Βάμμα σερενόα - Γιατί είναι απαραίτητο για κάθε άντρα (4 καλοί λόγοι)

Βάμμα σερενόα - Γιατί είναι απαραίτητο για κάθε άντρα (4 καλοί λόγοι)

👉Κάθε άντρας θέλει να ζει την καθημερινότητά του στο έπακρο και να έχει την υγεία που απαιτείται για να είναι λειτουργικός. 

Σε αυτό βοηθά ένα τροπικό φυτό, το Σερενόα (Serenoa repens), το εκχύλισμα των καρπών του επιδρούν θετικά και προστατεύουν τον προστάτη και άλλα θέματα της ανδρικής υγείας.

Ίσως να έχετε ακούσει για το σερενόα στο παρελθόν, καθώς το βάμμα του είναι το τρίτο πιο δημοφιλές φυτικό συμπλήρωμα που υπάρχει στην παγκόσμια αγορά αυτή τη στιγμή. Αλλά παρόλα αυτά, μπορεί να μην έχετε ενημερωθεί για τα πολλά θετικά οφέλη που έχει για να το πάρετε. Αυτός είναι ο λόγος που γράφουμε αυτό το άρθρο.

Τέσσερις καλοί λόγοι για τους οποίους κάθε άντρας πρέπει να παίρνει σερενόα!

Πολλοί από τους λόγους για τους οποίους οι άντρες καλό είναι να λαμβάνουν το βάμμα σερενόα ή κάποιο συμπλήρωμα, έχουν να κάνουν με την υγεία της υπογάστριας περιοχής και πιο συγκεκριμένα τον προστάτη. Το φυτό αυτό έχει θετική επίδραση στον προστάτη καθώς και στη σεξουαλική υγεία του άντρα.

1. Το Σερενόα μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της υγείας του προστάτη.

Ο διογκωμένος προστάτης είναι η πιο κοινή πάθηση που εμφανίζεται στους ηλικιωμένους άνδρες.

Ο τρόπος με τον οποίο το σερενόα βοηθά στην καταπολέμηση της διόγκωσης του προστάτη είναι παρεμποδίζοντας την υπερπαραγωγή της 5-άλφα αναγωγάσης, ενός ενζύμου που δεσμεύει την τεστοστερόνη του άνδρα και τη μετατρέπει σε μια άλλη σημαντική ορμόνη που ονομάζεται DHT (διυδροτεστοστερόνη).

Ενώ η DHT είναι ένα σημαντικό στεροειδές της φυσιολογίας του ανδρικού φύλου και μια ανδρογόνος ορμόνη, η υπερβολική συγκέντρωση στον οργανισμο μπορεί να έχει επίπτωση στον προστάτη διογκώνοντάς τον, γεγονός που οδηγεί σε κάθε είδους ενοχλητικά και άβολα συμπτώματα όπως τη συχνοουρία (που μπορεί να καταστρέψει τη νυχτερινή ανάπαυση και τον ύπνο), μια αίσθηση ότι δεν μπορείτε να αδειάσετε πλήρως την ουροδόχο κύστη, αλλα και μια αρνητική επίδραση στην ικανότητα να κάνετε σεξ.

Έτσι, ένας από τους λόγους που το σερενόα βοηθά σε αυτές τις καταστάσεις είναι επειδή επιβραδύνει την παραγωγή DHT, χωρίς να προκαλεί ανεπιθύμητες παρενέργειες που σχετίζονται με τη χρήση άλλων φαρμάκων.

Τα συμπεράσματα αυτά τα έχει αποδείξει και η επιστήμη. Μια μελέτη που διεξήχθη στο Τμήμα Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας στο Πεκίνο διαπίστωσε ότι το σερενόα προκάλεσε την προς τα κάτω ρύθμιση της DHT, της ορμόνης που οδηγεί στη διόγκωση του προστάτη.

Έτσι, εάν θέλετε να βοηθήσετε και να διατηρήσετε το μέγεθος του προστάτη και να αποφύγετε επεμβάσεις αργότερα, τότε το σερενόα θα μπορούσε να είναι σύμμαχός σας σε αυτό.

2. Περισσότερα οφέλη εναντίον της διόγκωσης του προστάτη

Όσο μεγαλώνουν οι άνδρες, τόσο πιο πιθανό είναι να εμφανίσουν αυτή την ενοχλητική και επώδυνη κατάσταση. Η διόγκωση του προστάτη συνήθως προκαλείται από πράγματα όπως αλλαγές στα επίπεδα ορμονών, ανεπάρκεια μετάλλων (κυρίως ψευδάργυρο) και γήρανση των αιμοφόρων αγγείων, όλα τα οποία αναταράσσουν τον προστάτη και προκαλούν τη μεγέθυνσή του.

Αυτή η διόγκωση ασκεί άμεση πίεση στην ουρήθρα (η οποία διέρχεται μέσα από τον προστάτη) και μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά από προβλήματα υγείας όπως:
  • Προβλήματα ουροδόχου κύστης
  • Μειωμένη σεξουαλική ορμή
  • Πόνος και δυσκολία κατά την ούρηση
  • Και πολλά άλλα.
Το σερενόα βοηθά στην προστασία του προστάτη όχι μόνο ρυθμίζοντας τα επίπεδα της ορμόνης DHT που είδαμε πιο πάνω, αλλά και με την αναστολή της 5-άλφα-ρεδουκτάσης. Όταν η 5-άλφα-ρεδουκτάση μειώνεται, ο προστάτης είναι λιγότερο πιθανό να φλεγμονωθεί και να διογκωθεί.

Μια μελέτη του 2012 που διεξήχθη στην Ελβετία ανέλυσε 82 ασθενείς σε μια δοκιμή οκτώ εβδομάδων. οι ασθενείς έπαιρναν μία κάψουλα 320 χιλιοστόγραμμα εκχυλίσματος σερενόα καθημερινά. Στο τέλος της θεραπείας, η Διεθνής βαθμολογία συμπτωμάτων του προστάτη μειώθηκε από 14,4 ± 4,7 σε 6,9 ± 5,2. Οι αξιολογήσεις των ερευνητών και των ασθενών επιβεβαίωσαν την καλή αποτελεσματικότητα και η θεραπεία ήταν πολύ καλά ανεκτή και αποδεκτή από τους ασθενείς. (πηγή 1)

3. Το σερενόα μπορεί να επαναφέρει τη χαμένη λίμπιντο.

Καθώς οι άνδρες μεγαλώνουν, η φυσική παραγωγή ορμονών φύλου μπορεί να αρχίσει να μειώνεται. Εκατομμύρια άντρες βρίσκουν τους εαυτούς τους πολύ λιγότερο ενθουσιώδεις για το σεξ από ό,τι ήταν στα 20 και στα 30 τους, και αναρωτιούνται πώς να επανακτήσουν τη χαμένη τους λίμπιντο.

Τα καλά νέα εδώ είναι ότι το σερενόα έχει την ικανότητα να βοηθήσει στην αποκατάσταση των σεξουαλικών ορμών. Όπως μάθατε παραπάνω, το σερενόα βοηθά το ένζυμο 5-άλφα αναγωγάση στη δράση του και είναι αυτό το ένζυμο που είναι υπεύθυνο για τη μετατροπή της τεστοστερόνης σε DHT. Λοιπόν, συμβαίνει η τεστοστερόνη να είναι πραγματικά, πολύ σημαντική για τη σεξουαλική υγεία.

Έτσι, όταν ένας άντρας παίρνει σερενόα σημαίνει ότι κυριαρχεί η παραγωγή της 5-άλφα αναγωγάσης και κατά συνέπεια έχει περισσότερη τεστοστερόνη στο σώμα του. Περισσότερη τεστοστερόνη σημαίνει αυξημένη λίμπιντο και μια υγιή σεξουαλική ζωή για τον άντρα. Αυτό έχει πλέον αποδειχθεί σε αρκετές μελέτες.

Μία από τις πιο πειστικές είναι η μελέτη που παρακολούθησε 69 άνδρες που έπασχαν από διόγκωση προστάτη. Κατά τη διάρκεια της περιόδου των οκτώ εβδομάδων δόθηκε σε όλους το σερενόα ως συμπλήρωμα για να βοηθήσει με τον διευρυμένο προστάτη τους. από τους 69 συμμετέχοντες, το 64% των ανδρών είχε βελτιωμένες στύσεις και το 54% είχε βελτιωμένη σεξουαλική ορμή. (πηγή 2)

Έτσι, εάν θέλετε να έχετε τη σεξουαλική ορμή του νεότερου εαυτού σας (ή θέλετε να βοηθήσετε τον σύντροφό σας), τότε το σερενόα μπορεί σίγουρα να βοηθήσει τον οργανισμό σας προς τη σωστή κατεύθυνση.

4. Το σερενόα μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της τριχόπτωσης.

Το φυσιολογικό επίπεδο τεστοστερόνης στο σώμα, που μπορεί να αποκαταστήσει η σερενόα, ισοδυναμεί με καλύτερες στύσεις και σεξουαλική ορμή, αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει τους άνδρες να αισθάνονται πιο ελκυστικοί. Κι αυτό γιατί η τεστοστερόνη σχετίζεται με την πυκνότητα των μαλλιών στο τριχωτό της κεφαλής.

Όπως γνωρίζετε, η DHT προκαλεί αρκετά προβλήματα στον οργανισμό, τα περισσότερα από αυτά σχετίζονται με την υγεία του προστάτη. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες πρόσθετες επιπτώσεις. Αυξημένα επίπεδα στη συγκέντρωση της DHT μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών, επειδή τα τριχοθυλάκια ενός άνδρα είναι αρκετά ευαίσθητα στην παρουσία DHT στο σώμα.

Η DHT στην πραγματικότητα κάνει τους θύλακες των τριχών να κλείνουν και να γίνονται μικρότεροι, γεγονός που μειώνει την ικανότητά τους να παράγουν τρίχες, εξαλείφοντας τελικά την τριχοφυΐα εντελώς.

Είναι σαν να εκφυλίζει τους θύλακες των τριχών ενός άνδρα ώστε να μην κάνουν ποτέ ξανά τη δουλειά τους. Εάν φοβάστε ότι μπορεί να χάσετε τα μαλλιά σας, τότε ένα συμπλήρωμα με σερενόα μπορεί να σας βοηθήσει.

Αν και δεν υπάρχει πληθώρα αποδεικτικών στοιχείων για να προβούμε σε ασφαλή συμπεράσματα, αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι συμπληρώματα σερενόα μπορεί να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της πυκνότητας των μαλλιών. Μια μελέτη στο Κολοράντο έδειξε ότι όταν οι άνδρες και οι γυναίκες που έχασαν τα μαλλιά τους εφάρμοσαν τοπικό διάλυμα από σερενόα στις πληγείσες περιοχές, το 35% αυτών παρουσίασαν αύξηση στην πυκνότητα των μαλλιών. (πηγή 3)

Μπορείτε να βρείτε το σερενόα με τη μορφή του βάμματος στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα. Δεν έχετε παρά να το προσθέσετε στο καλάθι σας. Επίσης, μπορείτε να περιηγηθείτε και να ανακαλύψετε περισσότερα συμπληρώματα που μπορούν να καλύψουν μεγάλο φάσμα από τις ανάγκες σας. Επίσης, να ανακαλύψετε διάφορα φυτικά προϊόντα κατάλληλα για τη προστασία του ουροποιητικού.

Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από βότανα, βάμματα, υπερτροφές και πολλές ακόμα κατηγορίες, αξίζει να ρίξετε μια ματιά. Όπου κι αν είστε στην Ελλάδα και στην Κύπρο, μπορείτε πολύ εύκολα να ολοκληρώσετε την παραγγελία σας και εμείς θα φροντίσουμε πολύ γρήγορα να τη φέρουμε στην πόρτα σας.

Το διάβασα στο gonatural.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1078,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1540,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6353,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,82,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3467,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Βάμμα σερενόα - Γιατί είναι απαραίτητο για κάθε άντρα (4 καλοί λόγοι)
Βάμμα σερενόα - Γιατί είναι απαραίτητο για κάθε άντρα (4 καλοί λόγοι)
Βάμμα σερενόα - Γιατί είναι απαραίτητο για κάθε άντρα (4 καλοί λόγοι)
https://gonatural.gr/wp-content/uploads/2022/03/serenoa-saw-palmetto-prostaths-karpoi-1170x614.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/03/4_8.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/03/4_8.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content