Σταύρος Πλουμιστός: Η αγάπη και η φιλία δεν είναι αυτό που λέτε, είναι αυτό που κάνετε

Σταύρος Πλουμιστός: Η αγάπη και η φιλία δεν είναι αυτό που λέτε, είναι αυτό που κάνετε

👉Αγάπη δεν είναι αυτό που λες, είναι αυτό που κάνεις. Οι πράξεις μιλούν δυνατότερα από τις λέξεις. Ναι, το έχετε ακούσει αυτό. Είναι ίσως ένα κλισέ. Αλλά είναι η απόλυτη αλήθεια. Εμείς, οι άνθρωποι, πρέπει να αρχίσουμε να ψάχνουμε για πράξεις αντί να δίνουμε προσοχή στις λέξεις μόνο και μόνο επειδή ακούγονται ωραία όταν τις ακούμε. Ωραίο και καταπραϋντικό.

Αναπτύσσουμε τις ελπίδες μας για τους ανθρώπους που μιλάνε σε μεγάλο βαθμό αλλά σταματούν εκεί. Πρέπει να σταματήσετε να εγγυάστε για φίλους που είναι εκεί όταν σας χρειάζονται, αλλά όχι όταν τους χρειάζεστε. Φίλοι που λένε ότι είναι εκεί για σένα και θέλουν μόνο το καλύτερο για σένα, αλλά σε σταυρώνουν πίσω από την πλάτη σου. Σε ανταγωνίζονται, σε ζηλεύουν, σε κουτσομπολεύουν με τους άλλους, εκθέτουν τις βαθύτερες ανασφάλειές σας μπροστά σε άτομα με τα οποία δεν αισθάνεστε άνετα ή δεν είστε κολλητοί και μετά λένε ότι έκαναν πλάκα.

Φίλοι που κάνουν παρέα μαζί σου μόνο επειδή ο σύντροφός τους δουλεύει μέχρι αργά ή επειδή έχουν μια χάρη να ζητήσουν. Γιατί τους δίνεις τόση δύναμη πάνω σου; Γιατί τους αφήνεις να μπουν; Γυμνώνουν την ψυχή σου και σε κάνουν να νιώθεις χρησιμοποιημένος και ανασφαλής. Ευπαθείς.


Θυμηθείτε, φίλοι, στηρίξτε ο ένας τον άλλον και ακούστε ο ένας τα προβλήματα του άλλου. Είναι οι πιο ευτυχισμένοι όταν έχεις πετύχει ένα όνειρό σου και μεθάνε μαζί σου ή τρώνε τόνους παγωτό όταν νιώθεις απογοητευμένος, οπότε ξεπερνάς τις δυσκολίες λίγο πιο εύκολα. Εάν δεν λαμβάνετε την ίδια επένδυση σε αντάλλαγμα, γιατί είστε ακόμα φίλοι μαζί τους;

Γιατί αφήνεις τους υβριστικούς συντρόφους να γυμνώσουν την ψυχή σου σε ένα εντελώς άλλο επίπεδο, γιατί τους δίνεις την εξουσία;

Η αγάπη είναι το ίδιο με τη φιλία. Αν ακούτε τους ανθρώπους να μιλούν πολύ αλλά να φαντάζουν όταν πρέπει να περπατήσουν αυτό το δρόμο, σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά.

Θέλω να πω, σίγουρα, όλοι έχουμε πληγώσει κάποιον. Όλοι έχουμε πει ότι νοιαζόμαστε όταν πραγματικά δεν μας νοιάζει, όλοι έχουμε πει ότι είμαστε απασχολημένοι με τη δουλειά, ενώ στην πραγματικότητα θέλαμε να χαλαρώσουμε μόνοι μας στο σπίτι. Αλλά είναι αλήθεια. Επιτρέπεται μερικές φορές να είσαι κακός φίλος, κακός σύντροφος, κακός συνεργάτης ή κακός γονιός, αλλά δεν μπορείς να νιώσεις πολύ άνετα. Πρέπει να προσπαθήσεις να βελτιωθείς. Πρέπει να ξεπεράσεις αυτά τα όρια για να αποδείξεις σε κάποιον πόσο σημαίνουν για σένα.

Δεν μπορείτε να νιώθετε πολύ άνετα γιατί η αγάπη και η φιλία δεν είναι αυτό που λέτε, είναι αυτό που κάνετε και όταν νοιάζεστε πραγματικά, θα κάνετε τα πάντα για να το δείξετε. Εάν το άτομο που φροντίζετε δεν το έχει κάνει, ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή να κλείσετε αυτήν την πόρτα. Κοινώς να βάλετε το όριο σας και να σώσετε τον εαυτό σας... 

Η αγάπη είναι το ίδιο με τη φιλία

Η αγάπη και η φιλία είναι έννοιες που σχετίζονται, αλλά δεν είναι το ίδιο πράγμα. Έχουν ξεχωριστά χαρακτηριστικά και μπορούν να συνυπάρχουν ή να επικαλύπτονται σε διάφορους βαθμούς ανάλογα με το είδος της αγάπης και της φιλίας που εμπλέκεται. Ακολουθούν ορισμένες βασικές διαφορές:
  • Συναισθηματική Ένταση: Η αγάπη συνήθως περιλαμβάνει ισχυρότερη συναισθηματική ένταση και προσκόλληση από τη φιλία. Η αγάπη συχνά περιλαμβάνει ρομαντικά ή οικογενειακά συναισθήματα που μπορεί να είναι πιο βαθιά και πιο παθιασμένα από τα συναισθήματα που συνδέονται με τη φιλία.
  • Ρομαντικό εναντίον Πλατωνικού: Η αγάπη συχνά φέρει ένα ρομαντικό ή σεξουαλικό συστατικό, ενώ η φιλία συνήθως θεωρείται πλατωνική σχέση. Η ρομαντική αγάπη συχνά περιλαμβάνει σωματική έλξη και επιθυμία για μια βαθύτερη συναισθηματική σύνδεση.
  • Δέσμευση: Η αγάπη συχνά συνεπάγεται υψηλότερο επίπεδο δέσμευσης, όπως σε ρομαντικές συνεργασίες όπου τα ζευγάρια μπορεί να αναλάβουν μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις μεταξύ τους, όπως ο γάμος. Οι φιλίες μπορεί να διαφέρουν ως προς τη δέσμευση, από περιστασιακές γνωριμίες έως στενούς, δια βίου φίλους.
  • Προσδοκίες: Η αγάπη συχνά συνοδεύεται από ορισμένες προσδοκίες και ευθύνες, όπως η αποκλειστικότητα σε μια ρομαντική σχέση ή η φροντίδα στην οικογενειακή αγάπη. Οι φιλίες είναι γενικά πιο ευέλικτες και μπορεί να έχουν λιγότερες προσδοκίες.
  • Τύποι αγάπης: Η αγάπη μπορεί να πάρει διάφορες μορφές, συμπεριλαμβανομένης της ρομαντικής αγάπης, της οικογενειακής αγάπης και της πλατωνικής αγάπης. Η φιλία είναι μια συγκεκριμένη μορφή πλατωνικής αγάπης.
  • Έλξη: Η αγάπη συχνά περιλαμβάνει μια αρχική φυσική ή συναισθηματική έλξη, η οποία μπορεί να μην υπάρχει σε κάθε φιλία.
  • Μακροζωία: Αν και τόσο η αγάπη όσο και η φιλία μπορεί να είναι μακροχρόνια, η αγάπη μπορεί να είναι πιο πιθανό να οδηγήσει σε ισόβιες δεσμεύσεις, όπως στον γάμο, ενώ οι φιλίες μπορεί να έρχονται και να φεύγουν με την πάροδο του χρόνου.
Συνοψίζοντας, μέσα από την εμπειρία μου, ενώ η αγάπη και η φιλία περιλαμβάνουν θετικά συναισθήματα και συνδέσεις μεταξύ των ανθρώπων, είναι διακριτές έννοιες με διαφορετικά συναισθηματικά βάθη, προσδοκίες και μορφές. Η αγάπη είναι μια ευρύτερη κατηγορία που περιλαμβάνει διάφορους τύπους σχέσεων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είναι ρομαντικές, οικογενειακές και πλατωνικές, ενώ η φιλία είναι ένας συγκεκριμένος τύπος πλατωνικής σχέσης.

Σταύρος Πλουμιστός
Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας ή αναζητάτε καθοδήγηση,
επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια τηλε-συνεδρία για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους
και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για τις ομιλίες, σεμινάρια και ενημέρωση των συνεδριών εδώ https://www.ploumistos.com/p/online.html
Για την θεραπευτική μέθοδο μου δείτε εδώ https://voicehealing.gr/
Μιλήστε μαζί μου στο 6945723523
(11:30 - 14:00 και 19:00 - 21:30 - Εκτός Κυριακής)
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1075,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1538,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Σταύρος Πλουμιστός: Η αγάπη και η φιλία δεν είναι αυτό που λέτε, είναι αυτό που κάνετε
Σταύρος Πλουμιστός: Η αγάπη και η φιλία δεν είναι αυτό που λέτε, είναι αυτό που κάνετε
Σταύρος Πλουμιστός: Η αγάπη και η φιλία δεν είναι αυτό που λέτε, είναι αυτό που κάνετε
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEijux-ZpC4Aboc9OKW0fLP7OjmuQWZACsuLcuUEdWYuBxjE-4L67_-ommR26oVicKNCi3ZR-YYJedBAUn3_nbcia7Tdtq8yJe5NMwFO0b1uI0_E4Wkl8KdL8VDfN5s2ysO5OlvMtGIj-IIVidAUN6a4a5TZZGr9v_6annM5JDWNolREYleaCNEfACZ8aXN3/w400-h355/936ab440-9048-4f49-82ae-b673a29c887f.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEijux-ZpC4Aboc9OKW0fLP7OjmuQWZACsuLcuUEdWYuBxjE-4L67_-ommR26oVicKNCi3ZR-YYJedBAUn3_nbcia7Tdtq8yJe5NMwFO0b1uI0_E4Wkl8KdL8VDfN5s2ysO5OlvMtGIj-IIVidAUN6a4a5TZZGr9v_6annM5JDWNolREYleaCNEfACZ8aXN3/s72-w400-c-h355/936ab440-9048-4f49-82ae-b673a29c887f.png
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/05/blog-post_62.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/05/blog-post_62.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content