Θα είναι το μέλλον των τροφίμων ένας κόσμος χωρίς κρέας;

Θα είναι το μέλλον των τροφίμων ένας κόσμος χωρίς κρέας;

👉Το ποιος και τι επιλέγουμε να ετοιμάσουμε για τα γεύματά μας καταναλώνει ένα μεγάλο μέρος των καθημερινών μας ρυθμών. Οι κουλτούρες της διατροφής ποικίλλουν σε τεράστιο βαθμό, αλλά πολλά επικεντρώνονται σε άλλα ζώα. Η κατανάλωση άλλων ζώων εγείρει τεράστια ηθικά ζητήματα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται τα ίδια τα ζώα, καθώς και τη ζημιά που προκαλεί η βιομηχανική παραγωγή τροφίμων στον πλανήτη.

Τι θα γινόταν όμως αν η κρεατοφαγία γινόταν παρελθόν; Στο νέο της προκλητικό βιβλίο, με τίτλο «Μια φορά κι έναν καιρό τρώγαμε ζώα: The Future of Food», η ανθρωπολόγος Roanne van Voorst προσφέρει ένα σαφές και συναρπαστικό όραμα για το τι σημαίνει να ζούμε σε έναν κόσμο χωρίς κρέας. Ακολουθούν τα λόγια της van Voorst σχετικά με τις διεισδυτικές ιδέες της για τη σκέψη του μέλλοντος.

Θα είναι το μέλλον των τροφίμων ένας κόσμος χωρίς κρέας; – Ανθρωπολόγος απαντά

Γιατί γράψατε αυτό το βιβλίο;

Ως ανθρωπολόγος, είχα κάνει επιτόπια έρευνα σε όλο τον κόσμο – κυρίως σε μέρη όπου οι επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών ήταν ήδη σαφείς. Μπορούσα να δω την αύξηση των κοινωνικών συγκρούσεων- είδα τον αριθμό των ανθρώπων που έπρεπε να φύγουν λογω των πλημμυρών να αυξάνεται όταν έζησα σε μια παραγκούπολη στην Ινδονησία που ήταν επιρρεπής σε πλημμύρες για πάνω από ένα χρόνο. Με την πάροδο των ετών, συνειδητοποίησα ότι μεγάλο μέρος αυτού του δράματος δημιουργήθηκε από τη βιομηχανία τροφίμων, και πιο συγκεκριμένα από τη μεγάλη βιομηχανική γεωργία – ένα θέμα που τράβηξε την προσοχή μου, καθώς ήθελα να καταλάβω αν θα μπορούσε να υπάρξει ένα ρεαλιστικό, εναλλακτικό μελλοντικό σενάριο: Τι θα γινόταν αν αλλάζαμε τον τρόπο λειτουργίας της γεωργίας; Θα μπορούσε αυτό να σώσει τις ζωές πολλών ανθρώπων – και τις ζωές των επόμενων γενεών;

Ποιο είναι το κοινό στο οποίο απευθύνεστε;

Άνθρωποι που είναι σαν κι εμένα, που αισθάνονται, κάπου βαθιά μέσα τους, ότι θέλουν να αλλάξουν την καταναλωτική και διατροφική τους συμπεριφορά, αλλά δυσκολεύονται να το κάνουν. Άνθρωποι που αισθάνονται συγκλονισμένοι από όλους τους μύθους στο διαδίκτυο τόσο για το κρέας όσο και για τον βιγκανισμό και που θέλουν να καταλάβουν τι είναι πραγματικό – που αναζητούν πληροφορίες που να μπορούν να εμπιστευτούν. Και κυρίως, άνθρωποι που έχουν βαρεθεί όλες τις αρνητικές ιστορίες και λαχταρούν την ελπίδα – όχι την αφελή ελπίδα, αλλά μια γνήσια ελπίδα ότι μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα προς το καλύτερο και ότι ένας διαφορετικός, πιο ευγενικός κόσμος είναι εφικτός. Και άνθρωποι που αγαπούν το γέλιο. Αν και το γενικό θέμα είναι σοβαρό, πολλά σε αυτό το βιβλίο είναι ανάλαφρα, είτε μιλάω για τους πολιτισμούς που επηρεάζουν τους χορτοφάγους, είτε για την παράξενη, απροσδόκητη δημοτικότητα του kale.

Ποια είναι μερικά από τα σημαντικότερα μηνύματά σας;

Ότι ο τρόπος με τον οποίο τρώμε τώρα είναι μόνο μια σχετικά πρόσφατη συνήθεια, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούμε να αλλάξουμε ξανά αυτή τη συνήθεια. Ότι πολλά από τα μαθήματα που διδαχτήκαμε σχετικά με το τι είναι υγιεινό, ή ηθικό, ή δίκαιο, ήταν αναληθή, και ότι είναι καιρός να ορίσουμε νέες ιδέες για το τι σημαίνει να ζούμε μια καλή ζωή. Και το πιο σημαντικό, ότι η κατανάλωση και το φαγητό είναι μια μορφή δημιουργίας του μέλλοντος, και ότι επενδύοντας σε ένα είδος διατροφής, ουσιαστικά χτίζετε ένα συγκεκριμένο μελλοντικό σενάριο: ένα με περισσότερα βάσανα για τα ζώα ή ένα με λιγότερα – ένα με περισσότερη ζημιά στον πλανήτη ή ένα με λιγότερη.

Όλοι μας παίζουμε ένα ρόλο στην ιστορία και βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο τώρα – για το οποίο τα παιδιά μας θα μας αντιμετωπίσουν αργότερα: Τι κάνατε, όταν ήδη γνωρίζατε για τις επιπτώσεις της βιομηχανίας τροφίμων στον πλανήτη και την ευημερία των ζώων; Από εμάς εξαρτάται πώς θα απαντήσουμε σε αυτό το ερώτημα. Και είμαι αισιόδοξη ότι πολλοί από εμάς αρχίζουν να το βλέπουν αυτό.

Μιλώ για αγρότες από τους οποίους πήρα συνέντευξη, οι οποίοι έχουν ήδη εγκαταλείψει τα ζώα τους και τώρα παράγουν φασόλια, επειδή προβλέπουν ότι αυτό είναι το μέλλον της διατροφής. Μιλώ για παγκοσμίου φήμης σεφ που έχουν εστιατόρια στα οποία όλα όσα μαγειρεύουν είναι φυτικά. Μιλώ για κρέας που καλλιεργείται σε εργαστήριο και άλλα πιάτα χωρίς σκληρότητα, για εφαρμογές γνωριμιών για vegans και για άλλες τάσεις που ήδη εμφανίζονται. Ο κόσμος αλλάζει και προχωρά πιο γρήγορα απ’ ό,τι μπορούμε να φανταστούμε.

Ελπίζετε ότι καθώς οι άνθρωποι θα μαθαίνουν περισσότερα για την εκπληκτική ζωή των ζώων που καταναλώνουμε θα τους συμπεριφέρονται με περισσότερο σεβασμό και αξιοπρέπεια;

Απολύτως. Όλο και περισσότερες έρευνες δείχνουν πόσο έξυπνα και κοινωνικά είναι τα γουρούνια και οι αγελάδες. Ξέρουμε ότι, αν τους αφαιρέσετε τους απογόνους τους, ο εγκέφαλός τους παρουσιάζει ακριβώς τις ίδιες αντιδράσεις στρες με αυτές που θα γίνονταν στους ανθρώπινους γονείς: Τόσο εμείς όσο και αυτά πανικοβάλλονται. Το ίδιο ισχύει και για τα χταπόδια, για τις φάλαινες, για τα δελφίνια και για πολλά άλλα πλάσματα που, μέχρι τώρα, πιστεύαμε ότι είναι α-νόητα ή αναίσθητα. Βιώνουν τον πόνο, την ευχαρίστηση, το άγχος ή την ευτυχία – ακριβώς όπως κι εμείς.

Ως εκ τούτου, έχουμε την ευθύνη να αλλάξουμε τη ζωή τους προς το καλύτερο, και κάνοντας αυτό, επίσης τη ζωή τόσων πολλών ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, σε αυτή και στις επόμενες γενιές. Για όποιον βρίσκει αυτή την ιδέα τρομακτική, θα έλεγα να σκεφτεί πίσω στην εποχή που η δουλεία ήταν ένα παγκόσμιο, κυρίαρχο σύστημα. Ήταν ευρέως διαδεδομένη η πεποίθηση ότι ήταν αδύνατο να αλλάξει αυτό το σύστημα: Η οικονομία θα κατέρρεε! Αλλά μέσα σε 100 χρόνια, αφού μια μικρή ομάδα ακτιβιστών άρχισε να αντιδρά στο σύστημα, η δουλεία έγινε παράνομη στα περισσότερα μέρη του κόσμου. Αυτό έγινε μέσα σε μια ζωή! Αν εκείνοι μπόρεσαν να το κάνουν αυτό, μπορούμε να το κάνουμε κι εμείς.

Πηγή: psychologytoday.com - enallaktikidrasi.com
"Έτσι μπορείς να αλλάξεις τις σκέψεις σου"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ
Συνεδρίες για να βρεις τον εαυτό σου και τον σκοπό σου - "Καλύτερα να αρχίσεις να βλέπεις τον εαυτό σου σαν ψυχή με σώμα... και όχι για σώμα με ψυχή"

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις On Line Συνεδρίες ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

Για τις ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Διαλογισμού - Αυτοσυγκέντρωσης & Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
«Δεν υπάρχουν ανίατες ασθένειες, υπάρχουν ανίατοι άνθρωποι»
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,521,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2115,ΑΠΟΨΕΙΣ,112,Άρθρα,831,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,172,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,888,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,204,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,960,ΒΙΝΤΕΟ,477,ΒΟΛΟΣ,99,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1859,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,244,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,114,ΕΛΛΑΔΑ,1964,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,47,ΕΡΕΥΝΕΣ,81,ΖΩΗ,234,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,100,Θεσσαλία,1316,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,99,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1109,Κόσμος,10182,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,60,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,723,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1671,Πολιτική,6941,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6232,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,89,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,72,Στηρίζω,344,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1258,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3301,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,87,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,122,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,775,Eco-News,2926,GP - info,5,voice healing therapy,76,
ltr
item
Ploumistos.com: Θα είναι το μέλλον των τροφίμων ένας κόσμος χωρίς κρέας;
Θα είναι το μέλλον των τροφίμων ένας κόσμος χωρίς κρέας;
Θα είναι το μέλλον των τροφίμων ένας κόσμος χωρίς κρέας;
https://enallaktikidrasi.com/wp-content/uploads/2022/02/einai-mellon-trofimwn-enas-kosmos-xwris-kreas-anthrwpologos-apanta.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/02/blog-post_20.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/02/blog-post_20.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content