Τα 8 κλειδιά για να γνωρίσετε καλύτερα τον εαυτό σας

👉Για να βρεις την ισορροπία με τον πλανήτη Γη, είναι απαραίτητο να ζεις με σεβασμό στον ρυθμό του,

👉Για να βρεις την ισορροπία με τον πλανήτη Γη, είναι απαραίτητο να ζεις με σεβασμό στον ρυθμό του, μερικές φορές είναι καλό να αντιδράς σαν καταιγίδα που βροντάει ή να είσαι ρευστός σαν το νερό ενός χειμάρρου που τίποτα δεν ενοχλεί.

Όλοι έχουμε νιώσει σαν να πνιγόμαστε στη αρνητική σκέψη. Νιώθουμε στάσιμοι, ανάξιοι και μπερδεμένοι.

Θέλεις να μετακινηθείς. Αλλά δεν μπορείς. Και μετά εξελίσσεται σε άγχος, φόβο και συντριβή. Τι γίνεται αν το πρόβλημα δεν είναι το μπλοκάρισμα, αλλά έχει σχέση με το πώς το αντιλαμβανόμαστε;

  • Η αλήθεια για το κόλλημα
Όλοι έχουμε στιγμές μέσα στη χρονιά που νιώθουμε κολλημένοι. Ωστόσο, όταν κοιτάζω πιο προσεκτικά, βλέπω ότι το "μπλοκάρισμα" είναι μια ταμπέλα που δίνεται σε μια χρονική στιγμή της ζωής.

Είναι μια εποχή που σου συμβαίνουν πολλά. Το άγχος είναι παρόν. Αρχίζουμε να πιέζουμε τον εαυτό μας να δουλέψει, να βρει ιδέες και να πραγματοποιήσει πράγματα. Και όταν δεν μπορείς να φτάσεις πουθενά, τότε απλά κολλάς.
 
Τι μπλοκάρει, λοιπόν, πέρα ​​από τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τη ζωή;
Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι σε μπλοκαρισμένη περίοδο εδώ και μερικούς μήνες. Η διαφορά είναι ότι παλεύω λιγότερο, γιατί έχω αρχίσει να αφήνομαι.
  • Γιατί έχουμε κολλήσει
Παραμένεις στάσιμος όταν πιστεύεις ότι πρέπει να είσαι κάτι που δεν είσαι. Όταν πιστεύεις ότι η ζωή πρέπει να είναι διαφορετική από ότι είναι.

Ξέρω ότι προσπαθώ να αναγκάσω τον εαυτό μου να κάνει κάτι όταν έρχονται στο μυαλό λέξεις όπως «πρέπει», «δεν γίνετε αλλιώς» και «θα μπορούσε».

Όταν χαλαρώνω και παραδίνομαι σε αυτή την ήσυχη περίοδο της ζωής μου, τα πράγματα φαίνονται να πάνε καλά. Βλέπω ότι δεν μπορώ να ελέγξω τη ζωή. Μπορώ μόνο να παρατηρήσω τι μου φέρνει η ζωή.
  • Το μυστικό...
Το να κολλάς είναι σαν κινούμενη άμμος. Όσο πιο σκληρά προσπαθείς να βγεις, τόσο πιο βαθιά βυθίζεσαι.

Το μυαλό μου θέλει να εξαναγκάσει, να ελέγξει και να χειραγωγήσει. Προέρχεται από την ανασφάλεια. Θέλω να είμαι ασφαλής, να με αγαπούν και να είμαι αξιόλογος. Νομίζω ότι αν μπορούσα απλώς να ελέγξω τη ζωή, όλα θα ήταν καλά.

Είναι το πώς αντιδρούμε στις περιστάσεις που καθορίζουν τα συναισθήματά μας. 



Μόνο όταν αντιμετωπίζω αληθινά την πραγματικότητα, τα πράγματα αρχίζουν να κοιτάζουν προς τα πάνω. Εδώ είναι τρία πράγματα που προτείνω:
  • Παραδίνομαι.
Όταν κολλήσετε, παραδοθείτε στο να κολλήσετε.

Παρατηρώ σκέψεις και συναισθήματα μέσα μου που λένε ότι έχω κολλήσει και κάτι δεν πάει καλά.

Αν παραμείνω εντελώς σε αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει μπλοκάρισμα. Υπάρχει μόνο μια ταμπέλα για μια κατάσταση, μια ταμπέλα που έφτιαξα με βάση το πώς θα έπρεπε να είναι η ζωή μου.

Όταν παρατηρώ ότι συμβαίνουν όλα, αναπνέω έναν βαθύ αναστεναγμό ανακούφισης. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα συναισθήματα φεύγουν. Μπορεί να νιώθω ακόμα άγχος, αλλά δεν με κρατάει πλέον επιβλαβές. Καταλαβαίνω καλύτερα τις σκέψεις μου.

Ωστόσο, μερικές φορές εξακολουθώ να πέφτω σε αντίσταση, αλλά βελτιώνομαι στο να αφήνω τα πράγματα να είναι όπως είναι. Γίνομαι καλύτερος στο να κατανοήσω πως είναι να είμαι κολλημένος.

Το αστείο είναι ότι όταν μας αρέσει να μας μπλοκάρουν, δεν μας μπλοκάρουν πια, γιατί το αίσθημα του αποκλεισμού ήταν στο μυαλό μας.
  • διασκεδάζω
Υπάρχει πάντα κάτι που θέλετε να κάνετε αυτές τις στιγμές. Δεν είσαι εντελώς αποκλεισμένος, ούτε σε όλους τους τομείς της ζωής σου.

Αυτή τη στιγμή, διαβάζω βιβλία. Πάω για καφέ με τους φίλους μου. Βλέπω ταινίες και σειρές.

Και κατά καιρούς, γράφω εκφράζοντας αυτό που νιώθω. Κάνω τη δουλειά που πρέπει να κάνω. Αλλά μετά θα διασκεδάσω. Είναι εύκολο να νιώθεις ένοχος αυτές τις στιγμές γιατί νιώθω ότι δεν κάνω αρκετά. Αλλά έχω μάθει να βλέπω ότι κάνω ότι καλύτερο μπορώ.

Είμαι αυτός που είμαι. Ότι μπορώ κάνω. Και αυτό είναι αρκετό. Και μερικές φορές αυτό σημαίνει να κάνεις λιγότερα. Όμως τα πράγματα θα αλλάξουν αρκετά σύντομα.

Το ίδιο είναι και για σένα. Κάνε ότι μπορείς, αλλά να είσαι ευγενικός με τον εαυτό σου.
  • Γράφω ή αθλούμαι
Μερικές φορές όταν νιώθω πολύ κολλημένος, γράφω, αλλά μπορείς να βρεις και μια δραστηριότητα που σου ταιριάζει περισσότερο. Όπως για παράδειγμα βόλτες, αθλήματα ή διαλογιστική ησυχία ή voice healing.

Δεν έχω κάποια συγκεκριμένη ρουτίνα. Παίρνω τον υπολογιστή μου και γράφω γιατί φαίνεται να καθαρίζει το μυαλό μου. Αυτό που κάνω είναι να γράφω ότι περνάει από το μυαλό μου. Καμία λογοκρισία. Χωρίς να κοιτάω πίσω.

Αφήνω τα πάντα έξω, ειδικά τα άσχημα. Όσο περισσότερο το κάνω αυτό, τόσο περισσότερο παρατηρώ επαναλαμβανόμενα μοτίβα. Βλέπω πόσο πολύ θέλω να αλλάξω αυτό που είναι και πόσο μάταιο είναι.

Όσο πιο συνειδητοποιώ, τόσο περισσότερο εξαφανίζονται αυτές οι σκέψεις. Όταν συνειδητοποιείτε πραγματικά τι συμβαίνει στο κεφάλι σας, αρχίζετε να εγκαταλείπετε γιατί βλέπετε πώς δημιουργείτε τα δικά σας βάσανα.

  • Το μεγαλύτερο λάθος μου
Όταν αντιστεκόμαστε σε αυτό που είναι, υποφέρουμε. Αυτό ισχύει για τα πάντα στη ζωή.

Όταν προσπαθώ να αλλάξω αυτό που είναι, δηλητηριάζομαι από μέσα μου. Αλλά με τον καιρό, έμαθα να βλέπω την αντίστασή μου ως ένδειξη χαλάρωσης. Ότι μπορώ να κάνω το καλύτερο μόνο με αυτά που έχω.

Δεν χρειάζεται να ζοριστείτε. Η ζωή βιώνεται μέσα από εμένα, γιατί είμαι ζωή.

Δεν με χωρίζει τίποτα και κανένας. Είμαι αυτός ο πλανήτης. Είμαι τα αστέρια. Είμαι εσύ.
Μερικές φορές αναρωτιέμαι γιατί πιστεύουμε ότι δεν έχουμε υποστήριξη στη ζωή. Ξεκινάμε τη ζωή μας με τη στήριξη της μήτρας της μητέρας μας.

Τα δέντρα στο δάσος στηρίζονται. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι είμαστε η εξαίρεση. Είμαστε; Δεν νομίζω. Απλώς πιστεύουμε ότι η ζωή πρέπει να είναι διαφορετική από ότι είναι. Αλλά το γεγονός ότι η ζωή δεν είναι όπως νομίζεις δείχνει ότι κάνεις λάθος.
  • αφήστε τα πράγματα να γίνουν
Το αν αισθάνεστε κολλημένοι για μια εβδομάδα ή έναν χρόνο δεν έχει μεγάλη σημασία. Κάνεις ότι καλύτερο μπορείς με αυτό που έχεις.

Αλλά αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι όσο περισσότερο είμαι κολλημένος και όσο πιο πολύ παραδίνομαι σε αυτό, τόσο περισσότερο βλέπω όταν βγαίνω από αυτό.

Ήταν οι πιο σκοτεινές περίοδοι της ζωής μου που με δίδαξαν τα περισσότερα για τον εαυτό μου.

Έμαθα ότι η ζωή δεν είναι μόνο να κάνεις πράγματα. Μερικές φορές είναι να ξεκουραστείς και να το αφήσεις να φύγει. Αυτές οι περίοδοι δεν διαφέρουν από τις εποχές. Υπάρχει ο ήλιος. Υπάρχει χιόνι. Υπάρχει φως και υπάρχει σκοτάδι.

Μόλις αφήσετε τα πράγματα να γίνουν αυτό που πραγματικά είναι, αλλάζουν επειδή αλλάζει η αντίληψή σας. Αλλά προσέξτε να κάνετε αυτή τη συμβουλή απλώς ένα άλλο πράγμα που πρέπει να κάνετε. Να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να αποκλειστεί εντελώς. Και αφήστε τον εαυτό σας να πολεμήσει, γιατί θα το κάνετε.

Είναι τέλειο. Θα το διαπιστώσετε 

Στ. Πλουμιστός
Σύμβουλος αφύπνισης του Νου
Αυτοβελτίωσης & Αυτογνωσίας
(Life Helth Care)
Εναλλακτικές Θεραπείες
www.voicehealing.gr
Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Τα 8 κλειδιά για να γνωρίσετε καλύτερα τον εαυτό σας
Τα 8 κλειδιά για να γνωρίσετε καλύτερα τον εαυτό σας
https://images.newscientist.com/wp-content/uploads/2016/01/knowyourselflead.jpg
https://i.ytimg.com/vi/TyKCp43EGlU/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/05/blog-post_16.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/05/blog-post_16.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content