Ο Κοντομηνάς είχε ασφαλίσει τους πρώτους αστροναύτες στη Σελήνη: Είχαν όρο για απαγωγή από εξωγήινους

Ο Κοντομηνάς είχε ασφαλίσει τους πρώτους αστροναύτες στη Σελήνη: Είχαν όρο για απαγωγή από εξωγήινους

👉Λίγους μήνες μετά την ίδρυση της Interamerican, ο Δημήτρης Κοντομηνάς σε συνεργασία με την Ασπίς Πρόνοια, έβαζε την υπογραφή του στο ασφαλιστήριο ζωής των τριών αστροναυτών που θα πήγαιναν στην Σελήνη.

Τον Ιούλιο του 1969 λοιπόν και με την ασφαλιστική εταιρία να μετράει μόλις 7 μήνες ζωής, όλα ήταν έτοιμα για την αποστολή του Apollo 11, στην οποία θα συμμετείχαν οι Νιλ Άρμοστρονγκ, Μάικλ Κόλινς και Έντουιν Όλντριν. Όλα; Σχεδόν όλα για την ακρίβεια, καθώς καμία εταιρία δεν δεχόταν να τους καλύψει ασφαλιστικά. Το ταξίδι στο διάστημα τότε βλέπετε, δεν είχε προχωρήσει τόσο πολύ, όσο τώρα και οι κίνδυνοι που υπήρχαν ήταν αρκετοί.



Οι λεπτομέρειες του συμβολαίου

Τότε λοιπόν σε μία πρωτοποριακή και τολμηρή παράλληλα κίνηση, η Interamarican και η Ασπίς Πρόνοια, όχι απλώς ανέλαβαν την ευθύνη αλλά πλήρωσαν και το ασφαλιστήριο αξίας 15.261 δραχμών. Προχώρησαν στην κοινοπραξία των δύο εταιριών υπό την... ομπρέλα της «Οργάνωσις Ταμπουρά» και κάλυψαν τον κίνδυνο «θανάτου ή εξαφανίσεως εις το Διάστημα και πλήρους, διαρκούς ανικανότητος των ασφαλιζομένων», για συνολικό ασφαλιζόμενο κεφάλαιο 30.000 δολαρίων –δηλαδή για 900.000 δραχμές– με ισόποση κατανομή του κεφαλαίου στους τρεις αστροναύτες. Μάλιστα υπήρχε πρόβλεψη ακόμα και για απαγωγή από εξωγήινους...



«Το πρώτον εις την ιστορίαν Αστρασφαλιστήριον Ζωής», όπως χαρακτηριστικά αναφερόταν, παραδόθηκε στις οικογένειες των τριών αστροναυτών στις ΗΠΑ από τον απεσταλμένο Φρέντυ Γερμανό, ο οποίος έζησε από κοντά την εμπειρία στο Cape Kennedy.



«Η περιπέτεια έληξε. Το Φεγγάρι νικήθηκε. Έτσι είπε η τηλεόραση. Έτσι τηλεγραφήσαμε εμείς, οι 5.000 δημοσιογράφοι που βρεθήκαμε στην Αμερική αυτές τις δέκα απίστευτες μέρες. Ωστόσο για όλους εμάς, που ζήσαμε την ιστορία της Σελήνης απ’ την πρώτη γραμμή της μάχης, η περιπέτεια ζει πάντα (…). Είναι δύσκολο να ξεχάσει κανείς εκείνο το πρωινό της 16ης Ιουλίου. Ήταν σαν να δώσαμε εκεί ραντεβού, μισό εκατομμύριο άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο. Ξενυχτήσαμε στις ακτές του Cape Kennedy και περιμέναμε να δούμε τον Άνθρωπο να ξεκινάει για το Φεγγάρι. Είδαμε τη μέρα να γεννιέται σαν ένα γαλακτερό σύννεφο επάνω απ’ τον Ατλαντικό (…). Για τους δημοσιογράφους, η περιπέτεια συνεχιζόταν στο Houston. Στην πόλη αυτή χτυπάει η καρδιά της NASA. Εδώ θα έφτανε, ύστερα από τέσσερεις μέρες, το άγγελμα της νίκης: «ο Αετός άραξε στο Φεγγάρι». Δεν θα ξεχάσω εκείνη την ιαχή που έσχισε σαν λεπίδα τη σιωπή του Κέντρου Ελέγχου: «Τα καταφέραμε. Φτάσαμε!», ανέφερε στην ανταπόκρισή του, όπως αναφέρει το aagora.gr.

Το ευχαριστώ των αστροναυτών

Η αποστολή πήγε σύμφωνα με το σχέδιο και με την επιστροφή της στη Γη, οι τρεις αστροναύτες έγραψαν την παρακάτω επιστολή στην «Οργάνωσις Ταμπουρά»: «Αισθανόμαστε ευγνωμοσύνη και υπερηφάνεια για την πραγματοποίηση του εθνικού σκοπού μας: την επιτυχή προσεδάφιση του Ανθρώπου στη Σελήνη και… την επιστροφή. Πιστεύουμε πως, όσο θα επεκτείνεται η εξερεύνηση του Διαστήματος, τόσο η ανθρωπότητα θα αποκτά περισσότερα αγαθά. Ελπίζουμε ότι τώρα οι άνθρωποι εισέρχονται σε μια νέα εποχή ειρήνης και αμοιβαίας κατανόησης. Σε όλους εσάς, που μάς ενθαρρύνατε και μάς ευχηθήκατε, που με την αφοσιωμένη συμπαράστασή σας καταστήσατε εφικτή την εκπλήρωση του προγράμματος και ακόμη, σε εσάς που μάς ενισχύσατε με τις προσευχές σας, αποστέλλουμε ταπεινά ευχαριστίες».



Μάλιστα, ο Μάικλ Κόλινς απηύθυνε ιδιόχειρο σημείωμά του στην «Οργάνωσις Ταμπουρά», τονίζοντας με χιούμορ: «Σάς ευχαριστώ πάρα πολύ για την εμπιστοσύνη που μού δείξατε. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής, που δεν χρειάστηκε να καταβάλετε αποζημίωση»!

Το διάβασα στο gazzetta.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Ο Κοντομηνάς είχε ασφαλίσει τους πρώτους αστροναύτες στη Σελήνη: Είχαν όρο για απαγωγή από εξωγήινους
Ο Κοντομηνάς είχε ασφαλίσει τους πρώτους αστροναύτες στη Σελήνη: Είχαν όρο για απαγωγή από εξωγήινους
Ο Κοντομηνάς είχε ασφαλίσει τους πρώτους αστροναύτες στη Σελήνη: Είχαν όρο για απαγωγή από εξωγήινους
https://www.gazzetta.gr/sites/default/files/styles/article_main_image/public/2022-03/kontominas_astroasfalistirio.webp?itok=4N8yC-fs
https://i.ytimg.com/vi/cwZb2mqId0A/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/03/blog-post_14.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/03/blog-post_14.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content