Νέα μελέτη: Απροσδόκητη παρενέργεια στις γυναίκες μετά τη χορήγηση του εμβολίου

Νέα μελέτη: Απροσδόκητη παρενέργεια στις γυναίκες μετά τη χορήγηση του εμβολίου

👉Δεν έχουν τέλος οι μελέτες, οι ισχυρισμοί αλλά και οι τεκμηριωμένες αποκαλύψεις γύρω από τη δράση των κορωνοεμβολίων!

Ενδεχομένως μάλιστα τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, τα οποία τα έχουν κάνει εκατομμύρια επί εκατομμυρίων γυναίκες σε όλον τον κόσμο, να προκαλούν ορισμένες…επιπλοκές στην έμμηνο ρύση.

Αλλαγές της περιόδου εμφάνισαν οι γυναίκες πριν και μετά την εμμηνόπαυση τις πρώτες εβδομάδες μετά τη λήψη του εμβολίου για τον COVID-19», σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Science Advances.

Η μελέτη προσθέτει στα στοιχεία ότι σημαντικός αριθμός ανθρώπων βιώνουν αυτήν την απροσδόκητη παρενέργεια.

«Τα άτομα με έμμηνο ρύση και πρώην εμμηνόρροια άρχισαν να παραπονιούνται ότι παρουσίασαν απροσδόκητη αιμορραγία μετά τη χορήγηση του εμβολίου για τον COVID-19 στις αρχές του 2021», έγραψαν οι επιστήμονες που ηγήθηκαν της μελέτης.

Επειδή κατά τους εμβολιασμούς οι γιατροί δεν ρωτούν συνήθως για έμμηνους κύκλους ή αιμορραγία, αυτή η παρενέργεια αγνοήθηκε σε μεγάλο βαθμό ή απορρίφθηκε.

«Οι γιατροί που εξέτασαν το θέμα αφού άκουσαν πρώιμες αναφορές σχετικά με τις αλλαγές της εμμήνου ρύσεως μετά τον εμβολιασμό συχνά απέρριπταν τις ανησυχίες των ασθενών», κατήγγειλε η Κάθριν Κλάνσι, καθηγήτρια ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις, Urbana-Champaign, η οποία ηγήθηκε της έρευνας μαζί με την Katharine Lee, καθηγήτρια ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο Tulane.

Ορισμένοι κλινικοί γιατροί είπαν ότι δεν ήταν σαφές πώς ένα εμβόλιο θα μπορούσε να προκαλέσει τέτοιες αλλαγές.

Τα στοιχεία που κίνησαν το ενδιαφέρον

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μια έρευνα για να ρωτήσουν τους ανθρώπους σχετικά με τις εμπειρίες τους μετά τον εμβολιασμό.

Ξεκινώντας τον Απρίλιο του 2021, η έρευνα ζήτησε δημογραφικές και άλλες πληροφορίες, αλλά επικεντρώθηκε στο αναπαραγωγικό ιστορικό και τις εμπειρίες των ερωτηθέντων σχετικά με την εμμηνορροϊκή αιμορραγία.

Η ομάδα άντλησε τα δεδομένα από τις έρευνες στις 29 Ιουνίου 2021.

Μόνο όσοι δεν είχαν διαγνωστεί με COVID-19 συμπεριλήφθηκαν στην ανάλυση, καθώς ο ίδιος ο COVID-19 σχετίζεται μερικές φορές με αλλαγές της περιόδου. Η μελέτη απέκλεισε επίσης δεδομένα από άτομα ηλικίας 45 έως 55 ετών για να αποφευχθεί η σύγχυση των αποτελεσμάτων συμπεριλαμβάνοντας τις εμμηνορροϊκές αλλαγές που σχετίζονται με την περιεμμηνόπαυση.

«Εστιάσαμε την ανάλυσή μας σε όσους έχουν τακτικά έμμηνο ρύση και σε αυτούς που δεν έχουν επί του παρόντος έμμηνο ρύση αλλά έχουν στο παρελθόν».


Η στατιστική ανάλυση αποκάλυψε ότι το 42,1% των ερωτηθέντων στην έρευνα με εμμηνόρροια ανέφεραν μεγαλύτερη έμμηνο ρύση μετά τη λήψη του εμβολίου για τον COVID-19. Κάποιοι το βίωσαν αυτό τις πρώτες επτά ημέρες, αλλά πολλοί άλλοι είδαν αλλαγές 8-14 ημέρες μετά τον εμβολιασμό. Περίπου το ίδιο ποσοστό, 43,6%, δεν ανέφερε καμία αλλαγή στην εμμηνορροϊκή ροή μετά το εμβόλιο και ένα μικρότερο ποσοστό, 14,3%, είδε ένα μείγμα χωρίς αλλαγή ή ελαφρύτερη ροή, αναφέρουν οι ερευνητές.

Επειδή η μελέτη βασίστηκε σε αυτοαναφερόμενες εμπειρίες που καταγράφηκαν περισσότερες από 14 ημέρες μετά τον εμβολιασμό, δεν μπορεί να αποδείξει την αιτιότητα ή να θεωρηθεί ως προγνωστική για τους ανθρώπους στο γενικό πληθυσμό, υπογράμμισε η Λι.

ΩΣΤΟΣΟ, μπορεί να υποδηλώνει πιθανούς συσχετισμούς μεταξύ του αναπαραγωγικού ιστορικού ενός ατόμου, της ορμονικής κατάστασης, των δημογραφικών στοιχείων και των αλλαγών στην έμμηνο ρύση μετά τον εμβολιασμό κατά του COVID-19.

«Κι άλλα εμβόλια – συμπεριλαμβανομένων εκείνων για τον τύφο, την ηπατίτιδα Β και τον ιό HPV – συνδέονται μερικές φορές με αλλαγές στην έμμηνο ρύση», είπε η Κλάνσι.

Αυτές οι παρενέργειες πιστεύεται ότι συνδέονται με μια αύξηση των φλεγμονωδών οδών που σχετίζονται με το ανοσοποιητικό και είναι λιγότερο πιθανό να οφείλονται σε ορμονικές αλλαγές.

«Υποπτευόμαστε ότι για τους περισσότερους ανθρώπους οι αλλαγές που σχετίζονται με τον εμβολιασμό κατά του COVID-19 είναι βραχυπρόθεσμες και ενθαρρύνουμε όποιον ανησυχεί να επικοινωνήσει με το γιατρό του για περαιτέρω φροντίδα».
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,573,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2211,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,834,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,215,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,976,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,227,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1145,ΒΙΝΤΕΟ,718,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1868,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,312,Ειδηση-ολόγιο,9243,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2212,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,91,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,145,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,130,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1458,Κόσμος,10368,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,929,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1751,Πολιτική,6962,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6320,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,75,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1341,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3435,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,110,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,128,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,846,Eco-News,3006,GP - info,5,voice healing therapy,97,
ltr
item
Ploumistos.com: Νέα μελέτη: Απροσδόκητη παρενέργεια στις γυναίκες μετά τη χορήγηση του εμβολίου
Νέα μελέτη: Απροσδόκητη παρενέργεια στις γυναίκες μετά τη χορήγηση του εμβολίου
Νέα μελέτη: Απροσδόκητη παρενέργεια στις γυναίκες μετά τη χορήγηση του εμβολίου
https://ygeiamou.gr/wp-content/uploads/2021/04/210426211510_vaccinecovid.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/07/blog-post_31.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/07/blog-post_31.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content