Σε συναγερμό η Νέα Υόρκη λόγω Covid-19 – Οι εμβολιασμοί απέτυχαν – Οι «ειδικοί» προτείνουν νέα… δόση

Σε συναγερμό η Νέα Υόρκη λόγω Covid-19 – Οι εμβολιασμοί απέτυχαν – Οι «ειδικοί» προτείνουν νέα… δόση

👉Η πόλη της Νέας Υόρκης έχει περάσει από το «μεσαίο» επίπεδο συναγερμού για τον COVID-19 σε ένα «υψηλό» επίπεδο συναγερμού εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων, ανακοίνωσε ο επίτροπος υγείας των πέντε περιφερειών, Δρ Ashwin Vasan, το πρωί της Τρίτης.

Αν και οι αξιωματούχοι δεν έχουν επιβάλει νέες εντολές, η πόλη προτρέπει τους Νεοϋορκέζους να φορούν μάσκες υψηλής ποιότητας σε δημόσιους εσωτερικούς χώρους και σε «συνωστισμένους εξωτερικούς χώρους», ανέφερε σε δελτίο Τύπου το Υπουργείο Υγείας και Ψυχικής Υγιεινής.

Όλα αυτά συμβαίνουν σε μία πόλη με τα μεγαλύτερα ποσοστά εμβολιασμένων (με τρεις δόσεις μάλιστα) στον πλανήτη.

Για την ακρίβεια στη Νέα Υόρκη έχει εμβολιαστεί πλήρως ή μερικώς το 90,1% των κατοίκων.

Κι όμως παρά το γεγονός ότι οι εμβολιασμοί αποδείχτηκαν αναποτελεσματικοί και δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί πόσο είναι ή όχι οι ίδιοι οι εμβολιασμοί, επικίνδυνοι για την δημόσια υγεία, οι «ειδικοί» στην Νέα Υόρκη ως «λύση» προσφέρουν και πάλι, μία «αναμνηστική δόση» (4η) για την αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων.

Οι Νεοϋορκέζοι θα πρέπει «να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αποφεύγουν δραστηριότητες υψηλότερου κινδύνου (όπως πολυσύχναστες συγκεντρώσεις σε εσωτερικούς χώρους) και οποιεσδήποτε συγκεντρώσεις θα πρέπει να περιορίζονται σε μικρούς αριθμούς», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η πόλη συνεχίζει επίσης να συμβουλεύει τους Νεοϋορκέζους να εμβολιαστούν και να ενισχυθούν, πρόσθεσε η ανακοίνωση.

«Η πόλη της Νέας Υόρκης έχει μεταβεί σε υψηλό επίπεδο συναγερμού για τον COVID, που σημαίνει ότι τώρα είναι η ώρα να διπλασιάσουμε την προστασία του εαυτού μας και ο ένας για τον άλλο κάνοντας επιλογές που μπορούν να εμποδίσουν τους φίλους, τους γείτονες, τους συγγενείς και τους συναδέλφους μας να αρρωστήσουν».

«Ως πόλη, έχουμε τα εργαλεία για να αμβλύνουμε τον αντίκτυπο αυτού του κύματος, συμπεριλαμβανομένης της διανομής τεστ, μασκών και προώθησης θεραπειών».

«Η επιστροφή στο Χαμηλό Κίνδυνο εξαρτάται από το ότι ο καθένας κάνει τον ρόλο του και αν ακολουθήσουμε τις οδηγίες, οι προβλέψεις μας προβλέπουν ότι η κορύφωση αυτού του κύματος δεν θα διαρκέσει πολύ», πρόσθεσε. «Αυτό που κάνουμε τώρα μπορεί να κάνει τη διαφορά».

Σε μια επιστολή που εστάλη στους γονείς και τους κηδεμόνες την Τρίτη, εν τω μεταξύ, ο Vasan και ο Επίτροπος των Σχολείων Ντέιβιντ Μπανκς ανέφεραν ότι οι μαθητές ηλικίας δύο ετών και άνω θα ενθαρρύνονται —αλλά δεν απαιτείται— να φορούν μάσκες «κατά το σχολείο ή το πρόγραμμα [προσχολικής εκπαίδευσης] ] και όταν μαζευόμαστε με φίλους».

Οι δυο τους συμβούλεψαν επίσης τις οικογένειες να εμβολιάσουν τα παιδιά ηλικίας πέντε ετών και άνω και να ενισχύσουν κατά του COVID-19.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ενέκρινε αναμνηστικές δόσεις του εμβολίου Pfizer-BioNTech για παιδιά ηλικίας πέντε έως 11 ετών.


Από την Τρίτη, οι πέντε δήμοι της Νέας Υόρκης είχαν 9,09% μέσο ποσοστό θετικότητας επτά ημερών, με νοσηλεία και επιβεβαιωμένους θανάτους σε «σταθερά» επίπεδα, όπως δείχνουν τα στοιχεία της πόλης .

Ο δήμαρχος Έρικ Άνταμς δήλωσε τη Δευτέρα ότι σχολεία, βιβλιοθήκες και άλλοι χώροι της πόλης θα διανείμουν επιπλέον 16,5 εκατομμύρια κιτ τεστ για COVID-19 και 1 εκατομμύριο μάσκες σε μια προσπάθεια να μετριάσουν την πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων.

Ο δήμαρχος, ωστόσο, πρόσθεσε ότι οι αξιωματούχοι «δεν ήταν στο σημείο να επιβάλλουν μάσκες».

«Αν έρθει κάποια στιγμή που τα νοσοκομεία μας βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ή είμαστε σε αυτήν την τάση και οι γιατροί που διευθύνουν τα νοσοκομεία μου λένε, “Έρικ, αυτό πρέπει να κάνουμε”, εδώ είμαι θα τους ακούσω», είπε. «Αυτή τη στιγμή, μου λένε «Όχι, δεν χρειάζεται να το κάνουμε αυτό. Αυτό το έχουμε υπό έλεγχο. Δεν έχουμε αυτή την κρίση στα νοσοκομεία μας που είχαμε στο παρελθόν.»

Σε μια συνέντευξη στο NY1 την Τρίτη, ο Δρ. Denis Nash, διακεκριμένος καθηγητής Επιδημιολογίας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του CUNY, είπε ότι αρκετοί παράγοντες μπορεί να διατήρησαν τις νοσηλείες και τους θανάτους σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, παρά την «έκταση της μετάδοσης».

«Μία από τις κύριες υποθέσεις είναι ότι αυτή τη στιγμή στην πόλη της Νέας Υόρκης, η προστασία από σοβαρές ασθένειες είναι πολύ υψηλή λόγω των υψηλών επιπέδων εμβολιασμού και αναμνηστικής κάλυψης, καθώς και λόγω των υψηλών επιπέδων αντισωμάτων που προέρχονται από μόλυνση», είπε ο Nash. είπε. «Για αυτούς που επέζησαν, αυτό θα προσφέρει κάποια προστασία».

Η έγκαιρη θεραπεία και η αντιική πρόσβαση για τους ευάλωτους κατοίκους της πόλης θα μπορούσαν επίσης να παίξουν κάποιο ρόλο, πρόσθεσε.

Ωστόσο, ο Nash είπε ότι ήλπιζε να δει την πόλη να αποκαθιστά την απαίτηση μάσκας για δημόσιους εσωτερικούς χώρους, σημειώνοντας ότι «τα διακυβεύματα είναι τεράστια».

«Δεν νομίζω ότι μπορούμε να νιώθουμε αρκετά σίγουροι για να δούμε πώς θα πάει», είπε. «Κάτι πρέπει να γίνει για να προστατευθούν οι Νεοϋορκέζοι κατά τη διάρκεια αυτών των τεράστιων αυξήσεων».

Είπε επίσης ότι η πόλη πρέπει να διπλασιάσει τις προσπάθειές της για να εμβολιαστούν και να ενισχυθούν οι Νεοϋορκέζοι.

«Τον τελευταίο καιρό, σκέφτομαι τα ανάμεικτα μηνύματα που λαμβάνουν οι άνθρωποι από τους πολιτικούς μας ηγέτες, για το πώς επιστρέφουμε στην κανονικότητα και πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον COVID», είπε. «Όταν οι ηγέτες μας ενεργούν σαν να έχει τελειώσει η πανδημία, τότε οι άνθρωποι μπορεί να μην αισθάνονται υποχρεωμένοι να λάβουν έναν ενισχυτή (εμβόλιο)».
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,582,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1039,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,252,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1214,ΒΙΝΤΕΟ,783,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1869,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,323,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,155,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1512,Κόσμος,10384,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6340,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,78,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1349,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3459,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,880,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Σε συναγερμό η Νέα Υόρκη λόγω Covid-19 – Οι εμβολιασμοί απέτυχαν – Οι «ειδικοί» προτείνουν νέα… δόση
Σε συναγερμό η Νέα Υόρκη λόγω Covid-19 – Οι εμβολιασμοί απέτυχαν – Οι «ειδικοί» προτείνουν νέα… δόση
Σε συναγερμό η Νέα Υόρκη λόγω Covid-19 – Οι εμβολιασμοί απέτυχαν – Οι «ειδικοί» προτείνουν νέα… δόση
https://www.pronews.gr/wp-content/uploads/2022/05/18/COVID-19-New-York.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/05/covid-19.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/05/covid-19.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content