Στ. Πλουμιστός: Ανακαλύψτε τον πραγματικό σας εαυτό, όχι μόνο αυτό που νομίζετε ότι είστε

Στ. Πλουμιστός: Ανακαλύψτε τον πραγματικό σας εαυτό, όχι μόνο αυτό που νομίζετε ότι είστε

👉Αν είστε όπως οι περισσότεροι άνθρωποι, έχετε πολλές ερωτήσεις σχετικά με την ταυτότητά σας. Γιατί;

Γιατί η ταυτότητα είναι ένα σύνθετο θέμα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται την ταυτότητα ως τα επιμέρους μέρη της προσωπικότητάς μας που συνθέτουμε για να δημιουργήσουμε ένα σύνολο.

Μπορεί να νιώθετε ότι δεν χωράτε σε κανένα από τα κουτιά που συνοδεύουν το να είσαι «κανονικός» άνθρωπος. Μπορεί να νιώθετε ότι δεν ξέρετε ποιοι είστε ή τι σας κάνει μοναδικό.

Πως σας ακούγεται αυτό;

Σε αυτήν το άρθρο μου, θα εξερευνήσουμε 15 τρόπους για να βρείτε την πραγματική σας ταυτότητα και να ανακαλύψετε τον πραγματικό σας εαυτό. Θα διερευνήσουμε επίσης πώς αυτές οι ταυτότητες μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε την ευτυχία, το νόημα και το σκοπό της ζωής.

15 αποδεδειγμένοι τρόποι για να ανακαλύψετε τον πραγματικό σας εαυτό

1) Βρείτε το σκοπό της ζωής σας

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί είστε εδώ;
Ξέρεις ποιος είναι ο μοναδικός σου σκοπός στη ζωή;
Εάν δεν το κάνετε, τότε ήρθε η ώρα να το μάθετε.

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, όλοι έχουμε έναν σκοπό στη ζωή. Είναι ο λόγος που είμαστε εδώ και όλοι έχουμε τη δύναμη να επιλέξουμε τι είναι. Μπορεί να μην το γνωρίζετε, αλλά έχετε ήδη έναν σκοπό. Απλώς δεν έχεις σταματήσει ποτέ να το σκεφτείς.

Ο σκοπός σας θα μπορούσε να είναι κάτι σαν να βοηθάτε άτομα που έχουν ανάγκη, να είστε σπουδαίος συγγραφέας ή να είστε προπονητής ζωής ή και ερευνητής. Ό,τι κι αν είναι, πρέπει να μάθετε ποιος είναι ο προσωπικός σας σκοπός για να μπορέσετε να βρείτε πραγματικά την ταυτότητά σας .

Η αλήθεια είναι ότι ο σκοπός είναι αυτό που είναι το πιο σημαντικό για εσάς στη ζωή. Είναι αυτό που σας οδηγεί να σηκωθείτε από το κρεβάτι το πρωί και να ακολουθήσετε τους στόχους που έχετε θέσει για τον εαυτό σας.

Όταν έχεις ισχυρή αίσθηση του σκοπού, δίνει στη ζωή σου νόημα και κατεύθυνση. Σας βοηθά να θέσετε στόχους που είναι σημαντικοί για εσάς, αντί για στόχους που η κοινωνία λέει ότι είναι σημαντικοί (όπως το να κερδίζετε πολλά χρήματα ή να είστε διάσημοι).

Πώς όμως μπορείτε να ανακαλύψετε τον σκοπό της ζωής σας;

Η ανακάλυψη του σκοπού σας απαιτεί να έρθετε σε επαφή με τον εαυτό σας. Πρέπει να αναλογιστείτε τις αξίες, τα πάθη και τις επιθυμίες σας.
  • Τι θέλεις από τη ζωή;
  • Τι σε κάνει χαρούμενο;
  • Γιατί είσαι εδώ;
  • Ποιος είναι ο ΣΚΟΠΟΣ σου;
Προσπαθήστε να αναλογιστείτε τον σκοπό της ζωής σας και να τον σημειώσετε. Μπορείτε επίσης να γράψετε ποιος δεν είναι ο σκοπός σας.

Μόλις ανακαλύψετε τον σκοπό σας, μπορείτε να αρχίσετε να τον ζείτε. Θα μπορέσεις να βρεις τον εαυτό σου και την ταυτότητά σου γιατί θα ζεις για κάτι μεγαλύτερο από τον εαυτό σου. Με αυτόν τον τρόπο θα έρθετε σε επαφή με τον εαυτό σας και θα ανακαλύψετε ποιοι πραγματικά είστε .

2) Ελάτε σε επαφή με τις αξίες σας

Για να βρεις τον εαυτό σου πρέπει να έρθεις σε επαφή με τις αξίες σου.

Ποιες είναι οι αξίες σας; Είναι οι πεποιθήσεις που διέπουν τον τρόπο που ζεις τη ζωή σου. Είναι τα πράγματα που έχουν μεγαλύτερη σημασία για εσάς και καθοδηγούν τις επιλογές και τις αποφάσεις σας.

Αλλά μάντεψε.... Οι πιθανότητες είναι ότι δεν ξέρετε καν ποιες είναι οι αξίες σας.

Αυτό συμβαίνει γιατί συχνά αγνοούμε ποιες είναι οι αξίες μας. Δεν συνειδητοποιούμε ότι τις έχουμε ή ότι υπάρχουν. Ζούμε τη ζωή μας με βάση αυτά που εκτιμούν οι άλλοι και όχι με βάση αυτά που εμείς οι ίδιοι εκτιμούμε.

Αλλά αν θέλετε να ανακαλύψετε ποιοι είστε πραγματικά, τότε πρέπει να έρθετε σε επαφή με τις δικές σας αξίες και να αρχίσετε να ζείτε με αυτές.

Πώς μπορείς να το κάνεις αυτό;

Μπορείτε να ξεκινήσετε απαντώντας στις ακόλουθες ερωτήσεις:
  1. Τι θεωρείτε σημαντικό στη ζωή;
  2. Τι πραγματικά έχει σημασία για εσάς;
  3. Τι θα έκανε τη ζωή σας καλύτερη;
  4. Τι θα έκανε τον κόσμο καλύτερο;
Μόλις απαντήσετε σε αυτές τις ερωτήσεις, μπορείτε να αρχίσετε να ζείτε σύμφωνα με τις αξίες σας. Μπορείτε να βρείτε τον εαυτό σας και την ταυτότητά σας ζώντας σύμφωνα με αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία για εσάς.

Γιατί το λέω αυτό;

Γιατί όλοι τα έχουμε, αλλά συχνά δεν τα σκεφτόμαστε σε συνειδητό επίπεδο. Και βαθιά μέσα σου, ξέρεις ότι αυτό είναι αλήθεια. Οι αξίες σας έχουν μεγάλη δύναμη για το τι είδους άτομο είστε και τι σας κάνει ευτυχισμένους. Σας λέω όμως. Μερικές φορές αδυνατούμε να ανακαλύψουμε τον εσωτερικό μας εαυτό επειδή είμαστε περικυκλωμένοι από κοινωνικούς κανόνες και πιέσεις. Είμαστε τόσο συγκεντρωμένοι στο τι εκτιμούν οι άλλοι και στο τι πιστεύουν ότι είναι σημαντικό που ξεχνάμε τις δικές μας αξίες.

Τι θα γινόταν όμως αν μπορούσατε να ανακαλύψετε ποιοι πραγματικά είστε, να έρθετε σε επαφή με τις αξίες σας και να αρχίσετε να ζείτε σύμφωνα με αυτές;

Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι από εμάς δεν συνειδητοποιούμε ποτέ πόση δύναμη και δυνατότητες βρίσκονται μέσα μας. Έχουμε βαλτώσει από τη συνεχή προετοιμασία από την κοινωνία, τα μέσα ενημέρωσης, το εκπαιδευτικό μας σύστημα και πολλά άλλα.

Το αποτέλεσμα;
Η πραγματικότητα που δημιουργούμε αποσπάται από την πραγματικότητα που ζει μέσα στη συνείδησή μας.

Αυτό (και πολλά άλλα) το έμαθα από τις εμπειρίες μου τις οποίες μοιράζομαι καθημερινά στις συμβουλευτικές συνεδρίες που κάνω. Έχω εξηγήσει πώς μπορείτε να σηκώσετε τις νοητικές αλυσίδες και να επιστρέψετε στον πυρήνα της ύπαρξής σας. Σας υπενθυμίζω καθημερινά να κοιτάξετε προς τα μέσα με την προσωπική αφύπνιση και να αντιμετωπίσετε τους δαίμονες μέσα σας. Είναι μια ισχυρή προσέγγιση που λειτουργεί.

Έτσι, αν είστε έτοιμοι να κάνετε αυτό το πρώτο βήμα και να ευθυγραμμίσετε τα όνειρά σας με την πραγματικότητά σας, δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε τη μοναδική τεχνική της αφύπνισης που προτείνω στα video μου (ΕΔΩ).

3) Προσδιορίστε τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία σας
  • Ξέρεις ποια είναι η μεγαλύτερη αδυναμία σου;
  • Είστε εξοικειωμένοι με τις δυνάμεις σας;
  • Ξέρεις σε τι είσαι καλός;
Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι από εμάς δεν ξέρουμε. Δεν μπορούμε καν να απαντήσουμε σε αυτές τις απλές ερωτήσεις. Γιατί;

Αυτό συμβαίνει γιατί συχνά παραμελούμε τις αδυναμίες μας. Εστιάζουμε στα δυνατά μας σημεία και ξεχνάμε τους τομείς στους οποίους πρέπει να βελτιωθούμε.

Αυτό είναι μεγάλο λάθος γιατί μας κάνει να ζούμε σε έναν φανταστικό κόσμο που δεν υπάρχει στην πραγματικότητα.

Όλοι έχουμε δυνατά και αδύνατα σημεία, αλλά το κλειδί είναι να τα εντοπίσουμε ώστε να μπορέσουμε να εργαστούμε για τη βελτίωση του εαυτού μας. Διαφορετικά, απλώς ζείτε σε μια αυταπάτη – και αυτό δεν θα κάνει τίποτα για τη συνολική ευημερία ή την επιτυχία σας.

Τι γίνεται όμως αν δεν ξέρετε ποια είναι τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία σας;

Μην ανησυχείτε γιατί οι περισσότεροι δεν το κάνουν. Μπορεί να έχουν μια ασαφή ιδέα, αλλά δεν έχουν σαφήνεια και ιδιαιτερότητα. Δεν ξέρουν ποιες δεξιότητες πρέπει να βελτιώσουν και σε ποιες είναι καλοί. Δεν καταλαβαίνουν πώς οι δεξιότητες που διαθέτουν μπορούν να τους βοηθήσουν να πετύχουν τους στόχους τους. Απλώς δεν γνωρίζουν αρκετά για τον εαυτό τους για να κάνουν κάτι σημαντικό στη ζωή τους.

Πως σου ακούγεται αυτό;

Εάν είστε εσείς, τότε ήρθε η ώρα να το αλλάξετε. Ήρθε η ώρα να μάθετε τι σας κάνει να ξεχωρίζετε και ποιες είναι οι πραγματικές σας δυνατότητες. Ήρθε η ώρα να κατανοήσετε τον εαυτό σας σε ένα βαθύτερο επίπεδο από ποτέ, ώστε να αρχίσετε να αναλαμβάνετε δράση για την επίτευξη των ονείρων σας.

Λοιπόν, πώς αναγνωρίζετε τα μεγαλύτερα δυνατά και αδύναμα σημεία σας;

Μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κάνετε στον εαυτό σας μερικές ερωτήσεις.

Για παράδειγμα, 
  • ποια είναι τα πράγματα με τα οποία παλεύετε συνεχώς; 
  • Τι αναβάλλεις; 
  • Ποιους τομείς της ζωής σας αποφεύγετε;
  • Ποια είναι τα πράγματα που σας κάνουν να νιώθετε άβολα ή φόβο;
Όλα αυτά είναι υπέροχες ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας γιατί θα σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε ποιες είναι οι αδυναμίες σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα σχέδιο δράσης για να τα ξεπεράσετε και να βελτιώσετε τον εαυτό σας σε αυτούς τους τομείς.

Από την άλλη, αν υπάρχουν πράγματα που σας έρχονται εύκολα και σας αρέσει να κάνετε, τότε μάλλον είναι τα δυνατά σας σημεία. Ο εντοπισμός αυτών θα σας βοηθήσει επίσης γιατί θα σας δώσει μια κατεύθυνση στην οποία θα εστιάσετε όταν προσπαθείτε να βελτιώσετε τον εαυτό σας.

Έτσι, εάν θέλετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη ζωή σας, τότε πρέπει να εντοπίσετε τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία σας. Είναι ο μόνος τρόπος να ζεις με σκοπό και να κάνεις πραγματική διαφορά στον κόσμο.

4) Απαλλαγείτε από ψεύτικες πεποιθήσεις και αρνητικά μοτίβα σκέψης

Νιώθετε ποτέ ότι κάτι δεν πάει καλά με τη ζωή σας; Ότι είναι τόσα πολλά που λείπουν; Ότι υπάρχει κάτι περισσότερο που πρέπει να κάνεις στη ζωή σου;

Έχετε νιώσει ποτέ έτσι και δεν ξέρετε ποιο ήταν το πρόβλημα; Αν ναι, τότε μπορεί να έχετε ψευδείς πεποιθήσεις και αρνητικά μοτίβα σκέψης που σας κρατούν πίσω.

Αυτές είναι επιβλαβείς πεποιθήσεις που κουβαλάτε από την παιδική σας ηλικία. Συνήθως προέρχονται από εμπειρίες στο παρελθόν σας – τραύματα, απορρίψεις, αποτυχίες και άλλα παρόμοια. Αυτές οι εμπειρίες έχουν οδηγήσει σε αυτοπεριοριζόμενες πεποιθήσεις για τον εαυτό σας και την ικανότητά σας να κάνετε ό,τι θέλετε στη ζωή σας.

Δεν είναι αληθινά, αλλά νιώθουν ότι είναι επειδή δεν τα έχετε δουλέψει ακόμα. Και εξαιτίας αυτού, εργάζονται εναντίον σας εμποδίζοντάς σας να κάνετε ό,τι χρειάζεται για να ζήσετε μια επιτυχημένη ζωή.

Τι είναι οι ψευδείς πεποιθήσεις;

Οι ψευδείς πεποιθήσεις είναι περιοριστικές πεποιθήσεις που δεν είναι αληθινές. Συνήθως δημιουργούνται από εμπειρίες του παρελθόντος που σας έκαναν να πιστέψετε ότι δεν μπορείτε να κάνετε ορισμένα πράγματα.

Παραδείγματα ψευδών πεποιθήσεων:
  • «Δεν είμαι αρκετά καλός για να πετύχω τους στόχους μου».
  • «Δεν μου αξίζει να είμαι χαρούμενος».
  • «Κανείς δεν νοιάζεται για μένα».
  • «Δεν μπορώ να κάνω τίποτα χωρίς την έγκριση των άλλων».
  • « Δεν είμαι αρκετά καλός ».
  • «Δεν αξίζω τα πράγματα που θέλω στη ζωή».
  • Οι άνθρωποι θα με απογοητεύουν πάντα στο τέλος».
Αν κάποιο από αυτά ακούγεται γνωστό, τότε κουβαλάτε κάποιες ψευδείς πεποιθήσεις.

Πώς σας κρατούν πίσω οι ψευδείς πεποιθήσεις;

Οι ψευδείς πεποιθήσεις είναι σαν τον φακό που βλέπεις τον κόσμο. Και αν αυτός ο φακός είναι βρώμικος και γεμάτος γρατσουνιές, τότε θα παραμορφώσει και θα περιορίσει την όρασή σας για το τι είναι δυνατό στη ζωή σας.

Αυτό θα σας κάνει να περιορίσετε τον εαυτό σας και τις ενέργειές σας επειδή θα είστε πολύ απασχολημένοι προσπαθώντας να αποφύγετε αυτό που πιστεύετε ότι μπορεί να συμβεί αν δεν το κάνετε. Και εξαιτίας αυτού, θα είναι πιο δύσκολο για εσάς να πετύχετε τους στόχους σας, να πετύχετε τη ζωή που θέλετε και να ανακαλύψετε την πραγματική σας ταυτότητα.


5) Να είστε ο αυθεντικός εαυτός σας κοντά στους άλλους

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς είναι να είσαι εσύ;

Εάν το έχετε κάνει, τότε έχετε ήδη κάνει το πρώτο βήμα για να βρείτε τον αληθινό σας εαυτό . Και αν δεν το έχετε κάνει, τότε ίσως ήρθε η ώρα να το κάνετε.

Γιατί όταν ξέρεις ποιος είσαι, θα είναι πιο εύκολο για τους άλλους να δουν τον πραγματικό εσένα. Θα είναι πιο εύκολο για αυτούς να δουν την αληθινή σας ταυτότητα γιατί θα ξέρουν με ποιον έχουν να κάνουν. Και με το να είστε ο εαυτός σας δίπλα στους άλλους, θα επιτρέψετε στους άλλους να δουν τι σας κάνει ξεχωριστό και μοναδικό. Θα τους δώσει μια γεύση του πραγματικού σας και θα τους επιτρέψει να συνδεθούν με το πραγματικό άτομο που βρίσκεται κάτω από την ψεύτικη μάσκα σας.

Η απλή αλήθεια είναι ότι όταν ξέρεις ποιος είσαι, τότε θα είναι πιο εύκολο για σένα να εκφραστείς γύρω από τους άλλους.

Δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για το τι πιστεύουν οι άλλοι για εσάς ή αν τους αρέσει ο πραγματικός σας εαυτός. Και όταν συμβεί αυτό, θα σας δώσει την αυτοπεποίθηση και την ελευθερία που χρειάζεται για να δουν οι άνθρωποι τον πραγματικό σας εαυτό.

Τι χρειάζεται όμως για να βρω τον αυθεντικό μου εαυτό;

Η απάντηση μπορεί να σας εκπλήξει. Μπορεί να φαίνεται κάπως, αλλά η αλήθεια είναι ότι είναι πιο απλό από όσο νομίζετε.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να είστε ο εαυτός σας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ανοιχτείτε και να αφήσετε τους άλλους να δουν τον πραγματικό σας εαυτό. Και όταν συμβεί αυτό, οι άνθρωποι θα μπορούν να τον δουν όπως πραγματικά είστε και να συνδεθούν με το πραγματικό άτομο που βρίσκεται κάτω από την ψεύτικη μάσκα σας.

Έτσι, αν υπάρχει κάτι με το οποίο μπορώ να σας πείσω, είναι το εξής: Να είστε ο εαυτός σας με τους άλλους και να τους αφήνετε να δουν ποιος πραγματικά είστε. Γιατί όταν το κάνετε, θα μπορούν να συνδεθούν με τον αληθινό εσένα και θα δουν το πραγματικό άτομο που βρίσκεται κάτω από την ψεύτικη μάσκα σου. Και όταν συμβεί αυτό, θα είστε σε θέση να εκφραστείτε με τρόπους που δεν έχετε μπορέσει ποτέ πριν.

6) Να είσαι αληθινός στον εαυτό σου

Για να ανακαλύψεις τον αληθινό σου εαυτό, πρέπει να είσαι αληθινός με τον εαυτό σου.
Αν δεν ξέρεις ποιος είσαι, τότε ποιος θα ξέρει;

Ποιο είναι λοιπόν το μυστικό;

Πρέπει να ξέρετε τι σας κάνει μοναδικό και ξεχωριστό, ώστε να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε αυτές τις ιδιότητες προς όφελός σας. Πρέπει να ξέρετε τι σας κάνει να διαφέρετε από όλους τους άλλους για να δουν οι άνθρωποι τον πραγματικό σας.

Πρέπει να ξέρετε πώς να χρησιμοποιείτε τις διαφορές σας ως δύναμη αντί για αδυναμία. Και για να το κάνεις αυτό, πρέπει να ξέρεις ποιος είσαι και τι σε κάνει διαφορετικό από όλους τους άλλους. Γι' αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζετε τον εαυτό σας και να είστε αληθινοί με τον εαυτό σας. Είναι σημαντικό γιατί θα σας επιτρέψει να είστε πιο σίγουροι και άνετοι με αυτό που είστε και με την κατεύθυνση που πηγαίνει η ζωή σας. Και όταν ξέρετε πού πηγαίνει η ζωή σας, θα είστε σε θέση να παίρνετε πιο σίγουρες αποφάσεις και να κάνετε πιο αποτελεσματικές ενέργειες.

Αυτός είναι ο λόγος που το να γνωρίζεις τον εαυτό σου είναι τόσο σημαντικό. Είναι επειδή όταν γνωρίσετε τον εαυτό σας, θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη γνώση προς όφελός σας. Και όταν το κάνετε αυτό, θα μπορείτε να πάρετε καλύτερες αποφάσεις και να κάνετε πιο αποτελεσματικές ενέργειες.

Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε για να είστε πιστοί στον εαυτό σας;

Ξεκινήστε με τον εαυτό σας. Σταματήστε να ψάχνετε για εξωτερικές διορθώσεις για να τακτοποιήσετε τη ζωή σας, κατά βάθος, ξέρετε ότι αυτό δεν λειτουργεί. Και αυτό γιατί μέχρι να κοιτάξετε μέσα σας και να απελευθερώσετε την προσωπική σας δύναμη , δεν θα βρείτε ποτέ την ικανοποίηση και την ολοκλήρωση που αναζητάτε.

Επομένως, εάν θέλετε να δημιουργήσετε μια καλύτερη σχέση με τον εαυτό σας, να ξεκλειδώσετε τις ατελείωτες δυνατότητές σας και να βάλετε το πάθος στο επίκεντρο όλων όσων κάνετε.

7) Θέστε στόχους που αντικατοπτρίζουν τις αξίες και τα πάθη σας

Αν υπάρχει ένα πράγμα που μπορώ να πω για τους ανθρώπους που ζουν τα όνειρά τους, είναι ότι δεν θέτουν στόχους που δεν αντικατοπτρίζουν τις αξίες και τα πάθη τους. Γνωρίζουν ότι εάν θέτουν στόχους που είναι αντίθετοι με τις αξίες τους, θα είναι αδύνατο να τους επιτύχουν γιατί δεν θα μπορούν να διατηρήσουν τα απαραίτητα κίνητρα για να τους επιτύχουν.

Και αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να γνωρίζετε ποιες είναι οι αξίες σας ώστε να μπορείτε να θέσετε τους στόχους σας σε ευθυγράμμιση με αυτούς. Γιατί όταν το κάνετε αυτό, θα σας επιτρέψει να αποκτήσετε περισσότερα κίνητρα και να αφοσιωθείτε στην επίτευξη αυτών των στόχων.

Όταν το κάνετε αυτό, θα σας επιτρέψει να έχετε περισσότερες πιθανότητες να πετύχετε στη ζωή σας. Γιατί αν πετύχεις, σημαίνει ότι οι αξίες σου έχουν εκπληρωθεί επειδή τις έχεις πετύχει.

Αυτός είναι ο λόγος που το να γνωρίζεις τον εαυτό σου είναι τόσο σημαντικό. Είναι επειδή όταν γνωρίσετε τον εαυτό σας, θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη γνώση προς όφελός σας. Και όταν το κάνετε αυτό, θα μπορείτε να πάρετε καλύτερες αποφάσεις και να κάνετε πιο αποτελεσματικές ενέργειες.

Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε για να είστε πιστοί στον εαυτό σας;

Να τι: θέστε στόχους που αντικατοπτρίζουν τις αξίες και τα πάθη σας, έχοντας επίγνωση του πού βρίσκεται η καρδιά σας όσον αφορά το τι είναι πραγματικά σημαντικό στη ζωή σας.

Ξέρω ότι αυτό ακούγεται απλό, αλλά είναι μια αρχή που συχνά παραβλέπεται στη ζωή. 

8) Διώξτε τους τοξικούς ανθρώπους από τη ζωή σας

Υπάρχουν άνθρωποι στη ζωή σου που σε υποτιμούν συνεχώς; Υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να σαμποτάρουν όλα τα καλά πράγματα που κάνετε; Αν ναι, πρέπει να τα ξεφορτωθείτε. Γιατί όταν βρίσκεσαι κοντά σε τέτοιους ανθρώπους, σου στραγγίζει όλη την ενέργειά σου. Και όταν συμβαίνει αυτό, σας κάνει πιο δύσκολο να πετύχετε στη ζωή.

Αντίθετα, σκεφτείτε τους ανθρώπους στη ζωή σας από τους οποίους μπορείτε να μάθετε και που σας υποστηρίζουν. Γιατί όταν βρίσκεσαι κοντά σε τέτοιους ανθρώπους, είναι πιο εύκολο για σένα να πετύχεις στη ζωή.Το θέμα είναι να βρείτε νέους ανθρώπους που θα υποστηρίξουν τους στόχους σας και θα σας κάνουν να νιώσετε κίνητρο και έμπνευση. Και όταν συμβεί αυτό, θα σας επιτρέψει να πετύχετε στη ζωή.

Και όταν το κάνετε αυτό, θα σας επιτρέψει να έχετε περισσότερες πιθανότητες να πετύχετε στη ζωή σας. Γιατί αν πετύχεις, σημαίνει ότι οι αξίες σου έχουν εκπληρωθεί επειδή τις έχεις πετύχει.

Όσο απλό και αν ακούγεται.

9) Ζήστε τη στιγμή

Έχετε ακούσει ποτέ το ρητό « Ζήστε τη στιγμή »; Λοιπόν, ξέρω ότι αυτό φαίνεται σαν αδύνατο έργο. Αλλά δεν είναι. Γιατί όταν ζεις τη στιγμή, μπορείς να απολαμβάνεις τη ζωή περισσότερο. Και όταν συμβεί αυτό, θα είστε πιο χαρούμενοι και πιο σίγουροι για το μέλλον σας.

Αλλά γιατί είναι σημαντικό να ζεις στο εδώ και τώρα για να ανακαλύψεις την ταυτότητά σου;

Θα σου πω ένα μυστικό: είναι γιατί όταν ζεις την παρούσα στιγμή, μπορείς να πάρεις καλύτερες αποφάσεις. Και όταν συμβεί αυτό, θα κάνει τη διαφορά στη μελλοντική σας επιτυχία. Και όταν συμβαίνει αυτό, ξαφνικά αναγνωρίζεις ποιος πραγματικά είσαι.

Και πάλι, λοιπόν, γιατί είναι τόσο σημαντικό να ζεις τη στιγμή;
Επειδή είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να ανακαλύψετε την ταυτότητά σας. Και όταν συμβεί αυτό, θα σας επιτρέψει να πετύχετε στη ζωή παίρνοντας καλύτερες αποφάσεις και κάνοντας πιο αποτελεσματικές ενέργειες.

Τι μπορείτε όμως να κάνετε για να ζήσετε στο παρόν; 

Προσέξτε πώς τα γεγονότα του παρελθόντος έχουν επηρεάσει το παρόν σας, θυμηθείτε τα. Και όταν συμβεί αυτό, θα σας επιτρέψει να έχετε περισσότερες πιθανότητες να βρείτε την πραγματική σας ταυτότητα.

10) Ξεκλειδώστε τις κρυμμένες δυνατότητές σας

Επιτρέψτε μου να κάνω μια εικασία.

Δεν ξέρεις καν πού πας. Δεν ξέρεις καν τι είδους δυνατότητες έχεις. Και αυτό είναι εντάξει. Διότι αν ποτέ δεν ξέρεις πού πηγαίνεις, τότε μπορείς να ανακαλύψεις την πραγματική σου ταυτότητα παίρνοντας αποφάσεις που συνάδουν με τις αξίες σου.

Το να ξεκλειδώσετε τις κρυφές σας δυνατότητες είναι μια εξαιρετική συμβουλή για να ανακαλύψετε τον πραγματικό σας εαυτό. Γιατί όταν ξεκλειδώσετε τις κρυμμένες δυνατότητές σας, θα σας επιτρέψει να έχετε περισσότερες πιθανότητες να πετύχετε στη ζωή.

Τι χρειάζεται για να χτίσετε μια ζωή γεμάτη με συναρπαστικές ευκαιρίες και περιπέτειες με πάθος;

Οι περισσότεροι από εμάς ελπίζουμε σε μια τέτοια ζωή, αλλά αισθανόμαστε κολλημένοι, ανίκανοι να πετύχουμε τους στόχους που θέτουμε ευχάριστα στην αρχή κάθε έτους.

Το ίδιο ένιωθα μέχρι που η αφύπνιση που χρειαζόμουν ήρθε για να σταματήσω να ονειρεύομαι και να αρχίσω να αναλαμβάνω δράση. Εάν είστε έτοιμοι να αρχίσετε να ζείτε τη ζωή που πάντα ονειρευόσασταν, πρέπει να δείτε την πνευματική αφύπνιση ως την έναρξη μιας νέας ζωής.


11) Βρείτε το πάθος σας (και κάντε αυτό που αγαπάτε)

Ποιος άλλος θέλει να μάθει μια άλλη αλήθεια για την ανακάλυψη της αληθινής του ταυτότητας;

Λοιπόν, αυτό το μυστικό βρίσκεται στο να βρεις το πάθος σου.

Το πάθος είναι το καύσιμο που κρατά τη ζωή σας να προχωράει . Είναι αυτό που σε κάνει να νιώθεις ζωντανός. Και όταν βρείτε το πάθος σας, θα σας επιτρέψει να έχετε περισσότερες πιθανότητες να πετύχετε στη ζωή.

Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε πολύ απασχολημένοι προσπαθώντας να πετύχουμε για να βρούμε τα πάθη μας. Είναι εύκολο να παρασυρθείς στην κούρσα των δήθεν ευτυχισμένων και να ξεχάσεις τι πραγματικά έχει σημασία στη ζωή. Αλλά αν θέλετε να ανακαλύψετε την πραγματική σας ταυτότητα, πρέπει να βρείτε το πάθος σας και να κάνετε αυτό που αγαπάτε. Γιατί όταν βρείτε το πάθος σας, θα σας επιτρέψει να έχετε περισσότερες πιθανότητες να πετύχετε στη ζωή.

Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να βρεις το πάθος σου. Το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγη δημιουργικότητα και επιθυμία. Και γι' αυτό ακριβώς πρέπει να ξέρεις τι αγαπάς. Αν δεν ξέρετε τι είναι, δεν θα μπορέσετε ποτέ να το βρείτε. Και αν δεν ξέρετε τι αγαπάτε, η ζωή σας θα γεμίσει με σύγχυση και δυσαρέσκεια.

Λοιπόν, ξέρετε τι θα κάνετε αμέσως αφού διαβάσετε αυτό;
Πήγαινε και βρες το πάθος σου. Εξάλλου, δεν θέλεις να ζήσεις μια ζωή που δεν σε κάνει ευτυχισμένο.

12) Σταματήστε να ανησυχείτε για το τι σκέφτονται οι άλλοι για εσάς

Εδώ είναι κάτι που δεν συνειδητοποίησα ποτέ πριν ανακαλύψω την πραγματική μου ταυτότητα: Περνούσα πολύ χρόνο ανησυχώντας για το τι σκέφτονταν οι άλλοι για μένα . Περνούσα ώρες σκεπτόμενος πώς θα μπορούσα να βελτιώσω τον εαυτό μου και να γίνω πιο αρεστός για τους άλλους.

Και το χειρότερο, θα έφτανα ακόμη και στο σημείο να αλλάξω εμένα μόνο και μόνο για να φαίνομαι κάτι που ήμουν, στους άλλους. Δεν είναι το είδος του ανθρώπου που θέλω να είμαι, αλλά ήταν το άτομο που νόμιζα ότι ήθελαν να γίνω οι άλλοι. Όμως, όταν ανακάλυψα την πραγματική μου ταυτότητα, όλα άλλαξαν.

Δεν έπρεπε πλέον να ανησυχώ για το τι σκέφτονταν οι άλλοι για μένα. Γιατί, αν ξέρεις ποιος είσαι πραγματικά, δεν χρειάζεται να σε νοιάζει τι σκέφτονται οι άλλοι.

Το γεγονός: αν ξέρεις ποιος είσαι πραγματικά, δεν χρειάζεται να σε νοιάζει τι σκέφτονται οι άλλοι.

13) Μην ακούτε τον εσωτερικό σας αρνητικό εαυτό

Φανταστείτε πώς θα ήταν αν μπορούσατε να απαλλαγείτε από την εσωτερική κριτική μέσα στο κεφάλι σας.

Ο εσωτερικός σας κριτικός είναι η φωνή στο κεφάλι σας που σας λέει ότι δεν είστε αρκετά καλοί και ότι πρέπει να αισθάνεστε άσχημα με τον εαυτό σας. Είναι η φωνή που σου λέει να κάνεις πράγματα μόνο και μόνο επειδή τα κάνουν άλλοι άνθρωποι. Αλλά, αν ξέρεις ποιος είσαι πραγματικά, δεν χρειάζεται να ελέγχει τη ζωή σου ο αρνητικός εαυτός. Γιατί, όταν ξέρεις ποιος πραγματικά είσαι, γίνεται φανερό τι έχει νόημα και τι δεν έχει νόημα.

Και όταν πρόκειται για τη λήψη αποφάσεων, αυτό είναι ένα τεράστιο όφελος, γιατί σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πια για το τι σκέφτονται οι άλλοι.

Γιατί το λέω αυτό;


Γιατί, αν ξέρεις ποιος πραγματικά είσαι, είναι προφανές τι έχει νόημα και τι όχι. Αλλά αν ακούσετε κάποια φωνή που σας επικρίνει, θα είστε πάντα αβέβαιοι και μπερδεμένοι.



14) Σταματήστε να συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους

Σκέψου το. Πότε ήταν η τελευταία φορά που συγκρίνατε τον εαυτό σας με κάποιον; Βάζω στοίχημα ότι δεν ήταν πολύ καιρό πριν. Και γι' αυτό θα σε ρωτήσω κάτι:

Προσπαθείτε συνεχώς να ανταποκρίνεστε στα πρότυπα των άλλων; Εάν είστε, τότε πρέπει να γνωρίζετε κάτι: Η σύγκριση είναι χάσιμο χρόνου. Έχετε το δικό σας σύνολο προτύπων και το δικό σας σύνολο αξιών. Και αυτό είναι το μόνο που έχει σημασία. Γιατί;

Η απάντηση είναι απλή: κανείς δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα πρότυπα και τις αξίες σας, ούτε καν κάποιος τόσο καταπληκτικός όσο εσείς. Σταμάτα λοιπόν να ανησυχείς για το τι κάνουν οι άλλοι.

Είναι εντάξει να είσαι διαφορετικός, και είναι εντάξει να κάνεις λάθη.

Το σημαντικό είναι να συνεχίσετε να προχωράτε - κανείς δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα πρότυπα και τις αξίες σας, ούτε καν κάποιος τόσο καταπληκτικός όσο εσείς. Και με αυτόν τον τρόπο, σύντομα θα συνειδητοποιήσετε ότι έχετε ήδη βρει τον κρυμμένο εαυτό σας.

15) Αναζητήστε νόημα στις σχέσεις

Τι είναι αυτό που εκτιμάτε στις σχέσεις σας;
Παραδέξου το. Απολαμβάνετε την αλληλεπίδραση με ανθρώπους που σας βοηθούν να περάσετε καλά. Αλλά αν θέλετε να βρείτε τον αληθινό σας εαυτό, τότε θα πρέπει να φροντίσετε να αλληλεπιδράτε με ανθρώπους που σας βοηθούν να βρείτε νόημα στη ζωή σας.

Από την εμπειρία μου, οι μόνοι άνθρωποι που μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε νόημα στη ζωή σας είναι εκείνοι που έχουν γνήσιο ενδιαφέρον να σας βοηθήσουν να πετύχετε. Και γι' αυτό ακριβώς θα πρέπει να προσπαθήσετε να αναζητήσετε νόημα σε όλες τις σχέσεις σας.

Απλώς προσπαθήστε να αξιολογήσετε τις τρέχουσες σχέσεις σας και αναρωτηθείτε: Πόσο απολαμβάνω τις σχέσεις που έχω με αυτούς τους ανθρώπους; Και πόσο με βοηθούν να βρω νόημα στη ζωή μου;

Έτσι, αν θέλετε να βρείτε τον πραγματικό σας εαυτό, τότε ξεφορτωθείτε τους ανθρώπους που δεν ενδιαφέρονται να βρουν νόημα στη ζωή σας. Γιατί όταν πρόκειται για αυτό, απλώς σε χρησιμοποιούν για τους δικούς τους σκοπούς.

Ξυπνήστε τον αληθινό σας εαυτό

Ας ανακεφαλαιώσουμε.

Όταν αρχίσετε να βρίσκετε την πραγματική σας ταυτότητα, θα είναι μια δύσκολη διαδικασία. Πιθανότατα θα πρέπει να αφήσετε πίσω σας όλες τις κρίσεις και τις προσδοκίες του κόσμου.

Θα πρέπει να αφήσετε όλα τα πράγματα που έχουν σημασία στη ζωή σας και να αποδεχτείτε αυτό που είστε τώρα. Και ναι, έτσι είναι, το να βρεις την αληθινή σου ταυτότητα δεν είναι εύκολο. Χρειάζεται χρόνος και προσπάθεια.

Αλλά όταν τελικά καταλάβεις ποιος είσαι, μπορεί να σημαίνει πολλά διαφορετικά πράγματα. Θα μπορούσατε να είστε χαρούμενοι και ικανοποιημένοι με την ταυτότητα που σας έχει δοθεί ή ίσως θέλετε να εξερευνήσετε νέες δυνατότητες.

Με λίγα λόγια, το να βρεις τον αληθινό σου εαυτό είναι μια διαδικασία να ανακαλύψεις ποιος είσαι, όχι μόνο αυτό που κάνεις και αν θέλετε να βρείτε τον κρυμμένο σας εαυτό, τότε προσπαθήστε να ανακαλύψετε ποιος πραγματικά είστε.

Στ. Πλουμιστός
Σύμβουλος αφύπνισης του Νου
Αυτοβελτίωσης & Αυτογνωσίας
(Life Helth Care)
Εναλλακτικές Θεραπείες
www.voicehealing.gr
Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1075,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1539,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6352,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,81,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3467,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Στ. Πλουμιστός: Ανακαλύψτε τον πραγματικό σας εαυτό, όχι μόνο αυτό που νομίζετε ότι είστε
Στ. Πλουμιστός: Ανακαλύψτε τον πραγματικό σας εαυτό, όχι μόνο αυτό που νομίζετε ότι είστε
Στ. Πλουμιστός: Ανακαλύψτε τον πραγματικό σας εαυτό, όχι μόνο αυτό που νομίζετε ότι είστε
https://patriciapearce.com/wp-content/uploads/2013/07/catseyerocksilouetteenlargedblendwithdirtroadcropped.png
https://i.ytimg.com/vi/21jGqucBUEI/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/03/blog-post_53.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/03/blog-post_53.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content