Πως η φωνή επηρεάζει την εικόνα που προβάλλουμε

Πως η φωνή επηρεάζει την εικόνα που προβάλλουμε

👉Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Psychological Science, ένα περιοδικό του Association for Psychological Science, το να είσαι σε θέση ισχύος μπορεί να αλλάξει θεμελιωδώς τον τρόπο που μιλάς, αλλάζοντας τα βασικά χαρακτηριστικά της ακουστικής φωνής. Επιπλέον, άλλοι - οι ακροατές σας - θα πάρουν τα φωνητικά ερεθίσματα λέγοντάς τους ποιος είναι πραγματικά υπεύθυνος, ποιος κατέχει την εξουσία.

Αν και τείνουμε να εστιάζουμε στις λέξεις όταν θέλουμε να προβάλλουμε μια ισχυρή προσωπικότητα, αυτά τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι τα ακουστικά συνθήματα παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο.

«Οι παρατηρήσεις μας υποδεικνύουν ότι είτε πρόκειται για έναν γονέα που προσπαθεί να επιβάλει εξουσία σε ένα αχαλίνωτο παιδί, για μια διαπραγμάτευση μεταξύ ενός πωλητή αυτοκινήτων και του πελάτη του, είτε για μια διαπραγμάτευση μεταξύ δύο αρχηγών κρατών, ο ήχος των φωνών που εμπλέκονται μπορεί να επηρεάσει σοβαρά το αποτέλεσμα με αλληλεπιδράσεις», λέει ο επιστήμονας ψυχολογίας και διευθυντής ερευνών Sei Jin Ko του κρατικού πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο.

Αν και οι ερευνητές ενδιαφέρονται εδώ και καιρό για τις μη λεκτικές ιδιότητες του λόγου, ήταν η πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Μάργκαρετ Θάτσερ που τους ενέπνευσε να στραφούν στη σχέση μεταξύ ακουστικών συνθημάτων και ισχύος.

Η Ko εξηγεί: Είναι γνωστό ότι η κυρία Θάτσερ έκανε εντατική εκπαίδευση για να κάνει το φωνητικό της έργο μια πιο έγκυρη και ισχυρή προσωπικότητα. «Θέλαμε να διερευνήσουμε πώς κάτι τόσο βασικό όσο η δύναμη θα μπορούσε να προκαλέσει αλλαγές στη φωνητική ακουστική ενός ατόμου και τον αντίκτυπο που έχουν τέτοιες περιστασιακές αλλαγές στη φωνή στην ακρόαση και τη συμπεριφορά. »

Ο Ko, με τη βοήθεια της Melody Sadler του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο και του Adam Galinsky του Columbia Business School, δημιούργησε δύο μελέτες για να ανακαλύψει τι συνέβαινε.

Στο πρώτο πείραμα, κατέγραψαν 161 φοιτητές να διαβάζουν ένα απόσπασμα δυνατά. αυτή η πρώτη ηχογράφηση κατέστησε δυνατή την απόκτηση κανονικής ακουστικής. Στη συνέχεια, σε ορισμένους από τους συμμετέχοντες ανατέθηκε τυχαία ένας συγκεκριμένος ρόλος για μια άσκηση διαπραγμάτευσης.

Πριν από την έναρξη της διαπραγμάτευσης, οι μαθητές στους οποίους είχε ανατεθεί ένα "υψηλό" επίπεδο εξουσίας είπαν να προσεγγίσουν τη διαπραγμάτευση φανταζόμενοι ότι είχαν μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική, κρίσιμες εσωτερικές πληροφορίες ή ότι απολάμβαναν υψηλή θέση στην εργασία και μπορούσαν επίσης να θυμηθούν μια εμπειρία στην οποία είχαν δύναμη. 

Οι μαθητές που έλαβαν χαμηλότερους βαθμούς κλήθηκαν να φανταστούν ότι είχαν μια μη ελκυστική εναλλακτική λύση, χωρίς προνομιακές πληροφορίες ή χαμηλότερη θέση στην εργασία τους και μπορούσαν επίσης να θυμηθούν μια εμπειρία κατά την οποία δεν ωφελήθηκαν από καμία δύναμη.

Στη συνέχεια οι μαθητές διάβασαν ένα δεύτερο απόσπασμα, ακόμα πιο δυνατά, σαν να κατευθύνουν τις διαπραγματεύσεις με τον φανταστικό τους αντίπαλο. Οι φωνές τους καταγράφηκαν. Όλοι διάβασαν την ίδια εισαγωγή, επιτρέποντας έτσι στους ερευνητές να αξιολογήσουν την ακουστική για το ίδιο περιεχόμενο σε όλους τους συμμετέχοντες.

Συγκρίνοντας την πρώτη και τη δεύτερη ανάγνωση, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι φωνές των μαθητών στους οποίους ανατέθηκαν ρόλοι υψηλού επιπέδου έτειναν να αυξάνουν τον τόνο, να γίνονται πιο μονότονες (με λιγότερο μεταβλητό ύψος) και στη συνέχεια να ποικίλουν περισσότερο σε ένταση, σε σύγκριση με μαθητές που είχαν ρόλους σε χαμηλότερα επίπεδα.

Παραδόξως, η δύναμη επηρέασε τις φωνές των συμμετεχόντων με τον ίδιο τρόπο όπως η φωνητική μεταμόρφωση της κυρίας Θάτσερ αφού εκπαιδεύτηκε σε αυτήν, πρόσθεσε ο Galinsky.

Και αυτές οι φωνητικές ενδείξεις από αυτή την ομάδα μαθητών δεν πέρασαν απαρατήρητες.

Ένα δεύτερο πείραμα, με μια άλλη ομάδα φοιτητών κολεγίου, αποκάλυψε ότι οι ακροατές, που δεν γνώριζαν το πρώτο πείραμα, μπορούσαν να αναγνωρίσουν φωνητικές ενδείξεις που σχετίζονται με την εξουσία, προκειμένου να προσδιορίσουν ποιος είχε και ποιος δεν είχε δύναμη: οι ακροατές πίστευαν ότι οι ομιλητές είχαν ανατεθεί σε ανώτερο επίπεδο. Η ομάδα ήταν πιο πιθανό να επιδείξει συμπεριφορές εξουσίας και προσδιόρισαν επίσης, με εκπληκτική ακρίβεια, εάν μια φωνή είχε υψηλή ή χαμηλή κατάσταση.

Σύμφωνα με τις φωνητικές αλλαγές που παρατηρήθηκαν στο πρώτο πείραμα, οι ακροατές έτειναν να συσχετίζουν έναν υψηλό τόνο και φωνή που ποικίλλουν σε ισχύ με συμπεριφορές υψηλής ισχύος. Συνέδεσαν επίσης ισχυρότερες φωνές με μεγαλύτερη δύναμη.

Ο Galinsky καταλήγει: «Αυτά τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι οι ακροατές είναι πολύ καλοί στο να αντιλαμβάνονται τις λεπτές παραλλαγές στα φωνητικά στοιχεία και να τις χρησιμοποιούν για να καταλάβουν ποιος είναι ο υπεύθυνος. »

Αυτή η έρευνα χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από ένα δώρο στον πρώτο συγγραφέα από το Κέντρο Έρευνας Επίλυσης Διαφορών στο Πανεπιστήμιο Northwestern.

ΠΗΓΗ Η ΦΩΝΗ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΜΕ: Μετάφραση του The Sound of Status: People Know High-Power Voices When They Hear Them. Τα δεδομένα και το υλικό από αυτή τη μελέτη είναι δημόσια διαθέσιμα εδώ https://osf.io/cw6y8/?view_only=24a186cebd52441ea0170ed63caf70ab και στο https://osf.io/5hzv9/?view_only=94aa2b0312c346364115cf

Η μέθοδος φωνητικής επιρροής για τον επαναπρογραμματισμό του νου και την ενεργοποίηση της ικανότητας αυτοθεραπείας ενός ανθρώπου, το voice healing, είναι η εξέλιξη που μπορείτε να ξεκινήσετε για τον εαυτό σας. Είναι τόσο χρήσιμη που θα σας βοηθήσει αμεσα να διορθώσετε αμεσα την εικόνα που προβάλλεται στους άλλους. Δείτε ΕΔΩ 
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1077,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1540,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6353,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,82,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3467,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Πως η φωνή επηρεάζει την εικόνα που προβάλλουμε
Πως η φωνή επηρεάζει την εικόνα που προβάλλουμε
Πως η φωνή επηρεάζει την εικόνα που προβάλλουμε
https://www.kikifanti.gr/assets/images/kiki-fanti-blog-body-language.png
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/05/blog-post_0.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/05/blog-post_0.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content