Του έκαναν διάγνωση για μυϊκούς πόνους μετά από τροχαίο όμως απεδείχθη ότι είχε... έξι σπασμένα πλευρά!

Του έκαναν διάγνωση για μυϊκούς πόνους μετά από τροχαίο όμως απεδείχθη ότι είχε... έξι σπασμένα πλευρά!

👉Κάμεραμαν τηλεοπτικού σταθμού κατέθεσε μήνυση εναντίον έξι γιατρών δημόσιου νοσοκομείου για λάθος διάγνωση - «Θα μπορούσα να είχα πεθάνει..» υποστηρίζει.

«Θα μπορούσα να είχα πεθάνει», είναι η φράση του τραυματία τροχαίου, με την οποία περιγράφει την περιπέτεια της υγείας του και τα σοβαρά προβλήματα που εμφάνισε εξαιτίας λάθος διάγνωσης σε δημόσιο νοσοκομείο. «Είναι απλώς μυϊκοί πόνοι», φέρεται να είπαν οι γιατροί στον μοτοσικλετιστή παρά το γεγονός ότι υπέφερε από ισχυρούς πόνους. Υποβλήθηκε σε δύο ακτινογραφίες στο νοσοκομείο, δεν φάνηκε κάτι, όμως οι ενοχλήσεις επέμειναν ακόμη και έναν μήνα μετά το τροχαίο. Τελικά διαπιστώθηκε ότι ο άντρας είχε... έξι σπασμένα πλευρά, ενώ υπέφερε από πνευμονοθώρακα που «αν δεν αντιμετωπιστεί γρήγορα μπορεί να αποβεί μοιραίος»

Μηνύει, όπως φαίνεται στο περιεχόμενο του σχετικού εγγράφου που παρουσιάζει το protothema.gr, έξι υγειονομικούς και το ίδιο το νοσοκομείο.

«Στις 28 Οκτωβρίου στις 21:50 ενώ οδηγούσα τη μοτοσυκλέτα μου στη Βουλιαγμένη, ένα αυτοκίνητο (το οποίο επιχειρούσε να κάνει αντικανονική αναστροφή στο οδόστρωμα) με χτύπησε με αποτέλεσμα να πέσω και να τραυματιστώ. Κλήθηκε ασθενοφόρο το οποίο με μετέφερε στο εφημερεύον νοσοκομείο», έτσι ξεκίνησε η περιπέτεια του τραύματος.

Αναφερόμενος στις αγκυλώσεις που συνάντησε γράφει τα εξής στη μηνυτήρια αναφορά: «Πού να φανταζόμουν ότι στο νοσοκομείο θα περνούσα χτυπημένος τόση ταλαιπωρία και το κυριότερο θα έφευγα χωρίς να έχουν αντιμετωπιστεί τα τραύματα που είχα υποστεί εσωτερικά, με συνέπεια να δημιουργηθεί βλάβη στην υγεία μου, η οποία θα μπορούσε να εξελιχθεί σε πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα υγείας, από το οποίο θα μπορούσε να επέλθει μέχρι ο θάνατός μου».

Γύρω στις 22:30 έφτασε στο νοσοκομείο, όμως στην υποδοχή των Επείγοντων περίμενε πολύ ώρα. Πονούσε στη λεκάνη, στο γόνατο και κυρίως στα πλευρά. Ύστερα από 40 λεπτά τον επισκέφθηκε γιατρός και τον παρέπεμψε στο χειρουργικό τμήμα.

Πήραν αίμα από τον ασθενή για γενική εξέταση, όμως στην πορεία υπήρξε αναστάτωση με τις ακτινογραφίες. Τόσο η πρώτη όσο και η δεύτερη ακτινογραφία δεν έδειξαν κάτι, μολαταύτα η πραγματικότητα αποδείχθηκε διαφορετική. «Ο πόνος είναι μυϊκός» του είπαν, προσθέτοντας ότι «θα περάσει».

Ο επιμελητής του ορθοπεδικού τμήματος τον διαβεβαίωσε, δε, όπως σημειώνει, χειρόγραφα ότι δεν υπήρχε κάτι άλλο που θα μπορούσαν να ελέγξουν οι αρμόδιοι. Έφυγε, τότε, από το νοσοκομείο με την σύζυγο και τον αδερφό του.

Παρά τις διαβεβαιώσεις όμως, ο εφησυχασμός ήταν αδύνατος αφού οι πόνοι επέμεναν ανησυχητικά.

«Ο πόνος στα πλευρά γινόταν πιο αιχμηρός. Κι ενώ υποτίθεται ότι οφειλόταν σε τραυματισμό, άρχισα να πονάω έντονα και στο στήθος. Άρχισα να έχω δύσπνοια και βήχα, ο οποίος σε συνδυασμό με τον πόνο στα πλευρά αλλά και στον θώρακα, έκανε την αναπνοή μου μαρτύριο», θυμάται και υπογραμμίζει στη μηνυτήρια αναφορά.

Ένα μήνα μετά, όταν πήγε σε ιδιωτικό νοσοκομείο, οι γιατροί του είπαν ότι έχει έξι σπασμένα πλευρά, αφότου τον υπέβαλαν σε αναλυτικές εξετάσεις.

«Διέγνωσαν πνευμονοθώρακα αλλά και αιμοθώρακα. Ο πνευμονοθώρακας αν δεν αντιμετωπιστεί γρήγορα, μπορεί να είναι θανατηφόρος», γράφει χαρακτηριστικά ο άντρας.

Υποβλήθηκε σε επέμβαση και νοσηλεύτηκε για πέντε μέρες στο ιδιωτικό νοσοκομείο.

Με ερώτηση καταλήγει στη μηνυτήρια αναφορά του: «Αφού δεν ήταν σίγουροι, πώς μπόρεσαν να με διαβεβαιώσουν ότι ο πόνος είναι μυϊκός και ότι δεν χρειάζεται να κάνουν κάτι παραπάνω;».

O δικηγόρος Στάθης Μητσοκάλης «Στο ΕΣΥ, το να ασχολείται ο παλιός και έμπειρος ιατρός με την περίθαλψη ασθενών στα επείγοντα είναι μια κουραστική, μη προσοδοφόρα και γι αυτό ταπεινή δουλειά. Αν ο ειδικευόμενος που κάνει τη “λάντζα” (με την επίβλεψη του ειδικού να υφίσταται μόνο στα χαρτιά) δεν αντιληφθεί το πρόβλημα, μπορεί μια ζωή να τεθεί σε κίνδυνο, όπως ακριβώς συνέβη στην περίπτωση του μηνυτή εντολέα μου», δηλώνει στο protothema.gr ο δικηγόρος του ενάγοντα, Στάθης Μητσοκάλης.

Το διάβασα στο protothema.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2213,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1082,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,262,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1247,ΒΙΝΤΕΟ,819,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,329,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1552,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,83,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3470,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,904,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Του έκαναν διάγνωση για μυϊκούς πόνους μετά από τροχαίο όμως απεδείχθη ότι είχε... έξι σπασμένα πλευρά!
Του έκαναν διάγνωση για μυϊκούς πόνους μετά από τροχαίο όμως απεδείχθη ότι είχε... έξι σπασμένα πλευρά!
Του έκαναν διάγνωση για μυϊκούς πόνους μετά από τροχαίο όμως απεδείχθη ότι είχε... έξι σπασμένα πλευρά!
https://i1.prth.gr/images/963x541/_webp/files/2022-01-16/ekav.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/02/blog-post_9.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/02/blog-post_9.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content