Υπάρχει ένας τύπος ανθρώπου που είναι πιο πιθανό να ζήσει μετά τα 95, σύμφωνα με νέα μελέτη

Υπάρχει ένας τύπος ανθρώπου που είναι πιο πιθανό να ζήσει μετά τα 95, σύμφωνα με νέα μελέτη

👉Ποιο είναι το μυστικό της αιώνιας νιότης; Συνήθως δεν βρίσκεται σε κρέμες που υπόσχονται λιγότερες ρυτίδες ή ατελείωτη άσκηση που θα επιβραδύνει την φθορά των μυών μας. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει τρόπος να σταματήσετε εντελώς τη γήρανση και τον κύκλο της ζωής. Όλοι πλησιάζουμε κάθε μέρα στα γηρατειά.

Ωστόσο, υπάρχει μια πιθανή λύση για την αύξηση των πιθανοτήτων για μια υγιή ζωή μετά τα 90 για τις γυναίκες, η οποία είναι εκπληκτικά εύκολο να ενσωματωθεί και που υπερβαίνει τη φυλή και την εθνικότητα, σύμφωνα με μια μελέτη .

Το μυστικό συστατικό για μακροζωία

Δεν πρόκειται να συνεχίσουμε για πάντα. Ας ξεκινήσουμε αποκαλύπτοντας το μυστικό συστατικό και, στη συνέχεια, εξερευνήστε γιατί είναι τόσο σημαντικό. Το μυστικό για να ζεις μετά τα 90 είναι….αισιοδοξία. Ναι, είναι τόσο απλό και ακούγεται κακόγουστο, αλλά η αισιοδοξία μπορεί όχι μόνο να σε κάνει πιο ευτυχισμένο, μπορεί επίσης να σε βοηθήσει να ζήσεις περισσότερο.


Λοιπόν, μια μελέτη από ερευνητές του Χάρβαρντ βρήκε μια συσχέτιση μεταξύ μακροζωίας και αισιοδοξίας στις γυναίκες. Οι συγγραφείς διαπίστωσαν ότι οι αισιόδοξες γυναίκες είχαν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, με πολλές να ζουν μετά την ηλικία των 95 ετών.

Αυτό που κάνει αυτή τη μελέτη ξεχωριστή είναι ότι είναι μεγάλη. Άλλες μελέτες είχαν ήδη δείξει ότι τα υψηλότερα επίπεδα αισιοδοξίας συσχετίστηκαν με τη ζωή μετά την ηλικία των 85 ετών. Ωστόσο, αυτά βασίστηκαν σε λευκούς πληθυσμούς. Αυτή η μελέτη μπόρεσε να συμπεριλάβει περισσότερους ανθρώπους από διαφορετικά υπόβαθρα για να αποδείξει ότι μπορεί πραγματικά να λειτουργήσει για οποιονδήποτε, οποιαδήποτε ηλικία, οπουδήποτε…

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, η μελέτη «δεν βρήκε αλληλεπίδραση μεταξύ της αισιοδοξίας και των κατηγοριών φυλής και εθνότητας και αυτά τα πρότυπα ίσχυαν μετά τον έλεγχο για δημογραφικά στοιχεία, χρόνιες ασθένειες και κατάθλιψη».

Κάντε κάθε μέρα να μετράει

Αν δεν έχετε δει ποτέ ένα ποτήρι μισογεμάτο, δεν πειράζει, δεν είναι πολύ αργά. Ο σκοπός της μελέτης είναι να αναγνωρίσει ότι κάθε στιγμή της κάθε μέρας έχει σημασία, επειδή η αισιοδοξία δεν είναι ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για μια φορά, αλλά μάλλον ένας τρόπος ύπαρξης που περιλαμβάνει την επιλογή αντίδρασης σε όλες τις περιστάσεις.

Η μελέτη εξέτασε δεδομένα από 159.255 γυναίκες ηλικίας 50 έως 79 ετών που παρακολουθήθηκαν για 26 χρόνια.

Πάρτε τον έλεγχο της ζωής σας


Η αισιοδοξία μπορεί να φαίνεται πολύ απλή, αλλά μας δίνει δύναμη πάνω στη ζωή μας. Πολλοί από εμάς παλεύουμε με αισθήματα ανικανότητας απέναντι σε καταστάσεις στις οποίες δεν έχουμε κανέναν έλεγχο. Αν και είναι αλήθεια ότι δεν μπορούμε να ελέγξουμε τις ατυχείς περιστάσεις, μπορούμε να ελέγξουμε πώς αντιδρούμε σε αυτές όταν επιλέγουμε την αισιοδοξία:

Η μελέτη προσθέτει: «Πολλές προηγούμενες εργασίες έχουν επικεντρωθεί σε ελλείμματα ή παράγοντες κινδύνου που αυξάνουν τον κίνδυνο ασθένειας και πρόωρου θανάτου. Τα αποτελέσματά μας υποδηλώνουν ότι είναι χρήσιμο να εστιάσουμε σε θετικούς ψυχολογικούς παράγοντες, όπως η αισιοδοξία, ως πιθανούς νέους τρόπους προώθησης της μακροζωίας και της υγιούς γήρανσης σε διαφορετικές ομάδες. »

Η γραμμή μεταξύ τοξικής ή μη τοξικής θετικότητας

Πρέπει να κάνουμε μια διάκριση μεταξύ θετικής σκέψης και τοξικής θετικότητας γιατί η αισιοδοξία μπορεί να είναι επιβλαβής αν δεν χρησιμοποιηθεί σωστά. Η αισιοδοξία είναι ένας τρόπος αποχής από τη σκέψη για να αποκτήσετε μια θετική προοπτική. Στην πραγματικότητα επανασυνδέει τον εγκέφαλό σας.

Από την άλλη πλευρά, η τοξική θετικότητα είναι μια δυσλειτουργική προσέγγιση στη συναισθηματική διαχείριση που εμφανίζεται όταν οι άνθρωποι εξαλείφουν τα αρνητικά συναισθήματα. Αυτό παρέχει ψευδή διαβεβαίωση επειδή αισθάνονται άβολα με τα αρνητικά συναισθήματα. Αυτό είναι συχνά καλοπροαίρετο, αλλά μπορεί να προκαλέσει αποξένωση και αίσθημα αποσύνδεσης.

Μπορείς και καλύτερα!

Έχουμε την τάση να σκεφτόμαστε σχήματα σωματικής υγείας όταν πρόκειται να παρατείνουμε τη ζωή μας και να είμαστε υγιείς για όσο το δυνατόν περισσότερο. Ωστόσο, ενώ πράγματα όπως η διατροφή και η άσκηση είναι χρήσιμα, αυτή η μελέτη δείχνει ότι μπορεί να μην είναι τόσο χρήσιμα όσο μια αισιόδοξη προοπτική.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι επιλογές του τρόπου ζωής «αποτελούσαν λιγότερο από το ένα τέταρτο της σχέσης αισιοδοξίας-διάρκειας ζωής», σε σύγκριση με τις λιγότερο αισιόδοξες συμμετέχουσες, οι αισιόδοξες γυναίκες είχαν 5,4% μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Σύμφωνα με το CDC, το μέσο προσδόκιμο ζωής για τις γυναίκες είναι 80,5 χρόνια. Έτσι, όσοι έχουν πιο αισιόδοξη άποψη θα μπορούσαν να ζήσουν 10 χρόνια περισσότερο από τον τρέχοντα μέσο όρο ζωής.

Είναι άλλα 10 χρόνια που βλέπει τα εγγόνια της να μεγαλώνουν, να δημιουργούν αναμνήσεις και να αρπάζουν ευκαιρίες!

Έχετε τη δυνατότητα να επανασυνδέσετε τον εγκέφαλό σας

Όλα είναι επιστήμη! Κάθε σκέψη απελευθερώνει κάποιο είδος χημικής ουσίας. Η αισιοδοξία σάς δίνει κάποιον έλεγχο σχετικά με το ποιες χημικές ουσίες πρέπει να εισέλθουν στον εγκέφαλό σας , επηρεάζοντας με τη σειρά τους το υπόλοιπο σώμα σας.

Όταν οι θετικές σκέψεις δημιουργούνται από την αισιοδοξία, η κορτιζόλη μειώνεται και ο εγκέφαλος παράγει σεροτονίνη, δημιουργώντας συναισθήματα ευτυχίας και προάγοντας συναισθήματα ευεξίας.

Τα υψηλά επίπεδα σεροτονίνης σας κάνουν πιο χαρούμενους, πιο ήρεμους, λιγότερο ανήσυχους, πιο συγκεντρωμένους και πιο συναισθηματικά σταθερούς. Αυτό είναι μόνο ένα από τα χαρούμενα χημικά που απελευθερώνει η αισιοδοξία. Η ντοπαμίνη απελευθερώνεται επίσης και βοηθά στον έλεγχο του συστήματος ανταμοιβής και του κέντρου ευχαρίστησης του εγκεφάλου και συσχετίζει τις χαρούμενες σκέψεις με την επιτυχία.

Η βρύση της Νεολαίας

Αν και η αισιοδοξία δεν μπορεί να διδαχθεί σε όσους δεν την έχουν, μπορεί να την ασκήσει ο καθένας ανά πάσα στιγμή για να γίνει τρόπος ζωής. Το να γνωρίζετε ότι προσθέτει χρόνια στο ρολόι θα πρέπει να είναι ένα καλό κίνητρο...
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1073,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,810,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1537,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Υπάρχει ένας τύπος ανθρώπου που είναι πιο πιθανό να ζήσει μετά τα 95, σύμφωνα με νέα μελέτη
Υπάρχει ένας τύπος ανθρώπου που είναι πιο πιθανό να ζήσει μετά τα 95, σύμφωνα με νέα μελέτη
Υπάρχει ένας τύπος ανθρώπου που είναι πιο πιθανό να ζήσει μετά τα 95, σύμφωνα με νέα μελέτη
https://www.espritsciencemetaphysiques.com/wp-content/uploads/2022/07/woman-g3fcc21725_1280-1024x683.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/07/95.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/07/95.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content