Στ. Πλουμιστός: Πώς να φιμώσετε τις αρνητικές φωνές στο κεφάλι σας

Στ. Πλουμιστός: Πώς να φιμώσετε τις αρνητικές φωνές στο κεφάλι σας

👉Πώς να σιωπήσετε τον διανοητικό μηρυκασμό και τις αρνητικές φωνές στο μυαλό σας; "Είμαστε κλεισμένοι σε μια φυλακή και μια φωνή μας λέει να βγούμε έξω. Απαντάμε ότι είναι αδύνατο, γιατί η πόρτα είναι κλειδωμένη. Και η φωνή απαντά: ναι, αλλά είναι κλειδωμένο από μέσα. "

Βιωματικό άρθρο... 

Δεν μπορούσα να μετρήσω πόσες ώρες πέρασα κρατώντας το πρόσωπό μου στα χέρια μου και κλαίγοντας μέχρι να σπάσει η ψυχή μου.

Το πρόβλημά μου ήταν τόσο βαθύ που φαινόταν να ξεπερνά τις ανθρώπινες αισθήσεις. Και το να γυρίσω τον κόσμο, όπως μου είχε προταθεί, σίγουρα δεν θα εξαφάνιζε τα πάντα από τη μια μέρα στην άλλη.

Δεν είχα άλλη επιλογή από το να παραδεχτώ στον εαυτό μου ότι ήμουν βαθιά ραγισμένος. Δεν ήταν κατάθλιψη και δεν καταλάβαινα τι μου συνέβαινε. Για να το πω απλά, ήταν ένα γενικό αίσθημα δυσαρέσκειας, έλλειψη ενθουσιασμού. 

Η ενέργειά μου έμοιαζε να χάνει τη σπίθα της και δεν μπορούσα να ηρεμήσω το μυαλό μου και να σιωπήσω τις αρνητικές φωνές στο κεφάλι μου. Αρνητικές ιδέες στροβιλίζονταν στο μυαλό μου όποτε ένιωθα ότι με επικρίνουν ή κάτι δεν πήγαινε καλά. Εξαιτίας αυτής της απογοήτευσης, απώθησα τους γύρω μου και τους ανθρώπους που αγαπούσα.

Ένα βράδυ, ενώ έκλαιγα μόνος μου στο δωμάτιό μου, ο Δημιουργός και όλο το σύμπαν μου έστειλε ένα μήνυμα με έναν μάλλον διακριτικό τρόπο. Κάποιος είχε δημοσιεύσει ένα βίντεο στα social media. Και ενώ έβλεπα αυτό το βίντεο, παρατήρησα ότι ο άντρας σε αυτό δεν άφησε την ηλικία του να του υπαγορεύσει πώς ένιωθε, ντύθηκε ή πώς αντιμετώπιζε τη ζωή. Δεν τον ένοιαζαν οι απόψεις των άλλων και έμοιαζε να παραμένει μάλλον πιστός στον εαυτό του. Φαινόταν ότι ήταν το μότο της ευτυχίας του.

Ακολούθησα αυτόν τον κύριο μετά στα κοινωνικά δίκτυα. Αναφερόταν συχνά στο απόσπασμα του Ντάγκλας Κένεντι: «Ποτέ μην υποτιμάτε την επίδραση της τύχης στην ύπαρξη οποιουδήποτε όντος. Το να βρίσκεστε σε ένα συγκεκριμένο μέρος, σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία σε μια συγκεκριμένη ώρα μπορεί να ανατρέψει την τροχιά ενός ατόμου. »

Αυτό σίγουρα αποδείχτηκε αλήθεια για μένα. Γιατί συνειδητοποίησα ότι ήμουν εκεί για να τον ακούσω και να νιώσω τον εαυτό μου.

«Ήμουν πραγματικά σπασμένος ή ήταν όλα μόνο στο κεφάλι μου;»

Χάρη σε αυτήν την ερώτηση άρχισα να αμφισβητώ τον εαυτό μου και αποφάσισα να πάω σε έναν ειδικό και να μιλήσω.

Τις πέντε ημέρες από την πρώτη μου επίσκεψη, μοιράστηκα πράγματα που δεν είχα μοιραστεί ποτέ με κανέναν πριν. Μετά μοιράστηκα περισσότερα πράγματα.

Μίλησα πολύ αλλά ήμουν πιο προσεκτικός.

Με τον καιρό, συνειδητοποίησα ότι πολλοί άνθρωποι αντιμετώπισαν τους ίδιους αγώνες και διλήμματα με εμένα. Προσπάθησα λοιπόν να είμαι παρών, πιο προσεκτικός στους άλλους.

Μετά από λίγες μέρες άρχισα να κοιμάμαι καλύτερα και να νιώθω καλύτερα. Ένιωθα ότι η καρδιά μου είχε σηκωθεί από ένα μεγάλο βάρος και ένιωσα να ελευθερώνομαι από ένα φορτίο που κουβαλούσα για πολύ καιρό. Ήταν λες και η ζωή δεν έπρεπε να είναι πια τόσο δύσκολη.

Είχα μάθει ότι μπορούσα να ξεχωρίσω αυτή την αρνητική φωνή στο κεφάλι μου από την πραγματική μου .

Έμαθα ότι κάθε σκέψη που δεν με εξυπηρετούσε πλέον δεν είχε θέση στο μυαλό μου.

Έμαθα να συνειδητοποιώ ποιος είμαι, τι με ανέβασε ή με κατέβασε και να ενεργώ ανάλογα.

Και αυτό το έμαθα όχι μιλώντας για τον εαυτό μου, αλλά παρατηρώντας προσεκτικά τους άλλους.

Τώρα κάθε μέρα που περνά, γνωρίζω καλύτερα τον εαυτό μου και αποσιωπώ την αρνητική φλυαρία στο κεφάλι μου.



Πώς μπορούμε λοιπόν όλοι να κάνουμε βήματα για να απομακρυνθούμε από αυτή την αρνητική φλυαρία και να αφήσουμε τον αληθινό μας εαυτό να μιλήσει;

Πρώτα, πρέπει να συνειδητοποιήσετε αυτή τη φλυαρία και να είστε ανοιχτοί στην πιθανότητα ότι αυτό που λέει είναι αλήθεια ή όχι.

Η περιοριστική πεποίθηση (αρνητική σκέψη) είναι ένα όραμα στο μυαλό σας που σας κάνει να πιστεύετε ότι δεν είστε σε θέση να ολοκληρώσετε ορισμένα πράγματα. Θυμηθείτε για παράδειγμα την εποχή που το κεφάλι σας σας έκανε να πιστέψετε ότι θα πεθάνετε επειδή είχατε κρίση πανικού… Δεν ήταν αλήθεια!

Και η στιγμή που σου είπε ότι δεν μπορείς να κάνεις αυτό που ήταν σημαντικό για σένα, αλλά ότι το έκανες… Πράγματι, έλεγε ψέματα!… Για άλλη μια φορά ήταν λάθος!

Μόλις αναγνωρίσετε τη φλυαρία στο κεφάλι σας, θα εκπλαγείτε πόσες φορές θα εμφανιστεί!

Δεύτερον, δεν είσαι τόσο φλυαρία, οπότε δες το περισσότερο σαν ένα φυσικό βιβλίο. Σαν ένα βιβλίο που έχει πολλά κεφάλαια που τεκμηριώνουν όλα τα λάθη που κάνατε, όλα τα άσχημα πράγματα που θα μπορούσαν να έχουν συμβεί και περιγραφεί λεπτομερώς πώς πρέπει να συμπεριφέρεστε, να σκέφτεστε και να αισθάνεστε σε κάθε κατάσταση.

Παρόλο που ακούμε αυτή τη φλυαρία στο κεφάλι μας κάθε μέρα, δεν είμαστε εμείς! Είναι απλώς ένα σενάριο που τρέχει στο κεφάλι μας.

Αν η φλυαρία λέει ότι είσαι άχρηστος και άσκοπος, αυτή είναι απλώς η γνώμη της.

Αφήστε, λοιπόν, αυτές τις αρνητικές φωνές στο κεφάλι σας στην άκρη και αποδεχτείτε το γεγονός ότι δεν μπορείτε να αλλάξετε αυτό που υπάρχει μέσα ή να το ξεφορτωθείτε. Αλλά ένα είναι σίγουρο, δεν χρειάζεται να το αντέχουμε όλη μέρα, ή να ενεργούμε σύμφωνα με αυτό που λέει.

Και τρίτον, κάντε επιλογές! Μην αφήσετε τη διανοητική σας φλυαρία να κυριεύσει το μυαλό σας.

Εάν δεν επιλέξετε συνειδητά τις σκέψεις και τις πράξεις σας, το κουτσομπολιό θα παρέμβει και θα επιλέξει για εσάς.

Ξεκινήστε παίρνοντας μικρές αποφάσεις. Για παράδειγμα, για το τι θα φάτε σήμερα και πείτε το δυνατά για να σταματήσετε τη διανοητική φλυαρία. Ή, απλώς επιλέξτε να κάνετε μπάνιο ή να διαβάσετε ένα βιβλίο.

Κάθε μικρή επιλογή θα σας απομακρύνει από την ψυχική φλυαρία και θα ενισχύσει τις επιλογές σας.


Ακολουθούν οι συμβουλές μου για να φιμώσετε τις αρνητικές φωνές στο κεφάλι σας:

1. Γελάστε δυνατά ή χαμογελάστε συχνά

Στο διάβα των μελετών μου έμαθα ότι το σώμα και το μυαλό δεν καταλαβαίνουν τη διαφορά ανάμεσα στο αναγκαστικό γέλιο και το φυσικό γέλιο.

Όταν χαμογελάτε ή γελάτε, αισθάνεστε αμέσως καλύτερα. Ενισχύει τη σύνδεση με τον εσωτερικό σου εαυτό και σε απομακρύνει από τις φωνές στο μυαλό σου.

Έτσι, η δημιουργία ευκαιριών για γέλιο μπορεί να είναι μεγάλη βοήθεια.

2. Εστιάστε σε αυτό που δεν βλέπει η φλυαρία

Καθώς κάθεστε χωρίς να κάνετε κάτι ή ακόμη κι όταν περπατάτε στο δρόμο, η φλυαρία είναι σε εγρήγορση για πιθανές απειλές. Αναζητά πιθανά προβλήματα. Αν είσαι διακριτικός, θα ακούς όλα τα κακά πράγματα που έχει εντοπίσει, και όχι μόνο στο δρόμο αλλά στη δουλειά σου, στις σχέσεις σου, στη συμπεριφορά σου, στο σώμα σου κ.λπ.

Ένας τρόπος για να εξασκηθείτε στην αποσύνδεση από το νοητικό σενάριο και να συντονιστείτε με το πραγματικό σας είναι να εστιάσετε σε όλα τα καλά πράγματα που φιλτράρει η φλυαρία, όπως ένα μήνυμα που λαμβάνετε από έναν φίλο, μια αγκαλιά ή μια επαγγελματική πρόταση. 

3. Δώστε προσοχή στο πώς μιλάτε

Ο εγκέφαλός μας δεν αφιερώνει χρόνο για να επαληθεύσει τι μας λέει η φλυαρία, αφού προέρχεται από το δικό μας μυαλό. Έτσι έχουμε την τάση να το πιστεύουμε.

Είναι σαν να παίρνετε έναν τίτλο άρθρου χωρίς καν να μπείτε στον κόπο να τον διαβάσετε, μετά να αποδεχτείτε αυτόν τον τίτλο ως γεγονός και να τον επαναλάβετε σε άλλους.

Αν κάποιος σας ρωτήσει πώς είστε και του πείτε αμέσως ότι είστε κουρασμένοι ή αγχωμένοι, έτσι θα νιώσετε. Εάν παραπονιέστε για τον/την σύντροφό σας, κατηγορείτε συχνά τον/την και πείτε του/της επανειλημμένα ότι δεν είναι αρκετά καλός. Πώς πιστεύετε ότι αυτό θα επηρεάσει το πώς αισθάνεστε και συμπεριφέρεστε γύρω του;

4. Κάνε επιλογές

Ξεκινήστε να κάνετε επιλογές αντί να αφήνετε τα κουτσομπολιά να διαλέξουν για εσάς.

Επιλέξτε τροφές που θα σας κάνουν να νιώσετε καλά. Κάντε δραστηριότητες που σας φέρνουν χαρά. Πείτε όχι σε εκδηλώσεις που δεν θέλετε πραγματικά να παρακολουθήσετε. Επιλέξτε να κάνετε μια βόλτα. Ή πείτε τη γνώμη σας όταν νιώθετε την ανάγκη.

Κάντε ότι αισθάνεστε ακούγοντας τα συναισθήματά σας αντί να πηγαίνετε στον αυτόματο πιλότο ή να αφήνετε τις απόψεις των άλλων να κυριαρχούν.

5. Αφήστε κάποια πράγματα 

Μια λαχτάρα διαρκεί περίπου τρία λεπτά, οπότε αν μπορείτε να την αγνοήσετε μερικές φορές, θα φύγει. Και λειτουργεί επίσης με ψυχική φλυαρία.

Όταν κάτι ενεργοποιεί τη φλυαρία και ξαφνικά αισθάνεστε θυμωμένος , λυπημένος ή διστακτικός, έχει παρατηρηθεί ότι μετά από πέντε λεπτά της ώρας, αυτό το συναίσθημα συνήθως υποχωρεί. Δεν χρειάζεται να έχετε εμμονή με τη φλυαρία, αφήστε τη να φύγει και μετά αποφασίστε πώς πρέπει να ενεργήσετε.

Επίσης, να θυμάστε ότι αυτό που πυροδότησε το κουτσομπολιό δεν είναι υπεύθυνο για τα συναισθήματά σας, είναι το κουτσομπολιό που σας κάνει να αισθάνεστε άσχημα, όχι ο συνάδελφός σας, ο σύντροφός σας ή οποιοσδήποτε άλλος.

6. Μοιραστείτε, μάθετε και εξερευνήστε

Η προσωπική ανάπτυξη μπορεί μερικές φορές να είναι πραγματικός πονοκέφαλος. Η φλυαρία του νου θα σας λέει πάντα ότι πρέπει να μάθετε περισσότερα, να λύσετε προβλήματα και να δουλέψετε περισσότερο με τον εαυτό σας. Λάβετε υπόψη σας αυτό και αντ' αυτού επιμείνετε σε απλές πρακτικές που είναι πιο σχετικές με εσάς.

Εστιάστε στο να μοιράζεστε καθώς μαθαίνετε από έναν καλό σύμβουλο, αντί να πιέζεστε να μαθαίνετε όλο και περισσότερα. Αυτό θα σας διαφωτίσει περισσότερο για τα πράγματα που μαθαίνετε.

Έχετε επίγνωση του μαθησιακού σας ρυθμού. Εάν μαθαίνετε μέσω της κοινής χρήσης, μιλήστε με τους κατάλληλους ανθρώπους για το τι μάθατε από αυτήν την ανταλλαγή. Αν μαθαίνεις γράφοντας, γράψε για τις εμπειρίες σου σαν να εξηγούσες τη φλυαρία σου σε έναν άγνωστο.

Όταν μοιραζόμαστε αυτά που μάθαμε και βοηθάμε τους άλλους, μένουμε λιγότερο σε περιττά πράγματα και αποστασιοποιούμαστε από τα δικά μας προβλήματα.



7. Άσκηση

Είναι πολύ σημαντικό, να κάνετε τουλάχιστον τριάντα λεπτά άσκησης την ημέρα ή όπως προτείνω σε πολλούς που με εμπιστεύονται να περπατούν. Αυτό είναι πιο αποτελεσματικό στην τόνωση της διάθεσής σας από ορισμένα αντικαταθλιπτικά. Είτε έχετε κατάθλιψη είτε όχι, είναι καλό για εσάς! Καθαρίζει το μυαλό σας και κρατά μακριά τις αρνητικές φωνές.

Καθαρίζοντας το κεφάλι σας, μπορείτε πιο εύκολα να συνδεθείτε με το συνειδητό μυαλό σας, να πάρετε περισσότερες ιδέες, έμπνευση και λύσεις στα προβλήματά σας.

8. Ακούστε μουσική που σας εμπνέει

Χρησιμοποιήστε μουσική για να καθαρίσετε το μυαλό σας και να νιώσετε καλύτερα. Επιλέξτε μουσική που σας θυμίζει χαρούμενες στιγμές ή που σας δίνει ενέργεια. Τις περισσοτερες φορές όσοι κάνουν ηχοθεραπεία Voice Healing επαναπρογραμματίζουν το μυαλό τους αμεσα κερδίζοντας χρόνο και ψυχική ευεξία.

9. Να είστε ανταγωνιστικοί αλλά όχι θυμωμένοι

Προσπαθήστε να αποφύγετε να θυμώσετε με τη φλυαρία του νου, καθώς προσπαθεί μόνο να σας βοηθήσει, αν και αναποτελεσματικά. Αντίθετα, προσπαθήστε να αναπτύξετε έναν υγιή ανταγωνισμό μαζί του.

Αν η φλυαρία του νου νομίζει ότι είσαι πολύ τεμπέλης για να πας μια βόλτα, κάνε το.

Εάν η φλυαρία πιστεύει ότι φοβάστε πολύ για να κάνετε κάτι που θα θέλατε, κάντε το ούτως ή άλλως.

Εάν η φλυαρία πιστεύει ότι πρέπει να πείτε όχι σε μια καταπληκτική ευκαιρία, αγνοήστε την.

Εάν ο νου σας θέλει να μαλώσετε με τον σύντροφό σας, επιλέξτε να μην το κάνετε.

Ευχαριστήστε το υποσυνείδητο νου για τη συμβολή του, αλλά υπενθυμίστε του ότι ο Αληθινός - συνειδητός Εαυτός σας έχει τους πόρους για να πάρει τις σωστές αποφάσεις χωρίς τη βοήθειά του.

10. Συνεχίστε να ρωτάτε τον εαυτό σας, "Είναι αλήθεια αυτό;" … Είναι πραγματικά επιλογή μου; »

Μόλις συνδεθείτε με τον Ανώτερο Εαυτό σας, θα συνειδητοποιήσετε ότι οι απαντήσεις είναι τελείως διαφορετικές. Και θα μπορείτε να διαλέξετε μόνοι σας αντί να αφήσετε τη φλυαρία να κυριαρχήσει.

"Δεν χρειάζεται να ελέγχεις τις σκέψεις σου , απλά πρέπει να σταματήσεις να τις αφήνεις να σε ελέγχουν."
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1073,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,810,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1536,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,899,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Στ. Πλουμιστός: Πώς να φιμώσετε τις αρνητικές φωνές στο κεφάλι σας
Στ. Πλουμιστός: Πώς να φιμώσετε τις αρνητικές φωνές στο κεφάλι σας
Στ. Πλουμιστός: Πώς να φιμώσετε τις αρνητικές φωνές στο κεφάλι σας
https://www.espritsciencemetaphysiques.com/wp-content/uploads/2020/11/anxiety-2902575_1280-1024x654.jpg
https://i.ytimg.com/vi/9XYjDfGj17o/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/05/blog-post_37.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/05/blog-post_37.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content