Στ. Πλουμιστός: Τα μηνύματα της Αποκάλυψης των Τριών Αγγέλων, η Τελική Προειδοποίηση του Θεού στον Κόσμο

Τα μηνύματα της Αποκάλυψης των Τριών Αγγέλων, η Τελική Προειδοποίηση του Θεού στον Κόσμο

👉Στην Αποκάλυψη 13 οι άνθρωποι «που κατοικούν στη γη» στο τέλος του χρόνου εξαπατώνται και εκφοβίζονται από «το θηρίο που βγαίνει από τη γη» που έχει «δύο κέρατα σαν αρνί και μίλησε σαν δράκος» (Αποκάλυψη 13:11 ). Αυτό το θηρίο μοιάζει με τον Χριστό το Αρνί, αλλά ενεργεί σαν τον Σατανά τον δράκο. «Εκτελεί σημεία» που κάνουν τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι ενεργεί με τη δύναμη του Θεού και χρησιμοποιεί το σημάδι του θηρίου για να επιβάλει οικονομικές κυρώσεις και τη θανατική ποινή προκειμένου να αναγκάσει τους ανθρώπους να «λατρεύουν την εικόνα του θηρίου».

Αυτή η συμβολική γλώσσα δείχνει ότι οι αντιχριστιανικές δυνάμεις θα αναγκάσουν τους ανθρώπους του κόσμου να υποταχθούν στην πολιτική και θρησκευτική τους εξουσία. Το πλήρες νόημα αυτού του συμβολισμού εξηγείται ξεκάθαρα πια στις μέρες μας.

Η απάντηση του Θεού σε αυτή τη σφοδρή επίθεση στα παιδιά Του βρίσκεται στο κεφάλαιο 14 της Αποκάλυψης. Πρώτα παρουσιάζει το Αρνί (Ιησούς), ο οποίος έχει ήδη νικήσει τον δράκο πεθαίνοντας στον σταυρό για τις αμαρτίες του κόσμου. Στη συνέχεια παρουσιάζει τους 144.000, που είναι η ειδική ομάδα που έχει ετοιμάσει για να μεταδώσει το τελευταίο Του μήνυμα στον κόσμο.

Το ίδιο το μήνυμα παρουσιάζεται σαν να δίνεται από τρεις αγγέλους. Οι άγγελοι χρησιμοποιούνται μερικές φορές στην Αποκάλυψη ως σύμβολα ανθρώπινων αγγελιαφόρων, και αυτό προφανώς συμβαίνει εδώ.

Ο πρώτος άγγελος έχει «το αιώνιο ευαγγέλιο για να κηρύξει σε όσους κατοικούν στη γη—σε κάθε έθνος, φυλή, γλώσσα και λαό» (Αποκάλυψη 14:6). Αυτό το εδάφιο αντιπροσωπεύει την παγκόσμια διακήρυξη του ευαγγελίου που προέβλεψε ο Ιησούς—«Και αυτό το ευαγγέλιο της βασιλείας θα κηρυχτεί σε όλο τον κόσμο ως μαρτυρία σε όλα τα έθνη, και τότε θα έρθει το τέλος» (Ματθαίος 24:14).

Το αιώνιο ευαγγέλιο είναι τα καλά νέα ότι ο Ιησούς πλήρωσε το τίμημα για τις αμαρτίες μας στον Σταυρό, νίκησε τον θάνατο με την ανάσταση από τους νεκρούς, διακονεί συνεχώς για εμάς στο σύμπαν και θα έρθει ξανά για να βάλει τέλος στην αμαρτία και να καλωσορίσει αυτοί που πιστεύουν στην αιώνια βασιλεία Του.

Το πρώτο μήνυμα συνεχίζει : «Να φοβάστε τον Θεό και να τον δόξετε, γιατί έφτασε η ώρα της κρίσης Του». Η Βιβλική προφητεία διδάσκει ότι πριν έρθει ο Ιησούς θα υπάρξει μια «διερευνητική κρίση», στην οποία οι άγγελοι εξετάζουν τα «αρχεία» που βρίσκονται στα «βιβλία» για να καθορίσουν σε ποιον θα πρέπει να χορηγηθεί αιώνια ζωή (Δανιήλ 7). Στο Μήνυμα του Πρώτου Αγγέλου ο Θεός ενημερώνει τον κόσμο ότι έχει έρθει η ώρα για εκείνη την κρίση.

Παραγγέλλει επίσης τον κόσμο «να λατρεύει Αυτόν που έκανε τον ουρανό και τη γη, τη θάλασσα και τις πηγές του νερού» ( Αποκάλυψη 14:7 ). Σήμερα τα περισσότερα σχολεία και οι επιστήμονες διδάσκουν ότι ο κόσμος δημιουργήθηκε αυθόρμητα και η ζωή εξελίχθηκε στις μορφές που υπάρχουν τώρα. Το πρώτο μήνυμα υπενθυμίζει στον κόσμο ότι ο Θεός έχει την κυριαρχία πάνω μας και το δικαίωμα στην υπακοή μας, πρώτον επειδή μας δημιούργησε, δεύτερον επειδή, σύμφωνα με το αιώνιο ευαγγέλιο, μας λύτρωσε από την αμαρτία και τέλος επειδή είναι ο κριτής της αιώνιας μας μοίρας.

«Και ένας άλλος (ο δεύτερος ) άγγελος ακολούθησε, λέγοντας: «Έπεσε η Βαβυλώνα, έπεσε, η μεγάλη αυτή πόλη, γιατί έκανε όλα τα έθνη να πιουν από το κρασί της οργής της πορνείας της» (Αποκάλυψη 14:10). Η Βαβυλώνα έχει μακρά ιστορία καταπίεσης του λαού του Θεού. Το Κεφάλαιο 17 αποκαλύπτει ότι στην τελική της μορφή είναι η διάδοχος του θηρίου από τη θάλασσα, που ήταν ο παπισμός του Μεσαίωνα. Η Βαβυλώνα είναι η παγκόσμια συνομοσπονδία δυνάμεων στο τέλος, που ενώνονται υπό την ηγεσία του αντίχριστου για να καταπιέσουν και να προσπαθήσουν να καταστρέψουν τα παιδιά του Θεού, όλα στο όνομα του Χριστού (ο Ιησούς είπε, «έρχεται η ώρα που όποιος σκοτώνει θα νομίζετε ότι προσφέρει υπηρεσία στον Θεό» Ιωάννης 16:2).

Η έκπτωτη κατάστασή της δεν αναφέρεται στην ήττα της, αλλά μάλλον στην ψευδή διδασκαλία και τη σατανική επιρροή της. Σε ένα παράλληλο απόσπασμα ο άγγελος δηλώνει: «Η Βαβυλώνα έπεσε, και έγινε κατοικία δαιμόνων» (Αποκάλυψη 18:2).

Αφού περιγράφει περαιτέρω την έκπτωτη κατάστασή της, ο άγγελος διατάζει: «Βγείτε από αυτήν λαέ μου, για να μη συμμετάσχετε στις αμαρτίες της και να μη λάβετε από τις πληγές της» (Αποκάλυψη 18:4). Έτσι, το μήνυμα «έπεσε η Βαβυλώνα» έχει σχεδιαστεί για να ειδοποιήσει το λαό του Θεού που άθελά του έχουν καταλήξει σε μια από τις εκκλησίες που χαρακτηρίζονται ως Βαβυλώνα, ότι πρέπει να αποχωριστούν από την Εκκλησία τους και να ενωθούν με «εκείνους που τηρούν τις εντολές του Θεού και η πίστη του Ιησού» (Αποκάλυψη 14:12).


«Τότε ο τρίτος άγγελος τους ακολούθησε, λέγοντας με δυνατή φωνή: «Αν κάποιος προσκυνήσει το θηρίο και την εικόνα του και λάβει το σημάδι του στο μέτωπό του ή στο χέρι του, θα πιει και αυτός από το κρασί της οργής του Θεού. που χύνεται με πλήρη δύναμη στο ποτήρι της αγανάκτησής Του. Θα βασανιστεί με φωτιά και θειάφι παρουσία των αγίων αγγέλων και παρουσία του Αρνίου. Και ο καπνός του βασανισμού τους ανεβαίνει για πάντα. Και δεν έχουν ανάπαυση μέρα ή νύχτα όσοι προσκυνούν το θηρίο και την εικόνα του, και όποιος λαμβάνει το σημάδι του ονόματός του» (Αποκάλυψη 14:9-11).

Αυτό το μήνυμα είναι μια άμεση απάντηση από τον Θεό στις προσπάθειες του Θηρίου να επιβάλει το σημάδι, το όνομα και τον αριθμό του στους ανθρώπους της γης. Το δίλημμα της ύπαρξης ανάμεσα στο σημάδι του θηρίου και την οργή του Θεού θα αναγκάσει όλους στη γη να πάρουν μια απόφαση.


Όσοι δέχονται τα μηνύματα των Τριών Αγγέλων (το Ευαγγέλιο της Σωτηρίας, την κυριαρχία του Θεού και την εντολή να αρνηθούν το σημάδι του θηρίου και να βγουν από τη Βαβυλώνα) θα «σφραγιστούν στο μέτωπό τους» και θα πάρουν τη θέση τους με τους 144.000 ως «Μεγάλο Πλήθος» ασφάλειας στη σωτηρία τους. Όσοι δέχονται το σημάδι του θηρίου θα ρίξουν τον κλήρο τους με τη Βαβυλώνα και θα καταστραφούν.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1075,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1538,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Στ. Πλουμιστός: Τα μηνύματα της Αποκάλυψης των Τριών Αγγέλων, η Τελική Προειδοποίηση του Θεού στον Κόσμο
Στ. Πλουμιστός: Τα μηνύματα της Αποκάλυψης των Τριών Αγγέλων, η Τελική Προειδοποίηση του Θεού στον Κόσμο
Τα μηνύματα της Αποκάλυψης των Τριών Αγγέλων, η Τελική Προειδοποίηση του Θεού στον Κόσμο
https://i0.wp.com/orthodoxia.online/wp-content/uploads/2017/08/orthodoxiaonline-327.jpg
https://i.ytimg.com/vi/-3fQTzeQG8A/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/06/blog-post_46.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/06/blog-post_46.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content