Σταύρος Πλουμιστός: Τα χαρακτηριστικά προσωπικότητας που σας κάνουν ένα ιδιαίτερα σπάνιο ον

Σταύρος Πλουμιστός: Τα χαρακτηριστικά προσωπικότητας που σας κάνουν ένα ιδιαίτερα σπάνιο ον

👉Έχετε νιώσει ποτέ ότι μάθατε τα πράγματα καλύτερα με έναν συγκεκριμένο τρόπο; Σε ορισμένες συνθήκες περισσότερο από ότι σε άλλες, είναι πιο εύκολο για εμάς να μάθουμε. Μερικοί μαθητές μαθαίνουν καλύτερα ακούγοντας πληροφορίες, ενώ άλλοι βλέποντάς τες ή ακόμα και ύπνωση. Ορισμένες διαφορετικές θεωρίες περιγράφουν τις προτιμήσεις των μαθητών για μάθηση.

Μια θεωρία μαθησιακών στυλ βασίζεται στο έργο του ψυχολόγου Carl Jung , ο οποίος κατηγοριοποίησε τους ανθρώπους με βάση τον τύπο της προσωπικότητάς τους.

Χαρακτηρίζοντας τον τρόπο ψυχολογικής λειτουργίας ενός ατόμου, αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη διάκριση δεκαέξι ψυχολογικών τύπων, σύμφωνα με την κυρίαρχη γνωστική λειτουργία (τέσσερις πιθανότητες).

Η θεωρία του τύπου της προσωπικότητας του Carl Jung εστιάζει σε τέσσερις βασικές ψυχολογικές λειτουργίες:
  • Εξωστρέφεια εναντίον  Εσωστρέφειας
  • Αίσθηση εναντίον Διαίσθησης
  • Σκέφτομαι εναντίον Αισθάνομαι
  • Κρίση εναντίον Αντίληψης
Αυτή η θεωρία οδήγησε στη συνέχεια στην ανάπτυξη του Τυπολογικού Δείκτη Myers-Briggs (MBTI).

Το INFJ (Introversion, Intuition, Feeling, Judgment) είναι μια συντομογραφία που χρησιμοποιείται από τον Myers Briggs Type Indicator (MBTI), επιτρέποντάς σας να κατατάσσεστε ανάμεσα σε 16 τύπους προσωπικότητας. Είναι ένας από τους τέσσερις τύπους που ανήκουν στην ιδεαλιστική ιδιοσυγκρασία και επομένως είναι ένας από τους πιο σπάνιους. 

Για παράδειγμα, σε μια τάξη γεμάτη μαθητές, θα υπάρχει πάντα ένας σιωπηλός μαθητής, ο οποίος παρατηρεί όλα όσα συμβαίνουν.

Αυτός ο τύπος μαθητή είναι σπάνιος. Δεν είναι ντροπαλός, αλλά εσωστρεφής. Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μόνο χαρακτηριστικό του.

Εδώ έχουμε δέκα χαρακτηριστικά προσωπικότητας που διαθέτει το αυθεντικό INFJ . Δείτε παρακάτω αν είστε ένας από αυτούς.

1. Αφοσίωση σε σημαντικά πράγματα

Τα άτομα με αυτόν τον σπάνιο τύπο προσωπικότητας θα βάζουν πάντα τα σημαντικά πρώτα και θα αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις με αυτοπεποίθηση και ευκολία. Επίσης, όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα σχεδίασαν, θα προσπαθούν πάντα να βρίσκουν νέους και διαφορετικούς τρόπους για να πετύχουν τους στόχους τους.

2. Σκληρά εργαζόμενοι

Πολλοί που ανήκουν σε άλλες κατηγορίες προσωπικότητας τείνουν να είναι τεμπέληδες μερικές φορές. Ωστόσο, όσοι εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία είναι σκληρά εργαζόμενοι. Συχνά, δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και δίνουν στον εαυτό τους τα μέσα να ακολουθήσουν το όνειρό τους.

3. Ακούγοντας τη διαίσθησή τους

Το γράμμα "N" στο INFJ αντιπροσωπεύει τη διαίσθηση. Αυτό σημαίνει ότι τα άτομα αυτής της κατηγορίας διαθέτουν πολύ ισχυρή διαίσθηση. Αν έχουν άσχημη αίσθηση για κάτι, θα ενεργήσουν αμέσως. Επιπλέον, έχουν την ικανότητα να αισθάνονται πότε πρόκειται να εμφανιστεί ένα πρόβλημα στη ζωή τους.

4. Η ευκαιρία να έχετε πραγματικούς φίλους

Τα άτομα με προσωπικότητα INFJ επιλέγουν προσεκτικά τους στενούς φίλους τους. Τις περισσότερες φορές, προτιμούν να είναι μόνοι, επιλέγουν τη μοναξιά και αποφεύγουν να περνούν πολύ χρόνο σε μεγάλες παρέες.

5. Φυσική ενσυναίσθηση 


Για τους INFJ, τα συναισθήματα είναι ένα τεράστιο μέρος της ζωής τους. Κάθε φορά που κάποιος χρειάζεται τη βοήθειά του, είναι εκεί για να βοηθήσει. Επιπλέον, έχουν αυτή την ικανότητα να βάζουν τον εαυτό τους στη θέση των άλλων και να κατανοούν τα συναισθήματά τους, που συχνά τους οδηγεί στη μοναξιά καθώς δεν έχουν χρόνο να γεμίσουν τις μπαταρίες τους.

6. Η ικανότητα να αντιλαμβάνεσαι εύκολα τους άλλους

Όντας όντα με ενσυναίσθηση, οι INFJ έχουν επίσης την ικανότητα να διαβάζουν το μυαλό των άλλων μέσω των συναισθημάτων αυτών των ανθρώπων. Μπορούν εύκολα να καταλάβουν πότε τους λένε ψέματα. Αυτό το χαρακτηριστικό τους βοηθά να αποφεύγουν άτομα με κακές προθέσεις.

7. Οραματιστές

Σε περιόδους μοναξιάς αφήνουν το μυαλό τους να περιπλανάται σε απίστευτα σενάρια. Και είναι γι' αυτό το λόγο καταφέρνουν να έχουν συνεχώς νέες και δημιουργικές ιδέες και να τις μοιράζονται με τους γύρω τους.

8. Μια αγάπη για το γράψιμο

Είναι στη φύση τους να εκφράζουν τη δημιουργικότητά τους και τις σκέψεις τους. Ωστόσο, συχνά επιλέγουν τη μοναξιά και βυθίζονται στη γραφή για να εκφράσουν τα συναισθήματά τους. Η καταγραφή των σκέψεων και των συναισθημάτων τους τα βοηθά να ηρεμήσουν και να διοχετεύσουν την ενέργειά τους.

9. Κατοχή εξαιρετικών δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτων

Το βρίσκουν πολύ εύκολο να λύσουν ορισμένα προβλήματα, γιατί βλέπουν τα πράγματα συνολικά και βλέπουν την πιο θετική πλευρά των καταστάσεων. Αυτή η ικανότητα τους βοηθά να δουν τι δεν πάει καλά και να βρουν έναν τρόπο να το διορθώσουν.

10. Πηγή έμπνευσης

Δεν είναι μόνο οραματιστές, δημιουργικοί και ιδεαλιστές άνθρωποι, αλλά έχουν και την ικανότητα να εμπνέουν τους κοντινούς τους ανθρώπους.

Η κατοχή τουλάχιστον τεσσάρων από αυτά τα χαρακτηριστικά προσωπικότητας αποκαλύπτει ότι πιθανότατα ανήκετε στην ομάδα INFJ – έναν μοναδικό και σπάνιο τύπο προσωπικότητας.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ
Σύμβουλος αφύπνισης του Νου
Αυτοβελτίωσης-Αυτογνωσίας
(Life Health Care)
Εναλλακτικές Θεραπείες

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας ή αναζητάτε καθοδήγηση,
επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια τηλε-συνεδρία για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για τις ομιλίες, σεμινάρια και ενημέρωση των συνεδριών εδώ https://www.ploumistos.com/p/online.html
Για την θεραπευτική μέθοδο μου δείτε εδώ https://voicehealing.gr/
Μιλήστε μαζί μου στο 6945723523
(11:30 - 14:00 και 19:00 - 21:30 - Εκτός Κυριακής)
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Σταύρος Πλουμιστός: Τα χαρακτηριστικά προσωπικότητας που σας κάνουν ένα ιδιαίτερα σπάνιο ον
Σταύρος Πλουμιστός: Τα χαρακτηριστικά προσωπικότητας που σας κάνουν ένα ιδιαίτερα σπάνιο ον
Σταύρος Πλουμιστός: Τα χαρακτηριστικά προσωπικότητας που σας κάνουν ένα ιδιαίτερα σπάνιο ον
https://psychicblaze.com/wp-content/uploads/2020/11/1-mind-body-auras.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/05/blog-post_69.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/05/blog-post_69.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content