Σταύρος Πλουμιστός: Τι είναι η πνευματικότητα και πώς σχετίζεται με την υγεία μας

Σταύρος Πλουμιστός: Τι είναι η πνευματικότητα και πώς σχετίζεται με την υγεία μας

👉Αν διαβάζετε το ploumistos.com, θα γνωρίζετε ότι προωθούμε μια μοναδική φιλοσοφία για τη φύση του ανθρώπου. Δεν είστε μόνο το σώμα σας, είστε μια ένωση του Πνεύματος, του Νου, του Σώματος, της Καρδιάς σας και όλοι αυτοί οι πυλώνες είναι εξίσου σημαντικοί.

Δεν μπορείτε να αγνοήσετε κανέναν από τους δύο για πολύ καιρό και να μην υποφέρετε. Ακόμη και όταν το φυσικό σώμα μας απογοητεύει, το πνεύμα μας μπορεί να μας κρατήσει. Ή, όταν το μυαλό μας αποτυγχάνει να μας δώσει τη σωστή απάντηση, είναι συνήθως η καρδιά που μας ωθεί διαισθητικά προς τη σωστή κατεύθυνση.

Όταν ένα άτομο αρρωσταίνει, πρέπει να αντιμετωπίσει την ψυχολογική του κατάσταση και τη διαλυμένη υγεία του. Απλώς η εστίαση στη σωματική αποκατάσταση δεν εξασφαλίζει πλήρη ολιστική θεραπεία. Η θεραπεία του μυαλού, του πνεύματος και της καρδιάς καθώς και του σώματος πρέπει να είναι ο καλύτερος τρόπος.

Τι είναι η πνευματικότητα:

Η πνευματικότητα είναι ο όρος που χρησιμοποιούμε για να περιγράψουμε για οτιδήποτε συνδέεται με το Πνεύμα.

Και ίσως αναρωτιέστε τι είναι το Πνεύμα. Ας το απλοποιήσουμε λοιπόν, είναι βασικά ο χαρακτήρας και η ιστορία, η δομή των πεποιθήσεων και οι αξίες που έχετε.

Κάποιος με διαφορετικό χαρακτήρα, διαφορετική ιστορία, δομή πεποιθήσεων και αξίες θα ζήσει μια εντελώς διαφορετική ζωή με το ίδιο σώμα και στην ίδια περίοδο και την ίδια τοποθεσία.

Αν το σώμα είναι ο μαγνήτης, το πνεύμα είναι το μαγνητικό πεδίο γύρω του. Η πνευματικότητα είναι όλα όσα μελετάτε σχετικά με αυτό το μαγνητικό πεδίο.

Η πνευματικότητα είναι μια ποιότητα που μας παρέχει μια πιο εις βάθος εικόνα της ίδιας της εσωτερικής μας ζωής. Περιστρέφεται γύρω από το αφηρημένο μέρος της ζωής, το οποίο δεν μπορεί να δει ή να αγγίξει, αλλά μπορεί να επηρεάσει τη ζωή μας, σε αντίθεση με οποιοδήποτε άλλο φυσικό αντικείμενο.

Κατά μία έννοια, τα αφηρημένα συναισθήματα μπορούν να έχουν πολύ μεγαλύτερο βάρος από τα δεδομένα που λαμβάνουμε από τις άλλες αισθήσεις μας. Συχνά το κάνουν.

Η πνευματικότητα συχνά συνδέεται με τη θρησκεία. Αλλά η θρησκεία είναι κάτι διαφορετικό . Η διαφορά είναι σαν να συγκρίνουμε την επιστήμη και την επιστημονική μέθοδο.

Η επιστήμη είναι ένας ολόκληρος κόσμος και η επιστημονική μέθοδος είναι απλώς κανόνες που συμφωνήσαμε να ακολουθήσουμε και μας οδηγούν στο να ανακαλύψουμε περισσότερα από την ύπαρξη μέσω της επιστήμης.

Η πνευματικότητα είναι ένας ολόκληρος κόσμος και οι θρησκείες είναι απλώς συστήματα πίστης μέσω αυτής που προσεγγίζουμε τις πνευματικές αλήθειες και άλλα φαινόμενα. Η θρησκεία μπορεί να μας βοηθήσει να αναλογιστούμε τη ζωή μας και το νόημά της, κάτι που ανοίγει το δρόμο για πνευματική σκέψη.

Ωστόσο, η πνευματικότητα όντως υπάρχει έξω από το βασίλειο της πίστης, και μπορείς να είσαι πνευματικός χωρίς να είσαι θρησκευόμενος, όπως ακριβώς μπορείς να ενδιαφέρεσαι για την επιστήμη χωρίς να ασκήσεις ποτέ την επιστημονική μέθοδο.

Πώς να βελτιώσετε την πνευματικότητά σας για να σας βοηθήσει να αναρρώσετε:

Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, επομένως είναι δύσκολο να βρεις ένα ενιαίο μέγεθος για να αναπτύξεις την πνευματικότητα.

Μια τυπική μέθοδος είναι να εστιάσετε σε πράγματα που σας δίνουν χαρά και άνεση στη ζωή.

Μπορεί να είναι μουσική, τέχνη, ανάγνωση, γραφή ή ακόμα και θρησκεία. Κάποιος μπορεί να βρει ηρεμία όταν βοηθάει άλλους ή όταν βρίσκεται στη φύση.

Μπορείτε να βρείτε τον δικό σας τρόπο ή να βρείτε κάποιον που μπορεί τουλάχιστον να σας διδάξει κάποιες μεθόδους. Μπορείτε να επισκεφτείτε τη διεύθυνση https://voicehealing.gr/ για να βρείτε ποια ηχητική συνεδρία θα φέρει την αφύπνιση της πνευματικότητάς σας.

Μπορείτε να ακολουθήσετε οτιδήποτε σας δίνει εσωτερική γαλήνη, αρκεί να μην εμποδίζει τη σωματική σας ευεξία.

Πρέπει να χτίσετε μια ανθεκτική νοοτροπία για να αφυπνίσετε την πνευματικότητά σας. Αν και είναι αδύνατο να περιγραφεί η πνευματικότητα με μια δοκιμασμένη μέθοδο, ένα πράγμα είναι αληθινό σε όλους, η εύρεση της πνευματικότητας δεν είναι μια μοναχική αναζήτηση.

Για να εκπληρώσεις την πνευματικότητα, πρέπει να σχετίζεσαι με όλους τους γύρω σου.
Δύο στάδια μπορούν να οριστούν για την αναζήτησή σας για πνευματικότητα και ευημερία.

1. Ενισχύοντας τον εαυτό σας.

Εξερευνήστε και καλλιεργήστε τις θετικές αξίες μέσα σας. Να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας και να μάθετε να συγχωρείτε τον εαυτό σας. Το να απαλλαγείτε από τις ενοχές, την εκδίκηση και το μίσος μπορεί να απελευθερώσει το μυαλό σας από την αρνητικότητα.

Καλλιεργήστε την υπομονή και την αισιοδοξία στη διαδικασία της ανάρρωσής σας και αγκαλιάστε την ηρεμία που σας γεμίζει.

Οι ασθενείς, ιδιαίτερα οι άρρωστοι σε τελικό στάδιο ασθένειας, μπορεί να δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, καθώς η απώλεια της ικανότητας να εκπληρώσουν τα όνειρα της ζωής τους τους χτύπησε σαν σφαίρα.

Είναι πολύ συνηθισμένο να στραφείτε προς την αρνητικότητα και να υποκύψετε στην πικρία. Εάν ποτέ αισθάνεστε έτσι, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία καθοδηγητή για να σας βοηθήσει να το αντιμετωπίσετε.

2. Σύνδεση με άλλους.

Όταν συνδεόμαστε με άλλους, γίνεται πιο εύκολο για εμάς να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, να βρούμε νόημα στην ύπαρξή μας. Το να μοιράζεστε τη θλίψη ή τη δυσφορία με άλλους είναι επίσης ένας εξαιρετικός τρόπος για να εξασκήσετε ενσυναίσθηση.

Όταν η αντιμετώπιση των σκέψεών σας φαίνεται αδύνατη από μόνη σας, απευθυνθείτε σε άτομα που μοιράζονται παρόμοιες συνθήκες μαζί σας. Η αλληλεπίδραση με τους συνομηλίκους σας θα μειώσει το βάρος σας.

Είναι η σύνδεση μεταξύ πνευματικότητας και θεραπείας μια πρόσφατη ανακάλυψη:

Η επίδραση της πνευματικότητας στην υγεία δεν είναι πρόσφατη ανακάλυψη. Όλοι οι αρχαίοι πολιτισμοί και θρησκείες πίστευαν στην πνευματικότητα για να θεραπεύσουν τις ασθένειες.

Πολλές θρησκείες είχαν ορίσει πνευματικούς θεραπευτές που ήταν υπεύθυνοι για τη θεραπεία των αρρώστων με πνευματικές δυνάμεις.

Από την παλαιότερη θεραπευτική πρακτική που βρέθηκε στη θρησκεία του Σαμανισμού μέχρι τον σύγχρονο Χριστιανισμό, η πνευματικότητα είναι μια συχνά εξερευνημένη μέθοδος για να βρείτε παρηγοριά κατά τη διάρκεια της ασθένειας.

Η πνευματική θεραπεία ήταν εμφανής μεταξύ των Ινδών Γιόγκι, της αρχαίας Ελλάδας, της Κίνας, της Αιγύπτου, των Ινδιάνων της Αμερικής και των Εβραίων Εσσαίων. Όλοι πίστευαν ότι η σωματική θεραπεία δεν είναι δυνατή χωρίς πνευματική θεραπεία.

Ενώ οι αρχαίοι άνθρωποι βασίζονταν σε έναν παθητικό τρόπο, με τη βοήθεια ενός θεραπευτή για παράδειγμα, για να θεραπεύσουν, οι σύγχρονοι φυσιολόγοι προτείνουν έναν ενεργό τρόπο για να εξερευνήσουν την πνευματικότητα.


Ψυχολογία, Πνευματικότητα και Θεραπεία συνήθως πάνε μαζί.

Σύμφωνα με τον επιζώντα του ολοκαυτώματος και διάσημο συγγραφέα Victor E Frankl, ο άνθρωπος μπορεί να υποφέρει μόνο όταν δεν έχει νόημα.

Κάθε φορά που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με οποιοδήποτε είδος αντιξοότητας, συνειδητοποιούμε την επιπολαιότητα της ύπαρξής μας και τη ματαιότητα του αγώνα μας.

Αναρωτιόμαστε γιατί συμβαίνει αυτό; Όμως το ερώτημα παραμένει άλυτο.

Ωστόσο, αυτή η ενδοσκόπηση είναι ένα μέσο για να βρούμε άνεση μέσα στο μυαλό μας.

Οι ασθενείς που είναι πνευματικοί δείχνουν καλύτερη ανθεκτικότητα στη διαδικασία της ανάρρωσης. Αντιμετωπίζουν καλύτερα το άγχος, την αβεβαιότητα και τη σωματική δυσφορία. Έχουν μια ισχυρότερη βάση για να υποστηρίξουν την ψυχική τους αναταραχή και να καταπολεμήσουν όλη την απαισιοδοξία που πηγάζει από την ασθένεια.

Τη στιγμή που ένας ασθενής αλλάζει την ιστορία του και βρίσκει νόημα να θεραπεύσει, τότε έχει θέληση να θεραπεύσει. Ωστόσο, εδώ δεν μιλάμε για την επίτευξη μιας κατάστασης ζεν του νου ή της πνευματικής δύναμης.

Εδώ έχουμε εξηγήσει πώς η πνευματικότητα μπορεί να επηρεάσει τη σωματική σας ανάκαμψη και απλώς χρησιμοποιώντας τη βασική θεμελιώδη αρχή μιας πνευματικής πρακτικής, το να βρίσκουμε νόημα στην ύπαρξη.

Οι γιατροί πρέπει να γνωρίζουν την επίδραση που έχει η πνευματικότητα στους ασθενείς τους. Παρόλο που η σύγχρονη ιατρική θεραπεία επικεντρώνεται κυρίως στην επιστημονική, τεχνολογικά προηγμένη θεραπεία προσέγγισης, η προσέγγιση της φροντίδας και της εξυπηρέτησης παραμένει.

Ωστόσο, πολλοί επαγγελματίες υγείας δεν έχουν επαρκή γνώση σχετικά με την πνευματική προσέγγιση στη θεραπεία. Υπάρχει επίσης ένα ζήτημα ηθικής που επισκιάζει περαιτέρω τον αντίκτυπο της πνευματικότητας. Απαιτεί την κοινοποίηση εμπιστευτικών γεγονότων και την εύρεση άνεσης στην κοινή χρήση τους. Συχνά, η ανάπτυξη της πνευματικότητας μπορεί να θεωρηθεί ως επιβλητική θρησκεία.

Περιλαμβάνει επίσης πολύ χρόνο και εκπαίδευση για την ανάπτυξη της πνευματικότητας ενός ασθενούς και την ενσυναίσθηση του ασθενούς. Λέγοντας ότι, πολλά ιδρύματα προσπαθούν τώρα να ξεπεράσουν αυτά τα ηθικά όρια, να βοηθήσουν τους ασθενείς τους με την πνευματική τους ευημερία.

Ανεξάρτητα από το τι πιστεύετε, πάνω από όλα η πνευματική προσέγγιση της υγειονομικής περίθαλψης περιστρέφεται γύρω από τη συμπονετική φροντίδα και για να βοηθήσει τον ασθενή να αντιμετωπίσει την ασθένεια.

Το να είσαι πιο συμπονετικός είναι καλό, ανεξάρτητα από το αν πιστεύεις στα πράγματα ως πνευματικότητα ή πιστεύεις ότι το φυσικό είναι το μόνο που υπάρχει.


Η υπηρεσία υγειονομικής περίθαλψης εξακολουθεί να αναπτύσσει κατευθυντήριες γραμμές και να επεκτείνει τα ηθικά όρια για να διερευνήσει αυτήν την ψυχολογική πλευρά της θεραπείας.

Η πνευματική εξάσκηση μπορεί να έχει ευρύτερο αντίκτυπο, βοηθώντας όχι μόνο τους χρόνιους ασθενείς ή τους τελικώς πάσχοντες ασθενείς, αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει ασθενείς που υποφέρουν συναισθηματικά. Εάν αντιμετωπίζετε δυσκολία να αντιμετωπίσετε συναισθηματικά την ασθένειά σας, μιλήστε με το γιατρό σας ή έναν ολιστικό σύμβουλο, καθώς μπορεί να εμποδίσει τη σωματική σας ανάκαμψη.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ
Σύμβουλος αφύπνισης του Νου
Αυτοβελτίωσης-Αυτογνωσίας
(Life Helth Care)
Εναλλακτικές Θεραπείες

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας ή αναζητάτε καθοδήγηση,
επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια τηλε-συνεδρία για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για τις ομιλίες, σεμινάρια και ενημέρωση των συνεδριών εδώ https://www.ploumistos.com/p/online.html
Για την θεραπευτική μέθοδο μου δείτε εδώ https://voicehealing.gr/
Μιλήστε μαζί μου στο 6945723523
(11:30 - 14:00 και 19:00 - 21:30 - Εκτός Κυριακής)
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1075,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1539,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6352,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,81,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3467,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Σταύρος Πλουμιστός: Τι είναι η πνευματικότητα και πώς σχετίζεται με την υγεία μας
Σταύρος Πλουμιστός: Τι είναι η πνευματικότητα και πώς σχετίζεται με την υγεία μας
Σταύρος Πλουμιστός: Τι είναι η πνευματικότητα και πώς σχετίζεται με την υγεία μας
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj6Gz_ie3F6Jv2DycjUmhYwdO8w2vztJmJbQKu5fJfGQhcdSc-pLH-1tTMmVgI-0THTSee8VK4c_0MaLKbjhTFxWj4gu-nlK8LZOlsfTGXKuHh3eWzNp78eGHzUcorU-84bUGhaUjXbGK7KaYVcRrE6Ox0nzNPOPP5Vmfbrje1oi5p2-jSd9rCwBYVUQV8W/w400-h253/%CE%A3%CF%84%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%82%20%CE%A0%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%82%20%CE%A4%CE%B9%20%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9%20%CE%B7%20%CF%80%CE%BD%CE%B5%CF%85%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1%20%CE%BA%CE%B1%CE%B9%20%CF%80%CF%8E%CF%82%20%CF%83%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9%20%CE%BC%CE%B5%20%CF%84%CE%B7%CE%BD%20%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1%20%CE%BC%CE%B1%CF%82.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj6Gz_ie3F6Jv2DycjUmhYwdO8w2vztJmJbQKu5fJfGQhcdSc-pLH-1tTMmVgI-0THTSee8VK4c_0MaLKbjhTFxWj4gu-nlK8LZOlsfTGXKuHh3eWzNp78eGHzUcorU-84bUGhaUjXbGK7KaYVcRrE6Ox0nzNPOPP5Vmfbrje1oi5p2-jSd9rCwBYVUQV8W/s72-w400-c-h253/%CE%A3%CF%84%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%82%20%CE%A0%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%82%20%CE%A4%CE%B9%20%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9%20%CE%B7%20%CF%80%CE%BD%CE%B5%CF%85%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1%20%CE%BA%CE%B1%CE%B9%20%CF%80%CF%8E%CF%82%20%CF%83%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9%20%CE%BC%CE%B5%20%CF%84%CE%B7%CE%BD%20%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1%20%CE%BC%CE%B1%CF%82.png
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/07/blog-post_3.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/07/blog-post_3.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content