Φωτιά σε φέρι μποτ με 288 επιβαίνοντες ανοιχτά της Κέρκυρας

Φωτιά σε φέρι μποτ με 288 επιβαίνοντες ανοιχτά της Κέρκυρας

👉Πυρκαγιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στο κατάστρωμα 3 του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου Euroferry Olympia.

Το πλοίο έπλεε υπό σημαία Ιταλίας στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της νήσου Ερεικούσας, κατά την εκτέλεση δρομολογίου από Ηγουμενίτσα προς Μπρίντεζι με 237 επιβάτες και 51μελές πλήρωμα.



Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πλοίαρχος του σκάφους αιτήθηκε αμέσως εγκατάλειψη του πλοίου και σε μικρό χρονικό διάστημα εκκενώθηκε με χρήση των σωστικών λέμβων. Στη θαλάσσια περιοχή πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 4 μποφόρ. Αναφέρεται, επίσης, ότι υπάρχει ένας ελαφρά τραυματίας από τα μέλη του πληρώματος.

Στο σημείο έσπευσαν η φρεγάτα Ύδρα, τρία ελικόπτερα, πέντε σκάφη του Λιμενικού Σώματος και ένα σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής.

Όσον αφορά τις πυροσβεστικές δυνάμεις, από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας μεταβαίνουν με ιδιωτικό ρυμουλκό επτά επιβάτες, ενώ από το λιμάνι της Κέρκυρας με οχηματαγωγό επτά πυροσβέστες με δύο οχήματα. Στη θαλάσσια περιοχή σπεύδει πυροσβεστικό πλοιάριο από το λιμάνι της Πάτρας με πλήρωμα έντεκα πυροσβέστες.



Φωτογραφία του πλοίου από την Κέρκυρα

Καλά στην υγεία τους οι επιβάτες

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας Κώστας Κατσαφάδος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε πως στο σημείο, εκτός από σκάφη του Λιμενικού, βρίσκονται και εναέριες δυνάμεις.

«Οι επιβάτες είναι όλοι καλά, έχουν επιβιβαστεί στις σωσίβιες λέμβους και έχει ξεκινήσει η περισυλλογή τους», σημείωσε ο υφυπουργός, εξηγώντας ότι το θετικό είναι πως υπάρχουν καλές καιρικές συνθήκες που διευκολύνουν το έργο των διασωστών.

Πληροφορίες για αγνοούμενους

Γύρω στις 09:30 το πρωί ο τηλεοπτικός σταθμός Open ανέφερε πως υπάρχει πληροφορία για 11 αγνοούμενους. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η πληροφορία αυτή βασίζεται σε συνομιλίες μέσω ασυρμάτου του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος με ψαρά, ο οποίος έσπευσε πρώτος στο σημείο για να βοηθήσει. Αυτή είναι και η μοναδική αναφορά. Το υπουργείο Ναυτιλίας και η ηγεσία του Λιμενικού μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνουν την πληροφορία αυτή.

Από το λιμάνι της Κέρκυρας γνωστοποιείται πως κυκλοφορεί και εκεί πληροφορία για αγνοούμενους, η οποία ανεβάζει τον αριθμό τους στους 7 με 8. Με λίγα λόγια, στις 09:45 το πρωί της Παρασκευής δεν υπήρχε ακόμη ακριβής εικόνα και σαφής επιβεβαίωση από το υπουργείο Ναυτιλίας και τις αρμόδιες Αρχές τέτοιων πληροφοριών. Άλλωστε, όπως επισημαίνεται αρμοδίως, η τελική επίσημη καταμέτρηση θα πραγματοποιηθεί στο λιμάνι της Κέρκυρας, όταν φτάσουν εκεί οι επιβάτες και το πλήρωμα.



Δηλώσεις και μαρτυρίες

«Όλοι οι επιβαίνοντες θα μεταφερθούν στην Κέρκυρα με πλοία που σπεύδουν από το νησί στο σημείο» ανέφερε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα. Ωστόσο, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, επιβάτες και πλήρωμα κατευθύνονται προς την Κέρκυρα με σωστικές λέμβους.

Επιβάτης που μίλησε στο MEGA την ώρα που αποβιβαζόταν από τη σωσίβια λέμβο σε πλοίο της ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας, η οποία έχει σπεύσει προς βοήθεια, είπε: «Γίνεται χαμός, όχι κάτι το ιδιαίτερο. 140 άτομα είμαστε στη βάρκα. Μας ξύπνησαν στις 4:30. Η φωτιά, από ό,τι είδαμε, ήρθε από τα γκαράζ».

Οι γρήγορες αντιδράσεις του πληρώματος του πλοίου Euroferry Olympia απέτρεψαν τα χειρότερα, σύμφωνα με μαρτυρία του ίδιου επιβάτη στον ΣΚΑΪ. «Σε 15 λεπτά η φωτιά έφτασε στο ανοιχτό κατάστρωμα όπου βρισκόμασταν».

«Το πλήρωμα ήταν απλά τέλειο. Γρήγορο στην αντίδρασή του και πολύ οργανωμένο. Σωθήκαμε από το πλήρωμα. Ιταλοί οι περισσότεροι» τόνισε.

«Είμαι στο ιταλικό πλοίο του Λιμενικού και πάμε μάλλον για Κέρκυρα. Μόνο αυτό το πλοίο ήρθε, είμαστε όλοι σε αυτό. Απ' ό,τι γνωρίζω, είμαστε όλοι καλά. Δεν υπήρξε κανένας στη θάλασσα» σημείωσε.

«Εκ των υστέρων η φωτιά μάθαμε ότι ξεκίνησε από το γκαράζ, αλλά δεν είναι σίγουρο. Στόμα με στόμα διαδόθηκε αυτό».
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1078,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1540,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6353,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,82,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3467,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Φωτιά σε φέρι μποτ με 288 επιβαίνοντες ανοιχτά της Κέρκυρας
Φωτιά σε φέρι μποτ με 288 επιβαίνοντες ανοιχτά της Κέρκυρας
Φωτιά σε φέρι μποτ με 288 επιβαίνοντες ανοιχτά της Κέρκυρας
https://www.zougla.gr/assets/images/3184823.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/02/288.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/02/288.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content