Ψηφιακή Γη: Αγοράστε ένα τίποτε, για να είσαστε στη μόδα

Ψηφιακή Γη: Αγοράστε ένα τίποτε, για να είσαστε στη μόδα

👉Θέλετε να αγοράσετε ένα οικοπεδάκι στο metaverse; Αν και είναι εικονικό, δείτε πως θα επενδύσετε τα χρήματά σας σε γη. Αν σας λέγαμε αυτήν την ιστορία πριν 5 χρόνια μάλλον θα μας περνάγατε είτε για παλαβούς, είτε για μεγάλα λαμόγια. Όμως τώρα, πιστοί στην τεχνολογία και στην πληροφόρηση, θα σας δείξουμε το τρόπο να επενδύσετε σε εικονική γη και σε αυτό που φέρνει το metaverse στα άμεσα χρόνια.

Τι είναι το metaverse

Το metaverse ουσιαστικά είναι μία ψηφιακή πραγματικότητα που συνδυάζει την εικονική πραγματικότητα, την επαυξημένη πραγματικότητα και την εκτεταμένη πραγματικότητα. Όλα στο metaverse είναι ψηφιακά και οι χαρακτήρες που υπάρχουν εκεί μπορούν να κάνουν μία “φυσιολογική” ζωή, όπως και στον πραγματικό κόσμο. Το metaverse ή μετασύμπαν, προς το παρόν θα λέγαμε ότι ορίζεται από τις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, σύμφωνα με το τι θεωρούν αυτές σαν metaverse, αλλά στην πραγματικότητα ακόμα δεν έχουμε ιδέα για το πως τελικά θα εξελιχθεί.

Τι είναι η εικονική γη

Όπως είπαμε παραπάνω το metaverse είναι μία εικονική πραγματικότητα με εικονικούς ανθρώπους που εργάζονται, διασκεδάζουν και κατοικούν σε κάποιο μέρος. Όχι, όλο αυτό δεν είναι ένα ακόμη παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας. Κάποιες εταιρείες θεωρούν ότι είναι μία “κανονική ψηφιακή ζωή”. Για αυτό το λόγο και “χτίζουν” ψηφιακές πόλεις όπου το ψηφιακό σας εγώ μπορεί να ζήσει και να καταναλώσει.

Και φυσικά μπορεί να αγοράσει ψηφιακή γη. Άλλωστε το έλεγαν οι διαφημίσεις στην δεκαετία του ’70: “Κάνεις δεν ζημιώθηκε αγοράζοντας γη. Πάρτε οικόπεδα με φως, νερό, τηλέφωνο. Πεντακόσια μέτρα από την θάλασσα”. Έτσι, το εικονικό γωνιακό οικοπεδάκι ίσως είναι μια από τις πιο δημοφιλείς κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων στον ψηφιακό κόσμο.

Δεν θα ασχοληθούμε με την ψυχολογία και γιατί ένας άνθρωπος να θέλει να παρουσιάσει ένα άλλο εαυτό που ζει σε ένα άλλο σύμπαν. Θα πούμε ότι εφόσον υπάρχει η ανάγκη, τότε κάποιοι πουλάνε αέρα, (συγγνώμη εικονική γη θέλαμε να πούμε), και κάποιοι άλλοι αγοράζουν. Στον σύγχρονο καπιταλιστικό κόσμο μας άλλωστε ότι έχει ζήτηση έχει και αξία. Άσχετα με τι είναι αυτό.

Η εικονική γη λοιπόν, είναι μία άυλη γη που υπάρχει σε εικονικούς κόσμους. Ακριβώς όπως η φυσική γη, πωλείται ως οικόπεδα και μπορεί να αγοραστεί χρησιμοποιώντας το νόμισμα της συγκεκριμένης γης. Και όχι μόνο. Μπορείτε και να χτίσετε και μία βίλα σε αυτό, αν φυσικά είναι άρτιο και οικοδομήσιμο. Ή να κάνετε στην βίλα σας ένα κορονο-πάρτυ και να χρεώσετε είσοδο στους καλεσμένους σας.

Αν όλα τα παραπάνω σας φαίνονται βλακείες, σας ζητάμε να το ξανασκεφτείτε. Τον Ιούνιο του 2021, ένα τέτοιο οικοπεδάκι πουλήθηκε από την Decentraland για περισσότερα από 900.000 δολάρια Αμερικής. Επίσης ο αμερικανός ράπερ Snoop Dogg διοργάνωσε ένα πάρτι στην πλατφόρμα του The Sandbox για την ανακατασκευή της πραγματικής έπαυλής του. Οι παρευρισκόμενοι έπρεπε να έχουν ένα NFT, το οποίο λειτουργούσε ως πάσο που τους έδινε πρόσβαση στην εκδήλωση.

Γιατί το έκαναν όλο αυτό; Γιατί είναι μόδα, ή γιατί έτσι βρήκαν τρόπο να διαφημιστούν. Όπως και να έχει αυτή η εικονική γη έχει για κάποιους μία αξία και η λογική λέει ότι όσο το metavesre αναπτύσσεται τόσο η αξία αυτή θα μεγαλώνει. Άρα υπάρχει κόσμος που βλέπει μία επένδυση πραγματικών χρημάτων σε εικονικά πράγματα.

Μην παραξενευτείτε λοιπόν αν οι επόμενες εκθέσεις ζωγραφικής δεν γίνονται σε πραγματικές γκαλερί, αλλά σε μία εικονική γκαλερί στο metaverse, την οποία έχετε χτίσει εσείς και την έχετε νοικιάσει στον ζωγράφο. Ή η επόμενη ταινία της MARVEL ή του MATRIX παιχτεί πρώτα στον εικονικό κινηματογράφο του metaverse και μετά έρθει στους κανονικούς σινεμάδες.

Σας πείσαμε; Αισθάνεστε την ανάγκη να επενδύσετε σε γη; Σήμερα, υπάρχουν αρκετοί εικονικοί κόσμοι που σας επιτρέπουν να αγοράσετε εικονικά οικόπεδα, ακίνητα κλπ. Η Decentraland είναι αναμφισβήτητα η πιο δημοφιλής από αυτές.

Πώς να αγοράσετε ακίνητα στο metaverse

Για να αγοράσετε ακίνητα στον εικονικό κόσμο, πρέπει να εγγραφείτε σε μια πλατφόρμα metaverse, όπως στις Decentraland, The Sandbox, Axie Infinity, και άλλες. Το μόνο που χρειάζεστε για να κάνετε συναλλαγές στο metaverse είναι ένα φουσκωμένο ψηφιακό πορτοφόλι. Δείτε ένα οδηγό για το πώς μπορείτε να αγοράσετε ακίνητα στο metaverse.

Καταρχήν θα χρειαστείτε εικονικό χρήμα. Μπορείτε να μετατρέψετε τα ευρώ σας σε κρυπτονομίσματα όπως ether, bitcoin ή τα εγγενή νομίσματα του μετασύμπαντος με τα οποία μπορείτε να συναλλάσσεστε, όπως το MANA ή το Sandbox και να τα αποθηκεύσετε στο ψηφιακό σας πορτοφόλι. Το ωραίο εδώ είναι ότι αρκετοί πωλητές ψηφιακής γης έχουν όλο το πακέτο, καθώς εκτός από την ψηφιακή γη δέχονται μόνο το δικό τους ψηφιακό νόμισμα.

Αφού λοιπόν ανταλλάξετε τα ευρώ με bitcoin και μετά αν για παράδειγμα, πάτε στο Decentraland θα πρέπει να ανταλλάξετε τα bitcoin με MANA. Εκεί μπορείτε να αγοράσετε γη ξοδεύοντας MANA. Κάθε κομμάτι γης στην Decentraland έχει διαστάσεις 16 μέτρα επί 16 μέτρα και αντιπροσωπεύεται ως ψηφιακό κουπόνι NFT.

Ο αριθμός των τεμαχίων γης στην Decentraland περιορίζεται σε 90.000 οικοπεδάκια, γεγονός που συμβάλλει στη δημιουργία σπανιότητας. Προς το παρόν φυσικά, αφού οι ιδιοκτήτες της Decentraland έχουν και το μαχαίρι και το καρπούζι.

Οποιοσδήποτε μπορεί να αγοράσει, να νοικιάσει ή να πουλήσει γη στο Decentraland είτε μέσω του OpenSea (μιας αγοράς NFT) είτε μέσω του επίσημου Marketplace του Decentraland.

Όταν αγοράσετε ένα οικόπεδο τότε το NFT μπαίνει στο ψηφιακό σας πορτοφόλι. Όμως πάμε να δούμε, βήμα προς βήμα, πώς μπορείτε να αγοράσετε ακίνητα στο metaverse.

Βήμα 1: Επισκεφτείτε τις αγορές ακινήτων του metaverse, όπως Decentraland, Axie Infinity ή Sandbox, και συνδεθείτε στην πλατφόρμα.

Βήμα 2: Περιηγηθείτε από τα διάφορα διαθέσιμα κομμάτια γης και συγκρίνετε τις τιμές τους.

Βήμα 3: Αφού επιλέξετε το ψηφιακό κομμάτι γης που θέλετε να αγοράσετε, κάντε κλικ στο ίδιο για να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι μια συγκεκριμένη πλατφόρμα ιδιοκτησίας metaverse σας επιτρέπει να κάνετε μια αγορά από την πλατφόρμα της, μόνο χρησιμοποιώντας το εγκεκριμένο κρυπτονόμισμα. Για παράδειγμα, το Decentraland επιτρέπει στους χρήστες μόνο να αγοράζουν και να πουλούν ακίνητα χρησιμοποιώντας το MANA, ένα κρυπτονόμισμα που δημιουργήθηκε από την ίδια την Decentraland.

Βήμα 4: Το επόμενο βήμα είναι να συνδέσετε το ψηφιακό σας πορτοφόλι με τον λογαριασμό σας στην πλατφόρμα ιδιοκτησίας. Για αυτό, θα πρέπει πρώτα να αποκτήσετε ένα συμβατό ψηφιακό πορτοφόλι. Το Metamask είναι το πιο δημοφιλές ψηφιακό πορτοφόλι που διατίθεται σήμερα στην αγορά. Είναι συμβατό με σχεδόν κάθε πλατφόρμα ιδιοκτησίας στο metaverse.

Βήμα 5: Είναι σημαντικό να βάλετε στο ψηφιακό σας πορτοφόλι ένα κρυπτονόμισμα που είναι συμβατό με την πλατφόρμα ψηφιακών ακινήτων που έχετε επιλέξει. Μπορείτε εύκολα να αγοράσετε νομίσματα μέσω πολλών ανταλλακτηρίων και να αποθηκεύσετε τα κρυπτογραφήματα με ασφάλεια στο ψηφιακό σας πορτοφόλι. Αφού ολοκληρώσετε με την επιλογή της γης και γεμίσετε το συνδεδεμένο ψηφιακό πορτοφόλι σας, το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να πατήσετε το κουμπί «αγορά» (σίγα άλλωστε μην σας δυσκόλευαν για να αγοράσετε αέρα κοπανιστό).

Βήμα 6: Μόλις ολοκληρώσετε την συναλλαγή, το κομμάτι της ψηφιακής γης που αγοράσατε αποθηκεύεται με την μορφή NFT στο συνδεδεμένο ψηφιακό πορτοφόλι σας. Μπορείτε να δείτε την γη που αποκτήσατε στην καρτέλα “NFTs” στο ψηφιακό σας πορτοφόλι.

Συγχαρητήρια! Είστε οικοπεδούχος.

Τι πρέπει να θυμάστε πριν αγοράσετε ακίνητο στο metaverse

Σε αντίθεση με την επένδυση στην αγορά ακινήτων στον πραγματικό κόσμο, όπου η αποκτηθείσα φυσική γη σας υπάρχει πραγματικά, η ψηφιακή γη στο metaverse θα γίνει πραγματικά ανύπαρκτη και χωρίς ουδεμία αξία, εάν η πλατφόρμα από την οποία αγοράσατε τη γη αποτύχει και τεθεί εκτός σύνδεσης.

Το άλλο σημείο που πρέπει να έχετε κατά νου είναι η υψηλή αστάθεια που σχετίζεται με τα κρυπτονομίσματα που χρησιμοποιούνται για συναλλαγές στην αγορά ακινήτων στο μετασύμπαν. Καθώς η αποτίμηση του ψηφιακού νομίσματος δεν είναι σταθερή, αντίστοιχα και η αποτίμηση του ακινήτου που κατέχετε στο metaverse ανεβοκατεβαίνει αναλογικά.

Επίσης, η επένδυση σε ψηφιακά ακίνητα είναι μια αρκετά νέα κατηγορία περιουσιακών στοιχείων, ως εκ τούτου, υπάρχουν πολλές πτυχές της που δεν έχουν διερευνηθεί ακόμη. Η επένδυση στην ψηφιακή αγορά ακινήτων στο μετασύμπαν είναι άκρως καιροσκοπική και καλό είναι να ερευνήσετε καλά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα πριν κάνετε οποιαδήποτε επένδυση.

(Επίσης μην ξεχνάτε πως οτιδήποτε ψηφιακό είναι αέρας κοπανιστός, ενώ τα χρήματά σας είναι -ακόμη τουλάχιστον- πραγματικά. Η δυστοπία δεν ετοιμάζεται από τους Επικυρίαρχους, είναι ήδη εδωνά.-)

Το διάβασα στο erevoktonos
"Έτσι μπορείς να αλλάξεις τις σκέψεις σου"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ
Συνεδρίες για να βρεις τον εαυτό σου και τον σκοπό σου - "Καλύτερα να αρχίσεις να βλέπεις τον εαυτό σου σαν ψυχή με σώμα... και όχι για σώμα με ψυχή"

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις On Line Συνεδρίες ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

Για τις ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Διαλογισμού - Αυτοσυγκέντρωσης & Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
«Δεν υπάρχουν ανίατες ασθένειες, υπάρχουν ανίατοι άνθρωποι»
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,521,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2115,ΑΠΟΨΕΙΣ,112,Άρθρα,831,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,172,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,888,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,204,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,960,ΒΙΝΤΕΟ,477,ΒΟΛΟΣ,99,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1859,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,244,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,114,ΕΛΛΑΔΑ,1964,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,47,ΕΡΕΥΝΕΣ,81,ΖΩΗ,234,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,100,Θεσσαλία,1316,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,99,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1109,Κόσμος,10182,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,60,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,723,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1671,Πολιτική,6941,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6232,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,89,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,72,Στηρίζω,344,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1258,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3301,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,87,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,122,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,775,Eco-News,2926,GP - info,5,voice healing therapy,76,
ltr
item
Ploumistos.com: Ψηφιακή Γη: Αγοράστε ένα τίποτε, για να είσαστε στη μόδα
Ψηφιακή Γη: Αγοράστε ένα τίποτε, για να είσαστε στη μόδα
Ψηφιακή Γη: Αγοράστε ένα τίποτε, για να είσαστε στη μόδα
https://www.athinorama.gr/lmnts/articles/2532036/MSHololensPentagonDeal_art_in_1.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/02/blog-post_275.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/02/blog-post_275.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content