Στ. Πλουμιστός: 4 λύσεις για να ρυθμίσετε άμεσα τον θυμό σας

Στ. Πλουμιστός: 4 λύσεις για να ρυθμίσετε άμεσα τον θυμό σας

👉Γιατί είναι τόσο δύσκολο να ρυθμίσετε το θυμό σας; Υπάρχουν διάφορα είδη οργής και είναι σημαντικό να καταλάβετε με ποιον τύπο έχετε να κάνετε εκείνη τη στιγμή. Για παράδειγμα, μερικοί άνθρωποι εξοργίζονται με τις κοινωνικές προκαταλήψεις στον κόσμο. Πράγματι, αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ταίριασμα ηθικού θυμού που δικαιολογείται.

Υπάρχουν όλα τα είδη θυμού και πρέπει να μάθετε τι είναι υγιές και δικαιολογημένο και τι είναι ανθυγιεινό και χρειάζεται προσοχή.

Κρατήστε τα συναισθήματά σας υπό έλεγχο για να ρυθμίσετε τον θυμό

Από την αρχή της υπάρξεως μας, οι άνθρωποι δυσκολεύονταν να ελέγξουν τα συναισθήματά τους. Ακόμη και στους βιβλικούς χρόνους, ο Κάιν σκότωσε τον Άμπλ, τον αδελφό του, λόγω ζήλιας στο κεφάλαιο 4 της Γένεσης , και ήταν ο πρώτος καταγεγραμμένος φόνος όλων των εποχών. Απλώς δείχνει ότι οι άνθρωποι είναι ελαττωματικοί όσον αφορά τη συναισθηματική αρένα. Αλλά υπάρχουν υγιείς τρόποι για να αντιμετωπίσετε αυτό το κύμα οργής.

Εάν έχετε πάει ποτέ σε θεραπευτή, θα θυμάστε ότι σας πρότεινε να μετρήσετε μέχρι το δέκα, να αναπνεύσετε και να κάνετε μια βόλτα όταν αισθάνεστε ότι τα συναισθήματά σας είναι εκτός ελέγχου. Αν και όλες αυτές είναι εξαιρετικές στρατηγικές, μπορεί να μην λειτουργούν όταν πρόκειται να "ανατιναχτείτε" από νεύρα σας, εκείνη την στιγμή η κορυφή της κεφαλής σας παύει την ροή ενέργειας...επειδή εσείς σταματάτε την σύνδεση σας!! Μερικοί άνθρωποι έχουν αρκετό αυτοέλεγχο και αυτοσυγκράτηση για να μην εκραγούν, αλλά άλλοι έχουν ελάχιστο έλεγχο και μπορεί να είναι επικίνδυνοι όταν η οργή τους φτάσει σε ένα ορισμένο σημείο.

Τώρα, οι στρατηγικές μέτρησης μέχρι το δέκα και ούτω καθεξής μπορούν να είναι αποτελεσματικές όταν αντιμετωπίζετε απλά θέματα όπως το άγχος από τη δουλειά. Ωστόσο, όταν νιώθετε ότι τα συναισθήματά σας βρίσκονται σε χύτρα ταχύτητας όλη μέρα, θα διαπιστώσετε ότι η αναπνοή και η βόλτα είναι λιγότερο παραγωγικά. Πώς μπορείτε να εμποδίσετε τον εαυτό σας να φτάσει στο σημείο που χάνετε η ψυχραιμία;;

Καθώς προσπαθείτε να ρυθμίσετε τον θυμό...

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εκτονώσετε την εκρηκτική συμπεριφορά σας, η οποία καταλήγει στην αποτελεσματική επίλυση συγκρούσεων. Μερικοί άνθρωποι έχουν κακές δεξιότητες αντιμετώπισης και ανακατεύετε ένα θέμα ψυχικής υγείας όπως το άγχος στην τέλεια καταιγίδα. Θα βοηθούσε αν μάθατε να είστε ευέλικτοι και ανεκτικοί, καθώς αυτές είναι οι ζωτικές δεξιότητες που θα σας εμποδίσουν να φτάσετε σε κατάσταση κατάρρευσης.

Αυτή τη στιγμή, στον κόσμο, οι συναισθηματικές εντάσεις είναι επικείμενες. Μερικοί άνθρωποι έχουν καλές δεξιότητες αντιμετώπισης, αλλά όλο το άγχος των τελευταίων δύο ετών έχει μπλοκάρει αυτές τις ικανότητες. Ο κόσμος, γενικά, είναι χρόνιο στρεσαρισμένος και το τμήμα του εγκεφάλου σας που είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει δεξιότητες απεμπλοκής, όπως η ανεκτικότητα, είναι κατεστραμμένο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ , αναπτύσσετε χρόνια φλεγμονή όταν βρίσκεστε υπό έντονο στρες. Ενώ ανησυχείτε για τον θυμό σας, θα πρέπει επίσης να εστιάσετε στη φλεγμονή που διαχέεται στο σώμα σας και μπορεί να προκαλέσει κάτι περισσότερο από οργή.

Η φλεγμονή συνδέεται με τον καρκίνο, τις καρδιακές παθήσεις, ακόμη και τον διαβήτη τύπου 2 – όλες οι καταστάσεις που μπορούν να σας εξαφανίσουν χωρίς σωστή διαχείριση. Η έκθεση του Χάρβαρντ προτείνει ότι ένα άλλο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι πώς η φλεγμονώδης απόκριση εμποδίζει τις δεξιότητές σας να αντιμετωπίσετε την κατάσταση.

Εάν έχετε μεγαλώσει παιδιά, γνωρίζετε πολύ καλά τις εκρήξεις θυμού που προκαλούν. Ωστόσο, οι ενήλικες έχουν επίσης αυτές τις εκρήξεις, και εμφανίζονται κυρίως όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως θέλουν.



Τέσσερα επιστημονικά βήματα για τη ρύθμιση του θυμού

Θα βοηθούσε αν είχατε συμβουλές, κόλπα και εργαλεία που θα σας βοηθούσαν να ρυθμίσετε αμέσως τον θυμό. Χρειάζεστε πρακτικές δεξιότητες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αποφύγετε την κατάρρευση. 

Σας προτείνω τέσσερις συμβουλές για να ρυθμίσετε αμέσως το θυμό, μην χάνοντας την αυτοκυριαρχία σας.

1. Σταματήστε να βγάζετε συμπεράσματα

Γιατί οι άνθρωποι υποθέτουν τόσα πολλά πράγματα πριν να έχουν όλη την ιστορία; Δεν είστε σε θετική νοοτροπία λόγω του άγχους της ημέρας, αλλά βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα και σκέφτεστε το χειρότερο.

Είναι τόσο εύκολο να δημιουργήσετε σενάρια στο μυαλό σας λόγω έλλειψης θετικής νοοτροπίας και η αρνητικότητα σας θα σας κάνει να σκεφτείτε και να πιστέψετε πράγματα που δεν είναι αλήθεια.

Εάν κάνετε ερωτήσεις και λαμβάνετε λίγη επιβεβαίωση πριν βγάλετε βιαστικά συμπεράσματα, θα σας βοηθούσε να ρυθμίσετε τον θυμό. Ένα άλλο θέμα είναι ότι αυτό μπορεί να διαλύσει την εμπιστοσύνη με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. 

2. Μάθετε να συμμετέχετε στην ενεργή ακρόαση

Οι επικοινωνιακές σας δεξιότητες μπορεί να είναι κορυφαίες, αλλά ασχολείστε τακτικά με την ενεργητική ακρόαση; Όταν είστε σε μια συζήτηση, πρέπει πάντα να επαναλαμβάνετε τα πράγματα που σας λέει κάποιος. Πρώτον, θα σας επιβεβαιώσει ότι ακούσατε τα πράγματα σωστά και δεύτερον, θα τους δείξει ότι ακούτε.

Ξέρετε πόσα επιχειρήματα πυροδοτούν επειδή οι άνθρωποι δεν ξέρουν να ακούν καθαρά ή βάζουν την ερμηνεία τους στα πράγματα; Σύμφωνα με το CDC , όταν ακούς ενεργά, δίνεις σε κάποιον την πλήρη προσοχή σου, τον κοιτάς στα μάτια και κατεβαίνεις στο επίπεδό του. Επιπλέον, όταν επαναλαμβάνετε μέρη της συνομιλίας, τους ενημερώνετε ότι ακούτε κάθε λέξη που λένε.

Αυτές οι δεξιότητες μπορούν να μειώσουν την ένταση και το άγχος, καθώς είναι εύκολο να ερμηνεύσετε τα πράγματα όπως τα ακούσατε. Ωστόσο, όταν μάθετε να επαναλαμβάνετε πράγματα, μπορούν να διορθώσουν τυχόν παραλλαγές ή φράσεις που μπορεί να σας μπερδέψουν και να απαντήσουν σε τυχόν ερωτήσεις.

3. Βεβαιωθείτε ότι έχετε το μυαλό σας στην ανάλυση

Όταν προκύπτει μια κατάσταση που προκαλεί το αίμα σας να βράζει, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι όλοι γνωρίζουν τις προθέσεις σας. Θέλετε να δείξετε ενσυναίσθηση και να κατανοήσετε το πρόβλημα και πρέπει να το δηλώσετε εκ των προτέρων. Πάρτε τη στάση του να είστε περισσότερο περίεργοι παρά έξαλλοι και θα σας βοηθήσει στην προσπάθειά σας να ρυθμίσετε τον θυμό.

Ρωτήστε τον εαυτό σας τι θέλει το άτομο, τι τον οδηγεί αυτή τη στιγμή και πώς μπορείτε να βοηθήσετε την κατάσταση. Όταν είστε προσανατολισμένοι στην ανάλυση, σας εμποδίζει να φτάσετε σε αυτά τα εκρηκτικά επίπεδα στα συναισθήματά σας.

4. Κατανοήστε ότι ο καθένας κάνει το καλύτερό του

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι όλοι προσπαθούν απλώς να επιβιώσουν. Τα τελευταία χρόνια, όλοι έχουν αντιμετωπίσει τόσες πολλές νέες συνθήκες. Όλοι θέλουν να τα βγάλουν πέρα ​​τη μέρα. Ίσως περιμένετε πάρα πολλά από ένα άτομο ή την κατάσταση και ίσως χρειαστεί να προσαρμόσετε τις προσδοκίες σας.

Μην βιαστείτε να πείτε σε έναν γονέα να ηρεμήσει το παιδί του που ουρλιάζει μόνο και μόνο επειδή τα κλάματά του προκαλούν τα νεύρα σας στα άκρα. Θυμηθείτε, ούτε αυτός ο γονιός θέλει το παιδί να κλαίει. Κάνουν ό,τι μπορούν για να κάνουν τα ψώνια τους ενώ έχουν να κάνουν με αυτό το παιδί που κλαίει.

Όταν αρχίσετε να κοιτάτε τον κόσμο συνειδητοποιώντας ότι όλοι προσπαθούν, θα σας βοηθήσει να ρυθμίσετε το θυμό και θα σας καθησυχάσει ότι δεν είναι προσωπικό. Είναι ένα ισχυρό εργαλείο για να μπείτε στη θέση κάποιου άλλου και να δείτε τον κόσμο από τους φακούς του για ένα λεπτό. Θα αλλάξει την αντίληψή σας.


Τελική σκέψη

Όταν γίνεστε πιο ενσυναίσθητοι σε καταστάσεις, θα σταματήσετε να βλέπετε τα πράγματα από τη σκοπιά σας, θα αλλάξετε τον τρόπο που βλέπετε τα πράγματα. Μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που αντιδράτε αλλάζοντας απλώς τις αντιλήψεις σας. Όταν παραμένετε ήρεμοι, μπορείτε να μάθετε να χτίζετε την ανοχή σας στην απογοήτευση.

Οι περισσότεροι άνθρωποι θυμώνουν επειδή δεν έχουν όλη την ιστορία ή παρερμηνεύουν τα πράγματα. Το να διατηρείς τον εαυτό σου ήρεμο και να αποφύγεις την έκρηξη είναι ένα σημαντικό κατόρθωμα. Ωστόσο, όσο περισσότερο εξασκείτε στη ρύθμιση του θυμού, τόσο καλύτεροι θα γίνετε. Μόλις κατακτήσετε αυτήν την τεχνική, θα μάθετε επίσης να ηρεμείτε τους άλλους και να διαχειρίζεστε τα συναισθήματά σας.

Το να έχετε ενσυναίσθηση είναι η διαβεβαίωση που χρειάζεστε για να ρυθμίσετε τον θυμό σας.

Δείτε την μέθοδο αυτοσυγκέντρωσης και διαχείρισης θυμού ΕΔΩ 
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1075,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1538,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Στ. Πλουμιστός: 4 λύσεις για να ρυθμίσετε άμεσα τον θυμό σας
Στ. Πλουμιστός: 4 λύσεις για να ρυθμίσετε άμεσα τον θυμό σας
Στ. Πλουμιστός: 4 λύσεις για να ρυθμίσετε άμεσα τον θυμό σας
https://media.setu.in/20210503125420/1200x628-1-2.jpg
https://i.ytimg.com/vi/ny-Pfu0pSVE/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/03/4_20.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/03/4_20.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content