Σπουδαία ανακάλυψη: Βρέθηκε νέα αποτελεσματική θεραπεία για τρεις τύπους καρκίνου

Σπουδαία ανακάλυψη: Βρέθηκε νέα αποτελεσματική θεραπεία για τρεις τύπους καρκίνου

👉Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που πραγματοποίησαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ (ΗΠΑ), διαπιστώθηκε πως ο συνδυασμός αντικαρκινικών αντισωμάτων μπορεί να θεραπεύσει τον παιδικό καρκίνο.

Η θεραπεία έχει ήδη δοκιμαστεί και έχει δείξει εξαιρετικά αποτελέσματα σχετικά με τη μείωση του νευροβλαστώματος, του μικροκυτταρικού καρκίνου του πνεύμονα και του οστεοσαρκώματος.

Το νευροβλάστωμα είναι о καρκίνος που αναπτύσσεται από νευρικά κύτταρα και επηρεάζει τα βρέφη. Αντιπροσωπεύει πάνω από το 10% όλων των θανάτων από καρκίνο στην παιδική ηλικία. Το οστεοσάρκωμα, ο καρκίνος των οστών που εμφανίζεται συχνότερα σε εφήβους, δεν είναι όμως λιγότερο επικίνδυνο και θανατηφόρο.

Συχνά, κατά τη διάρκεια των ασθενειών, οι μεταστάσεις εξαπλώνονται στους πνεύμονες, επηρεάζοντας το αναπνευστικό σύστημα.

Δυστυχώς, οι όγκοι δεν ανταποκρίνονται πολύ καλά σε θεραπεία που περιλαμβάνει συνδυασμό χημειοθεραπείας, ακτινοβολίας και χειρουργικής επέμβασης, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι ασθενείς τελικά να πεθαίνουν.

Η νέα θεραπεία για τον καρκίνο

Στην αναζήτηση μιας νέας θεραπείας, οι ερευνητές πραγματοποίησαν μια σειρά δοκιμών σε ποντίκια με αυτούς τους τύπους καρκίνου και έλαβαν εκπληκτικά αποτελέσματα. Η ουσία της νέας θεραπείας βρίσκεται στους δύο τύπους ανοσολογικών δεικτών που επηρεάστηκαν θετικά χάρη στη νέα θεραπεία.

Ξεχωριστά, τα αντισώματα GD2 και CD47 δεν λειτουργούν καθόλου, όταν όμως οι επιστήμονες σκέφτηκαν να τα συνδυάσουν, κατάφεραν, προς δική τους έκπληξη, να θεραπεύσουν ποντίκια με νευροβλάστωμα.

Το αποτέλεσμα επιτεύχθηκε μέσω επίδρασης του δείκτη «μη με τρως», ο οποίος είναι επίσης γνωστός ως καλρετικουλίνη. Κι αυτό επειδή τα υγιή κύτταρα περιλαμβάνουν επιφανειακούς δείκτες «μη με τρως» οι οποίοι εμποδίζουν τα μακροφάγα, τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος, από το να τα φάνε.

Δυστυχώς, αρκετοί τύποι καρκίνου ξεφεύγουν από το ανοσοποιητικό σύστημα μεταμφιεσμένοι σε υγιή κύτταρα παρουσιάζοντας υψηλά επίπεδα σημάτων «μη με τρως».

Τα αντισώματα που έλαβαν τα ποντίκια κατά τη διάρκεια της μελέτης μπλόκαραν δύο διαφορετικούς δείκτες. Ο ένας από τους δείκτες, ο CD47, «εκπέμπει» το σήμα «μη με τρως» και υπάρχει σε αφθονία στην επιφάνεια των περισσότερων τύπων καρκινικών κυττάρων.

Ο δεύτερος δείκτης, ο GD2, παρατηρείται στο νευροβλάστωμα, το οστεοσάρκωμα και τα μικροκυτταρικά καρκινικά κύτταρα του πνεύμονα.

Ο συνδυασμός αντισωμάτων GD2 και CD47 κατέστρεψε την παραλλαγή της νόσου και έσπρωξε τα μακροφάγα να κατασπαράξουν τα καρκινικά κύτταρα. Οι όγκοι των ποντικιών μειώθηκαν και δεν ξαναεμφανίστηκαν.

Τα θετικά αποτελέσματα δοκιμών σε ποντίκια οδήγησαν στην πρώτη κλινική δοκιμή σε ανθρώπους. Στη δοκιμή συμμετείχαν περίπου 80 παιδιά και νέοι με νευροβλάστωμα ή οστεοσάρκωμα που δεν ανταποκρίθηκαν στην παραδοσιακή θεραπεία.

«Παραδίδουμε ήδη τα αποτελέσματα στην κλινική και είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε τι κάνει ο συνδυασμός αντισωμάτων στα παιδιά» δήλωσε η διδάκτωρ ιατρικών επιστημών Τζοάνα Τερουβάτ.

Το τριπλό χτύπημα στα καρκινικά κύτταρα


Ο συνδυασμός των αντισωμάτων GD2 και CD47 προκάλεσε τριπλό χτύπημα στα καρκινικά κύτταρα των ασθενών: Τα αντισώματα μπλόκαραν δύο τύπους σημάτων «μη με τρως» και μετέτρεψαν τα καρκινικά κύτταρα σε πιο ελκυστικά για τα μακροφάγα.

Η νέα μελέτη βοήθησε στην πιο βαθιά κατανόηση του τρόπου με τον οποίο αναπτύσσεται ο καρκίνος, αλλά επίσης έσωσε τις ζωές των εθελοντών. Τώρα η θεραπεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ευρέως για την καταπολέμηση του νευροβλαστώματος, του οστεοσαρκώματος και του μικροκυτταρικού καρκίνου του πνεύμονα.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1077,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1540,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6353,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,82,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3467,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Σπουδαία ανακάλυψη: Βρέθηκε νέα αποτελεσματική θεραπεία για τρεις τύπους καρκίνου
Σπουδαία ανακάλυψη: Βρέθηκε νέα αποτελεσματική θεραπεία για τρεις τύπους καρκίνου
Σπουδαία ανακάλυψη: Βρέθηκε νέα αποτελεσματική θεραπεία για τρεις τύπους καρκίνου
https://cdn.sofokleousin.gr/sites/default/files/styles/node_full/public/2018-11/karkinos-kuttara.jpg?itok=RG-pfkVi
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/02/blog-post_67.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/02/blog-post_67.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content