Μήπως η αγάπη για τον εαυτό μας οδηγεί τελικά στην αγάπη των άλλων;

Μήπως η αγάπη για τον εαυτό μας οδηγεί τελικά στην αγάπη των άλλων;

👉Οι άνθρωποι λένε ότι αν αγαπήσουμε εμείς πρώτα τον εαυτό μας, θα μας αγαπήσουν και οι άλλοι. Πόσο αλήθεια μπορεί να είναι; Μήπως η αγάπη για τον εαυτό μας οδηγεί τελικά στην αγάπη των άλλων;

Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε ήδη τη σημασία της αυτοεκτίμησης – πώς διαμορφώνει τη ζωή μας και μπορεί να μας οδηγήσει στην επιτυχία. Ωστόσο, όταν μιλάμε για την αγάπη, ξεχνάμε την εκτίμηση και περιμένουμε οι άλλοι να ανταποκριθούν στην αγάπη μας. Κι όμως, η αλήθεια είναι ότι πρώτα πρέπει να μάθουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας! Η άρνηση να αγαπήσουμε τον εαυτό μας ενδεχομένως να έχει καταστροφικές επιπτώσεις στη ζωή μας.


Ωστόσο, η ψυχολογία μας δίνει τις δικές της απαντήσεις. Σύμφωνα με διάφορες μελέτες σχετικά με τη φύση της αγάπης (γενικά) ένα άτομο έχει περισσότερες πιθανότητες να βρει την αληθινή αγάπη, να αγαπά και να σέβεται τους συνανθρώπους του και – το σημαντικότερο – να αποδεχτεί την αγάπη των άλλων όπως εκείνη τη δείχνουν, μόνο όταν αγαπούν τον εαυτό τους.

Υπάρχουν πολλοί περισσότεροι λόγοι για τους οποίους όταν μάθουμε πρώτα να αγαπάμε τον εαυτό μας, αγγίζουμε εκείνη την πολυπόθητη αγάπη (περισσότερη αγάπη)που μπορούμε να λάβουμε από τους άλλους. Ας δούμε ορισμένους λόγους που πραγματικά μπορεί να μας βοηθήσουν. Εσείς μπορείτε να τους δοκιμάσετε ως εξάσκηση και να δείτε κατά πόσον θα αλλάξουν τη ζωή σας!

Για η αγάπη του εαυτού μας είναι θεμελιώδης αξία.

Η συγγραφέας Sonya Friedman είπε κάποτε: “Ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρεστε στον εαυτό σας θέτει το πρότυπο για τη συμπεριφορά των άλλων”. Είναι μια εκπληκτική κουβέντα που μας δίνει πολύ υλικό σκέψης για τη ζωή στην ψηφιακή εποχή που ζούμε. Συνεχίζουμε παρακάτω με περισσότερους λόγους…

Ο τρόπος που μεταχειριζόμαστε τον εαυτό μας.
Σύμφωνα με μελέτες του κλάδου της ψυχολογίας, ο τρόπος με τον οποίο φροντίζουμε τον εαυτό μας δείχνει στους άλλους – οικείους, αγαπημένους, φίλους και συναδέλφους, πιθανούς συνεργάτες – πώς θέλουμε να μα αντιμετωπίζει ο άλλος. Οι άνθρωποι έχουν μια φανταστική ικανότητα να αντιλαμβάνονται τη φύση των συνανθρώπων τους και να τη μιμούνται για να δημιουργήσουν σχέσεις.

Πότε, το θέμα είναι να φροντίζουμε καλά τον εαυτό μας και να περιμένουμε την τέλεια στιγμή για να το αφήσουμε να συμβεί.

Η βαθιά αγάπη πάντα έρχεται από μέσα μας.
Δεν χρειάζεται να έχουμε διδακτορικό στην ψυχολογία για να καταλάβουμε ότι η βαθιά αγάπη προέρχεται από μέσα. Η γνήσια και τρυφερή αγάπη που προκαλεί την αίσθηση της προσκόλλησης, του δεσμού και της συμπάθειας απέναντι σε ένα άλλο πρόσωπο μπορεί να επιτευχθεί μόνο όταν η καρδιά μας είναι γεμάτη αγάπη. Ο εσωτερικός μας εαυτός πρέπει να είναι σε θέση να κατανοεί και να επιβεβαιώνει όλα εκείνα τα μικρά πράγματα που δημιουργούν την αγάπη: είστε όμορφοι, μπορείτε να αγαπήσετε και ζείτε στο τώρα, στο παρόν.

Η πρώτη φορά που ερωτευόμαστε κάποιον είναι όταν ανακαλύπτουμε την αληθινή έννοια της βαθιάς αγάπης. Τότε συνειδητοποιούμε ότι είμαστε πιο ισχυροί από πριν, έτοιμοι να αγκαλιάσετε την αγάπη με όλη μας την καρδιά, με όλο μας το είναι.

Εμείς επιλέγουμε πώς θέλουμε να μας αγαπήσει ο άλλος.
Ίσως οι παλαιότερες γενιές μπορούσαν να χειριστούν πιο εύκολα την απόρριψη, την έλλειψη της αγάπης, αλλά η νεότερη γενιά – μαθητές ή φοιτητές – είναι συχνά εκείνοι που βάλλονται περισσότερο. Από τη μια πλευρά, ασχολούνται με δοκίμια κι εργασίες βουλιάζοντας σε ιστοσελίδες όπως το MyEssayWriting και από την άλλη, ασχολούνται με ζητήματα αγάπης.

Πολλοί έφηβοι διαμαρτύρονται διότι δεν βλέπουν να τους ανταποδίδεται η αγάπη των φίλων και των συμμαθητών. Ωστόσο, δεν καταλαβαίνουν ότι αυτό συμβαίνει για δικό τους καλό. Είναι πολύ σημαντικό να είαστε αρχικά επιφυλακτικοί με ενθουσιώδεις και περιστασιακούς έρωτες και φιλίες, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί αληθινή αγάπη. Σήμερα, σε έναν κόσμο περιστασιακών σχέσεων, εμείς καθορίζουμε τις παραμέτρους.

Εάν ζούμε σε μια σχέση που δεν έχει κανένα μέλλον, κανέναν προσανατολισμό, θα πρέπει να μάθουμε και να κατανοήσουμε τη βασική αιτία. Αν οφείλεται στον σύντροφό μας, τότε ήρθε η ώρα να επανεξετάσουμε και να επαναξιολογήσουμε τη σχέση μας. Η παραμονή μας σε μια δυσάρεστη σχέση δεν είναι ούτε υγιής ούτε ήρεμη.


Πώς βοηθάει η Αυτο-Αγάπη;
Αφού καταφέρουμε να ελέγξουμε τα συναισθήματα και τα πάθη μας, ας μάθουμε πρώτα να αγαπάμε τον εαυτό μας, να τον σεβόμαστε, ανεξάρτητα από το γιατί, οπότε χωρίς περιστροφές και ανησυχίες, αρχίζουμε έτσι να εμπιστευόμαστε και το ένστικτό μας. Βγαίνουμε έξω με κάποιον κι είμαστε ατρόμητοι, κι έχουμε αρκετό θάρρος όταν πρέπει να μιλήσουμε από την καρδιά σας. Ο σύντροφός μας θα συνειδητοποιήσει – και ίσως λατρέψει – το κουράγιο και τη δύναμή σας και αυτό είναι που κάνει την αγάπη για τον εαυτό μας τόσο σημαντική.

Μας βοηθά να δημιουργήσουμε καλύτερες σχέσεις με τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά μας.

Η αγάπη για τον εαυτό μας ίσως είναι δύσκολο να επιτευχθεί εάν το μυαλό σας είναι ακόμη δεμένο με τα εξωτερικά ερεθίσματα. Όμως, ο καθένας μπορεί να το κατορθώσει και μπορέσει να λάβει από τους άλλους την αγάπη που επιθυμεί.

Το διάβασα στο mymind.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1075,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1538,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Μήπως η αγάπη για τον εαυτό μας οδηγεί τελικά στην αγάπη των άλλων;
Μήπως η αγάπη για τον εαυτό μας οδηγεί τελικά στην αγάπη των άλλων;
Μήπως η αγάπη για τον εαυτό μας οδηγεί τελικά στην αγάπη των άλλων;
https://enallaktikiagenda.gr/wp-content/uploads/elementor/thumbs/heart-700141_1280-oufgrqu52p9yhetms5rfgxevuanqjakkjho1b4u7qo.jpg
https://i.ytimg.com/vi/TyKCp43EGlU/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/02/blog-post_51.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/02/blog-post_51.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content