Επίσημη ανακοίνωση - «Το metaverse είναι μόνον η αρχή! Νευρωνικά εμφυτεύματα θα ελέγχουν αισθήσεις και μυαλό»

Επίσημη ανακοίνωση - «Το metaverse είναι μόνον η αρχή! Νευρωνικά εμφυτεύματα θα ελέγχουν αισθήσεις και μυαλό»

👉Το έγραψαν οι Αμερικανοί το αναδημοσίευσε η ΕΡΤ!!! Μια βροχερή μέρα του 2050 εσείς και οι φίλοι σας αποφασίζετε ότι θέλετε να δείτε μια συναυλία. Συνδέεστε σε έναν ειδικό λογαριασμό με μια κίνηση του χεριού σας και ξαφνικά βρίσκεστε όλοι μαζί σε έναν χώρο, με το αγαπημένο σας συγκρότημα να ανεβαίνει στη σκηνή. Όλα φαίνονται αληθινά. Ο ήχος είναι εξαιρετικός και σηκώνεστε να χορέψετε.

Και όλα αυτά μπορείτε να τα κάνετε από την άνεση του σπιτιού σας όπως και οι φίλοι σας. Δεν απαιτούνται ακουστικά, επειδή τα νευρωνικά εμφυτεύματα έχουν αναλάβει τον έλεγχο των αισθήσεών σας. Αυτό δεν είναι μόνο δυνατό, αλλά και πιθανό, αν η ανάπτυξη της τεχνολογίας ήχου συνεχίσει να εξελίσσεται με το σημερινό ρυθμό.

«Αυτά είναι απολύτως πιθανά», λέει ο Ντέιβιντ Άσερ, τραγουδιστής στο συγκρότημα Moist και σόλο καλλιτέχνης. Ο Άσερ είναι επίσης ο ιδρυτής της ReImagine AI, μιας εταιρείας με έδρα το Μόντρεαλ που σχεδιάζει και κατασκευάζει πλήρως διαδραστικά εικονικά avatar, εκθέματα και τεχνολογίες με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.

«Πιστεύω ότι θα καταλάβει ένα μεγάλο τμήμα της αγοράς. Αλλά είναι δύσκολο να το γνωρίζουμε», λέει ο Άσερ.

«Εξαρτάται πότε θα έρθει, πώς θα έρθει, πώς θα παραδοθεί. Όταν πρωτοβγήκε το Google Glass όλοι ήταν τόσο επιφυλακτικοί. Αλλά τώρα βλέπουμε την επανεμφάνιση πολλών διαφορετικών ειδών γυαλιών AR και τεχνολογιών», προσθέτει.

«Ενσωματώνουμε τον ήχο και το βίντεο και την παρακολούθηση του εγκεφάλου σε ένα ενιαίο πακέτο που τελικά θα μιμείται μια πραγματική, τρισδιάστατη εμπειρία», εξηγεί ο John LaGrou, ένας πρωτοπόρος μηχανικός ήχου και ιδρυτής της Millennia Media, μιας εταιρείας που παράγει εξοπλισμό στούντιο υψηλών προδιαγραφών. «Οι συσκευές που θα φοράμε, θα είναι ελαφρές και διάφανες, σε σημείο που θα ξεχνάμε ότι υπάρχουν», πρόσθεσε.

Αν πρόκειται να μοιραστούμε ψυχαγωγικές δραστηριότητες με άλλους, λέει ο John LaGrou, τότε θα πρέπει να μπορούμε να τους ακούμε, να τους βλέπουμε και να νιώθουμε ότι μοιράζονται το χώρο μαζί μας. Έτσι, πιστεύω ότι σε 20 με 30 χρόνια από τώρα, θα νιώθουμε σαν να μην φοράμε κάτι στο κεφάλι μας και θα μοιραζόμαστε μια κοινή εμεπιρία με μια ομάδα ανθρώπων.

Ωστόσο η Έμι Πάρκερ, πολιτισμική μελλοντολόγος και πρώην υπεύθυνη μάρκας για την εταιρεία κατασκευής συνθεσάιζερ Moog Music, πιστεύει ότι το μέλλον θα μπορούσε επίσης να μας επιτρέψει να βιώσουμε τη μουσική και τον ήχο με έναν πολύ βαθύ τρόπο, με τον τρόπο που οι οικογένειες μοιράζονται τη μουσική εδώ και χιλιάδες χρόνια.

«Πώς μπορούμε να επεκτείνουμε αυτή την απλή ιδέα, η οποία υπάρχει στον πλανήτη Γη εδώ και 150.000 χρόνια, ότι ακούμε μουσική για να συνδεθούμε με άλλους ανθρώπους;» αναρωτιέται η Πάρκερ.

Και οι τρεις ήταν καλεσμένοι στο τελευταίο επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς Next Big Thing, η οποία διερευνά πώς οι διαφορετικές τεχνολογίες μπορούν να επηρεάσουν την ανθρωπότητα στο απώτερο μέλλον. Και οι τρεις τους βλέπουν το metaverse ως το κλειδί για μια κοινή ηχητική εμπειρία. Εάν το να έχεις ένα εικονικό σώμα και κοινές εμπειρίες στο διαδίκτυο σας φαίνεται παράξενο, ο Άσερ υποστηρίζει ότι πολλοί νέοι άνθρωποι βρίσκονται ήδη εκεί.

«Οι πρώτοι που υιοθετούν αυτού του είδους την τεχνολογία είναι προφανώς οι gamers, και αυτοί ζουν ήδη εκεί, εδώ και πολύ καιρό», δήλωσε.

Η Πάρκερ πιστεύει ότι οι δυνατότητες για τον ήχο ως θεραπευτικό εργαλείο ανοίγονται και μέσα στο metaverse. «Ας πούμε ότι κάνουμε μια συνεδρία ηχοθεραπείας κάπου στην Ισλανδία, στην οποία όμως συμμετέχουν και άνθρωποι από την Αφρική. Εξαιτίας αυτού, ή θα έχουμε μια πολύ διαφορετική αντιπαράθεση, ή ο ήχος θα μας συνδέσει με κάτι θα που είναι πολύ πέρα από εμάς τους ίδιους».

Ο LaGrou εκτιμά ότι το metaverse και οι εικονικές τεχνολογίες θα μπορούσαν επίσης να βοηθήσουν στην παραγωγή μουσικής, τοποθετώντας το στούντιο ηχογράφησης σε έναν εικονικό χώρο.

«Έτσι, κοιτάζετε γύρω σας και βλέπετε ολόκληρο το στούντιο με τη βοήθεια των ακουστικών σας. Η τεχνολογία motion tracking βελτιώνεται και στο μέλλον θα μπορείτε πραγματικά να μεταφέρετε το δάχτυλό σας στον εικονικό χώρο, και να πατήσετε ένα κουμπί, ή να γυρίσετε έναν διακόπτη», εξηγεί ο LaGrou.

«Μέχρι το 2050 ίσως δούμε στούντιο που θα είναι εξ ολοκλήρου εικονικά, όπου οι χρήστες θα φορούν ειδικά ακουστικά, γυαλιά και γάντια και θα μπορούν να μιξάρουν σε ένα πλήρως προσομοιωμένο στούντιο», προσθέτει.

«Πρέπει να προσπαθήσουμε να απελευθερώσουμε τη φαντασία μας από αυτή τη φυλακή στην οποία βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή. Και πιστεύω ότι η μουσική θα είναι ένα τεράστιο μέρος αυτού όπως και το metaverse. Οπότε θα δημιουργήσουμε το metaverse με τη σημερινή μας εικόνα; Ή θα είμαστε σε θέση να το ταρακουνήσουμε και να δημιουργήσουμε μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα στο metaverse; Αυτό μένει να το δούμε».

ΠΗΓΗ: ertnews.gr, CBC
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,583,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1048,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,255,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1217,ΒΙΝΤΕΟ,785,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1869,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,155,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1515,Κόσμος,10384,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6340,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1349,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3461,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,886,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Επίσημη ανακοίνωση - «Το metaverse είναι μόνον η αρχή! Νευρωνικά εμφυτεύματα θα ελέγχουν αισθήσεις και μυαλό»
Επίσημη ανακοίνωση - «Το metaverse είναι μόνον η αρχή! Νευρωνικά εμφυτεύματα θα ελέγχουν αισθήσεις και μυαλό»
Επίσημη ανακοίνωση - «Το metaverse είναι μόνον η αρχή! Νευρωνικά εμφυτεύματα θα ελέγχουν αισθήσεις και μυαλό»
https://g.foolcdn.com/editorial/images/659278/man-with-virtual-reality-goggle-playing-augmented-reality-game.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/01/metaverse.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/01/metaverse.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content