Ανακοίνωση του ΕΦΕΤ: Ανάκληση προϊόντων Kinder λόγω πιθανής παρουσίας σαλμονέλας

Ανακοίνωση του ΕΦΕΤ: Ανάκληση προϊόντων Kinder λόγω πιθανής παρουσίας σαλμονέλας

👉Κρούσματα σαλμονέλας εντοπίστηκαν σε συνολικά οκτώ χώρες της ευρωπαϊκής ηπείρου - Αναφέρθηκαν 134 κρούσματα σε παιδιά, ορισμένα από τα οποία εμφάνισαν σοβαρά κλινικά συμπτώματα - Προληπτική ανάκληση των προϊόντων Kinder Schokobons και Kinder Surprise maxi 100gr.

Πάσχα χωρίς τα καθιερωμένα και δημοφιλή σοκολατένια αυγά Kinder θα είναι το φετινό, βάσει των τελευταίων εξελίξεων.

Ύστερα από την εμφάνιση κρουσμάτων σαλμονέλωσης σε 8 χώρες (7 από την Ευρωπαϊκή Ένωση, συν τη Βρετανία) και κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από την παραγωγό εταιρεία των προϊόντων Kinder, τη Ferrero Rocher, στην Ελλάδα ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), εξέδωσε εντολή αποχής του κοινού από τα Kinder Schokobons και Kinder Surprise Maxi των 100gr. Το μέτρο είναι προληπτικό, καθώς στη χώρα μας δεν έχει αναφερθεί κάποιο κρούσμα σαλμονέλωσης το οποίο να συνδέεται με κατανάλωση κάποιου είδους από την οικογένεια προϊόντων Kinder.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ αναφέρει τα εξής:

«Ο ΕΦΕΤ στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και όσον αφορά στην προληπτική ανάκληση προϊόντων Kinder λόγω πιθανής παρουσίας σαλμονέλας, ενημερώνει ότι η εν λόγω ανάκληση επεκτείνεται πλέον στο σύνολο των προϊόντων Kinder Schokobons και Kinder Surprise Maxi των 100gr, ανεξαρτήτως παρτίδας. Η εν λόγω εξέλιξη οφείλεται στην αδυναμία της παραγωγού επιχείρησης 'Ferrero Ardennes', που εδρεύει στο Βέλγιο, να διασφαλίσει την καταλληλότητά τους.

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν και να επικοινωνήσουν με το τμήμα εξυπηρέτησης καταναλωτών της εταιρείας 'Ferrero International S.A. Greece ΜΕΠΕ' στην ηλεκτρονική διεύθυνση info.ferrero.gr@ferrero.com.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ συνεχίζει τους σχετικούς ελέγχους και σε κάθε νεότερη εξέλιξη θα ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό (με την έκδοση Δελτίων Τύπου, είτε μέσω της ιστοσελίδας του Ε.Φ.Ε.Τ. www.efet.gr)».

Ακολουθεί η ανακοίνωση της σοκολατοβιομηχανίας Ferrero Rocher, ειδικά για την ελληνική αγορά:

«Η Ferrero έχει ενημερώσει τον ΕΦΕΤ για το θέμα μίας ενδεχόμενης σύνδεσης με αναφερθείσες περιπτώσεις κρουσμάτων σαλμονέλας σε άλλες χώρες εκτός της Ελλάδας. Αν και κανένα από τα προϊόντα μας Kinder που κυκλοφορούν στην αγορά δεν έχει βρεθεί θετικό σε σαλμονέλα, ούτε και έχουμε λάβει παράπονα από καταναλωτές, αντιμετωπίζουμε το θέμα αυτό με ιδιαίτερη σοβαρότητα καθώς η προστασία του καταναλωτή αποτελεί για εμάς βασική προτεραιότητα. Σαν μέτρο πρόληψης, αποφασίσαμε να ανακαλέσουμε από την ελληνική αγορά τα προϊόντα Kinder Schokobons και Kinder Surprise maxi 100gr, που έχουν σαν χώρα παραγωγής το Βέλγιο. Όλα τα άλλα προϊόντα Ferrero, περιλαμβανομένων όλων των υπολοίπων προϊόντων Kinder μεταξύ των οποίων και τα Πασχαλινά Αυγά Kinder, δεν επηρεάζονται από αυτή την αυτόβουλη ανάκληση».

Η σαλμονέλα «χτυπά» την Ευρώπη

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA), σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) διερευνούν την έξαρση της σαλμονέλωσης που σχετίζεται με συγκεκριμένα σοκολατοειδή, σε διάφορες χώρες της Ευρώπης. Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου της EFSA «μια έξαρση, οφειλόμενη στο μονοφασικό βακτήριο Salmonella Typhimurium εξελίσσεται με ταχύ ρυθμό σε 7 χώρες της ΕΕ, καθώς και στη Βρετανία. Έως τις 5 Απριλίου είχαν αναφερθεί 134 κρούσματα, παιδιά κάτω των 10 ετών κατά το πλείστον. Το πρώτο περιστατικό σαλμονέλωσης καταγράφηκε στις 7 Ιανουαρίου 2022 στη Βρετανία και, από τις 17 Φεβρουαρίου και εξής, παρατηρήθηκαν κρούσματα σε άλλα σημεία της Ευρώπης.

«Η έξαρση χαρακτηρίζεται από ένα ασυνήθιστα αυξημένο μερίδιο παιδιών τα οποία νοσηλεύονται, ορισμένα εξ αυτών με σοβαρά κλινικά συμπτώματα, όπως η αιματώδης διάρροια. Η ταυτοποίηση των κρουσμάτων έγινε με προηγμένες μοριακές μεθόδους ανίχνευσης, οι οποίες δεν είναι διαθέσιμες σε όλες τις χώρες και, κατά συνέπεια, ενδέχεται να υπάρχουν και άλλα, μη καταγεγραμμένα περιστατικά».

Το πρόβλημα της σαλμονέλας εντοπίζεται στις εγκαταστάσεις της σοκολατοβιομηχανίας Ferrero Ardennes, στην Αρλόν του Βελγίου. Η τοπική Υπηρεσία Ασφάλειας Τροφίμων (AFSCA) ανακοίνωσε ότι διέταξε τη διακοπή της παραγωγής στο εν λόγω εργοστάσιο και ταυτόχρονα επέκρινε τη μητρική εταιρεία των Kinder, τον ιταλικό γίγαντα στον κλάδο της μαζικής ζαχαροπλαστικής Ferrero για πλημμελή παροχή πληροφοριών.

Η σχετική ανακοίνωση της AFSCA αναφέρει ότι «έπειτα από έρευνες και μετά τις διαπιστώσεις των τελευταίων ωρών ότι οι πληροφορίες που παρείχε η Ferrero είναι ελλιπείς, η Υπηρεσία προχωρά στην ανάκληση της άδειας λειτουργίας του εργοστασίου παραγωγής της Ferrero στο Αρλόν».

H Ferrero, πάντως, αναφέρει πως έχει εντοπίσει την προέλευση της σαλμονέλας, σε ένα φίλτρο, στην Έξοδο 2 των δεξαμενών αποθήκευσης πρώτων υλών. Το φίλτρο που μετατράπηκε σε αποικία του επιβλαβούς βακτηρίου, έχει ήδη αντικατασταθεί.

Παρόλ' αυτά, διάφορα προϊόντα σοκολάτας Kinder, συμπεριλαμβανομένων των διάσημων σοκολατένιων αυγών, ανακαλούνται σε όλη την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

«Λυπούμαστε βαθύτατα γι' αυτό το ζήτημα και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις αρχές για τη διαρκή συνεργασία και τις συστάσεις. Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά την ασφάλεια των τροφίμων και κάθε μέτρο το οποίο λαμβάνουμε υπαγορεύεται από την αφοσίωσή μας στη φροντίδα των καταναλωτών» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ferrero Rocher. Η οποία, όπως είναι εύλογο, υφίσταται τεράστια ζημία, καθώς η κρίση της σαλμονέλας συνέπεσε με το Πάσχα, μια περίοδο εκτίναξης για τη ζήτηση και την κατανάλωση σοκολατένιων αυγών.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1075,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1538,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Ανακοίνωση του ΕΦΕΤ: Ανάκληση προϊόντων Kinder λόγω πιθανής παρουσίας σαλμονέλας
Ανακοίνωση του ΕΦΕΤ: Ανάκληση προϊόντων Kinder λόγω πιθανής παρουσίας σαλμονέλας
Ανακοίνωση του ΕΦΕΤ: Ανάκληση προϊόντων Kinder λόγω πιθανής παρουσίας σαλμονέλας
https://www.iatronet.gr/media/articles/photos/main/108395-kinder21280.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/04/kinder.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/04/kinder.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content