Γιγάντια σμήνη ακρίδων βιβλικών διαστάσεων καταβροχθίζουν τα πάντα σε μέρη της Νότιας Αφρικής

Γιγάντια σμήνη ακρίδων βιβλικών διαστάσεων καταβροχθίζουν τα πάντα σε μέρη της Νότιας Αφρικής

👉Σύμφωνα με την Agri SA, πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα σμήνη ακρίδων εδώ και χρόνια και, με τη βοήθεια δωρητών και του Υπουργείου Γεωργίας, οι αγρότες κάνουν τα πάντα για να σώσουν τη γη και την τροφή τους.

Οι αγρότες στο Βόρειο Ακρωτήριο, το Δυτικό Ακρωτήριο και το Ανατολικό Ακρωτήριο Καρού αγωνίζονται να ελέγξουν τα σμήνη ακρίδων που έχουν καταστρέψει και καταναλώσει χιλιάδες εκτάρια βοσκοτόπων.

Σύμφωνα με την Agri SA, πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα σμήνη ακρίδων εδώ και χρόνια και, με τη βοήθεια δωρητών και του Υπουργείου Γεωργίας, οι αγρότες κάνουν τα πάντα για να σώσουν τη γη και την τροφή τους.Ο αγρότης του Βόρειου Ακρωτηρίου Barry Naude είπε ότι οι ακρίδες προκάλεσαν τεράστια ζημιά στη φάρμα του.

«Λαμβάνοντας υπόψη ότι μόλις βγήκαμε από τέσσερα χρόνια ξηρασίας και δεχθήκαμε τις πρώτες μας βροχές τον Νοέμβριο του περασμένου έτους. Στα αγροκτήματα στα οποία έχουν ξεκουραστεί, έχουν προκαλέσει απόλυτο χάος», είπε.


Ο Naude είπε ότι είχε χάσει τη βοσκή για τα πρόβατά του.

«Σε μερικές εβδομάδες, θα πάμε στους μείον βαθμούς καθώς είναι χειμώνας, και το λιβάδι που έχει καταστραφεί και τώρα πηγαίνει χειμώνα είναι πολύ. Έχουν φάει τόνους φαγητού και μας έχουν κάνει μεγάλη ζημιά», είπε.

Οι ακρίδες έφτασαν στη φάρμα του στο Ρίτσμοντ στο Βόρειο Ακρωτήριο το απόγευμα της Τετάρτης και εγκαταστάθηκαν εκεί, πετώντας μακριά μόλις το απόγευμα της Πέμπτης.

«Άφησαν πίσω τους ένα ίχνος καταστροφής. Αυτό πρέπει να θεωρείται ως ένα από τα μεγαλύτερα σμήνη του τελευταίου χρόνου… κάλυψε μια έκταση περίπου 5.000 εκταρίων… περίπου 10.000 γήπεδα ράγκμπι», είπε.

Ο Naude είπε ότι την Παρασκευή οι ακρίδες πέταξαν στο Middelburg στο Ανατολικό Ακρωτήριο.

«Το ελικόπτερο τα ψεκάζει τις τελευταίες τρεις με τέσσερις ημέρες», είπε.Ο Andrea Campher, υπεύθυνος κινδύνου και καταστροφών της Agri SA, είπε ότι ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ξεσπάσματα ακρίδας που είχαν δει εδώ και πολλά χρόνια.


«Τα κρούσματα εμφανίζονται στο Βόρειο Ακρωτήριο, το Δυτικό Ακρωτήριο και το Ανατολικό Ακρωτήριο, βασικά στη ζώνη Karoo. Με τις υψηλές ή πάνω από τις κανονικές βροχοπτώσεις που έχουμε δει τώρα, συνήθως εμφανίζονται ακρίδες ή επιδημίες ασθενειών παρασίτων. Είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο να ξεσπούν ακρίδες κατά τις περιόδους υψηλής βροχόπτωσης, ειδικά σε ξηρές και ημίξηρες περιοχές όπως το Karoo», είπε.

Ο Κάμπερ είπε ότι υπήρξαν μαζικά ξεσπάσματα ακρίδων στο Βόρειο Ακρωτήριο και στο Δυτικό Ακρωτήριο.

«Υπολογίζουν ότι ορισμένα από αυτά τα σμήνη φτάνουν τα 5 χιλιόμετρα επί 20 χιλιόμετρα σε διάμετρο. Κάποιοι λένε ότι υπάρχουν σμήνη με διάμετρο μεγαλύτερη από 4.000 εκτάρια. Έχουμε δει επίσης κρούσματα στο Ανατολικό Ακρωτήριο στο Graaff-Reinet και στο Aberdeen», είπε ο Campher.

Είπε ότι το ξέσπασμα είχε ξεπεράσει την ικανότητα των ομάδων ελέγχου σε επίπεδο εδάφους και είχε κινητοποιηθεί εναέρια υποστήριξη μέσω της κυβέρνησης καθώς και της οργανωμένης γεωργίας.«Η Agri SA έχει δωρίσει περισσότερα από R500.000 για να υποστηρίξει τους αεροψεκασμούς σε όλο το Δυτικό Ακρωτήριο και το Βόρειο Ακρωτήριο. Λάβαμε είδηση ​​το απόγευμα της Παρασκευής ότι το Ανατολικό Ακρωτήριο θα χρειαστεί επίσης άμεση εναέρια υποστήριξη επειδή τα σμήνη έχουν αρχίσει να πετούν από το Βόρειο Ακρωτήριο και το Δυτικό Ακρωτήριο προς το Ανατολικό Ακρωτήριο».

Είπε ότι είναι κρίσιμο να ελεγχθεί η επιδημία προτού φτάσει σε περιοχές άρδευσης, καθώς θα έβλαπτε τις καλλιέργειες, συμπεριλαμβανομένου του καλαμποκιού και των ηλίανθων.

«Είναι πλέον σε ένα κρίσιμο στάδιο όπου τα σμήνη έχουν αρχίσει να πετούν και οι ομάδες εδάφους, καθώς και η εναέρια υποστήριξη, εργάζονται ασταμάτητα για τον έλεγχο αυτών των εστιών. Καλούμε τον ιδιωτικό τομέα να κάνει δωρεές για να λάβουμε αεροπορική υποστήριξη. Το τμήμα μας υποστηρίζει με δηλητήριο», είπε.

Ένας από τους ανθρώπους που έκαναν αεροψεκασμούς, ο Christof Vermeulen, είπε ότι η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν να πάρουν προμήθειες δηλητηρίου.

«Έχουμε δηλητήριο για την Τρίτη, αλλά δεν υπάρχει δηλητήριο για αύριο, Τετάρτη», είπε.

Ο Βερμέουλεν είπε ότι το πλήρωμα εδάφους εργαζόταν από τον Νοέμβριο χωρίς να πληρωθεί.«Το πλήρωμα εδάφους είναι πλέον απρόθυμο να συνεχίσει καθώς δεν έχει λάβει κανένα εισόδημα. Η έλλειψη πληρωμής θα οδηγήσει κάθε αγρότη να πρέπει να ψεκάζει μόνος του τις φάρμες του. Θα είναι κάθε αγρότης για τον εαυτό του. Οι αγρότες δεν έχουν τον εξοπλισμό για να ελέγξουν αποτελεσματικά τις ακρίδες».

Είπε ότι το ελικόπτερο τους ψεκάζει 100 εκτάρια κάθε 20 λεπτά.

«Οι ακρίδες έχουν κάνει τεράστια ζημιά στο Ανατολικό Ακρωτήριο. Τώρα προσπαθούμε να σταματήσουμε τις ακρίδες στο Middelburg πριν πάνε στο Cradock όπου υπάρχει μια ζώνη άρδευσης. Προσπαθούμε να τους ελέγξουμε, αλλά με την κυβέρνηση να μην έχει αρκετό δηλητήριο, αντιμετωπίζουμε προβλήματα», είπε.

Η καθηγήτρια Frances Duncan, επικεφαλής της Σχολής Επιστημών Ζώων, Φυτών και Περιβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο του Witwatersrand, είπε ότι τα σμήνη ανήκουν στην καφέ ακρίδα, Locustana pardalina, η οποία είναι καλά προσαρμοσμένη για να ζει σε ξηρές περιοχές.


«Υπάρχουν κυρίως στο ημίξηρο Nama Karoo», είπε.

«Τα θηλυκά γεννούν αυγά σε ξηρά εδάφη και τα αυγά μπορούν να αντιμετωπίσουν την έλλειψη νερού. Τα αυγά μπορούν να παραμείνουν στο έδαφος για τουλάχιστον ένα έως δύο χρόνια σε λανθάνουσα κατάσταση, και ίσως περισσότερο. Οι θηλυκές ακρίδες τείνουν να γεννούν τα αυγά τους στην ίδια περιοχή χρόνο με το χρόνο, δημιουργώντας μια συσσώρευση αυγών σε μια περιοχή κατά τα χρόνια που δεν ξεσπούν.

Είπε ότι υπάρχουν πάντα μοναχικές (χωρίς σμήνη) ακρίδες στο Karoo και μερικά αυγά εκκολάπτονται με πολύ λίγες βροχοπτώσεις, διασφαλίζοντας ότι ο πληθυσμός των ακρίδων θα συνεχιστεί.

«Αυτά τα μοναχικά θηλυκά συνεχίζουν να προσθέτουν αυγά στις περιοχές του κρεβατιού των αυγών. Με βροχή στις αρχές του καλοκαιριού μετά από περίοδο ξηρασίας, τα αυγά εκκολάπτονται και αναδύονται χοάνες. Λόγω της συσσώρευσης αυγών, εκατοντάδες χοάνες αναδύονται ταυτόχρονα. Στη συνέχεια, αυτά αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και αρχίζουν να εξελίσσονται στην ομαδική φάση που θα σχηματίσει τα σμήνη ακρίδων», είπε ο Ντάνκαν.


Είπε ότι μετά από ξηρασία οκτώ έως 10 ετών, το Nama Karoo είχε βροχοπτώσεις πάνω από το μέσο όρο, που οδήγησε σε σμήνη ακρίδων.

«Τα θηλυκά ακρίδα γεννούν τα αυγά τους μαζί καθώς ζευγαρώνουν στο σμήνος και συνεχίζουν στο σμήνος για να γεννούν αυγά. Αυτό δημιουργεί επίσης ένα κρεβάτι αυγών και έτσι με περαιτέρω βροχές αυτά τα αυγά εκκολάπτονται και μεγάλοι αριθμοί χοάνες αναδύονται. Έτσι τα σμήνη συνεχίζονται στην περιοχή».

Ο Ντάνκαν είπε ότι προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει μια ισχυρή συσχέτιση των σμηνών καφέ ακρίδων με τα γεγονότα La Niña και El Niño.

«Αυτή τη στιγμή, η Νότια Αφρική αντιμετωπίζει καλοκαιρινές βροχοπτώσεις άνω του μέσου όρου ως αποτέλεσμα ενός αδύναμου γεγονότος La Niña, το οποίο είναι μια φάση ενός τριφασικού κλιματικού κύκλου που ονομάζεται El Niño-Southern Oscillation. Καθώς το σμήνος ακρίδων συνδέεται με κλιματικά γεγονότα, θα περίμενε κανείς ότι η κλιματική αλλαγή θα αλλάξει τους κύκλους του σμήνους.


«Κατά τη διάρκεια των ετών παρατεταμένης ξηρασίας δεν υπάρχουν σμήνη ακρίδων, αλλά η συσσώρευση αυγών συνεχίζεται. Αυτά τα αυγά θα εκκολαφθούν με την έναρξη των πρώιμων και καλών βροχών του καλοκαιριού. Έτσι, η κλιματική αλλαγή μπορεί να επηρεάσει τη συχνότητα των σμηνών ακρίδων και τις περιόδους μεταξύ των εστιών ακρίδων. Εξαρτάται από το πώς το Nama Karoo επηρεάζεται από την κλιματική αλλαγή. Εάν η περιοχή γίνει πιο ξηρή και ζεστή, τότε η καφέ ακρίδα πιθανότατα θα επιβιώσει, αλλά θα υπάρξει μεγαλύτερη περίοδος μεταξύ των σμηνών ακρίδων».

Ο Ντάνκαν είπε ότι η επιτήρηση της περιοχής εστίας ακρίδας για την εύρεση των σμηνών χοάνης θα ήταν ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να σταματήσουν τα κρούσματα ακρίδων.

«Τα σμήνη χοάνης μπορούν να ελεγχθούν πιο εύκολα με χημικό ψεκασμό από τα σμήνη των ενηλίκων ακρίδων».Οι μπάντες χοάνης μπορούν να περπατήσουν μεταξύ ενός και δύο χιλιομέτρων την ημέρα και να ξεκουραστούν σε θάμνους τη νύχτα. Η εφαρμογή χημικών σε αυτούς τους θάμνους νωρίς το πρωί, πριν ζεσταθούν οι χοάνες και μπορέσουν να κινηθούν, θα σκότωνε τις περισσότερες χοάνες.

Είπε ότι υπήρχε περιορισμένη επιτήρηση του Karoo λόγω του αραιού πληθυσμού και του μεγάλου μεγέθους των αγροκτημάτων.

«Μόλις οι χοάνες φτάσουν στο στάδιο των ενηλίκων μπορούν να πετάξουν και να κινηθούν σε μεγαλύτερες αποστάσεις. Η καφέ ακρίδα είναι μοναδική στο ότι θα πετάει τη νύχτα αλλά και τη μέρα. Ο εναέριος ψεκασμός με εντομοκτόνα ενηλίκων σμηνών έχει επιζήμια επίδραση στην πανίδα των άλλων εντόμων και στα πτηνά και άλλα αρπακτικά που καταναλώνουν δηλητηριασμένες ακρίδες».

Είπε ότι ο στοχευμένος ψεκασμός των ταινιών χοάνης έχει πιθανώς λιγότερο επιζήμια επίδραση στην οικολογία της περιοχής.


«Έχουν διερευνηθεί και άλλες μέθοδοι ελέγχου, αλλά επί του παρόντος χρησιμοποιείται χημικός ψεκασμός. Εάν οι κτηνοτρόφοι καταφέρουν να αναγνωρίσουν τα ωάρια, τότε αυτά θα μπορούσαν να παρακολουθούνται στενά. Λόγω της σημασίας της βοσκής στην περιοχή Karoo, δεν είναι εφικτό να οργωθεί η περιοχή που περιέχει τα αυγά. Εάν το ενήλικο σμήνος εγκατασταθεί σε καλλιέργειες, το όργωμα θα κατέστρεφε τα αυγά».

Ο Ντάνκαν είπε ότι οι ακρίδες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ζωοτροφή, αλλά είναι δύσκολο να πιαστούν σε μεγάλους αριθμούς.

«Η ζωή των πτηνών αυξάνεται με την έναρξη των σμηνών ακρίδων και οι ακρίδες τρώγονται από άλλα αρπακτικά.

«Υπήρξαν αναφορές για γεράκια που ακολουθούσαν σμήνη για να φάνε τις ακρίδες. Αλλά λόγω του μεγάλου αριθμού ακρίδων, αυτά τα αρπακτικά δεν ελέγχουν τον πληθυσμό. Δεν υπάρχουν καλοί τρόποι για έναν αγρότη να προστατεύσει τις φάρμες του», είπε.

Ο Ντάνκαν είπε ότι το Υπουργείο Γεωργίας είχε ερευνήσει τον χημικό έλεγχο των ακρίδων, αλλά πριν από μερικά χρόνια η μονάδα έρευνας ακρίδων έκλεισε.

«Πρέπει να κατανοήσουμε καλύτερα τη συμπεριφορά των ακρίδων ώστε να αναπτυχθεί μια καλύτερη στρατηγική ελέγχου», είπε.

strangesounds.org

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1075,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1538,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Γιγάντια σμήνη ακρίδων βιβλικών διαστάσεων καταβροχθίζουν τα πάντα σε μέρη της Νότιας Αφρικής
Γιγάντια σμήνη ακρίδων βιβλικών διαστάσεων καταβροχθίζουν τα πάντα σε μέρη της Νότιας Αφρικής
Γιγάντια σμήνη ακρίδων βιβλικών διαστάσεων καταβροχθίζουν τα πάντα σε μέρη της Νότιας Αφρικής
https://cdn.ethnos.gr/imgHandler/640/98837670-b0aa-4119-a123-107251937a86.jpg
https://i.ytimg.com/vi/cxodciw6ksg/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/03/blog-post_46.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/03/blog-post_46.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content