναντεύεις τους φοίνικες που υψώνονται επιβλητικοί και αγέρωχοι στην παραλιακή ευθεία του Sani Resort, συνομιλώντας ιδανικά με τα διάφορα ελληνικά φυτά στο πανέμορφο Aκρωτήρι της Σάνης.

Μπομπ Γκέλντοφ

Φέτος λοιπόν τα γενέθλια θα απογειώσουν ακόμα περισσότερο τις στιγμές στον λόφο από τον ζωντανό θρύλο Μπομπ Γκέλφολντ που θα ανεβεί στη Σάνη μαζί με τους Bodkatz για να γεμίσει με ροκ ήχους τον λόφο με τραγούδια αξέχαστα όπως το “Rat Trap” και το “I don't Like Mondays” στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας International Sounds έως τον πιο αγαπημένο τενόρο του κόσμου, τον Ανδρέα Μποτσέλι που θα κλείσει το φεστιβάλ στις 20 Αυγούστου με κορυφαίες άριες που περιλαμβάνονται στα άλμπουμ όπως τα “Romanza”, “Sacred Arias”, “Si” και “Believe”.

Ανδρέα Μποτσέλι



Στις 23 Ιουλίου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει στη σκηνή τον πολυαγαπημένο και πάντοτε sold out Τζακ Σαβορέτι με την μπάντα του κάνοντας εδώ ένα σταθμό στην περιοδεία του “Europiana” μετά την κυκλοφορία του ομώνυμου νούμερο ένα άλμπουμ τον Ιούνιο του 2021. Σύμφωνα με τον Σαβορέτι «Europiana δεν είναι ένα είδος μουσικής αλλά οι αναφορές και οι εμπνεύσεις και τα συναισθήματα που προκαλεί. Είναι η μουσική των καλοκαιριών της παιδικής μου ηλικίας, ξαναφτιαγμένη για το σήμερα». Το πρόγραμμα στο φετινό και άκρως εορταστικό Sani Festival είναι πλούσιο, οι θεματικές ενότητες πολλές και η χαρά για την ολική επαναφορά ενός φεστιβάλ που βγάζει την Ελλάδα έξω από τα σύνορα, απόλυτη.

Info: Όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στον Λόφο της Σάκης στις 21:30. Περισσότερες πληροφορίες στο www.sanifestival.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1078,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1540,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6353,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,82,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3467,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Sani Festival από τις 8 Ιουλίου έως τις 20 Αυγούστου με Ανδρέα Μποτσέλι, Μπομπ Γκέλφοντ και τον Τζακ Σαβορέτι
Sani Festival από τις 8 Ιουλίου έως τις 20 Αυγούστου με Ανδρέα Μποτσέλι, Μπομπ Γκέλφοντ και τον Τζακ Σαβορέτι
Sani Festival από τις 8 Ιουλίου έως τις 20 Αυγούστου με Ανδρέα Μποτσέλι, Μπομπ Γκέλφοντ και τον Τζακ Σαβορέτι
https://i1.prth.gr/images/640x360/files/2022-07-14/SF2022_AndreaBocelli00.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/07/sani-festival-8-20.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/07/sani-festival-8-20.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content