«Σβήνει» ο Covid-19 και μας ετοιμάζουν για νέες πανδημίες με πρόσχημα την κλιματική αλλαγή – Τι γράφουν οι NYT

«Σβήνει» ο Covid-19 και μας ετοιμάζουν για νέες πανδημίες με πρόσχημα την κλιματική αλλαγή – Τι γράφουν οι NYT

👉H πανδημία του κορωνοϊού «σβήνει» παγκοσμίως και έτσι θα είναι δύσκολο να συνεχίσουν να επιβάλλουν οι ηγέτες αυταρχικά μέτρα όπως τα lockdown και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός.

Την ίδια ώρα, όπως σημειώνει σε ανάρτηση του ο γιατρός Δημήτρης Γάκης… έχουν πολλά εμβόλια να ξεστοκάρουν, ενώ κάνει λόγο και για «στημένη πανδημία».

Τη λύση φαίνεται ότι την έχουν βρει και δεν θα είναι άλλη… από μια νέα πανδημία, για την οποία μας προετοιμάζουν ήδη! Λίγες ημέρες μετά τις δηλώσεις του Μπιλ Γκέιτς στο FED, ότι χρειάζεται δισ. δολάρια για να στήσει τη δική του ομάδα η οποία θα αντιμετωπίσει την επερχόμενη πανδημία οι New York Times φιλοξενούν έρευνα, η οποία υποστηρίζει ότι μέσα στα επόμενα χρόνια θα έχουμε νέες πανδημίες λόγω κλιματικής αλλαγής.

Πιο συγκεκριμένα, ομάδα επιστημόνων των Πανεπιστημίων Georgetown και Cape Town πραγματοποίησε έρευνα τα ευρήματα της οποίας δημοσιεύθηκαν στην επιθεώρηση Nature υπό τον τίτλο «Η κλιματική αλλαγή αυξάνει τον κίνδυνο μετάδοσης ιών μεταξύ των ειδών».

«Τουλάχιστον 10.000 είδη ιών έχουν την ικανότητα να μολύνουν ανθρώπους, αλλά προς το παρόν στη συντριπτική τους πλειονότητα αυτοί ιοί κυκλοφορούν σιωπηλά μόνο μεταξύ των αγρίων θηλαστικών. Ωστόσο, η κλιματική αλλαγή και οι αλλαγές στις χρήσεις γης πρόκειται να δημιουργήσουν νέες ευκαιρίες για τη μετάδοση ιών ανάμεσα σε είδη άγριας ζωής που ήταν μέχρι πρότινος γεωγραφικά απομονωμένα», σημειώνουν οι επιστήμονες στην εισαγωγή της έρευνάς τους.

«Σε έναν κόσμο που θερμαίνεται, οι νυχτερίδες στη Νοτιοανατολική Ασία θα είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς στη διάδοση ιών σε άλλα θηλαστικά», σημειώνει από την πλευρά του ο Καρλ Ζίμερ των New York Times, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της σχετικής έρευνας.

«Τα επόμενα 50 χρόνια, η κλιματική αλλαγή πρόκειται να οδηγήσει χιλιάδες ιούς στο να μεταπηδήσουν από ένα είδος θηλαστικών σε άλλο. Το ανακάτεμα όμως αυτών των ιών μεταξύ των ζώων μπορεί να αυξήσει και τον κίνδυνο να περάσει κάποιον εξ αυτών σε ανθρώπους προκαλώντας μια νέα πανδημία», συνεχίζει στο άρθρο του ο Ζίμερ, αντλώντας στοιχεία μέσα από την έρευνα των επιστημόνων των Πανεπιστημίων Georgetown και Cape Town.

Eπιστήμονες έχουν προειδοποιήσει εδώ και καιρό ότι μέσα σε έναν πλανήτη που θερμαίνεται μπορεί να καταστεί πιο εύκολη η μετάδοση ασθενειών. Η ελονοσία, για παράδειγμα, αναμένεται να εξαπλωθεί καθώς τα κουνούπια που τη μεταφέρουν θα επεκτείνουν την παρουσία τους σε νέες περιοχές που άλλοτε ήταν πιο ψυχρές και πλέον θερμαίνονται. Η κλιματική αλλαγή μπορεί, όμως, να οδηγήσει επίσης και σε εντελώς νέες ασθένειες, επιτρέποντας στα παθογόνα να μετακινηθούν σε νέα είδη ξενιστών.

Καθώς οι θερμοκρασίες αυξάνονται, πολλά είδη ζώων θα αρχίσουν να μετακινούνται και «όταν διαφορετικά είδη έρχονται σε επαφή για πρώτη φορά, οι ιοί μπορεί να είναι σε θέση να μολύνουν νέους ξενιστές», όπως σημειώνεται στο σχετικό άρθρο των NY Times.

Υπάρχουν ιοί που έχουν ήδη εντοπιστεί σε περισσότερα από ένα είδη θηλαστικών, πράγμα που σημαίνει ότι κάποια στιγμή στο παρελθόν μεταδόθηκαν από ένα είδος στο άλλο.

Οι ιοί όμως εξελίσσονται καθώς μετακινούνται σε νέα είδη ξενιστών και μπορούν ενδεχομένως να εξελιχθούν με τρόπους που θα τους επιτρέψουν να μολύνουν και ανθρώπους. Όπως σημειώνεται άλλωστε, μέσα σε έναν κόσμο που θερμαίνεται και αλλάζει κλιματικά, πολλά είδη θηλαστικών αναμένεται πως θα αρχίσουν να μετακινούνται πιο κοντά στις περιοχές όπου ζουν άνθρωποι.

Nα θυμίσουμε ότι το αφήγημα είναι ότι ο κορωνοϊός που προκάλεσε την επιδημία του SARS το 2002 προήλθε από κινεζικές νυχτερίδες και στη συνέχεια μεταπήδησε σε κάποιο άλλο είδος, ενδεχομένως σε σκυλιά-ρακούν που πωλούνται σε κινεζικές αγορές, προτού μολύνει ανθρώπους.
"Έτσι μπορείς να αλλάξεις τις σκέψεις σου"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ
Συνεδρίες για να βρεις τον εαυτό σου και τον σκοπό σου - "Καλύτερα να αρχίσεις να βλέπεις τον εαυτό σου σαν ψυχή με σώμα... και όχι για σώμα με ψυχή"

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις On Line Συνεδρίες ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

Για τις ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Διαλογισμού - Αυτοσυγκέντρωσης & Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Εκπαίδευση για την Αφύπνιση του Νουπατήστε την εικόνα για να πάρετε πληροφορίες
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,509,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2110,ΑΠΟΨΕΙΣ,109,Άρθρα,828,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,166,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,862,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,203,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,928,ΒΙΝΤΕΟ,388,ΒΟΛΟΣ,99,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1859,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,235,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,114,ΕΛΛΑΔΑ,1934,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,44,ΕΡΕΥΝΕΣ,76,ΖΩΗ,231,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,93,Θεσσαλία,1316,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,98,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1037,Κόσμος,10147,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,58,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,680,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1662,Πολιτική,6939,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6204,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,87,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,71,Στηρίζω,344,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1244,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3269,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,80,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,119,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,755,Eco-News,2915,GP - info,5,voice healing therapy,69,
ltr
item
Ploumistos.com: «Σβήνει» ο Covid-19 και μας ετοιμάζουν για νέες πανδημίες με πρόσχημα την κλιματική αλλαγή – Τι γράφουν οι NYT
«Σβήνει» ο Covid-19 και μας ετοιμάζουν για νέες πανδημίες με πρόσχημα την κλιματική αλλαγή – Τι γράφουν οι NYT
«Σβήνει» ο Covid-19 και μας ετοιμάζουν για νέες πανδημίες με πρόσχημα την κλιματική αλλαγή – Τι γράφουν οι NYT
https://www.pronews.gr/wp-content/uploads/2022/04/29/fghrth-960x600-1.webp
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/04/covid-19-nyt.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/04/covid-19-nyt.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content