«Σοκ και δέος» με φυσικό αέριο, ρεύμα, βενζίνη: «Ψίχουλα η επιδότηση» - Πώς διαμορφώνονται οι τιμές

«Σοκ και δέος» με φυσικό αέριο, ρεύμα, βενζίνη: «Ψίχουλα η επιδότηση» - Πώς διαμορφώνονται οι τιμές

👉Δυσβάσταχτοι είναι οι λογαριασμοί φυσικού αερίου που φτάνουν στους πολίτες. Ο τσουχτερός χειμώνας και η εκτίναξη των τιμών έχουν φέρει τσουνάμι τηλεφωνημάτων και σε καταναλωτικές οργανώσεις όπως το ΙΝΚΑ. Θεαματική και η αύξηση τιμής της βενζίνης.
Ως επιχείρηση «σοκ και δέος» περιγράφουν πλέον οι καταναλωτές την υποδοχή και το άνοιγμα των λογαριασμών φυσικού αερίου που παραλαμβάνουν αφού οι τιμές έχουν εκτοξευθεί στα ύψη.

Η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει μέτρα στήριξης και επιδότησης των λογαριασμών ενέργειας, ωστόσο, όπως λένε οι καταναλωτές, δεν φτάνουν για να αντισταθμίσουν τις αυξήσεις στους λογαριασμούς.

Οικογένεια που μένει σε διαμέρισμα 130 τετραγωνικών μέτρων παρέλαβε πριν λίγες ημέρες λογαριασμό φυσικού αερίου 703 ευρώ, ενώ συγκρίνοντάς τον με τον αντίστοιχο περσινό εκκαθαριστικό λογαριασμό διαπίστωσε ότι το ποσό ήταν σχεδόν τριπλάσιο.

Στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου, τριμελής οικογένεια πλήρωσε σε εκκαθαριστικό λογαριασμό τετραμήνου φυσικού αερίου το ποσό των 240 ευρώ.

«Αν τότε που δεν είχαμε κρύο και δεν έκαιγα θέρμανση πλήρωσα τόσα, δεν μπορώ να φανταστώ τι λογαριασμός θα μου έρθει τώρα που φυσικά η θέρμανση με τόσο κρύο δεν έχει σταματήσει να λειτουργεί» εξήγησε η Κ.Α. στο Sputnik που διαμένει σε ένα διαμέρισμα περίπου 70 τετραγωνικών μέτρων και αναμένει με άγχος από μέρα σε μέρα να της έρθει ο νέος λογαριασμός του φυσικού αερίου.

Στη μέγγενη των αυξήσεων στις τιμές του φυσικού αερίου είναι και χιλιάδες καταστηματάρχες και ιδιαίτερα όσοι ζεσταίνουν τους εξωτερικούς χώρους τους με μόνιμη εγκατάσταση φυσικού αερίου, όπως στα καταστήματα εστίασης. Αυτοί καλούνται να πληρώσουν πάνω από 1.000 ευρώ τον μήνα, ενώ «η επιδότηση που δίνει το κράτος είναι ψίχουλα και όχι το 50% που λένε», όπως χαρακτηριστικά έλεγε στο Sputnik ο γραμματέας της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ-Μπαρ νομού Θεσσαλονίκης Μιχάλης Επιτροπίδης

Τσουνάμι ακρίβειας και διαμαρτυριών
Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών (ΙΝΚΑ) Γιώργος Λεχουρίτης μιλώντας στο Sputnik για το θέμα, έκανε λόγο για πρωτοφανές και πολυεπίπεδο κύμα ακρίβειας που σαρώνει τα νοικοκυριά της Ελλάδας τόσο σε σχέση με το φυσικό αέριο και το ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά και στην αγορά διατροφικών αγαθών.

Περιέγραψε μάλιστα ότι στο τηλεφωνικό κέντρο του ΙΝΚΑ καθημερινά δέχεται εκατοντάδες τηλεφωνήματα αγανακτισμένων καταναλωτών για λογαριασμούς ενέργειας.

«Θεωρούσαμε ότι φυσικό αέριο είναι μια φθηνή ενέργεια για να ζεσταθεί ο κόσμος και δυστυχώς κατέληξε να είναι η ακριβότερη. 2020-2021 η αύξηση ήταν 416%. Δεν ήταν ούτε 135% ούτε 180% που λένε. Από 0,020 κατέληξε να πωλείται στα 10 λεπτά (σ.σ. η κιλοβατώρα)» εξήγησε.

Ο κ. Λεχουρίτης αναφέρθηκε και στις αυξήσεις της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος λέγοντας ότι «τα τελευταία 40 χρόνια είναι πρωτοφανής αυτή η ακρίβεια στην ηλεκτρική ενέργεια και η οποία έχει κάνει τους ανθρώπους ανήμπορους να αποπληρώσουν την οφειλή».

Πρόσθεσε ότι «το κόστος που επιδοτεί η κυβέρνηση είναι μόνο στο κόστος του ρεύματος και όχι στις λοιπές χρεώσεις και οι οποίες ανεβάζουν στα ύψη την τιμή του λογαριασμού».

Ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ υπογράμμισε ότι εκτός από τις ακρίβεια στην ενέργεια, οι καταναλωτές καλούνται να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια στην αγορά τροφίμων αλλά και τις αυξήσεις τιμών στα καύσιμα.

Στα ύψη και η βενζίνη
Θεαματική είναι η αύξηση και στην τιμή της βενζίνης, με τον πρόεδρο Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) Θέμη Κιουρτζή να αναφέρει στο Sputnik ότι η μέση τιμή πώλησης είναι 1,84 ευρώ το λίτρο.

Οι ιδιοκτήτες πρατηρίων αγοράζουν σήμερα 700 ευρώ τα 1.000 λίτρα βενζίνης πλέον ΦΠΑ, ενώ όπως είπε «στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και ο ειδικός φόρος κατανάλωσης».

«Από πέρσι ως φέτος η τιμή της βενζίνης αυξήθηκε κατά 40 λεπτά. Αυτό σημαίνει ότι ο καταναλωτής πριν με 20 ευρώ έβαζε 13,50 λίτρα βενζίνης και τώρα με 20 ευρώ βάζει σχεδόν 10 λίτρα βενζίνης» τόνισε ο κ. Κιουρτζής.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: «Σοκ και δέος» με φυσικό αέριο, ρεύμα, βενζίνη: «Ψίχουλα η επιδότηση» - Πώς διαμορφώνονται οι τιμές
«Σοκ και δέος» με φυσικό αέριο, ρεύμα, βενζίνη: «Ψίχουλα η επιδότηση» - Πώς διαμορφώνονται οι τιμές
«Σοκ και δέος» με φυσικό αέριο, ρεύμα, βενζίνη: «Ψίχουλα η επιδότηση» - Πώς διαμορφώνονται οι τιμές
https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/10/%CF%86%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CE%B1%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BF.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/02/blog-post_6.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/02/blog-post_6.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content