Σταύρος Πλουμιστός: Πώς γίνεται να εργαζόμαστε ενάντια στον εαυτό μας και στη δική μας ευτυχία;

Σταύρος Πλουμιστός: Πώς γίνεται να εργαζόμαστε ενάντια στον εαυτό μας και στη δική μας ευτυχία;

👉Δεν είναι μυστικό ότι όλοι μοιραζόμαστε μια κοινή επιθυμία στη ζωή και αυτή είναι να είμαστε ευτυχισμένοι . Όμως η ερμηνεία της ευτυχίας μας χωρίζει σε δύο κατηγορίες. Αυτές οι κατηγορίες δεν βασίζονται απαραίτητα σε επιθυμίες που συνδέονται με την ευτυχία, αλλά στην ερμηνεία μας για την εμπειρία της ζωής.

Έχουμε ρυθμίσει τους εαυτούς μας να ζούμε με έναν από τους δύο τρόπους, αλλά μόνο ένας από αυτούς τους τρόπους είναι πραγματικά ευεργετικός για να μας βοηθήσει να επιτύχουμε περισσότερη ευτυχία.

Ίσως να μην συνειδητοποιούμε καν ότι ανήκουμε σε μία από αυτές τις δύο κατηγορίες. Μάθετε σε ποια κατηγορία ανήκετε αυτή τη στιγμή και αν σας φέρνει πραγματικά ευτυχία.

Όλοι θέλουμε να είμαστε ευτυχισμένοι

Όλη η ανθρωπότητα μοιράζεται έναν κοινό στόχο, και αυτός είναι να είναι ευτυχισμένος. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η ευτυχία βρίσκεται στην εξουσία, γιατί έχουν πείσει τον εαυτό τους ότι αν βρίσκονται στην κορυφή, δεν μπορούν πλέον να είναι δυστυχισμένοι. Άλλοι βρίσκουν την ευτυχία στα υλικά πράγματα επειδή μπορούν πάντα να είναι διαθέσιμα. Πιο συχνά, οι άνθρωποι βρίσκουν μικρές δόσεις ευτυχίας στις καριέρες, τις σχέσεις και τα ταξίδια τους.

Τι σημαίνει όμως πραγματικά να είσαι ευτυχισμένος;

Ο συγγραφέας Roy T. Bennett έγραψε στο βιβλίο του ότι «Αν θέλετε να είστε ευτυχισμένοι, μην μένετε στο παρελθόν, μην ανησυχείτε για το μέλλον, επικεντρωθείτε στο να ζείτε πλήρως στο παρόν». Αυτό θα έδειχνε ότι ίσως η ευτυχία είναι μια συνεχής διαδικασία, όχι ένας προορισμός στον οποίο μπορεί κανείς να φτάσει και να κρατηθεί ασφαλής σε ένα θησαυροφυλάκιο.

Δεν χρειάζεται να είσαι στην ώρα σου


Έχουμε την τάση να ζούμε τη ζωή μας ενώ πάντα εργαζόμαστε για το επόμενο πράγμα. Ο συγχρονισμός σπάνια είναι αρκετά καλός και αντ 'αυτού χρησιμεύει ως εφαλτήριο για κάτι για το οποίο δεν είμαστε καν σίγουροι ακόμα. Είμαστε χαρούμενοι στις σχέσεις μας αλλά περιμένουμε το επόμενο βήμα ή είμαστε χαρούμενοι στη δουλειά μας αλλά περιμένουμε προαγωγή. Έτσι, στην πραγματικότητα, δεν ζούμε ποτέ πραγματικά τη στιγμή.

Αντίθετα, συνεχίζουμε να επιστρέφουμε στο παρελθόν και είτε προσπαθούμε να μάθουμε από αυτό είτε παγιδευόμαστε στις τύψεις του. Έπειτα, όταν αφήσουμε το παρελθόν, τότε μας απασχολεί «το επόμενο» και εργαζόμαστε ήδη στο μέλλον. Το να είσαι στην παρούσα στιγμή δεν σημαίνει να είσαι ούτε στο παρελθόν ούτε στο μέλλον. Στην πραγματικότητα, σημαίνει να εγκαταλείψεις εντελώς την έννοια του χρόνου, γιατί ακόμα κι αν είσαι στην ώρα σου, είσαι ήδη στην επόμενη στιγμή. Η αληθινή ζωή στην παρούσα στιγμή δεν ορίζεται από τον χρόνο, αλλά σε μια κατάσταση ροής που δεν συνδέεται με την τελευταία στιγμή ή την επόμενη στιγμή, αλλά μόνο με το τώρα.

Συνοψίζεται στις εμπειρίες του μυαλού

Δεν μπορούμε πραγματικά να κατηγορήσουμε τον εαυτό μας για τον τρόπο που λειτουργεί το μυαλό μας και οι ορισμοί μας για την ευτυχία. Όλα πάνε πίσω στην παιδική μας ηλικία και στο άθροισμα όλων των στιγμών που μας έφεραν στο παρόν. Ως παιδιά, είχαμε ένα λευκό χαρτί και η ευτυχία ήταν δυνατή με κάθε τρόπο. Αλλά με τον καιρό, μάθαμε ότι οι πράξεις είχαν συνέπειες και όσο περισσότερες κακές εμπειρίες είχαμε, τόσο περισσότερα βήματα κάναμε για να αποφύγουμε να μπούμε σε καταστάσεις που μπορεί να μας προκαλέσουν πόνο.

Έχουμε αναμνήσεις από το πώς ορισμένες καταστάσεις μας έκαναν να νιώσουμε. Καθώς φιλοδοξούσαμε περισσότερο να είμαστε ευτυχισμένοι, προστατεύαμε τον εαυτό μας όλο και περισσότερο από το κακό, μειώνοντας ταυτόχρονα την πιθανότητα να βιώσουμε περισσότερα από τα καλά. Υπάρχει διαφορά μεταξύ της μεγιστοποίησης της ασφάλειας και της ικανοποίησης για την ελαχιστοποίηση του πόνου και της μεγιστοποίησης της ευτυχίας αναλαμβάνοντας κινδύνους που μπορεί να αυξήσουν τον πόνο. Το γιατί μερικοί άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένοι από άλλους εξαρτάται από την ικανότητά τους να ανοίγονται σε όλες τις εμπειρίες και τα συναισθήματα.

Επιλογή 1: Νιώστε πλήρης


Τώρα που καταλαβαίνετε καλύτερα γιατί μερικοί άνθρωποι μπορεί να είναι πιο ευτυχισμένοι από άλλους, ήρθε η ώρα να καταλάβετε σε ποιον από τους δύο τρόπους ζωής έχετε διαμορφώσει. Στην ιδανική περίπτωση, θέλετε να είστε σε αυτήν την κατηγορία. Οι άνθρωποι που ζουν για να αισθάνονται πλήρως βιώνουν και πόνο και ευτυχία επειδή είναι ανοιχτοί σε όλες τις εμπειρίες και τους κινδύνους.

Η στιγμή της καθαρής, γνήσιας ευδαιμονίας που μπορούν να βιώσουν είναι τόσο συντριπτική και αναστατωτική που όλες οι οδυνηρές στιγμές αξίζουν τον κόπο στη διαδικασία, και κατά κάποιο τρόπο τους δίνει τα εργαλεία για να αντιμετωπίσουν αυτές τις στιγμές. Το να επιτρέπετε στον εαυτό σας να νιώσει πλήρως οτιδήποτε συμβαίνει σημαίνει ότι μπορείτε να ζήσετε τη ζωή στο έπακρο και να απολαμβάνετε τα πιο ανταποδοτικά δώρα της, ακόμα κι αν μερικές φορές έχει κόστος. Αυτοί οι άνθρωποι δεν σκέφτονται πολύ, αφήνουν τα πράγματα να συμβούν. Παίρνουν ρίσκα και εκτιμούν τον αυθορμητισμό.

Επιλογή 2: φιλτράρισμα μέσα από το μυαλό

Τότε ο άλλος τρόπος ζωής είναι να φιλτράρεις μέσα από το μυαλό. Οι άνθρωποι εδώ δυσκολεύονται περισσότερο να αποδεχτούν αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή και συχνά αποσυνδέονται από οδυνηρά γεγονότα ή στερούνται τα δικά τους συναισθήματα. Στην προσπάθειά τους να προστατέψουν και να προστατέψουν τον εαυτό τους, χάνουν μεγάλες ευκαιρίες. Είναι αλήθεια ότι τους επιτρέπει να αισθάνονται λιγότερο πόνο γενικά. Αλλά μόνο όταν είμαστε σε θέση να αποδεχτούμε και να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να νιώσουμε τον πόνο, είμαστε εντελώς απαλλαγμένοι από αυτόν και μπορούμε να προχωρήσουμε σε μεγαλύτερα και καλύτερα πράγματα.

Ωστόσο, δεν είναι εύκολο να μην αφιερώσουμε χρόνο για να σκεφτούμε τις συνέπειες των πράξεών μας όταν το μυαλό μας έχει μάθει ότι ο πόνος μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή. Αυτοί οι άνθρωποι είναι λογικοί και βασίζονται στη λογική για να πάρουν τις αποφάσεις τους. Προτιμούν να αισθάνονται σταθεροί σε άνετες ρουτίνες, ώστε να μπορούν να προβλέψουν το μέλλον και να αισθάνονται ότι έχουν τον έλεγχο της ζωής τους.

Αφαιρέστε το φίλτρο

Το σώμα και το μυαλό μας είναι φτιαγμένα για να μας προστατεύουν από τον κίνδυνο. Μεγάλο μέρος του άγχους μας είναι στην πραγματικότητα απλώς ο τρόπος του σώματος να προετοιμαστεί για να μας υπερασπιστεί έναντι κάθε πιθανής απειλής. Όταν σταματάμε, είναι επειδή πάμε σε μια αντίδραση πτήσης, και όταν θυμώνουμε και αισθανόμαστε εκτός ελέγχου, είναι επειδή πηγαίνουμε σε μια αντίδραση μάχης. Και οι δύο αυτές αποκρίσεις είναι βιολογικά σχεδιασμένες για να μας βοηθήσουν να εξαλείψουμε κάθε πιθανό πόνο και να μειώσουμε τις συνέπειες.

Πώς γίνεται λοιπόν να εργαζόμαστε ενάντια στον εαυτό μας και ενάντια στη δική μας ευτυχία;

Αυτό που συμβαίνει είναι ότι μόλις νιώσουμε βαθύ πόνο, το μυαλό μας προσπαθεί να βεβαιωθεί ότι δεν χρειάζεται να τον ξαναπεράσουμε ποτέ. Ο ορισμός μας για την ευτυχία είναι περισσότερο να μην χάσουμε όσα λίγα έχουμε βρει μέχρι τώρα, παρά να τα βρούμε. Όσο περισσότερες κακές εμπειρίες έχουμε, τόσο περισσότερο αρχίζουμε να φιλτράρουμε. Αλλά όταν αρχίζουμε να φιλτράρουμε πάρα πολύ, όλη μας η πραγματικότητα παραμορφώνεται. Αναπτύσσουμε ένα αρνητικό φίλτρο που περιμένει τα χειρότερα και είναι μολυσμένο με αρνητικότητα. Ζούμε με φόβο αντί να αρπάζουμε ευκαιρίες.



Προστασία που εμποδίζει την επούλωση

Κατά ειρωνικό τρόπο, το ίδιο το σύστημα που έχει σκοπό να μας προστατεύσει και να μας βοηθήσει να επιβιώσουμε μπορεί να είναι αυτό που καταστρέφει την ευτυχία μας και εμποδίζει τη θεραπεία μας. Αλλά, αυτό μόνο αν το αφήσουμε. Διαβάζοντας αυτό το άρθρο, έχετε ήδη κάνει ένα βήμα προς την ευτυχία γιατί έχετε βάλει τον εαυτό σας σε κατάσταση συνείδησης. Τώρα, αντί να πηδάτε για να προστατεύσετε τον εαυτό σας την επόμενη φορά που θα αντιληφθείτε έναν κίνδυνο, θα το σκεφτείτε περισσότερο.

Όσο περισσότερο αφαιρείτε αυτό το φίλτρο, τόσο περισσότερο θα μπορείτε να λαμβάνετε υπόψη την πραγματικότητα καθώς και τις πληροφορίες που μπορεί να έχετε χάσει. Θα ανακαλύψετε νέες αλήθειες και θα αναπτύξετε μια θετική αντίληψη όπου η ευτυχία είναι ξανά δυνατή. Απλά πρέπει να το δημιουργήσετε. Κατά ειρωνικό τρόπο, όσο περισσότερο φιλτράρετε, τόσο περισσότερο πόνο θα νιώσετε και θα περιορίσετε την ευτυχία σας. Όμως, όσο περισσότερο νιώθεις και βιώνεις, τόσο περισσότερη ευτυχία αφήνεις να μπει.

Ποιο είναι λοιπόν το κύριο κλειδί της ευτυχίας;

Είναι να ζεις τη ζωή όπως την προοριζόταν πάντα και να νιώθεις ό,τι κι αν συμβεί. Να είστε ανοιχτοί και δεκτικοί. Σταματήστε να προσπαθείτε να δραπετεύσετε ενεργά από τον πόνο γιατί όσο περισσότερο το κάνετε, τόσο περισσότερο θα απομακρυνθείτε από το μονοπάτι σας και θα αυξήσετε τα επίπεδα άγχους που διαταράσσουν τους κραδασμούς και την ευημερία σας.

Για όσους νιώθουν ότι ήρθε η ώρα για την επίγνωση αυτής της επιλογής στην ζωή τους και θέλουν την βοήθεια μου, μην διστάσετε να επικοινωνησετε μαζί μου.

Σταύρος Πλουμιστός
Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας ή αναζητάτε καθοδήγηση,
επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους
και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Μάθετε για τις ομιλίες, σεμινάρια και συνεδρίες στο www.ploumistos.com
Για ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Αυτοβελτίωσης, Διαλογισμού και Ίασης επισκεφτείτε το https://voicehealing.gr/
Μιλήστε μαζί μου στο 6945723523
(11:30 - 14:00 και 19:00 - 21:30 - Εκτός Κυριακής)
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1078,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1540,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6353,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,82,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3467,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Σταύρος Πλουμιστός: Πώς γίνεται να εργαζόμαστε ενάντια στον εαυτό μας και στη δική μας ευτυχία;
Σταύρος Πλουμιστός: Πώς γίνεται να εργαζόμαστε ενάντια στον εαυτό μας και στη δική μας ευτυχία;
Σταύρος Πλουμιστός: Πώς γίνεται να εργαζόμαστε ενάντια στον εαυτό μας και στη δική μας ευτυχία;
https://amigo.gr/wp-content/uploads/2018/07/paint-2985569_1280-min.jpg
https://i.ytimg.com/vi/NB-ER2oIQJA/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/06/blog-post_69.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/06/blog-post_69.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content