Κατάπαυση πυρός για να φύγουν οι άμαχοι από Μαριούπολη και Βολνοβάχα - 11πμ. έως τις 4μμ. μπορούν να απομακρύνονται

Κατάπαυση πυρός για να φύγουν οι άμαχοι από Μαριούπολη και Βολνοβάχα - 11πμ. έως τις 4μμ. μπορούν να απομακρύνονται

👉Η Ρωσία ανακοίνωσε κατάπαυση του πυρός προκειμένου να απομακρυνθούν οι άμαχοι από δύο πόλεις στην ανατολική Ουκρανία, ανάμεσά τους η στρατηγικής σημασίας πόλη-λιμάνι Μαριούπολη, έπειτα από διαπραγματεύσεις μεταξύ εκπροσώπων του Κιέβου και της Μόσχας.

Από τις 09:00 (ώρα Ελλάδας) «η ρωσική πλευρά κηρύσσει καταθεστώς σίγασης (των όπλων), ενώ θα ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι για την απομάκρυνση των αμάχων από τη Μαριούπολη και τη Βολνοβάχα», ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Το υπουργείο διευκρίνισε ότι οι μετακινήσεις από τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους και τα σημεία εξόδου έχουν οριστεί σε συμφωνία με τις ουκρανικές αρχές.

Οι άμαχοι θα μπορούν να φύγουν από τη Μαριούπολη από τις 12:00 ως τις 17:00 (ώρα Μόσχας, 11:00- 16:00 ώρα Ουκρανίας και Ελλάδας) ανακοίνωσαν οι αρχές της πόλης στην ανατολική Ουκρανία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο RIA.

Τη νύκτα της Παρασκευής προς Σάββατο ο δήμαρχος της Μαριούπολης, ο Βαντίμ Μποϊτσένκο, είχε ανακοινώσει ότι αυτή η πόλη- λιμάνι στην Αζοφική θάλασσα, που υπό κανονικές συνθήκες έχει 450.000 κατοίκους, τελεί «υπό αποκλεισμό».

Οι Ουκρανοί φιλορώσοι αντάρτες και ο ρωσικός στρατός έχουν επισημάνει από την πλευρά τους ότι η πόλη είναι περικυκλωμένη.

Πριν την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας ο Μποϊτσένκο είχε ζητήσει να εφαρμοστεί κατάπαυση του πυρός «για να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε ζωτικής σημασίας υποδομές και να οργανώσουμε ανθρωπιστικό διάδρομο για να μπορέσουν έρθουν τρόφιμα και φάρμακα στην πόλη».

Η πόλη Βολνοβάχα βρίσκεται περίπου 60 χιλιόμετρα βόρεια της Μαριούπολης.

Στο μεταξύ, μία ακόμα νύχτα αγωνίας πέρασε στην Ουκρανία, χωρίς να υπάρχει ίχνος αποκλιμάκωσης στον ορίζοντα. Στο μεταξύ αναμένεται ο τρίτος γύρος διαπραγματεύσεων να διεξαχθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξέδωσε νέο μήνυμα, στο οποίο είπε ότι «αν κερδίσουμε θα είναι η νίκη όλου του δημοκρατικού κόσμου, μια νίκη του φωτός πάνω στο σκοτάδι, της ελευθερίας επί της σκλαβιάς».

Τόνισε, ωστόσο: «Στηρίξτε την Ουκρανία. Αν πέσει η Ουκρανία, θα πέσει όλη η Ευρώπη. Αν κερδίσουμε και είμαι σίγουρος γι' αυτό, θα είναι πράγματι μια μεγάλη νίκη για τη Δημοκρατία. Θα είναι μια νίκη για την ελευθερία.»

Χθες, ο κ Ζελένσκι καταδίκασε την απόφαση του ΝΑΤΟ να μην κλείσει τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας, λέγοντας ότι με την άρνηση του έδωσε το πράσινο φως στη συνέχεια των βομβαρδισμών ουκρανικών πόλεων και χωριών. «Ανταλλάξατε λίγους τόνους καύσιμα με τους τόνους του δικού μας αίματος», τονισε ο κ Ζελένσκι.

Συνοπτικά, όσα έγιναν χθες, Παρασκευή:
  • Στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Κιέβου εκτυλίχθηκαν σκηνές αλλοφροσύνης, καθώς γυναικόπαιδα έσπευσαν να αποχωρήσουν από την ουκρανική πρωτεύουσα.
  • Σύμφωνα με υπολογισμούς, έχουν εξέλθει της χώρας περισσότερο από ένα εκατ. άνθρωποι.
  • Ρωσικά στρατεύματα βρίσκονται 25 χλμ έξω από το Κίεβο. Οι Ουκρανοί που παραμένουν έχουν φτιάξει οχυρώματα και δηλώνουν έτοιμοι για μάχη.
  • Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν κερδίσει έδαφος στον Νότο, σε μια προσπάθεια να περιορίσουν την πρόσβαση της Ουκρανίας στη θάλασσα. Προς το παρόν έχουν καταλάβει τη Χερσώνα, ενώ στο γειτονικό Μαϊκολάιβ σημειώνονται σφοδρές συγκρούσεις.
  • Πληροφορίες από Ουκρανικές πηγές ανέφεραν ότι ο στρατός της χώρας του προχώρησε σε αντεπίθεση στο Χάρκοβο. Στους 47 οι νεκροί από τις αεροπορικές επιθέσεις στο Τσερνίχιβ.
  • Η χθεσινή μέρα ξεκίνησε με αγωνία, μετά τη φωτιά που ξέσπασε στο πυρηνικό συγκρότημα στη Ζαπορίζια. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για κάποια διαρροή.
  • «Μαύρο» έριξε η Μόσχα σε Facebook και Twitter, ενώ ο Πούτιν υπέγραψε νομοσχέδιο με το οποίο απαγορεύεται στα ΜΜΕ να διαδίδουν «ψευδείς ειδήσεις» για το στρατό της Ρωσίας, με άλλα λόγια να μεταδίδουν οτιδήποτε ξεφεύγει από το επίσημο αφήγημα περί «ειρηνευτικής αποστολής». Αν κάποιος γράψει/αναφέρει τις λέξεις «πόλεμος» και «εισβολή» στην Ουκρανία, κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης ακόμα και 15 χρόνων.
  • Ήδη ανεξάρτητα ΜΜΕ έβαλαν λουκέτο - η μεγάλη ανεξάρτητη εφημερίδα Novaya Gazeta γνωστοποίησε ότι δεν θα μεταδίδει τίποτα για την Ουκρανία, ενώ το BBC, το Bloomberg και το CNN ανέστειλαν τη λειτουργίας τους στη χώρα.
  • Μεγάλες διαδηλώσεις σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις κατά της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι απευθύνθηκε με live stream video σε ορισμένες εξ αυτών λέγοντας: «Αν πέσει η Ουκρανία, θα πέσει όλη η Ευρώπη, στηρίξτε μας!».
  • Το Σαββατοκύριακο αναμένεται να διεξαχθεί ο τρίτος γύρος συνομιλιών ανάμεσα στη Ρωσική και την Ουκρανική αντιπροσωπεία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1078,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1540,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6353,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,82,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3467,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Κατάπαυση πυρός για να φύγουν οι άμαχοι από Μαριούπολη και Βολνοβάχα - 11πμ. έως τις 4μμ. μπορούν να απομακρύνονται
Κατάπαυση πυρός για να φύγουν οι άμαχοι από Μαριούπολη και Βολνοβάχα - 11πμ. έως τις 4μμ. μπορούν να απομακρύνονται
Κατάπαυση πυρός για να φύγουν οι άμαχοι από Μαριούπολη και Βολνοβάχα - 11πμ. έως τις 4μμ. μπορούν να απομακρύνονται
https://media.real.gr/filesystem/images/20220305/engine/fnb0lznxiau6szq_252863_306282_type13262.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/03/11-4.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/03/11-4.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content