Η Ρωσία «προξένεψε» την Τουρκία στους BRICS – Η Άγκυρα στο κλαμπ των μεγάλων «παγκόσμιων παικτών» από το 2023

Η Ρωσία «προξένεψε» την Τουρκία στους BRICS – Η Άγκυρα στο κλαμπ των μεγάλων «παγκόσμιων παικτών» από το 2023

👉Η Τουρκία θα είναι το νέο μέλος του μεγαλύτερου οικονομικού συνασπισμού του πλανήτη των BRICS μέχρι το τέλος του 2023, αλλά τα άσχημα νέα δεν σταματούν εδώ: Η θεωρούμενη από πολλούς ως σύμμαχος της Ελλάδας, η Αίγυπτος πρόκειται και αυτή να υποβάλει αίτηση για ένταξη στον οργανισμό και η Ρωσία «σπρώχνει» για να γίνει δεκτή.

«Αφού επιτευχθεί συναίνεση για αυτά τα θέματα, όλα τα μέλη των πέντε χωρών θα πρέπει να αποφασίσουν πότε θα αρχίσουν να συζητούν με τους πιθανούς υποψηφίους» είπε από την πλευρά του ο Pavel Knyazev, αναπληρωτής διευθυντής του Τμήματος Σχεδιασμού Εξωτερικής Πολιτικής του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πιθανή ένταξη της Τουρκίας, της Αιγύπτου και της Σαουδικής Αραβίας, ο διπλωμάτης σημείωσε:

«Η Ρωσία χαιρετίζει το ενδιαφέρον όλων των κρατών. Αυτή τη στιγμή, γνωρίζουμε το δεδηλωμένο ενδιαφέρον ορισμένων χωρών και το χαιρετίζουμε. Όλα θα εξαρτηθούν από το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το ενδιαφέρον και πότε θα καταλήξουμε σε συναίνεση για τα κριτήρια», πρόσθεσε.

Ο Yaroslav Lisovolik, διευθυντής προγράμματος της Διεθνούς Λέσχης Συζήτησης Valdai, μέλος του Συμβουλίου Διεθνών Υποθέσεων της Ρωσίας τόνισε ότι «Η Τουρκία είχε προηγουμένως υποβάλει ένα είδος αιτήματος για ένταξη στους BRICS το 2018» (σ.σ.: αυτή η πρόθεση ανακοινώθηκε στα ΜΜΕ από τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τη σύνοδο κορυφής στο Γιοχάνεσμπουργκ).

Και συνέχισε: «Ένα από τα βασικά κριτήρια για την ένταξη είναι ο ηγετικός ρόλος μιας αναπτυσσόμενης υποψήφιας χώρας στην περιφέρειά της και η ομάδα περιφερειακής ολοκλήρωσής της.

Μία από τις τάσεις ανάπτυξης των BRICS είναι η ενίσχυση της συνεργασίας με φορείς περιφερειακής ανάπτυξης. Η Αίγυπτος και η Τουρκία πληρούν αυτά τα κριτήρια», σημείωσε ο Lissovolik.

«Δεδομένου ότι ένας από τους στόχους των BRICS είναι η επέκταση συνδέοντας χώρες από άλλες περιοχές του αναπτυσσόμενου κόσμου, τόσο η Τουρκία όσο και η Σαουδική Αραβία θα μπορούσαν να συμβάλουν σε αυτό το κριτήριο, καθώς η περιοχή της Μέσης Ανατολής δεν εκπροσωπείται ακόμη στους BRICS».

Οι BRICS είναι η πρώτη παγκόσμια οικονομική ένωση χωρίς δυτικά κράτη: Ρωσία, Κίνα, Ινδία, Βραζιλία, Νότια Αφρική, τα τελευταία 15 χρόνια έχουν προχωρήσει σε μια ένωση που πληθυσμιακά καλύπτει το 50% του πληθυσμού του πλανήτη, περίπου το 50% των πυρηνικών όπλων και αν ενταχθούν οι παραπάνω χώρες θα κατέχει και το 60% των παγκόσμιων αποθεμάτων υδρογονανθράκων και θα ελέγχει χώρες όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ, η Λιβύη, το Αζερμπαϊτζάν, η Βενεζουέλα επίσης μεγάλους παραγωγούς υδρογονανθράκων, αλλά και το 50% της παγκόσμιας παραγωγής σιτηρών, το 70% της εξόρυξης μετάλλων κλπ.

Δεν θα έχει υπάρξει ποτέ στο παρελθόν της Ιστορίας τέτοιος οικονομικά ισχυρός οργανισμός.

«Νομίζω ότι αυτό είναι ένα καλό βήμα, καθώς η επέκταση είναι πάντα θετική εξέλιξη, θα αυξήσει σαφώς την επιρροή των BRICS σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Purnima Anand.

Η είσοδος της Τουρκίας, της Αιγύπτου και της Σαουδικής Αραβίας στους BRICS δεν πρέπει να αργήσει στην επόμενη Σύνοδο θα συζητηθεί η αίτηση της Τουρκίας.

Ελπίζω ότι η είσοδος χωρών στους BRICS θα γίνει πολύ γρήγορα, γιατί τώρα όλοι οι εκπρόσωποι του πυρήνα της Ένωσης ενδιαφέρονται να επεκταθούν. Άρα θα γίνει πολύ σύντομα», είπε ο διπλωμάτης.

Και συνέχισε: «Χώρες όπως το Ιράν, Αργεντινή, Σαουδική Αραβία, Αίγυπτος και Τουρκία, μπορεί να εισέλθουν στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής, που θα διεξαχθεί στη Νότια Αφρική το 2023. Δεν υπάρχει ακόμη ακριβής ημερομηνία για την διεξαγωγή της».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των BRICS, Purnima Anand, «Η Ρωσική Ομοσπονδία χαιρετίζει το ενδιαφέρον των χωρών για ένταξη. Η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος και η Τουρκία είναι δυνητικά υποσχόμενες υποψήφιες χώρες».

Με την έλευση νέων μελών στους BRICS, η οικονομική επιρροή του οργανισμού θα αυξηθεί.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, το ΑΕΠ της Τουρκίας το 2021 ήταν 815 δισεκατομμύρια δολάρια, της Σαουδικής Αραβίας 833,5 δισεκατομμύρια δολάρια, της Αιγύπτου 404,1 δισεκατομμύρια δολάρια, της Αργεντινής 491,4 δισεκατομμύρια δολάρια, το ΑΕΠ του Ιράν για το 2020 ήταν 231,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Με αυτές τις χώρες στους BRICS, το συνολικό ΑΕΠ της Ένωσης θα ξεπεράσει τα 27 τρισεκατομμύρια δολάρια (το τρέχον ΑΕΠ των τεσσάρων χωρών που συμμετέχουν στη σύνδεση – Ρωσία, Κίνα, Ινδία και Νότια Αφρική – είναι 24,4 τρισεκατομμύρια δολάρια).

Στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής αποφασίστηκε να αρχίσει η συζήτηση για τις λεπτομέρειες, τις αρχές και τα κριτήρια της διαδικασίας επέκτασης.

Για την ιστορία το 2015 η Β.Πούτιν είχε προτείνει στον Αλέξη Τσίπρα 100 δισ. ευρώ άμεση ρευστότητα, εγκατάλειψη της ΕΕ και ένταξη στα BRICS. Την συνέχεια την γνωρίζουμε όλοι…
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,573,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2211,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,834,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,215,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,976,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,227,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1145,ΒΙΝΤΕΟ,718,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1868,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,312,Ειδηση-ολόγιο,9243,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2212,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,91,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,145,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,130,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1458,Κόσμος,10368,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,929,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1751,Πολιτική,6962,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6320,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,75,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1341,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3435,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,110,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,128,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,846,Eco-News,3006,GP - info,5,voice healing therapy,97,
ltr
item
Ploumistos.com: Η Ρωσία «προξένεψε» την Τουρκία στους BRICS – Η Άγκυρα στο κλαμπ των μεγάλων «παγκόσμιων παικτών» από το 2023
Η Ρωσία «προξένεψε» την Τουρκία στους BRICS – Η Άγκυρα στο κλαμπ των μεγάλων «παγκόσμιων παικτών» από το 2023
Η Ρωσία «προξένεψε» την Τουρκία στους BRICS – Η Άγκυρα στο κλαμπ των μεγάλων «παγκόσμιων παικτών» από το 2023
https://www.pronews.gr/wp-content/uploads/2022/07/14/ErdoPutin.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/07/brics-2023.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/07/brics-2023.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content