1ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Καλλιτεχνικού Cabaret 16 - 26 Μαΐου

1ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Καλλιτεχνικού Cabaret 16 - 26 Μαΐου

👉Το Red Jasper Cabaret Theatre συστήνει στο κοινό το 1ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Καλλιτεχνικού Cabaret (1st Contemporary Art Cabaret Festival)! Από τις 16 έως τις 29 Μαΐου οι πόρτες της ατμοσφαιρικής θεατρικής σκηνής του Red Jasper θα ανοίξουν για το κοινό που θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει παραστάσεις από όλο το φάσμα των παραστατικών τεχνών της σύγχρονης εγχώριας καλλιτεχνικής καμπαρέ σκηνής, αλλά και παράλληλες εκδηλώσεις που πλαισιώνουν αυτήν τη μοναδική γιορτή.

Παραστάσεις με κλοουνερί και ζογκλερικά, μουσικοθεατρικές performances, stand up acts, live music shows θα κατακλύσουν την καμπαρέ σκηνή της Κυψέλης για δύο εβδομάδες!

Στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ, οι παραστάσεις που θα επιλεγούν από την κριτική επιτροπή του θεάτρου, θα συμμετέχουν στο ρεπερτόριο του Red Jasper για τη νέα σεζόν.

Στόχος του φεστιβάλ είναι να αναδείξει τους καλλιτέχνες και τις ομάδες που δραστηριοποιούνται στο είδος του σύγχρονου καλλιτεχνικού καμπαρέ και παράλληλα να δοθεί χώρος πειραματισμού πάνω σε νέες αισθητικές φόρμες και να αναζητηθούν οι συνδέσεις τους με τη σύγχρονη κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει, μέσα στο διάστημα των 2 εβδομάδων που διαρκεί το φεστιβάλ, 8 παραστάσεις αλλά και παράλληλες εκδηλώσεις (live shows, party) και να συμμετάσχει σε αυτήν τη γιορτή του σύγχρονου καμπαρέ που συμβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ – ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Τετάρτη 18/05 & Πέμπτη 19/05

“I’m leaving”- Μαρίνα Μαυρογένη (18/05: 20.30, 19/05: 22.00): Μια solo performance θεατρικού clown (Διάρκεια: 60’)

Η πρόθεση του ήρωα μας, με το όνομα Zo, είναι να μας βάλει στον κόσμο του. Η αγωνία του είναι: να φύγει; Πόσες φορές έχετε σκεφτεί να τα παρατήσετε όλα και να φύγετε μακριά ... Το έχετε κάνει ποτέ; O Ζo αυτό θέλει, αυτό προσπαθεί. Και μας απειλεί διαρκώς πως θα φύγει. Τον βλέπουμε στο αεροδρόμιο, στο check in. Φεύγει; Τα φυσικά εμπόδια, και οι αντιδράσεις του κοινού, αποτελούν αφορμή για μικρές παρακάμψεις από τον κεντρικό του στόχο. Το αν θα φύγει ή θα μείνει, θα του το δείξει το κοινό της συγκεκριμένης βραδιάς.

Performer: Μαρίνα Μαυρογένη, Co director: Gozde Atalay
Photos: Jana Rothe, Αλέξανδρος Θεοφυλάκτου

-“Cabaret ρεεε...”- Χρήστος Μπιράκος, Τάσος Νταβάκος (18/05: 22.00, 19/05: 20.30): Διαδραστική παράσταση τσίρκου με στοιχεία θεατρικού κλόουν, ακροβατικών, μαγικών και ζογκλερικών (Διάρκεια: 40’)

Οι δύο χαρακτήρες της παράστασης ξεκινούν την ημέρα τους βρίσκοντας την ανάρτηση της πρόσκλησης συμμετοχής για το 1ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Καλλιτεχνικού Καμπαρέ. Θέλουν να βρουν ένα τρόπο να συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ, έτσι κάνουν μια παραγγελία από το ίντερνετ για σκηνικά αντικείμενα που θα χρειαστούν, αλλά το αποτέλεσμα είναι ανορθόδοξο.

Ένας performer κι ένας μουσικός ζογκλέρ δημιουργούν μια διαδραστική παράσταση τσίρκου με στοιχεία θεατρικού κλόουν, ακροβατικών, μαγικών και ζογκλερικών, με κύρια χαρακτηριστικά το χιούμορ και τις αντιθέσεις.

Performance- Σύλληψη- Σκηνοθεσία: Χρήστος Μπιράκος, Τάσος Νταβάκος

Σάββατο 21/05 & Κυριακή 22/05

“Χαμένες στην πόλη”- Δημήτρης Ψαράκος, Παναγιώτης Τσουκάτος (21/05: 20.30, 22/05: 22.00) Μουσική performance με δύο drag περσόνες που αναζητούν την αλήθεια τους στη σύγχρονη Αθήνα (Διάρκεια: 40’)

Ανάμεσα στο καυσαέριο, τις κεραίες και τον απόηχο μεγάλων hits, οι χαμένες στην πόλη ψάχνουν λαχανιασμένες ποιες ήταν, ποιες είναι και ποιες θα γίνουν . Οπλισμένες με αυτοσαρκασμό, αιχμηρότητα και αναθεώρηση οργώνουν λαίμαργα την πόλη/πάλη της Αθήνας, διεκδικώντας δειλά μα και απόλυτα τα πάντα!

Σκηνοθεσία, σύλληψη και σύνθεση έργου: Δημήτρης Ψαράκος, Παναγιώτης Τσουκάτος
Μουσική και μουσική διδασκαλία: Φαίδων Διαμαντοπουλος
Φωτογραφία: Άντζελα Πασάι

“Amateur”- Μπάμπης Κωστιδάκης, Μαρίνα Μαυρογένη, Αγγελική Πατσατζή, Θάνος Σιώρης (21/05: 22.00, 22/05: 20.30) H ομάδα θεατρικού κλόουν "Amateurs" σας προσκαλεί σε ένα ταξίδι πέρα από τα όρια της λογικής (Διάρκεια: 60’)

Τέσσερις κόκκινες μύτες. Τέσσερις αλλοπρόσαλλοι χαρακτήρες συναντιούνται στη σκηνή του Red Jasper. Ποια είναι η σχέση τους; Ποιο το ξεχωριστό ταλέντο τους; Τι θέλουν να μοιραστούν μαζί μας; Η ομάδα θεατρικού κλόουν "Amateurs" σας προσκαλεί σε ένα ταξίδι πέρα από τα όρια της λογικής, όπου κάθε αναποδιά είναι δώρο και κάθε ατύχημα αφορμή για παιχνίδι. Με όχημα το γέλιο, τις αντιδράσεις σας, αλλά και κάθε εξωτερικό ερέθισμα, οι "Amateurs" αυτοσχεδιάζουν στιγμή προς στιγμή και επιχειρούν να συνδεθούν μαζί σας. Αφήστε τα κινητά σας ανοιχτά! Η συμμετοχή σας θα είναι απαραίτητη!

Performers: Μπάμπης Κωστιδάκης, Μαρίνα Μαυρογένη, Αγγελική Πατσατζή, Θάνος Σιώρης
Co director: Gozde Atalay

Πέμπτη 26/05, Παρασκευή 27/05, Σάββατο 28/05

“Take me back to Hollywood 2.0”- Αγγελική Γρηγοροπούλου, Χρήστος Καρανάτσης (26/05: 20.30, 28/05: 22.00) Μία sit down/stand up μουσική dramedy με πρωταγωνίστριες τη Lady Saligia και τη Sia Repussy BiPolaroid (Διάρκεια: 70’)

Η Lady Saligia, η πιο διάσημη Ελληνοαμερικανίδα γυναίκα με μούσια επιστρέφει στη σκηνή παρέα με τη «μοναδική μα ποτέ ίδια» και ασυμβίβαστη Sia Repussy BiPolaroid στην πρώτη της εμφάνιση, σε μια sit down/stand up (κάτσε/σήκω) μουσική dramedy. Ο κόσμος του θεάματος των 30s και η σύγχρονη πραγματικότητα βρίσκουν καταφύγιο σε οσκαρικά τραγούδια και μουσικές για να «διασκεδάσουν» και να μιλήσουν για τη μνήμη και την αλήθεια, το χθες και το σήμερα, την αποτυχία, τα λάθη, το διαφορετικό.

Σκηνοθεσία: Χρήστος Καρανάτσης, Κείμενα/διάλογοι: Αγγελική Γρηγοροπούλου, Χρήστος Καρανάτσης, Σύμβουλος σκηνοθεσίας: Ίρις Κατσούλα, Ενδυματολογία: the team και e -paramana (Ρούλα Μελετίου)

Ηθοποιοί/Μουσικοί: Αγγελική Γρηγοροπούλου (AKA Sia Repussy BiPolaroid), Χρήστος Καρανάτσης (ΑΚΑ Lady Saligia)

“Η Μεταμόρφωση”- Τάσος Ροδοβίτης, Γιάννης Ζούπης, Δημήτρης Σπηλιώτης (26/05: 22.00, 27/05: 20.30) Μία μουσικό-θεατρική παράσταση με γκροτέσκα χαρακτηριστικά, ένα αντιεξουσιαστικό-αντιεξουσιαστικό καφκικό παραμύθι από την ομάδα TsIRadA (Διάρκεια: 35’)

" Έρχονται μερικές στιγμές που δεν μπορείς να δουλέψεις...μα τότε είναι η ώρα για να θυμηθείτε τις προηγούμενες υπηρεσίες μου και ν' αναλογιστείτε πως όταν περάσει η προσωρινή ανικανότητά μου για εργασία, θα επιστρέψω με ακόμα περισσότερο ζήλο. Είμαι στην κυριολεξία δέσμιος στην υπηρεσία του αφεντικού." Ο Γκρέγκορ που μέχρι πρότινος ήταν ένας συνετός και ήσυχος υπάλληλος μεταμορφώνεται ξαφνικά σε μια κατσαρίδα. Με αυτήν του την "απρόσμενη..." σωματική και συναισθηματική αλλαγή βιώνει την απόρριψη και την αποστροφή από τον προϊστάμενό του αλλά και από την ίδια του την οικογένεια.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Ζούπης, Πρωτότυπη Μουσική: Τάσος Ροδοβίτης, Γιάννης Ζούπης, Δημήτρης Σπηλιώτης
Ηθοποιοί/Μουσικοί: Τάσος Ροδοβίτης, Γιάννης Ζούπης, Δημήτρης Σπηλιώτης
Ενδυματολογία: Λάουρα Μίτι, Σχεδιασμός φωτισμών: Δημήτρης Ζούρας

“Η γυμνή μου αλήθεια”- Marianah Grindr (27/05: 22.00 & 28/05: 20.30) Μια σχεδόν αυτοβιογραφική παράσταση που εξιστορεί τη πορεία της Marianah Grindr (Διάρκεια: 35΄)

Μια σχεδόν αυτοβιογραφική παράσταση που εξιστορεί τη πορεία της Marianah Grindr από την ιστορική Κύπρο και την προδημοτική αγωγή Πελενδρίου, μέχρι τις κεντρικότερες θεατρικές σκηνές της Αθήνας. Ένα ταξίδι που δεν βγάζει ιδιαίτερο νόημα, όπως και η ίδια η Marianah άλλωστε. Μια μουσική οδύσσεια, με την παραδοσιακή μουσική της Κύπρου και τους στίχους του Σταμάτη Κραουνάκη βοηθούν την Marianah Grindr να βγει στη σκηνή του Red Jasper Cabaret Theatre και να μας αποκαλύψει τη γυμνή της αλήθεια.

Ερμηνεία: Marianah Grindr
Πιάνο: Οδυσσέας Μιχαλάκης
Κείμενο – Σκηνοθεσία: Θεόφιλος Σπηλιόπουλος

ΜΕΛΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ:

Χριστίνα Χατζηνικολάου
Γιάννης Κωνσταντακόπουλος (Καλλιτεχνική Διεύθυνση Red Jasper)
Γιάννης Παναγόπουλος (Ηθοποιός- Σκηνοθέτης)
Χριστίνα Βούλγαρη (Stand up performer)

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ:

Παρασκευή 20/05: 22.00 Someone Who Isn't Me (aka SWIM) Live
Τετάρτη 25/05: 21.00 Karaoke party Snap Queer Comedy Club
Κυριακή 29/05: 20.00 Εκδήλωση λήξης φεστιβάλ:

Παρουσίαση καλλιτεχνών/ομάδων, Αποτελέσματα διαγωνιστικού τμήματος φεστιβάλ
French cabaret music performance “Café Chéri”- William Levy
Cabaret πιανιστικό act- Kristof

1ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Καλλιτεχνικού Cabaret

16 – 26 Μαΐου 2022

Poster Design: Λευτέρης Κουλώνης
Photo Poster: Ελίνα Γιουνανλή
Είσοδος: για τις παραστάσεις ενιαίο εισιτήριο 5 ευρώ

Red Jasper Cabaret Theatre
Κεφαλληνίας 18, Κυψέλη
Τηλ: 2108822551

Red Jasper on Facebook
Red Jasper on Instagram

Ο χώρος είναι προσβάσιμος σε αμαξίδια.
Στον χώρο λειτουργεί σύστημα εξαερισμού με 100% νωπό φιλτραρισμένο αέρα.
"Έτσι μπορείς να αλλάξεις τις σκέψεις σου"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ
Συνεδρίες για να βρεις τον εαυτό σου και τον σκοπό σου - "Καλύτερα να αρχίσεις να βλέπεις τον εαυτό σου σαν ψυχή με σώμα... και όχι για σώμα με ψυχή"

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις On Line Συνεδρίες ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

Για τις ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Διαλογισμού - Αυτοσυγκέντρωσης & Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Εκπαίδευση για την Αφύπνιση του Νουπατήστε την εικόνα για να πάρετε πληροφορίες
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,509,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2110,ΑΠΟΨΕΙΣ,109,Άρθρα,828,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,166,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,862,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,203,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,928,ΒΙΝΤΕΟ,388,ΒΟΛΟΣ,99,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1859,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,235,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,114,ΕΛΛΑΔΑ,1934,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,44,ΕΡΕΥΝΕΣ,76,ΖΩΗ,231,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,93,Θεσσαλία,1316,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,98,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1037,Κόσμος,10147,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,58,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,680,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1662,Πολιτική,6939,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6204,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,87,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,71,Στηρίζω,344,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1244,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3269,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,80,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,119,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,755,Eco-News,2915,GP - info,5,voice healing therapy,69,
ltr
item
Ploumistos.com: 1ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Καλλιτεχνικού Cabaret 16 - 26 Μαΐου
1ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Καλλιτεχνικού Cabaret 16 - 26 Μαΐου
1ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Καλλιτεχνικού Cabaret 16 - 26 Μαΐου
https://www.theatromania.gr/wp-content/uploads/2022/03/Poster_Festival_Cabaret-476x356.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/05/1-cabaret-16-26.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/05/1-cabaret-16-26.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content