Σταύρος Πλουμιστός: Πώς η ενσυνειδητότητα αναιρεί την ψυχική ταλαιπωρία και τον πόνο

Σταύρος Πλουμιστός: Πώς η ενσυνειδητότητα αναιρεί την ψυχική ταλαιπωρία και τον πόνο

👉Πολλοί θα συμφωνούσαν ότι εμείς, οι άνθρωποι μοιραζόμαστε αυτήν την έμφυτη ανάγκη να υποφέρουμε λιγότερο και να βιώνουμε περισσότερη ευτυχία και χαρά.
 
Θα συμφωνούσαμε επίσης ότι η ζωή είναι είναι γεμάτη προκλήσεις στην πορεία της, οι οποίες μπορεί να είναι μάλλον δυσάρεστες και επώδυνες.

Πολλοί πιστεύουν ότι όταν έρχεται ο εσωτερικός ψυχικός πόνος, αυτομάτως υποφέρουμε. Στην πραγματικότητα, αυτός είναι ένας μύθος και όχι αλήθεια. 

Ο εσωτερικός - ψυχικός πόνος προκαλείται από έναν μόνο παράγοντα - τη σύγκριση. Ενεργοποιείται όταν συγκρίνουμε το παρόν, το παρελθόν είτε το ορατό μέλλον μας με τον προ-σχεδιασμένο τέλειο κόσμο μας.

Καθίστε ένα λεπτό και σκεφτείτε τι προκάλεσε αρνητικά συναισθήματα όπως ο θυμός και η απογοήτευση που οδηγούν σε πόνο.Σίγουρα ήταν ένα γεγονός που δεν εξελίχθηκε όπως θα θέλατε ή όπως περιμένατε. Η αιτία της ψυχικής ταλαιπωρίας δεν είναι αυτό που συνέβη ή θα συμβεί αλλά, είναι η σύγκριση με την αρχική μας άποψη. Αυτό είναι η αιτία του πόνου.

Με απλά λόγια, όσο περισσότερο παλεύουμε για την ύπαρξη και τις εμπειρίες μας, τόσο περισσότερο θα υποφέρουμε και δεν υπάρχουν πολλοί τρόποι για να λυθεί αυτό!

Ένας από τους πιο ισχυρούς και επιστημονικά αποδεδειγμένους τρόπους μείωσης του ψυχικού πόνου είναι η πρακτική της ενσυνειδητότητας .

Τι είναι η ενσυνειδητότητα ;

Το κέντρο της ενσυνειδητότητας βασίζεται στην απλή αρχή του να είμαστε πλήρως παρών και να βιώνουμε το τώρα. Στη συνείδηση, δεχόμαστε απλώς τα πάντα (εμπειρίες, σκέψεις, συναισθήματα, και αισθήσεις) που εμπίπτουν στα όρια της συνειδητοποίησής μας χωρίς να εφαρμόσουμε καμία σύγκριση και κρίση. Βγαίνουμε από την ελεγχόμενη φαντασία μας στο παρελθόν και στο μέλλον, και κατευθύνουμε την πλήρη προσοχή μας στην παρούσα στιγμή, τη μόνη πραγματικότητα που υπάρχει σε κάθε δεδομένη στιγμή. 

Πώς η ενσυνειδητότητα αναιρεί τον πόνο; 

Η απάντηση είναι διπλή:

- Εφόσον βιώνουμε απλώς το παρόν, εξαλείφουμε τη σύγκριση. Η ενσυνειδητότητα επικεντρώνεται στην αποδοχή και αναγνωρίζοντας ανεπιφύλακτα τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις εμπειρίες μας σε κάθε στιγμή.

- Το να βυθιστείτε πλήρως στην παρούσα στιγμή εξαλείφει την πιθανότητα να ζούμε στις σκέψεις μας - να επαναλλάβουμε ξανά το παρελθόν ή να ανησυχούμε για το μέλλον.

Η εξάσκηση για την θωράκιση μας για 20-30 λεπτά κάθε μέρα μέσω του voice healing είναι ο καλύτερος τρόπος για να φέρουμε τη δύναμη της ενσυνειδητότητας στη ζωή μας. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι υποστηρίζουν ότι δεν έχουν χρόνο, κάτι που είναι αδιανόητο, καθώς τα οφέλη αυτής της πρακτικής είναι βαθιά.

Πέρα από αυτό, υπάρχει αυτή η κοινή λανθασμένη αντίληψη ότι η εξάσκηση της ενσυνειδητότητας απαιτεί να αφήσουμε την καθημερινή μας ζωή και να βγούμε σε βουνά, λίμνες, δάση, να κάνουμε γιόγκα και να βρούμε πνευματικά καταφύγια. Αναμφίβολα, όλα αυτά είναι σίγουρα χρήσιμα για να μας βοηθήσουν να μπούμε σε βάθος ηρεμίας και γαλήνης και να κάνουμε ήρεμες τις περιπλανώμενες σκέψεις μας. Με λίγα λόγια, υπάρχουν πολλοί άλλοι δρόμοι στην καθημερινή μας ζωή όπου μπορούμε να εξασκηθούμε πάνω στην ενσυνειδητότητα 

Σας προτείνουμε να δείτε: ''Οι 11 Διαστάσεις της Συνείδησης''


10 απλοί τρόποι εξάσκησης της ενσυνειδητότητας ως μέρος της καθημερινής ζωής. 

1. Προσεκτική αναπνοή

Η αναπνοή είναι μια φυσική διαδικασία. Κάτι που το κάνουμε ασυνείδητα καθώς πηγαίνουμε για την δουλεία μας, στην καθημερινότητά μας . Αμέτρητοι διάσημοι στο παρελθόν, καθώς και ορισμένοι νέοι πνευματικοί δάσκαλοι, όπως ο ThíchNhấtHạnh και ο Eckhart Tolle, έχουν αποφύγει συνειδητά να αναπνέουν ως εξάσκηση της ενσυνειδητότητας. Καθώς αναπνέετε, απλώς ακολουθήστε την αναπνοή σας από το σημείο που εισπνέετε για να εκπνεύσετε. Καθώς δίνουμε την αδιάσπαστη προσοχή μας στην αναπνοή μας, το μυαλό μας απαλλάσεται από περιπλανώμενες σκέψεις. Πηγαίνουμε αναπόφευκτα στο ‘’εσωτερικό’’, όπου κατοικεί ο αληθινός εσωτερικός μας εαυτός.

2. Προσεκτικό περπάτημα


Το περπάτημα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Το να δίνουμε ολοκληρωτική προσοχή για 30 λεπτά την ημέρα στην πρακτική του περπατήματος είναι κάτι που όλοι μπορούμε εύκολα να συνδυάσουμε. Καθώς περπατάτε, δώστε όλη σας την προσοχή σε αυτά τα έξι βασικά συστατικά κάθε βήματος.

-Σηκώστε το πίσω πόδι σας.
- Μετακινείστε το προς τα εμπρός καθώς μεταβαίνει στο μπροστινό πόδι.
- Η πρώτη επαφή μεταξύ της φτέρνας και του εδάφους.
-Στη συνέχεια ακολουθεί ολόκληρο το υπόλοιπο πόδι σας αγγίζοντας το έδαφος με το δάχτυλό σας στο τέλος.
- Μια μπροστινή ορμή του σωματικού σας βάρους καθώς η μπροστινή φτέρνα αρχίζει να σηκώνεται ξανά με το δάχτυλό σας να είναι το τελευταίο.
- Επαναλάβετε τον κύκλο.

Παρατηρήστε πλήρως την κίνηση, τον ήχο, τη σύνδεση και την αίσθηση που εμπλέκονται στο βήμα σας. Με όλη τη συγκέντρωση στο περπάτημα, οι περιπλανώμενες σκέψεις μας θα εξαφανιστούν. Σε αυτήν την κατάσταση, τα αληθινά συναισθήματά μας θα αρχίσουν να εμφανίζονται.

3. Προσεκτικό φαγητό

Πότε ήταν η τελευταία φορά που απλά τρώγατε; Ενώ τρώμε, συμμετέχουμε ταυτόχρονα σε άλλες δραστηριότητες, όπως ομιλία, κοιτάζουμε διάφορα στο κινητό μας τηλέφωνο, παρακολουθούμε τηλεόραση, διαβάζουμε και ούτω καθεξής.

Το προσεκτικό φαγητό περιλαμβάνει μόνο την προσοχή μας στην εμπειρία του φαγητού χωρίς περισπασμούς. Όταν τρώτε, πρέπει να δίνετε όλη σας την προσοχή στη μυρωδιά, στο άγγιγμα, στη γεύση, στην υφή και στο μάσημα του φαγητού σας. Κάτι που θα βοηθήσει πάρα πολύ σε αυτή τη διαδικασία είναι να χαλαρώσετε τα μαχαιροπίρουνα σας αφού βάλετε το φαγητό στο στόμα σας. Κάνοντας αυτό, η εστίασή σας θα αλλάξει προς την προετοιμασία της επόμενης μπουκιάς καθώς μασάμε. Και πάλι, καθώς οι περιπλανώμενες σκέψεις σας ηρεμήσουν, παρατηρήστε χωρίς άγχος τι συναισθήματα εμφανίζονται. 

Σας προτείνουμε να δείτε : ''Το δώρο του δημιουργού και τα επίπεδα συνείδησης''


4. Πρακτική στην σιωπή 

Εάν προσέξουμε, θα μάθουμε ότι οι περισσότεροι από εμάς μιλούν υπερβολικά. Ενώ η ομιλία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής, οι περισσότεροι από εμάς μιλάμε συχνά επειδή βαριόμαστε και νιώθουμε άβολα με τη σιωπή, όχι επειδή έχουμε κάτι σημαντικό να πούμε. Επιπλέον, ένα από τα βασικά μειονεκτήματα των τεχνολογικών εξελίξεων ήταν ο εθισμός μας στο να διατηρούμε τη ζωή μας γεμάτη θόρυβο και περισπασμούς. Συχνά, όταν η φωνή μας ξεκουράζεται, βρισκόμαστε στις ηλεκτρονικές μας συσκευές δημιουργώντας τον θόρυβο μας.

Αφιερώστε λίγο χρόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας για να σταματήσετε να μιλάτε και να χρησιμοποιείτε ηλεκτρονικές συσκευές. Αφήστε τη σιωπή να διαπεράσει μέσα σας. Θα διαπιστώσετε ότι σας τραβάει εσωτερικά και σας επιτρέπει να συνδεθείτε με τον εαυτό σας. Καθώς πηγαίνετε μέσα στην ηρεμία και αρχίζει να αναδύεται η εσωτερική ειρήνη, η οποία αναπόφευκτα σιγά σιγά σιωπά τις περιπλανώμενες σκέψεις σας και σας αφήνει να είστε μόνο εσείς.

5. Επιβραδύνετε τις δραστηριότητες


Παρόμοια με το να βάζετε τα μαχαιροπίρουνα κάτω ενώ τρώτε για να επιβραδύνετε και να κατευθύνετε την προσοχή σας στο φαγητό, μπορείτε επίσης να κάνετε και μικρές παύσεις σε άλλες δραστηριότητες. Αντί να βιαστείτε για τη δουλειά, σταματήστε και νιώστε τα βήματά σας καθώς φεύγετε από το σπίτι. Αντί να ξαπλώσετε αμέσως στο κρεβάτι, καθίστε αργά, νιώστε το κρεβάτι και ξαπλώστε απαλά. Αντί να ποτίζετε τα φυτά ως μικροδουλειά, σταματήστε και ρίξτε πολύ αργά το νερό και νιώστε πώς διαπερνά το έδαφος. Αντί να απαντήσετε αμέσως στο τηλέφωνο, σταματήστε και παρακολουθήστε το κουδούνισμα πριν απαντήσετε.

Αυτές οι μικρές παύσεις μπορεί να μην ακούγονται τόσο μεγάλες, ωστόσο, τα αποτελέσματά τους είναι βαθιά καθώς προσελκύουν την πρακτική της συνείδησης όλο και πιο βαθιά δίνοντάς μας χρόνο για να ζήσουμε πραγματικά μέσα από αυτές.

6. Προσεκτικό ντους


Μακριά από όλους τους φυσικούς περισπασμούς, το ντους μπορεί να είναι μια τέλεια ευκαιρία να είστε συγκεντρωμένοι. Η εστίαση στην οικεία εμπειρία ενός χαλαρωτικού ντους μπορεί να προκαλέσει ηρεμία και γαλήνη μέσα σας.

Καθώς κάνετε ντους αισθανθείτε το νερό που πέφτει στο δέρμα σας, μυρίστε το σαπούνι, ακούστε τη διαφορά στον ήχο του τρεχούμενου νερού καθώς πέφτει στο σώμα σας, στους τοίχους και στο πάτωμα. Καθώς η εστίασή σας διεισδύει στο τώρα, η αποδέσμευση από το παρελθόν και το μέλλον θα συμβεί αυτόματα.

7. Πλύσιμο πιάτων


Ενώ πολλοί από εμάς πραγματικά τρέμουν το πλύσιμο πιάτων, πολλές επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι το πλύσιμο των πιάτων προάγει την κατάσταση της προσοχής. Καθώς η εστίασή μας σκάβει βαθύτερα σε αυτήν την δραστηριότητα αρχίζει να εμφανίζεται μια αίσθηση ηρεμίας. Δοκιμάστε το μόνοι σας, απλά πλύνετε τα πιάτα με την αμέριστη προσοχή σας και θα νιώσετε την διαφορά.

8. Γίνετε παρατηρητής σκέψης


Εάν στέκεστε στην άκρη ενός πολυσύχναστου δρόμου, μπορείτε να παρατηρήσετε αμέτρητα οχήματα που περνούν χωρίς να επιβιβάζεται κανείς. Ομοίως, γίνετε παρατηρητής των σκέψεών σας αντί να συμμετάσχετε μαζί τους. Αναγνωρίστε τις σκέψεις σας σαν οχήματα καθώς έρχονται και φεύγουν. Παρατηρήστε την ποιότητα των σκέψεων, των συναισθημάτων σας καθώς και της λαχτάρα.

9. Κάντε περισσότερα από αυτά που αγαπάτε

Ποιες δραστηριότητες σας αρέσουν πραγματικά να κάνετε; Είναι η ανάγνωση ενός βιβλίου,το γράψιμο,η ζωγραφική,το μαγείρεμα,η πεζοπορία,το περπάτημα,η ξυλουργική, το πλέξιμο,η μουσική, τα αυτοκίνητα ή κάτι άλλο; Αυτές οι δραστηριότητες, που μας κάνουν πραγματικά να νιώθουμε ζωντανοί και να μας διώχνουν το άγχος .

Συχνά, όταν ακολουθούμε τέτοιες δραστηριότητες, εμβαθύνουμε τόσο πολύ σε αυτό που κάνουμε που ολόκληρη η εστίασή μας βρίσκεται εκεί. Οι ανακατεμμένες μας σκέψεις γίνονται ανύπαρκτες. Χάνουμε την αίσθηση του χρόνου και νιώθουμε αληθινή χαρά και ευτυχία. Αυτές οι δραστηριότητες μας βγάζουν από τις υψηλότερες καταστάσεις συνείδησης στις οποίες χάνουμε τον εγωιστικό μας εαυτό και είμαστε απλά όλοι εκεί .

Όπως καταλαβαίνετε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις συνήθεις καθημερινές μας δραστηριότητες ως τρόπο εξάσκησης της ενσυνειδητότητας φέρνοντας απλώς την αδιάσπαστη προσοχή μας σε αυτές. Στην αρχή, το μυαλό σας είναι υποχρεωμένο να περιπλανηθεί, κάτι που είναι απολύτως φυσιολογικό. Ωστόσο, καθώς η πρακτική σας γίνεται όλο και περισσότερο για να επαναφέρετε την επίγνωσή σας στο παρόν, η εξάσκηση της προσοχής θα γίνει ευκολότερη με την πάροδο του χρόνου

Εν κατακλείδι, η εξάσκηση της ενσυνειδητότητας ελαχιστοποιεί την επιδημία της ζωής μέσα στα κεφάλια μας και μεγιστοποιεί τις πραγματικές εμπειρίες. Να είστε απλά παρόντες και να παρατηρείτε χωρίς κριτική ή προσκόλληση. 

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ
Σύμβουλος αφύπνισης του Νου
Αυτοβελτίωσης-Αυτογνωσίας
(Life Helth Care)
Εναλλακτικές Θεραπείες

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας ή αναζητάτε καθοδήγηση,
επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους
και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Μάθετε για τις ομιλίες, σεμινάρια και συνεδρίες στο https://www.ploumistos.com/
Για ηχητικές συνεδρίες εξ΄αποστάσεως Αφύπνισης, Αυτοβελτίωσης, Διαλογισμού και Ίασης επισκεφτείτε το https://voicehealing.gr/
Μιλήστε μαζί μου στο 6945723523
(11:30 - 14:00 και 19:00 - 21:30 - Εκτός Κυριακής)
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1078,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1540,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6353,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,82,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3467,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Σταύρος Πλουμιστός: Πώς η ενσυνειδητότητα αναιρεί την ψυχική ταλαιπωρία και τον πόνο
Σταύρος Πλουμιστός: Πώς η ενσυνειδητότητα αναιρεί την ψυχική ταλαιπωρία και τον πόνο
Σταύρος Πλουμιστός: Πώς η ενσυνειδητότητα αναιρεί την ψυχική ταλαιπωρία και τον πόνο
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiBPq83IbHlR1yUCh2RxXXwfKCNHaKID1pHk2v_FVSNK2JXP2XSwYgejLW1SaMKjzgNjmBzLgD8FqUHQCntUkHdjjR6Vya2DBywbYaSbVtgF_ScvCpqW3_69FVKdgWz56H2w_e-1wbqv0TmPHePmzlz6ZkF2N52sB1ZAUkRJTX6E7qKNutxMKWOCD9VV0_c/w400-h359/%CE%A3%CF%84%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%82%20%CE%A0%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%82%20%20%CE%A0%CF%8E%CF%82%20%CE%B7%20%CE%B5%CE%BD%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%B7%CF%84%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1%20%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B5%CE%AF%20%CF%84%CE%B7%CE%BD%20%CF%88%CF%85%CF%87%CE%B9%CE%BA%CE%AE%20%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CF%80%CF%89%CF%81%CE%AF%CE%B1%20%CE%BA%CE%B1%CE%B9%20%CF%84%CE%BF%CE%BD%20%CF%80%CF%8C%CE%BD%CE%BF%20%20.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiBPq83IbHlR1yUCh2RxXXwfKCNHaKID1pHk2v_FVSNK2JXP2XSwYgejLW1SaMKjzgNjmBzLgD8FqUHQCntUkHdjjR6Vya2DBywbYaSbVtgF_ScvCpqW3_69FVKdgWz56H2w_e-1wbqv0TmPHePmzlz6ZkF2N52sB1ZAUkRJTX6E7qKNutxMKWOCD9VV0_c/s72-w400-c-h359/%CE%A3%CF%84%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%82%20%CE%A0%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%82%20%20%CE%A0%CF%8E%CF%82%20%CE%B7%20%CE%B5%CE%BD%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%B7%CF%84%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1%20%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B5%CE%AF%20%CF%84%CE%B7%CE%BD%20%CF%88%CF%85%CF%87%CE%B9%CE%BA%CE%AE%20%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CF%80%CF%89%CF%81%CE%AF%CE%B1%20%CE%BA%CE%B1%CE%B9%20%CF%84%CE%BF%CE%BD%20%CF%80%CF%8C%CE%BD%CE%BF%20%20.png
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/06/blog-post_98.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/06/blog-post_98.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content