Ράλι για το Bitcoin μετά τις ανακοινώσεις Πάουελ: Ξεπέρασε τα 40.000 δολάρια
Το μεγαλύτερο ράλι σε χρονικό διάστημα δύο μηνών πραγματοποίησε το Bitcoin, αφότου ο επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ καθησύχασε τους επενδυτές ανακοινώνοντας ότι η Κεντρική Τράπεζα δεν εξετάζει ιδιαίτερα επιθετική πολιτική επιτοκίων.
Συγκεκριμένα, το ισχυρότερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο σημείωσε άνοδο έως και 5,9% στα 40.007 δολάρια στις συναλλαγές της Νέας Υόρκης, ενώ άλλα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των Ether και Litecoin, κατέγραψαν επίσης άνοδο.
Η άνοδος πυροδοτήθηκε από τις δηλώσεις του Πάουελ ότι η Κεντρική Τράπεζα δεν εξετάζει μια αύξηση επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης οι οποίες και διέλυσαν του φόβους των επενδυτών, με τους αναλυτές να σημειώνουν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, ανταποκρίθηκε στις ανησυχίες τους.
Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr


