Σταύρος Πλουμιστός: Οι τρεις λέξεις που προσδιορίζουν τα όρια - Μην επιτρέπετε τον :βανδαλισμό" της ψυχή σας

Σταύρος Πλουμιστός: Οι τρεις λέξεις που προσδιορίζουν τα όρια - Μην επιτρέπετε τον "βανδαλισμό" της ψυχή σας

👉Μερικές φορές η αλήθεια μας έρχεται σιγά σιγά. Αλλά μερικές φορές ξημερώνει και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για να το σταματήσεις. Οι άνθρωποι μπορούν να σας συμπεριφέρονται εκτός γραμμής αν τους το επιτρέψετε. 

Το πρόβλημα με το να αφήνεις τους ανθρώπους να ξεφύγουν με πάρα πολλά είναι ότι πιστεύεις ότι δεν είναι τίποτα σοβαρό. Νομίζεις ότι είναι απλώς μια φάση ή πιστεύεις ότι έτσι πρέπει να είναι. Δεν έχετε υπερασπιστεί ποτέ τον εαυτό σας, οπότε για εσάς, αυτό είναι απλώς μέρος του κανόνα. Λοιπόν, δεν είναι.

Οι άνθρωποι μπορεί να είναι εγωιστές. Αυτοπροσανατολισμένοι. Αυτό που κάνετε είναι να τους δίνετε ευκαιρίες και μετά από αυτό, μαντέψετε; Το λατρεύουν! Κάπου πρέπει να τραβήξεις μια γραμμή. Εννοώ, κανείς δεν είναι τέλειος – όλοι έχουμε τα ελαττώματά μας, αλλά έχω μια λέξη για εσάς: ΟΡΙΑ.

Εάν κάποιος τα διασχίζει επανειλημμένα, τότε θα πρέπει να επιταχύνετε και να του υπενθυμίσετε ότι τα όρια δεν είναι ένας φράκτης από τον οποίο πηδάτε, αλλά πρέπει να γίνονται σεβαστά.

Δεν υπάρχει τίποτα κακό με το να δείξετε τα δόντια σας.

Θέλεις να κάνεις παρέα μαζί μου; Θες να γίνεις φίλος μου; Θέλεις να έχεις σχέση μαζί μου; Τέλεια, τότε δείξε λίγο σεβασμό.

Η ασέβεια δεν είναι σωματική, αλλά πονάει όπως είναι. Το να είσαι άφωνος, να σε αγνοούν μόνο και μόνο επειδή είσαι το άτομο υπέρ της αρμονίας, ο ντροπαλός στην παρέα δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι πρέπει να συμπεριφέρονται σαν 5χρονα όταν το παιχνίδι τους σπάει, αν τα πράγματα δεν είναι με τον δικό τους τρόπο. Μην τους αφήσετε λοιπόν.

Το να μάθεις πώς να σε ακούνε, να μάθεις πώς να ανεβαίνεις και να παλεύεις για τον εαυτό σου μπορεί να είναι ένα αργό ταξίδι γεμάτο με πολλές υποχωρήσεις και δισταγμούς, αλλά θα τα καταφέρεις. Πείτε αντίο σε σχέσεις που ρουφούν ψυχή, καταχρηστικές σχέσεις, ψεύτικους φίλους και συγκαταβατικά αφεντικά.

Τα βήματα που χρειάζεστε την κατανόησης είναι οι τρεις λέξεις που προσδιορίζουν τα όρια: Άλλο είμαι δοτικός, άλλο υποχωρώ και άλλο σου παραχωρώ χρόνο και χώρο. Η αλλαγή που πρόκειται να ζήσετε είναι απαράμιλλη. Η φωνή σας θα ακουστεί και θα νιώσετε δυνατοί και ασταμάτητοι. Και έχεις κάθε δικαίωμα να νιώθεις έτσι. Το αξίζεις.

Εκείνοι που δεν θα τους αρέσει αυτή η αλλαγή θα πρέπει ίσως να επανεξετάσουν τη συμπεριφορά τους, εσείς – απλώς συνεχίστε την. Δυνατά και περήφανα!



Μην επιτρέπετε τον "βανδαλισμό" της ψυχή σας 

Η διατήρηση των προσωπικών ορίων είναι παρόμοια με τη διατήρηση της λεπτής ισορροπίας μεταξύ της ατομικότητάς κάποιου και των κοινωνικών δεσμών. Είναι μια θεμελιώδης πτυχή της αυτοφροντίδας και της ψυχικής ευεξίας, αλλά συχνά παραβλέπεται ή απορρίπτεται στην επιδίωξη της αρμονίας ή του φόβου της σύγκρουσης. Ο μεταφορικός μου "βανδαλισμός" της ψυχής κάποιου, συνέπεια παραβίασης των ορίων σας, δίνει την εικόνα της πιθανής ζημιάς που προκαλείται από τη διάβρωση των προσωπικών ορίων σας.

Τα προσωπικά όρια είναι οι αόρατες γραμμές που ορίζουν τα όρια της αποδεκτής συμπεριφοράς και αλληλεπίδρασης μέσα σε κάθε σχέση. Αυτά τα όρια μπορούν να εκδηλωθούν με διάφορες μορφές. Λειτουργούν ως ασπίδες, προστατεύοντας την αυτονομία, τη συναισθηματική ευημερία και την αίσθηση της ελευθερίας του εαυτού μας. Η καθιέρωση και η επικοινωνία αυτών των ορίων είναι ζωτικής σημασίας για την καλλιέργεια υγιών σχέσεων, καθώς δίνει τον τόνο για αμοιβαίο σεβασμό και κατανόηση.

Ωστόσο, η πρόκληση δεν έγκειται μόνο στην αναγνώριση των ορίων μας, αλλά και στην επιβεβαίωση και την υπεράσπιση τους όταν είναι απαραίτητο. Πολλά άτομα, καθοδηγούμενα από την επιθυμία για κοινωνική συνοχή ή τον φόβο της σύγκρουσης, βρίσκουν τον εαυτό τους να διακυβεύει τα όριά τους, επιτρέποντας άθελά τους σε άλλους να καταπατήσουν τα συναισθηματικά και ψυχικά τους άδυτα.

Η διάβρωση του εαυτού

Όταν τα προσωπικά όρια παραβιάζονται επανειλημμένα, αρχίζει η διάβρωση του εαυτού. Είναι μια σταδιακή διαδικασία, συχνά ύπουλη στη φύση της, καθώς μικρές παραβάσεις συσσωρεύονται με την πάροδο του χρόνου. Φανταστείτε έναν κήπο που περιβάλλεται από έναν προστατευτικό φράκτη – κάθε παραβίαση είναι σαν μια ρωγμή σε αυτόν τον φράκτη, επιτρέποντας σε εξωτερικές επιρροές να εισχωρήσουν και να καταπατήσουν την ευαίσθητη χλωρίδα μέσα.

Μια συνέπεια των ανεξέλεγκτων παραβιάσεων των ορίων είναι η διάβρωση της αυτοεκτίμησης. Καθώς τα άτομα επιτρέπουν στους άλλους να περάσουν τα όριά τους χωρίς αντίσταση, στέλνουν ένα υποσυνείδητο μήνυμα στον εαυτό τους ότι οι ανάγκες και τα συναισθήματά τους δεν αξίζουν προστασίας. Αυτή η διάβρωση μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη αίσθηση της αυτοεκτίμησης, σε ένα αίσθημα κενού ή αορατότητας του εγώ και, τελικά, σε αποσύνδεση από τον αυθεντικό εαυτό του.

Ο "βανδαλισμός" της ψυχής συμβαίνει όταν οι επαναλαμβανόμενες παραβιάσεις των ορίων επηρεάζουν την ψυχική και συναισθηματική ευημερία ενός ατόμου. Αυτό μπορεί να εκδηλωθεί με διάφορους τρόπους, από αυξημένο στρες και άγχος μέχρι την ανάπτυξη δυσπροσαρμοστικών μηχανισμών αντιμετώπισης, όπως η αποφυγή ή η απόσυρση. Όσο περισσότερο επιμένουν αυτές οι παραβιάσεις, τόσο πιο βαθιά γίνονται τα σημάδια στην ψυχή.

Σκεφτείτε ένα άτομο που επιτρέπει με συνέπεια σε έναν φίλο να ξεπεράσει τα συναισθηματικά του όρια κάνοντας αδιάκριτα σχόλια ή απορρίπτοντας τα συναισθήματά του. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό το άτομο μπορεί να αισθάνεται συναισθηματικά εξαντλημένο, ακυρωμένο και να αμφισβητεί τις δικές του συναισθηματικές απαντήσεις. Οι ενέργειες του φίλου, αν και ακούσιες, έχουν γίνει μια μορφή συναισθηματικού "βανδαλισμού", που καταστρέφει το συναισθηματικό τοπίο του ατόμου.

Η σημασία της διεκδίκησης των ορίων

Η διεκδίκηση και η υπεράσπιση των προσωπικών ορίων δεν είναι πράξη εγωισμού. Είναι μια πράξη αυτοσυντήρησης και αυτοσεβασμού. Η αναγνώριση της σημασίας της δικής σας ευημερίας και η κοινοποίηση των ορίων σας δεν είναι μόνο δικαίωμα αλλά και ευθύνη. Θέτει τα θεμέλια για υγιείς σχέσεις, όπου ο αμοιβαίος σεβασμός και η κατανόηση μπορούν να ευδοκιμήσουν.

Το να μάθετε να λέτε «όχι» είναι μια κρίσιμη πτυχή του καθορισμού ορίων. Είναι ένα ισχυρό εργαλείο για τη διατήρηση της δικής σας ενέργειας και ψυχικής υγείας. Ο καθορισμός ορίων δεν αφορά την κατασκευή τοίχων. πρόκειται για τη δημιουργία θυρών που επιτρέπουν την είσοδο μόνο σε όσους σέβονται και τιμούν τα όριά σου.

Η επικοινωνία είναι ο ακρογωνιαίος λίθος των υγιών σχέσεων, και αυτό ισχύει όταν πρόκειται για τον καθορισμό και τη διατήρηση ορίων. Η ανοιχτή και ειλικρινής επικοινωνία διασφαλίζει ότι όλα τα εμπλεκόμενα μέρη έχουν επίγνωση των αναγκών και των προσδοκιών του άλλου. Παρέχει μια ευκαιρία για διάλογο, ενισχύοντας την κατανόηση και την ενσυναίσθηση.

Είναι σημαντικό να εκφράσετε τα όριά σας με σαφήνεια και αυτοπεποίθηση, χρησιμοποιώντας δηλώσεις «εγώ» για να μεταφέρετε τα συναισθήματα και τις ανάγκες σας. Για παράδειγμα, λέγοντας «Νιώθω άσχημα όταν κάνεις αστεία για την εμφάνισή μου» μεταδίδει τα συναισθήματά σου χωρίς να κατηγορείς το άλλο άτομο. Θέτει τις βάσεις για μια εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με το πώς θα επικοινωνήσεις πιο αποτελεσματικά τα όρια στη σχέση σου.

Η επαγρύπνηση σχετικά με τις παραβιάσεις των ορίων είναι μια βασική ικανότητα για τη διατήρηση μιας υγιούς αυτο-αντίληψης. Απαιτεί αυτογνωσία και ικανότητα να αναγνωρίζεις πότε ξεπερνιούνται τα όριά σου. Δώστε προσοχή στις συναισθηματικές σας αντιδράσεις – τα συναισθήματα δυσφορίας, απογοήτευσης ή αγανάκτησης διότι υποδηλώνουν παραβίαση των ορίων σας.

Μόλις εντοπιστεί μια παραβίαση ορίων, είναι σημαντικό να αντιμετωπιστεί έγκαιρα και σθεναρά. Η αγνόηση ή η υποβάθμιση τέτοιων περιστατικών μπορεί να σηματοδοτήσει ακούσια στους άλλους ότι αυτές οι παραβάσεις είναι αποδεκτές. Επιλέξτε τον κατάλληλο χρόνο και μέρος για να έχετε μια ήρεμη και με σεβασμό συζήτηση σχετικά με την παραβίαση, εκφράζοντας τα συναισθήματα και τις προσδοκίες σας.

Η αυτοβελτίωση ως εργαλείο ενίσχυσης ορίων

Εκτός από την επικοινωνία, η εξάσκηση της αυτοβελτίωσης είναι ένα ισχυρό εργαλείο για την ενίσχυση των προσωπικών ορίων. Η ενασχόληση με δραστηριότητες που φέρνουν χαρά, χαλάρωση και αίσθηση ολοκλήρωσης χρησιμεύει ως προστατευτικό φράγμα έναντι της πιθανής επίθεσης παραβιάσεων των ορίων. Όταν τα άτομα δίνουν προτεραιότητα στη δική τους ευημερία, είναι καλύτερα αφυπνισμένα να αναγνωρίσουν, να αντιμετωπίσουν και να αποτρέψουν τη διάβρωση των προσωπικών τους ορίων.

Η αυτοβελτίωση όπως υπερασπίζομαι, δεν είναι πολυτέλεια αλλά μια αναγκαιότητα για τη διατήρηση της ψυχικής και συναισθηματικής ισορροπίας. Μπορεί να πάρει διάφορες μορφές, από απλές καθημερινές ασχολίες στοχοθέτησης έως πιο σκόπιμες πρακτικές όπως ο καθοδηγούμενος διαλογισμός (voice healing)που αλλάζει το νευρωνικό δίκτυο (τις σκέψεις). Δίνοντας προτεραιότητα στην αφύπνιση και αυτοβελτίωση, τα άτομα στέλνουν ένα σαφές μήνυμα ότι η ευημερία τους είναι αδιαπραγμάτευτη.


Φροντίζοντας την Ψυχής μας

Τα προσωπικά όρια υπογραμμίζουν τη σημασία της ενεργητικής υπεράσπισης τους, με την αναγνώριση, την επιβεβαίωση και την επικοινωνία αυτών ως αναπόσπαστα βήματα για την ενίσχυση των υγιών σχέσεων και τη διαφύλαξη της ψυχικής και συναισθηματικής υγείας του ατόμου. Απαιτεί θάρρος, αφύπνιση και δέσμευση για αυτοβελτίωση. Απέναντι στις πιθανές παραβιάσεις των ορίων, τα άτομα πρέπει να σταθούν ως φύλακες των δικών τους ιερών δικαιωμάτων, διασφαλίζοντας ότι η ψυχή τους θα παραμένει ήρεμη και αυθεντική χωρίς να εντάξουν τις παραχωρήσεις στην ζωή τους.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ
Σύμβουλος αφύπνισης του Νου
Αυτοβελτίωσης-Αυτογνωσίας
(Life Helth Care)
Εναλλακτικές Θεραπείες

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας ή αναζητάτε καθοδήγηση,
επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια τηλε-συνεδρία για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για τις ομιλίες, σεμινάρια και ενημέρωση των συνεδριών εδώ https://www.ploumistos.com/p/online.html
Για την θεραπευτική μέθοδο μου δείτε εδώ https://voicehealing.gr/
Μιλήστε μαζί μου στο 6945723523
(11:30 - 14:00 και 19:00 - 21:30 - Εκτός Κυριακής)
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1078,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1540,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6353,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,82,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3467,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Σταύρος Πλουμιστός: Οι τρεις λέξεις που προσδιορίζουν τα όρια - Μην επιτρέπετε τον :βανδαλισμό" της ψυχή σας
Σταύρος Πλουμιστός: Οι τρεις λέξεις που προσδιορίζουν τα όρια - Μην επιτρέπετε τον :βανδαλισμό" της ψυχή σας
Σταύρος Πλουμιστός: Οι τρεις λέξεις που προσδιορίζουν τα όρια - Μην επιτρέπετε τον "βανδαλισμό" της ψυχή σας
https://cdn.tinybuddha.com/wp-content/uploads/2016/04/Tortured-mind.jpg
https://i.ytimg.com/vi/IKuMV9bbNFw/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/04/blog-post_66.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/04/blog-post_66.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content