Στ. Πλουμιστός: Όταν χάνεις τον έλεγχο - Οι λύσεις που πραγματικά λειτουργούν

Στ. Πλουμιστός: Όταν χάνεις τον έλεγχο - Οι λύσεις που πραγματικά λειτουργούν

👉Ζούμε σε έναν κόσμο όπου θέλουμε να ελέγχουμε τα πάντα. Η ιδέα ότι μπορούμε να ελέγξουμε τα πάντα είναι μια ψευδαίσθηση και κάποια στιγμή στη ζωή μας, όλοι αναγκαζόμαστε να χάσουμε τον έλεγχο.

Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο να αφήσεις τον έλεγχο, οπότε εδώ είναι μερικές εύκολες συμβουλές για το πώς να αποδεχτείς και να αγκαλιάσεις την αβεβαιότητα μια για πάντα.

1) Σταματήστε να ανησυχείτε για το τι σκέφτονται οι άλλοι για εσάς
Είτε πρόκειται για το σώμα σας, την προσωπικότητα, τη δουλειά ή τον τρόπο που εκφράζεστε – σταματήστε να ανησυχείτε για το τι σκέφτονται οι άλλοι για εσάς.

Τώρα, είτε οι κρίσεις τους είναι θετικές είτε αρνητικές, πρέπει να κάνετε αυτό που θέλετε να κάνετε και αυτό που πιστεύετε ότι είναι σωστό, χωρίς να τονίζετε αν κάποιος άλλος θα το εγκρίνει ή όχι. Με άλλα λόγια, κάντε αυτό που σας κάνει ευτυχισμένο και ξεχάστε όλες τις επικριτικές σκέψεις που συμβαίνουν μέσα στο κεφάλι σας.

Να θυμάστε, δεν έχει σημασία πόσοι άνθρωποι επικρίνουν τις αποφάσεις, τα χόμπι σας ή οτιδήποτε άλλο – το μόνο που έχει σημασία είναι να είστε ευχαριστημένοι με τον εαυτό σας ανεξάρτητα από το τι. Δεν μπορείτε να ελέγξετε τι σκέφτονται οι άλλοι για εσάς, επομένως πρέπει να σταματήσετε να ανησυχείτε τόσο πολύ για αυτό και να σπαταλάτε την ψυχική και συναισθηματική σας ενέργεια.

2) Σταματήστε να φοβάστε την αποτυχία
Όλοι έχουμε φοβηθεί την αποτυχία κάποια στιγμή στη ζωή μας, είναι φυσικό να νιώθουμε. Αλλά κάποια στιγμή, πρέπει να αφήσουμε τον φόβο. Πρέπει να πούμε «τέλος» και απλώς προχωρήστε και δοκιμάστε πράγματα.

Η αλήθεια είναι ότι ίσως αποτύχουμε, και αυτό είναι εντάξει. Μπορούμε πάντα να μάθουμε κάτι από την εμπειρία ή ίσως θα τα καταφέρουμε. Πόσο υπέροχο θα ήταν αυτό; Αλλά δεν γίνεται αν δεν προσπαθήσουμε.

Μερικές φορές φοβόμαστε τόσο πολύ την αποτυχία εξαιτίας των παράλογων φόβων που έχουν καταλάβει τα κεφάλια μας εδώ και πολύ καιρό. Δεν συνειδητοποιούμε πλήρως πόσο γελοίοι είναι πραγματικά οι φόβοι μας επειδή είναι συντριπτικοί. Η ουσία είναι ότι για να αφήσετε τον έλεγχο, πρέπει να αποδεχτείτε ότι η αποτυχία είναι ένα φυσικό μέρος της ζωής.

3) Αξιοποιήστε την προσωπική σας δύναμη
Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε για να αφήσετε τον έλεγχο;

Ξεκινήστε με τον εαυτό σας. Σταματήστε να ψάχνετε για εξωτερικές διορθώσεις για να τακτοποιήσετε τη ζωή σας, κατά βάθος, ξέρετε ότι αυτό δεν λειτουργεί. Και αυτό γιατί μέχρι να κοιτάξετε μέσα σας και να απελευθερώσετε την προσωπική σας δύναμη, δεν θα βρείτε ποτέ την ικανοποίηση και την ολοκλήρωση που αναζητάτε.

Αυτό το έμαθα με τον καιρό με τις αποκαλύψεις των πελατών μου αλλά και από τα βιώματα μου. Η αποστολή της ζωής μου είναι να βοηθήσω τους ανθρώπους να αποκαταστήσουν την ισορροπία στη ζωή τους και να ξεκλειδώσουν τη δημιουργικότητα και τις δυνατότητές τους. 

Επομένως, εάν θέλετε να δημιουργήσετε μια καλύτερη σχέση με τον εαυτό σας, να ξεκλειδώσετε τις ατελείωτες δυνατότητές σας και να βάλετε το πάθος στο επίκεντρο όλων όσων κάνετε.



4) Σταματήστε να συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους
Όλοι συνεχώς «συγκρίνουμε» τους εαυτούς μας με όλους τους άλλους, είτε όσον αφορά τα επιτεύγματά τους είτε τα σωματικά ελκυστικά χαρακτηριστικά τους.

Το ερώτημα είναι, θέλουμε να μπορούμε να ελέγχουμε πώς μας αντιλαμβάνονται.

Τώρα, μέρος της εκμάθησης να αφήνεις τον έλεγχο είναι να μάθεις να σταματάς να συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους. Είναι μια κακή συνήθεια που μπορεί να σας δώσει λάθος εικόνα για τον εαυτό σας – μια αρνητική εικόνα. Αυτό δεν πρόκειται να σε βοηθήσει καθόλου. Και αυτή η αρνητικότητα θα σας κρατήσει πίσω στη ζωή και θα σας κάνει να νιώσετε κατώτεροι.

Να θυμάστε ότι είστε άτομο με ενέργεια. Μην ζείτε τη ζωή σας με βάση αυτό που θέλουν οι άλλοι να είστε αντί να εστιάζετε στη δική σας έκφραση. Μην σπαταλάτε άλλο πολύτιμο χρόνο προσπαθώντας να αντιγράψετε τους άλλους. Ξεκινήστε να είστε αυθεντικοί.

5) Σταματήστε να κατηγορείτε τους άλλους για τα πράγματα που πάνε στραβά
Είναι εύκολο να ρίξεις την ευθύνη σε κάποιον άλλον. Στην πραγματικότητα, είναι πολύ δύσκολο για τους ανθρώπους να παραδεχτούν όταν κάνουν ένα λάθος.

Μερικές φορές τα πράγματα πάνε στραβά, μπορεί να φταίτε εσείς ή κάποιος άλλος, αλλά η ουσία είναι ότι ανήκει στο παρελθόν και πρέπει να το αφήσετε να φύγει.

Βλέπεις:
  • Μέρος της απελευθέρωσης του ελέγχου είναι να μάθεις να αφήνεις αρνητικά συναισθήματα όπως η ενοχή. Αυτό είναι δύσκολο να το αφήσεις - πιστέψτε με το ξέρω - αλλά είναι πολύ σημαντικό να μην αφήνετε τα συναισθήματά σας να σας ελέγχουν.
  • Αντί να κατηγορείτε τους άλλους για τα λάθη σας, μάθετε από την εμπειρία και προχωρήστε. Αφήστε τα αρνητικά συναισθήματα και δοκιμάστε κάτι άλλο για να έχετε τα αποτελέσματα που θέλετε.
6) Μην προσπαθείτε πολύ
Αυτό ακούγεται λίγο περίεργο, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ σημαντικό.

Στην πραγματικότητα:
  • Η πολύ σκληρή προσπάθεια είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για την αποτυχία. Αντίθετα, πρέπει να παίρνετε τα πράγματα εύκολα και να μαθαίνετε από τα λάθη σας αντί να συνεχίζετε να προσπαθείτε όλο και πιο σκληρά για να κάνετε τα πράγματα.
  • Δεν συμβαίνει έτσι η πραγματική έλξη στη ζωή μας. Η ελκτικότητα γίνεται μαθαίνοντας από τα λάθη σου, όχι ρίχνοντας τον εαυτό σου εναντίον τους ξανά και ξανά ελπίζοντας ότι στο τέλος θα πάνε καλά.
Εν συντομία: Αν νιώθουμε ότι κάνουμε κάτι λάθος ή όχι σωστά, ίσως πρέπει απλώς να χαλαρώσουμε και να μην προσπαθήσουμε τόσο σκληρά.

7) Μην κολλάτε πολύ με ένα αποτέλεσμα
Είναι πολύ σημαντικό να αποδεχτείτε ότι μπορεί να μην έχετε πάντα το αποτέλεσμα που αναζητούσατε. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί θα σας γλιτώσει από πολλή απογοήτευση στη ζωή.

Πρέπει να αποδεχτείτε ότι κάνατε το καλύτερο δυνατό και ότι τα υπόλοιπα είναι εκτός ελέγχου.

Εν συντομία: Μην είστε προσκολλημένοι σε ένα αποτέλεσμα, μην κολλάτε με το αποτέλεσμα ή το αποτέλεσμα, απλώς κάντε ότι μπορείτε να κάνετε αυτή τη στιγμή και μετά αφήστε το να φύγει.

8) Μην έχετε εμμονή με τη νίκη
Η ζωή δεν είναι μόνο να κερδίζεις. Φαίνεται ότι έχουμε στο μυαλό μας ότι δεν μπορούμε να χάσουμε ή ότι αν το χάσουμε, τότε όλα θα είναι καταστροφή. Πιστεύουμε ότι η ήττα είναι το πιο φρικτό πράγμα στον κόσμο και δημιουργεί περιττό φόβο.

Βλέπεις: Το ότι δεν κερδίζεις σε όλα δεν σημαίνει ότι είσαι ηττημένος .

Σταματήστε να φοβάστε την ήττα και αρχίστε να ρισκάρετε. Λάβετε υπόψη ότι το ταξίδι είναι αυτό που μετράει, όχι ο προορισμός.


9) Γειώστε τον εαυτό σας στην παρούσα στιγμή
Το μέλλον είναι σχεδόν αδύνατο να προβλεφθεί ανα δεν κάνεις μια σωστή στοχοθέτηση, οπότε σταματήστε να ανησυχείτε για αυτό και αρχίστε να εστιάζετε σε αυτό που βρίσκεται ακριβώς μπροστά σας.

Για να μάθετε να αφήνετε τον έλεγχο, πρέπει να είστε σε θέση να αφήσετε το παρελθόν και το μέλλον και να γειωθείτε στο παρόν.

Ρωτήστε τον εαυτό σας:
  • Τι νιώθεις αυτή τη στιγμή;
  • Τι κάνεις τώρα;
  • Πώς νιώθεις γι αυτό;
Τι μπορείτε να κάνετε για να γειωθείτε;
Ένα από τα πράγματα που μπορούν να σας βοηθήσουν να προσγειωθείτε, να ζήσετε τη στιγμή και να μάθετε να αφήνετε τον έλεγχο είναι ο ενσυνείδητος διαλογισμός, κοινώς η αυτοσυγκέντρωση.

Για αυτοσυγκέντρωση:
  • Βρείτε ένα ήσυχο μέρος
  • Καθίστε σε όρθια θέση και σε εγρήγορση
  • Κλείστε τα μάτια σας
  • Εστιάστε στην αναπνοή σας καθώς εισέρχεται από τη μύτη σας και ταξιδεύει στους πνεύμονές σας
  • Παρατηρήστε πώς ανεβαίνει η κοιλιά σας
  • Ακολουθήστε την αναπνοή καθώς ταξιδεύει πίσω προς τα έξω
Και ξανά
  • Επαναλάβετε αυτό για οπουδήποτε μεταξύ 10 λεπτών και μίας ώρας
  • Για καλύτερα αποτελέσματα, εξασκηθείτε καθημερινά
  • Εστιάζοντας στην αναπνοή σας – μέσα και έξω – όλα τα άλλα θα σταματήσουν και θα μάθετε πώς να προσέχετε την παρούσα στιγμή.
Κάντε ενσυνείδητος διαλογισμό - αυτοσυγκέντρωση ΕΔΩ 

Σταματήστε να ανησυχείτε για το μέλλον ή για το τι θα μπορούσε να έχει συμβεί και μάθετε να γειώνεστε στο παρόν – το παρόν είναι το μόνο που έχουμε.

10) Αφήστε τα συναισθήματά σας να κυριαρχήσουν (μερικές φορές)
Φυσικά, είναι καλύτερα να έχετε καθαρό μυαλό και να μην αφήνετε τα συναισθήματά σας να κυριαρχούν, αλλά μερικές φορές το να αφήνετε τα συναισθήματά σας να κυριαρχούν μπορεί να είναι καλό.

Η αλήθεια είναι: Στη ζωή υπάρχουν στιγμές που απαιτούν να αφήσουμε τον έλεγχό μας – μερικές φορές χρειάζεται απλώς να ξεφύγουμε από το δρόμο και να σταματήσουμε να προσπαθούμε τόσο σκληρά. Θα διαπιστώσετε ότι το να μην επιτρέψετε στον εαυτό σας να βιώσει τα συναισθήματά σας θα οδηγήσει σε στρες και άγχος.

Το να αφήσετε τα συναισθήματά σας να κυριαρχήσουν μπορεί να είναι μια εξαιρετική απελευθέρωση – όπως το να ξεκλειδώσετε ένα μυστικό μέσα σας.

Έτσι, φύγετε από το μυαλό σας από το χρόνο και αφήστε τα συναισθήματά σας να κυριαρχήσουν. Κάντε αποφόρτιση ΕΔΩ

11) Μην φοβάστε να φανείτε ότι δεν μπορείτε... 
Ένα από τα μεγαλύτερα πράγματα που μας εμποδίζουν να ακολουθήσουμε τα όνειρά μας είναι ο φόβος να χάσουμε τον έλεγχο.
Φοβόμαστε να κάνουμε λάθη.
Φοβόμαστε την αμηχανία.
Φοβόμαστε μην φανούμε ανόητοι και ανόητοι.

Πολλές φορές οι φόβοι μας εμποδίζουν τη ζωή μας στο έπακρο.

Αν και είναι προφανώς καλύτερο να μην φαίνεσαι ικανή/ος μπροστά σε άλλους, μερικές φορές πρέπει να βγεις από τη ζώνη άνεσής σου και να αφήσεις τον έλεγχο για να πετύχεις τα όνειρά σου.

12) Να είστε πρόθυμοι να παραδοθείτε
Πρέπει να μάθουμε ότι δεν μπορούμε να έχουμε συνεχώς όλα όσα θέλουμε από τη ζωή.

Δεν δικαιούμαστε τα πάντα στη ζωή και όποτε προσπαθούμε πάρα πολύ να πάρουμε κάτι, αναπόφευκτα θα το χάσουμε.

Για να μάθουμε πώς να αφήνουμε τον έλεγχο, πρέπει να είμαστε εντάξει με όλα τα αποτελέσματα.

Αλλά το καταλαβαίνω, δεν είναι εύκολο να το αφήσεις.

Οι συνεδρίες αποφόρτισης που συνδυάζουν αναπνοή και πεποιθήσεις, σχεδιασμένες για να σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε και να ελέγξετε το σώμα και την ψυχή σας είναι ΕΔΩ

Μια σπίθα για να σας επανασυνδέσει με τα συναισθήματά σας, ώστε να μπορέσετε να αρχίσετε να εστιάζετε στην πιο σημαντική σχέση όλων – σε αυτήν που έχετε με τον εαυτό σας.

Επομένως, εάν είστε έτοιμοι να ανακτήσετε τον έλεγχο του μυαλού, του σώματος και της ψυχής σας, εάν είστε έτοιμοι να πείτε αντίο στο άγχος και το στρες, δείτε τις συμβουλές μου παρακάτω.


13) Σκεφτείτε το σύμπαν
Εάν δυσκολεύεστε να αφήσετε τον έλεγχο, σκεφτείτε απλώς την απεραντοσύνη και την πολυπλοκότητα του σύμπαντος .

Σκέψου πόσο μικρός και ασήμαντος είσαι σε σχέση με το σύμπαν.

Αν κοιτάξετε τη μεγάλη εικόνα και όλα όσα συμβαίνουν στο σύμπαν – οι ζωές μας είναι πολύ μικρές. Το σύμπαν είναι πολύπλοκο, χαοτικό και τυχαίο.

Στην ουσία: Έχουμε τα μέρη μας να παίξουμε στο άπειρο σύμπαν, αλλά αν πιστεύουμε ότι έχουμε τον έλεγχο, τότε κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας. Για την σύνδεση σας με τα συμπαντικά μηνύματα δείτε ΕΔΩ

14) Να είσαι εντάξει με το να μην είσαι εντάξει
Αν θέλετε να μάθετε να αφήνετε τον έλεγχο, τότε θα πρέπει να είστε εντάξει με το να μην είστε εντάξει .

Τι εννοώ; 
Δυσκολεύεστε να επιστρέψετε στη ζωή;

Μάθετε τον νέο τρόπο για να συνδυάσετε τη ζωή σας χρησιμοποιώντας νοητική οπτικοποίηση αποσύνδεσης, διαλογισμό ή άλλες τεχνικές αυτοβοήθειας ΕΔΩ.

Λοιπόν, μερικοί άνθρωποι έχουν τόσο εμμονή με το να έχουν τον έλεγχο που νομίζουν ότι μπορούν να ελέγχουν τα συναισθήματά τους όλη την ώρα. Και όταν δεν αισθάνονται καλά και δεν μπορούν να διορθώσουν αυτό το συναίσθημα, τείνουν να αισθάνονται χειρότερα.

Εδώ είναι το θέμα: Είναι εντάξει να νιώθεις άσχημα. Κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται καλά όλη την ώρα. Άνθρωποι είμαστε και έχουμε συναισθήματα.

Πρέπει να αποδεχτούμε τα συναισθήματά μας και να μην προσπαθούμε να τους ξεφύγουμε.
Είναι εντάξει αν δεν αισθάνεσαι καλά σήμερα.
Είναι εντάξει αν νιώθετε λυπημένοι ή ανήσυχοι σήμερα.
Είναι εντάξει αν νιώθετε ότι θέλετε να εγκαταλείψετε τη ζωή σήμερα – συμβαίνει σε όλους κάποια στιγμή στη ζωή τους.

Και η ουσία; Αφήνοντας τον έλεγχο, μπορούμε να είμαστε πιο συντονισμένοι με τα συναισθήματά μας και να είμαστε πιο αποδεκτοί με τους ανθρώπους και τις καταστάσεις γύρω μας.

15) Ξεκινήστε με μικρά βήματα
Ο καλύτερος τρόπος για να εξασκηθείτε στο να αφήσετε τον έλεγχο είναι να ξεκινήσετε κάνοντας μικρά βήματα .

Τώρα, μπορεί να βρεθείτε να κάνετε ένα βήμα προς την κατεύθυνση σας μόνο για να σταματήσετε από ένα απροσδόκητο εμπόδιο.

Εντάξει! Είναι αυτό το «εξαιρετικό» εμπόδιο που θα σας παρακινήσει να κάνετε ένα μεγαλύτερο βήμα στο μέλλον και τελικά θα φτάσετε στο στόχο σας.

Βήμα-βήμα, μαθαίνεις να αφήνεις τον έλεγχο.

Με λίγα λόγια: Πρέπει να αφήσετε άλλους ανθρώπους να παρέμβουν και να σας βοηθήσουν να λειτουργήσετε και να έχετε μια φυσιολογική ζωή.

Όλα είναι θέμα προόδου.

16) Μην το κάνεις μόνος σου
Το να αφήσετε τον έλεγχο θα πάρει λίγο χρόνο και οι περισσότεροι άνθρωποι το βρίσκουν πολύ δύσκολο να το κάνουν μόνοι τους.

Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο να αφήσεις κάποιον άλλο να φροντίσει τα πράγματα για σένα και να αφήσεις πίσω τις ανησυχίες σου. Όμως, με τη βοήθεια ενός φίλου ή θεραπευτή, η αφαίρεση του ελέγχου γίνεται ευκολότερη για όλους.

Είναι σημαντικό να έχετε υποστήριξη και να νιώθετε υποστήριξη όταν εργάζεστε για να αφήσετε τον έλεγχο.

17) Ενισχύστε τη σχέση σας με τον εαυτό σας
Αν θέλετε να μάθετε να αφήνετε τον έλεγχο, πρέπει να μάθετε να αγαπάτε τον εαυτό σας .

Αρχίστε να δίνετε στον εαυτό σας περισσότερη προσοχή και φροντίδα.

Βλέπεις: Είναι σημαντικό να φροντίζουμε πρώτα το μυαλό, το σώμα και το πνεύμα μας, πριν φροντίσουμε για οτιδήποτε άλλο στη ζωή.

Τείνουμε να παραμελούμε τον εαυτό μας από φόβο ότι αν δεν κάνουμε τα πράγματα σωστά, θα καταστρέψουμε τις πιθανότητές μας για ένα καλύτερο μέλλον. Αλλά στην πραγματικότητα, έχετε ήδη όλα όσα χρειάζεστε - είναι απλώς θέμα να μάθετε πώς να τα φροντίζετε και να τα χρησιμοποιείτε.

18) Χρησιμοποιήστε επιβεβαιώσεις - πεποιθήσεις για να φτιάξετε έναν Νέο εαυτό 
Εάν δυσκολεύεστε να αφήσετε τον έλεγχο, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε επιβεβαιώσεις δηλαδή νέες πεποιθήσεις.

Λοιπόν, τι είναι οι επιβεβαιώσεις;

Οι επιβεβαιώσεις είναι θετικές δηλώσεις που επαναλαμβάνετε ξανά και ξανά στον εαυτό σας. Έχουν σκοπό να σας βοηθήσουν να πιστέψετε στον εαυτό σας και να έχετε καλύτερη οπτική για μια κατάσταση.

Μην φοβάστε να χρησιμοποιήσετε επιβεβαιώσεις για να σας βοηθήσουν να παρακινήσετε τον εαυτό σας στο ταξίδι σας προς την απελευθέρωση. Δείτε πεποιθήσεις για να φτιάξετε έναν Νέο εαυτό ΕΔΩ 

19) Να έχετε πίστη
Το να έχεις πίστη είναι ένα μεγάλο μέρος για να αφήσεις τον έλεγχο. Είναι σημαντικό να έχεις πίστη στον Δημιουργό - Θεό, στο σύμπαν, πίστη στους άλλους ανθρώπους και πάνω απ' όλα πίστη στον εαυτό σου. Δείτε ΕΔΩ 

Είναι σημαντικό να πιστεύετε ότι όλα θα πάνε καλά, αν απλώς αφήνετε τον έλεγχο από καιρό σε καιρό.

Από τη δική μου εμπειρία, αν αφήσεις τον έλεγχο, ο κόσμος δεν θα τελειώσει.



20) Αφήστε τον φόβο
Ο φόβος μπορεί να είναι ένα ακρωτηριαστικό συναίσθημα. Στην πραγματικότητα, είναι συχνά ο λόγος που κρατάμε τον έλεγχο τόσο έντονα. Αλλά τι θα γινόταν αν μπορούσατε να μάθετε να αφήνετε τον φόβο και να μάθετε να αφήνετε τον έλεγχο;

Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι από εμάς δεν συνειδητοποιούμε ποτέ πόση δύναμη και δυνατότητες βρίσκονται μέσα μας. Έχουμε βαλτώσει από τις συνεχείς εξαρτήσεις από την κοινωνία, τα μέσα ενημέρωσης, το εκπαιδευτικό μας σύστημα και πολλά άλλα.

Το αποτέλεσμα;
Η πραγματικότητα που δημιουργούμε αποσπάται από την πραγματικότητα που ζει μέσα στη συνείδησή μας.

Αυτό (και πολλά άλλα) το έμαθα από την εμπειρία και την διαίσθηση μου την οποία καταθέτω με τα βίντεο μου στο κανάλι μου (ΕΔΩ) και μπορείτε να σηκώσετε τις νοητικές αλυσίδες και να επιστρέψετε στον πυρήνα της ύπαρξής σας. Σας προτρέπουν να κοιτάξετε προς τα μέσα και να αντιμετωπίσετε τους δαίμονες μέσα σας. Είναι μια ισχυρή προσέγγιση που λειτουργεί.

21) Γράψε μια λίστα με τους χειρότερους φόβους σου
Ένα πράγμα που μπορεί να σας βοηθήσει να αφήσετε τον έλεγχο είναι να γράψετε μια λίστα με τους φόβους σας.

Σκεφτείτε καλά τα χειρότερα πράγματα που θα μπορούσαν να συμβούν αν αφήσετε τον έλεγχο. Η αλήθεια του θέματος είναι ότι αγνοώντας τον φόβο σας θα τον κάνει πιο δυνατό.

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να αντιμετωπίσετε τους φόβους σας κατά μέτωπο βάζοντάς τους στο χαρτί. Το να γράψετε τι φοβάστε θα σας βοηθήσει να αναλύσετε τον φόβο σας και να τον βάλετε σε προοπτική.

Τώρα, μερικές φορές ο φόβος είναι παράλογος και μπορεί να διαπιστώσετε ότι όταν κοιτάτε τη λίστα σας με ψυχραιμία, τα πράγματα δεν είναι πραγματικά τόσο άσχημα.

Κάθε φορά που νιώθετε ότι δεν μπορείτε να τα παρατήσετε, διαβάστε τη λίστα σας ξανά και ξανά.

Για παράδειγμα:
Ίσως ο φόβος σας να αφήσετε τον έλεγχο να είναι πραγματικά ένας φόβος αλλαγής. Όταν φοβάστε την αλλαγή, έχετε την τάση να κολλάτε στο status quo και να αντιστέκεστε στο να αφήσετε τον έλεγχο.

Αλλά αν κάθεστε με τους φόβους σας, μπορεί να διαπιστώσετε ότι όλα είναι μια πράξη αντίστασης. Μπορεί να φοβάστε τι θα συμβεί αν αφεθείτε και ενδώσετε στην αλλαγή.

Από τη δική μου εμπειρία, ο φόβος είναι πραγματικά ένας φόβος για το άγνωστο και ταυτόχρονα μια επιθυμία για αυτό που είναι οικείο. Έτσι, γράφοντας τους φόβους σας θα τους δώσει λιγότερη δύναμη και θα σας βοηθήσει να τους αντιμετωπίσετε.

Στη συμβουλευτική που εξασκώ εφαρμοζω την φοβοθέτηση, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να μειώνουν η και να εξαφανίζουν τους φόβους τους.

22) Χρησιμοποιήστε εικόνες για να σας βοηθήσουν να αφήσετε τον έλεγχο
Εάν δυσκολεύεστε να αφήσετε τον έλεγχο, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε εικόνες για να σας βοηθήσουν.

Για παράδειγμα: Σκεφτείτε τον έλεγχο ως έναν μεγάλο ογκόλιθο που πρέπει να κρατάτε πάνω από το κεφάλι σας.

Σκεφτείτε την ποσότητα της ενέργειας, του χρόνου και του χώρου που καταναλώνεται στην προσπάθεια να κρατηθεί αυτός ο ογκόλιθος ψηλά και για ποιο πράγμα;

Στη συνέχεια, φανταστείτε τον εαυτό σας να αφήνει τον ογκόλιθο να πέσει δίπλα σας.
Τώρα η ανακούφιση θα νιώσετε ότι είναι αισθητή. Θα νιώθετε πολύ πιο ανάλαφροι.

Πραγματικά δεν υπήρχε ανάγκη να κουβαλάς τέτοιο βάρος – ούτε ογκόλιθος ούτε έλεγχο.

Βλέπετε, οι εικόνες (νοητική απεικόνιση) μπορούν να σας βοηθήσουν να δείτε πώς η ανάγκη σας να ελέγχετε τα πάντα μπορεί να είναι επιβάρυνση και πώς το να αφήνετε να φύγει μπορεί να μοιάζει σαν να σηκώνεται βάρος.

23) Αφήστε την ανάγκη να είστε τέλειοι

Ένας άλλος φόβος που έχουν οι άνθρωποι είναι ότι μπορεί να αποτύχουν επειδή δεν είναι τέλειοι.

Τώρα, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε διδαχθεί ότι η τελειότητα είναι το κλειδί της επιτυχίας, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. 

Πρέπει να ξεχάσουμε να προσπαθούμε να είμαστε τέλειοι;

Αντίθετα, θα πρέπει να επικεντρωθούμε στη βελτίωση των αδυναμιών μας και στην ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων και τεχνικών προκειμένου να πετύχουμε στη ζωή και την εργασία μας.


24) Αφήστε την ανάγκη να καταλάβετε τα πάντα
Όλοι έχουμε κομμάτια της ζωής για τα οποία προσπαθούμε να μάθουμε. Όλοι βρισκόμαστε σε καταστάσεις όπου θα θέλαμε να καταλάβουμε τι συμβαίνει.

Μερικοί άνθρωποι έχουν την ανάγκη να καταλάβουν τα πάντα. Αυτός είναι ο τρόπος τους να αντιμετωπίζουν κάποιες από τις δυσκολίες της ζωής. Νομίζουν ότι η διορατικότητα θα τους δώσει τον έλεγχο μιας κατάστασης.

Στην πραγματικότητα; Κάνοντας αυτό θα κάνει τη ζωή σας πιο δύσκολη γιατί είναι αδύνατο να κατανοήσετε τα πάντα. Και αν ξοδεύετε πάρα πολύ χρόνο προσπαθώντας να κατανοήσετε όλα όσα συμβαίνουν γύρω σας, θα παγιδευτείτε σε έναν βρόγχο απογοήτευσης και άγχους.

Αντί λοιπόν να προσπαθείτε να καταλάβετε τα πάντα, μάθετε πώς να αποδεχόμαστε ότι υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορεί να μην μάθουμε ή να καταλάβουμε ποτέ.

Εν ολίγοις: Αφήστε την ανάγκη να καταλάβετε τα πάντα! Απλώς δεν γίνεται.

25) Μην φοβάστε να αλλάξετε τα πράγματα
Ως άνθρωποι, δένουμε τόσο πολύ με ορισμένα πράγματα και μερικές φορές δυσκολευόμαστε να τα αφήσουμε.

Ο κύριος λόγος είναι ότι φοβόμαστε ότι κάτι κακό θα συμβεί αν τους αλλάξουμε ή τους αφαιρέσουμε από τη ζωή μας.

Μερικές φορές, χρειάζεται να αφήσουμε ορισμένα πράγματα για να προχωρήσουμε και να αναπτυχθούμε ως άτομα, αλλά είναι δύσκολο λόγω του φόβου της αλλαγής. Το να φύγουμε σημαίνει να κατανοήσουμε ότι όλα αλλάζουν, ακόμα και τα συναισθήματά μας και οι άνθρωποι γύρω μας.

Μόλις το καταλάβετε αυτό, μπορείτε να αντιμετωπίσετε καλύτερα τις καταστάσεις και τις προκλήσεις που έρχονται στη ζωή σας.

26) Μιλήστε με έναν θετικό σύμβουλο 
Τέλος, εάν προσπαθείτε να αφήσετε τον έλεγχο αλλά δεν μπορείτε να το κάνετε, τότε ίσως χρειαστεί να μιλήσετε με έναν θετικό σύμβουλο.

Ξέρω ότι η ιδέα να πάω σε θεραπεία μπορεί να είναι λίγο τρομακτική στην αρχή. Όμως, η προσπάθεια να διορθώσετε τα πάντα μόνοι σας μπορεί να είναι συντριπτική.

Από την προσωπική μου εμπειρία, το να μιλήσω σε κάποιον – ειδικά έναν επαγγελματία – μπορεί να είναι πολύ διορατικό, και το γεγονός ότι δεν χρειάζεται να το περάσετε μόνοι σας μπορεί να μην είναι τόσο βαρύ.

Το θέμα είναι ότι υπάρχουν κάποια ζητήματα που μπορεί να σας κάνουν να νιώθετε ότι πρέπει να ελέγχετε κάθε μικρή πτυχή της ζωής σας.

Το να μιλήσετε με έναν σύμβουλο - θεραπευτή μπορεί να σας δώσει μια εικόνα για το τι σας κάνει να νιώθετε ότι πρέπει να ελέγχετε τα πάντα και, στη συνέχεια, μπορείτε να δοκιμάσετε μερικές τεχνικές για να αφήσετε τον έλεγχο.

Ο εντοπισμός της ρίζας του προβλήματος μπορεί να είναι απαραίτητος για την αντιμετώπισή του.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1078,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1540,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6353,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,82,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3467,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Στ. Πλουμιστός: Όταν χάνεις τον έλεγχο - Οι λύσεις που πραγματικά λειτουργούν
Στ. Πλουμιστός: Όταν χάνεις τον έλεγχο - Οι λύσεις που πραγματικά λειτουργούν
Στ. Πλουμιστός: Όταν χάνεις τον έλεγχο - Οι λύσεις που πραγματικά λειτουργούν
https://www.psychologue.net/site/article/55816/46209/olokoki_ai1.jpg
https://i.ytimg.com/vi/6B4QoXQe418/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/04/blog-post_95.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/04/blog-post_95.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content