Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της διαδικτυακής συμβουλευτικής

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της διαδικτυακής συμβουλευτικής

👉Με την υποστήριξη πολλών διασημοτήτων υψηλού προφίλ και την ώθηση στο μάρκετινγκ, οι διαδικτυακές πλατφόρμες θεραπείας αυξάνονται εκθετικά σε μέγεθος. Ενώ πολλοί από εμάς γνωρίζουμε μέχρι τώρα τι είναι η διαδικτυακή θεραπεία (η ένδειξη είναι στο όνομα), εξακολουθεί να υπάρχει μια ορισμένη σύγχυση σχετικά με την αποτελεσματικότητά τους – ιδιαίτερα σε σύγκριση με τις παραδοσιακές ζωντανές συνεδρίες.

Έχοντας αυτό υπόψη, ας εξερευνήσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της διαδικτυακής συμβουλευτικής σε σχέση με τις παραδοσιακές ζωντανές συνεδρίες.

Πλεονεκτήματα της διαδικτυακής συμβουλευτικής
Οι μελέτες δείχνουν ότι είναι εξίσου αποτελεσματικό με τις ζωντανές συνεδρίες.

Το βασικό μέλημα σχετικά με την ηλεκτρονική συμβουλευτική ήταν αν είναι λιγότερο αποτελεσματικές από τις ζωντανές συνεδρίες. Ενώ μπορούν πάντα να ανταγωνίζονται σε τιμή και αξία, δεν είναι καλά νέα αν αποδειχθεί ότι είναι λιγότερο αποτελεσματικά (καθώς τότε η περίπτωση χρήσης τους είναι μόνο για άτομα χωρίς πολλά χρήματα).

Υπάρχουν πολλές μελέτες που διαπιστώνουν ότι η αποτελεσματικότητα των συμβουλευτικών συνεδριών δεν επηρεάζονται από το μέσο επικοινωνίας. Έτσι, η τηλε-υγεία είναι εξίσου αποτελεσματική με τη θεραπεία πρόσωπο με πρόσωπο .

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμφίβολα θα υπάρξουν επιφυλάξεις. Αλλά το συμπέρασμα είναι ότι εφόσον η εταιρεία είναι αξιόπιστη με εξουσιοδοτημένους θεραπευτές, η αποτελεσματικότητα της συμβουλευτικής δεν τίθεται σε κίνδυνο.

Πιο εύκολο να ξεκινήσετε και πιο εύκολο να συνεχίσετε
Ένα άλλο τεράστιο πλεονέκτημα που έχουν οι διαδικτυακές πλατφόρμες παροχής συμβουλών έναντι των ζωντανών συνεδριών είναι ότι είναι πιο προσιτές. Η έναρξη της θεραπείας είναι ένα τεράστιο βήμα για πολλούς. Είτε είναι το στίγμα, η παραδοχή ότι χρειάζεται βοήθεια, η κοινωνική αδεξιότητα της συνάντησης με έναν επαγγελματία ή απλά η σωματική προσπάθεια που χρειάζεται για να φτάσει κανείς σε ένα γραφείο ή ένα καφέ.

Όλοι αυτοί οι παράγοντες που εμποδίζουν κάποιον να πάει στη θεραπεία μειώνονται σημαντικά με τις διαδικτυακές πλατφόρμες. Η εγγραφή είναι σχεδόν ανώνυμη και μπορεί να γίνει από την ασφάλεια του σπιτιού μας. Κανείς δεν θα μας εντοπίσει, μπορούμε να απενεργοποιήσουμε το τηλέφωνό μας αν αποφασίσουμε να μην το κάνουμε την τελευταία στιγμή, και είναι ένας πολύ πιο εύκολος τρόπος να κάνουμε αυτό το πρώτο βήμα.

Πέρα από αυτό, είναι και φθηνότερο. Πολλοί δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά την παραδοσιακή θεραπεία, αλλά τέτοιες διαδικτυακές πλατφόρμες συμβουλευτικής είναι πολύ φθηνές. Εξετάζοντας τις κριτικές των διαδικτυακών ιστότοπων θεραπείας , μπορούμε να δούμε ότι ορισμένοι είναι δραστικά φθηνότεροι από αυτό που θεωρείται στερεότυπο για τη θεραπεία.

Έχει αποδειχθεί ότι η τηλε-υγεία έχει υψηλότερα ποσοστά διατήρησης από την παραδοσιακή συμβουλευτική πρόσωπο με πρόσωπο, επίσης. Η προσβασιμότητα της δυνατότητας αποστολής μηνυμάτων σε οποιοδήποτε σημείο της ημέρας σημαίνει ότι ο πελάτης είναι πιο πιθανό να παραμείνει. Σημαίνει επίσης ότι δεν χρειάζεται να σταματήσουμε να κάνουμε συνεδρίες επειδή έχουμε ταξιδέψει κάπου για δουλειά ή για διακοπές.

Σχετικό και ευέλικτο

Τα κινητά τηλέφωνα είναι απλώς ο κυρίαρχος τρόπος επικοινωνίας το 2021. Έτσι θέλουν να μιλούν πολλοί νέοι, μέσω μηνυμάτων κειμένου, και είναι αυτό που νιώθουν άνετα. Αναμφισβήτητα, είναι και αυτό στο οποίο είναι καλύτεροι, κάτι που είναι σημαντικό όταν κάποιος εκφράζεται με ακρίβεια.

Φυσικά, δεν είμαστε όλοι ίδιοι, και για όσους προτιμούν να μιλάνε ή/και να βλέπουν το πρόσωπο του άλλου κατά τη διάρκεια της συνομιλίας – αυτό είναι επίσης δυνατό! Οι διαδικτυακές πλατφόρμες παροχής συμβουλών προσφέρουν απλώς μια ποικιλία τρόπων επικοινωνίας, που σημαίνει ότι ο πελάτης έχει περισσότερες επιλογές – και επομένως περισσότερες ευκαιρίες να αισθάνεται άνετα.

Μειονεκτήματα της διαδικτυακής συμβουλευτικής
Απόρρητο και ασφάλεια στον κυβερνοχώρο

Μια εξαιρετικά σημαντική πτυχή της θεραπείας είναι η υπόσχεση απόλυτης εμπιστευτικότητας. Ο μόνος τρόπος με τον οποίο μερικοί άνθρωποι μπορούν να μιλήσουν ανοιχτά είναι επειδή γνωρίζουν ότι ο θεραπευτής τους δεν θα επαναλάβει ποτέ τη συζήτηση ανεξάρτητα από την περίσταση. Φυσικά, οι διαδικτυακοί θεραπευτές συμφωνούν με τις ίδιες αρχές.

Ωστόσο, ένας τομέας στον οποίο οι εμπλεκόμενοι επαγγελματίες δεν έχουν κανέναν έλεγχο είναι η τεχνολογία που χρησιμοποιείται για την παράδοση των μηνυμάτων. Εάν κάποιος στέλνει μηνύματα ως μέσο επικοινωνίας, αυτά τα δεδομένα πρέπει να παραδοθούν μέσω διακομιστών και να αποθηκευτούν στο τηλέφωνο. Αυτό ανοίγει τη δυνατότητα για κινδύνους για την ασφάλεια, όπως οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο ή απλά να αφήσετε το τηλέφωνό σας ξεκλείδωτο.

Αυτό μπορεί ως επί το πλείστον να ξεπεραστεί με την πραγματοποίηση συνεδριών βιντεοκλήσεων, αλλά δεν υπάρχουν ακόμα εγγυήσεις σε αντίθεση με μια συνομιλία πρόσωπο με πρόσωπο σε ένα επαγγελματικό γραφείο.

Σοβαρές ψυχιατρικές ασθένειες

Για τα άτομα που πάσχουν από σοβαρές ψυχιατρικές ασθένειες, η διαδικτυακή θεραπεία δεν είναι αρκετή για τη θεραπεία της. Η απλή αποστολή γραπτών μηνυμάτων ή οι συνομιλίες από απόσταση δεν αρκούν για την αντιμετώπιση πιο σοβαρών ασθενειών, καθώς απαιτούν πιο άμεση θεραπεία.

Ωστόσο, ένας διαδικτυακός θεραπευτής μπορεί να είναι ένα καλό σκαλοπάτι και, εάν γνωρίζει (ή υποπτεύεται) μια τόσο σοβαρή ασθένεια, πιθανότατα θα συμβουλεύσει τον πελάτη να επισκεφτεί έναν κατάλληλο επαγγελματία. Ωστόσο, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τους περιορισμούς της απομακρυσμένης επικοινωνίας. Φυσικά, σε ορισμένους θεραπευτές αρέσει να μπορούν να διαβάζουν τη γλώσσα του σώματος, τις εκφράσεις του προσώπου και ούτω καθεξής του πελάτη για να έχουν επίσης καλύτερη εικόνα του τι συμβαίνει.

Ασφαλιστική κάλυψη υγείας
Αυτό εξαρτάται από τη χώρα και τον πάροχο ασφάλισης υγείας, αλλά είναι πιθανό να μην καλύπτονται οι διαδικτυακές πλατφόρμες παροχής συμβουλών. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου η παραπομπή σε σύμβουλο για ζωντανές συνεδρίες είναι δωρεάν (είτε παρέχεται από την κυβέρνηση είτε μέσω ασφαλιστικής κάλυψης υγείας), ωστόσο, οι διαδικτυακές πλατφόρμες είναι σχεδόν πάντα ιδιωτικές και επομένως δεν καλύπτονται από ορισμένες ασφάλειες υγείας.

Αυτό είναι κάτι που θα διαφέρει από άτομο σε άτομο και εξακολουθεί να μην αφαιρεί το πλεονέκτημα χαμηλού κόστους που έχει συχνά η διαδικτυακή συμβουλευτική σε πολλά άλλα σενάρια.

Συμπέρασμα: Διαδικτυακή θεραπεία έναντι ζωντανής θεραπείας


Συμπερασματικά, η διαδικτυακή θεραπεία έχει αποδειχθεί εξίσου αποτελεσματική με τη ζωντανή θεραπεία. Ενώ μερικοί άνθρωποι μπορεί να προτιμούν τις ζωντανές συνεδρίες, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι διαδικτυακές συνεδρίες προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία για την κάλυψη ποικίλων αναγκών του πελάτη.

Συνολικά, υπάρχουν μικρές ανησυχίες για την ασφάλεια, αλλά όχι αρκετές ώστε να δικαιολογείται η παράβλεψη των μεγαλύτερων, αξιόπιστων παρόχων (όπως φαίνεται στις διαδικτυακές κριτικές θεραπείας). Η διαδικτυακή θεραπεία, ακόμα κι αν αποτυγχάνει να θεραπεύσει πλήρως κάποιον από την αρχή μέχρι το τέλος, αποδεικνύεται ένα απίστευτα πολύτιμο σκαλοπάτι. Κάτι που είναι εύκολο να εγγραφείτε, φθηνό και μπορεί να είναι ένας τρόπος για να ξεκινήσετε ένα μακρύ και υγιές ταξίδι θεραπείας.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της διαδικτυακής συμβουλευτικής
Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της διαδικτυακής συμβουλευτικής
Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της διαδικτυακής συμβουλευτικής
https://asia-times.org/uploads/posts/2020-12/medium/1608518540_img_img_gazeta_8272.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/05/blog-post_38.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/05/blog-post_38.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content