Iron Maiden: Αποθεώθηκαν στο ΟΑΚΑ, από τα πιο εντυπωσιακά μουσικά σόου που έχουμε δει το φετινό καλοκαίρι (ΒΙΝΤΕΟ)

Iron Maiden: Αποθεώθηκαν στο ΟΑΚΑ, από τα πιο εντυπωσιακά μουσικά σόου που έχουμε δει το φετινό καλοκαίρι (ΒΙΝΤΕΟ)

👉Το θρυλικό συγκρότημα εμφανίστηκε στο ΟΑΚΑ, με αφορμή την περιοδεία τους «Legacy of the Beast World Tour 2022», που έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές παγκοσμίως.

Μια μοναδική βραδιά χάρισαν οι Iron Maiden στο ελληνικό κοινό, το βράδυ του Σαββάτου (16/7).

Το θρυλικό συγκρότημα εμφανίστηκε στο ΟΑΚΑ, με αφορμή την περιοδεία τους «Legacy of the Beast World Tour 2022», που έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές παγκοσμίως. Εξάλλου, ένα πράγμα που δεν χωράει αμφιβολία είναι η αψεγάδιαστη απόδοση των Iron Maiden στις εμφανίσεις τους και αυτό μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτό σε κάθε live album που κυκλοφορεί το συγκρότημα.

Μέχρι στιγμής, την περιοδεία τους έχουν ήδη παρακολουθήσει περισσότεροι από δύο εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο και την έχουν αγκαλιάσει οι θαυμαστές και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, καθώς πρόκειται για το πιο θεαματικό show στη μέχρι τώρα πορεία του συγκροτήματος, με μια set list αγαπημένων κομματιών από τις προηγούμενες δεκαετίες.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, οι 40.000 περίπου θεατές είχαν την ευκαιρία να πάρουν μια μικρή γεύση και από το νέο στούντιο άλμπουμ των Maiden, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του στη θέση #1 στην Ελλάδα και παρουσιάστηκε ζωντανά για πρώτη φορά. Τη συναυλία τους άνοιξαν με τα τραγούδια «Senjutsu», «Stratego» και «The Writing on the Wall», ενώ αργότερα ακούστηκαν άλλες μεγάλες επιτυχίες τους, όπως τα «Revelations», «The Number of the Beast», «Blood Brothers» κ.α. Από την πρώτη στιγμή, οι Iron Maiden έγιναν ένα με το κοινό που τραγουδούσε, χόρευε, ζητοκραύγαζε και δεν σταματούσε να χειροκροτά μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Έξαλλος ο Bruce Dickinson με οπαδό που άναψε καπνογόνο
Ένα απρόσμενο περιστατικό, ωστόσο, συνέβη την ώρα που ο Bruce Dickinson ξεκίνησε να τραγουδάει το «The Number of the Beast». Ένας οπαδός άναψε καπνογόνο, κάτι που δεν θέλει ο frontman του βρετανικού συγκροτήματος στις συναυλίες του, καθώς είναι επικίνδυνο για τυχόν πυρκαγιές αλλά και ενοχλητικό για τον υπόλοιπο κόσμο. Μόλις τον είδε, έξαλλος άρχισε να του φωνάζει «You fcking cnt I’m singing», ενώ στη συνέχεια έφυγε από τη σκηνή και δεν τραγούδησε το πρώτο κουπλέ του τραγουδιού. Αργότερα, επέστρεψε και δείχνοντας φανερά τον εκνευρισμό του, ολοκλήρωσε το κομμάτι.

Το «Number of the Beast» των Iron Maiden έγινε 40 ετών

Τον περασμένο Μάρτιο, το «Number of the Beast» των Iron Maiden έγινε 40 ετών. Πρόκειται, αναμφίβολα, για τον δίσκο που όρισε το Heavy metal και επαναπροσδιόρισε τον σκληρό ήχο γενικότερα. Το τρίτο επίσημο album των Iron Maiden, κυκλοφόρησε σε μορφή βινυλίου το 1982, μέσω της δισκογραφικής εταιρείας “ΕΜΙ” κι έκτοτε το «Number of the Beast» έχει γίνει ο αγαπημένος δίσκος εκατομμυρίων μουσικόφιλων σε όλο τον πλανήτη. Είχε τεράστια εμπορική επιτυχία. Οι New York Times ανέφεραν το 2010 ότι πουλήθηκαν 14 εκατομμύρια αντίτυπα και μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021 είχαν πουληθεί σχεδόν 20 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Είναι ο πρώτος δίσκος του συγκροτήματος που έφτασε στην κορυφή των βρετανικών τσαρτ, φτάνοντας στο Νο1.

Επίσης, είναι το πρώτο άλμπουμ τον Iron Maiden με τον Bruce Dickinson στα φωνητικά, και το τελευταίο με τον Clive Burr στα drums. Το άλμπουμ επανεκδόθηκε στις 26 Οκτωβρίου 1995 σε μορφή CD. Η ηχογράφηση και η μίξη του δίσκου έγινε μέσα σε διάστημα πέντε εβδομάδων, στα «Battery Studios» με παραγωγό τον Martin Birch.

Το εξώφυλλο του δίσκου σχεδιάστηκε από τον Ντέρεκ Ριγκς, όπως και όλα τα άλλα εξώφυλλα δίσκων του συγκροτήματος κατά τη δεκαετία του ’80. Η εικόνα της μασκότ του συγκροτήματος, του Έντι, να χειραγωγεί τον Διάβολο σαν μαριονέτα, αποτέλεσε λόγο για σφοδρή κριτική κατά του συγκροτήματος, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με τον Ριγκς, εικόνα αυτή ήταν εμπνευσμένη από το κόμικ «Doctor Strange», ενώ οι εικόνες της Κόλασης προερχόταν από μεσαιωνικές Χριστιανικές εικόνες. Το ομότιτλο τραγούδι ήταν εμπνευσμένο από έναν εφιάλτη που είδε στον ύπνο του ο Χάρις αφού πριν είχε δει την ταινία «Damien: Omen II».

Το άλμπουμ ήταν πολύ μεγάλο σε διάρκεια για να ακούγεται αρμονικά σε βινύλιο, οπότε το συγκρότημα έπρεπε να αποφασίσει μεταξύ του «Gangland» και του «Total Eclipse». Αν και τα άλλα μέλη του συγκροτήματος -ειδικά ο Dickinson- εξέφρασαν την προτίμηση τους για το «Total Eclipse», ο Χάρις αποφάσισε ότι το τραγούδι ήταν πιο πειραματικό απ’ ότι θα ήθελε για τους Maiden και έτσι χρησιμοποιήθηκε το «Gangland». Το «Total Eclipse» κυκλοφόρησε τελικά ως B Side single στο «Run to the Hills», το οποίο κυκλοφόρησε λίγες εβδομάδες πριν από το άλμπουμ. Αν και οι Fans λατρεύουν αυτό το άλμπουμ, ο Steve και ο Bruce προτιμούν τον διάδοχο του, «Piece of Mind».

Το συγκρότημα είχε αρχικά ζητήσει από τον Vincent Price ν’ απαγγείλει την αρχική φράση για το «The Number of the Beast», αλλά ο Price ζήτησε 25.000 δολάρια, έτσι πήγαν με τον Barry Clayton. Κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης του άλμπουμ, υπήρχαν φήμες ότι στο στούντιο συνέβαιναν υπερφυσικά φαινόμενα, όπως φώτα που αναβόσβηναν, περίεργοι θόρυβοι, καθώς και περίεργες σκιές στου τοίχους.

Όπως εξήγησε στη σειρά του BBC Classic Albums, η κραυγή του Bruce Dickinson στο τέλος της εισαγωγής ήταν αποτέλεσμα του παραγωγού Martin Birch που ανάγκασε το συγκρότημα να επαναλάβει την εισαγωγή αρκετές φορές. Ο Ντίκινσον βαρέθηκε τόσο πολύ με τις συνεχείς επαναλήψεις που έβγαλε την κραυγή από απογοήτευση και ταίριαξε τόσο καλά που το συγκρότημα αποφάσισε να το κρατήσει..

Στην τελευταία του ραδιοφωνική εκπομπή για το BBC Radio 6, κατά τη διάρκεια ενός τμήματος φόρου τιμής στον Ronnie James Dio, ο Dickinson ανέφερε ότι το «Children of the Sea» των Black Sabbath αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για το «Children of the Damned».
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1077,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1540,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6353,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,82,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3467,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Iron Maiden: Αποθεώθηκαν στο ΟΑΚΑ, από τα πιο εντυπωσιακά μουσικά σόου που έχουμε δει το φετινό καλοκαίρι (ΒΙΝΤΕΟ)
Iron Maiden: Αποθεώθηκαν στο ΟΑΚΑ, από τα πιο εντυπωσιακά μουσικά σόου που έχουμε δει το φετινό καλοκαίρι (ΒΙΝΤΕΟ)
Iron Maiden: Αποθεώθηκαν στο ΟΑΚΑ, από τα πιο εντυπωσιακά μουσικά σόου που έχουμε δει το φετινό καλοκαίρι (ΒΙΝΤΕΟ)
https://i.ytimg.com/vi/xMCE621N3jc/maxresdefault.jpg
https://i.ytimg.com/vi/xMCE621N3jc/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/07/iron-maiden.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/07/iron-maiden.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content