ΗΠΑ: Εξετάζεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για εκατομμύρια διστακτικούς εργαζόμενους

ΗΠΑ: Εξετάζεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για εκατομμύρια διστακτικούς εργαζόμενους

👉Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ εξετάζει σήμερα εκτάκτως τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του covid-19, ένα μέτρο που ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επιθυμεί να τεθεί σε εφαρμογή το συντομότερο δυνατό για εκατομμύρια διστακτικούς Αμερικανούς.

Έπειτα από μήνες που προσπάθησε να πείσει τους διστακτικούς, ο Μπάιντεν ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο ότι σκοπεύει να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για κάποιους εργαζόμενους, κυρίως στις επιχειρήσεις που απασχολούν περισσότερα από 100 άτομα, όπως και στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες.

Το μέτρο αμέσως κατήγγειλαν οι Ρεπουμπλικάνοι, οι οποίοι θεωρούν ότι με αυτό τον τρόπο το ομοσπονδιακό κράτος υπερβαίνει τις εξουσίες του, και μέρος του επιχειρηματικού κόσμου, ο οποίος έκρινε την κίνηση αυτή αντιπαραγωγική.

Τα διατάγματα για την εφαρμογή του μέτρου, που δημοσιεύθηκαν στις αρχές Νοεμβρίου, ανέφεραν τις αρχές Ιανουαρίου ως καταληκτική ημερομηνία προκειμένου οι εργαζόμενοι να έχουν λάβει μια πρώτη δόση εμβολίου κατά της covid-19. Σε διαφορετική περίπτωση θα υπόκεινται σε εβδομαδιαία διαγνωστικά τεστ, επί ποινή προστίμου από τους εργοδότες τους.

Πολλές πολιτείες, κυρίως με Ρεπουμπλικάνους κυβερνήτες, καθώς και εργοδοτικές ενώσεις, προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, με τα δικαστήρια να λαμβάνουν αντικρουόμενες αποφάσεις, με αποτέλεσμα να αναβληθεί η εφαρμογή του μέτρου.

Το Ανώτατο Δικαστήριο δέχθηκε στις 22 Δεκεμβρίου να εξετάσει σε έκτακτη συνεδρίαση το θέμα αυτό που έχει σοβαρό πολιτικό και υγειονομικό διακύβευμα.

Οι εννέα δικαστές θα εξετάσουν δύο διαφορετικά ζητήματα αναφορικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό: το πρώτο αφορά τις ιδιωτικές επιχειρήσεις με περισσότερους από 100 εργαζόμενους, οι οποίες αποτελούν τα δύο τρίτα των εργοδοτών στον ιδιωτικό τομέα, με 80 εκατομμύρια εργαζόμενους. Η άλλη αφορά τους υγειονομικούς που εργάζονται στις δημόσιες δομές υγείας.

“Σώζει ζωές”

Στην επιχειρηματολογία που έχει σταλεί στο Ανώτατο Δικαστήριο η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δικαιολογεί το μέτρο στο όνομα της έκτακτης υγειονομικής κατάστασης προκειμένου να αντιμετωπιστεί “η πιο θανατηφόρα πανδημία στην Ιστορία της χώρας” και υπογραμμίζει ότι οι χώροι εργασίας αποτελούν σημαντικές εστίες μόλυνσης.

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός “θα σώσει 6.500 ζωές και θα εμποδίσει 250.000 νοσηλείες τους επόμενους έξι μήνες”, εκτίμησε η εκπρόσωπος του ομοσπονδιακού κράτους στο Δικαστήριο Ελίζαμπεθ Πρέλογκαρ.

Όμως για τις 26 εργοδοτικές ενώσεις, το μέτρο “θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά σε χιλιάδες επιχειρήσεις” οι οποίες θα πρέπει να χρηματοδοτήσουν το κόστος των τεστ για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, ή να αντιμετωπίσουν “μαζικές αποχωρήσεις”.

Ρεπουμπλικανικές πολιτείες, με πρώτο το Μιζούρι, προτάσσουν το ίδιο επιχείρημα για να καταγγείλουν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών, ο οποίος, σύμφωνα με αυτές, “απειλεί να προκαλέσει κρίση στην αγροτική Αμερική”, καθώς “εκατομμύρια εργαζόμενοι θα αναγκαστούν να επιλέξουν μεταξύ της απώλειας της εργασίας τους και της συμμόρφωσης με την παράνομη υποχρέωση”.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν απαντά ότι στους τομείς που έχει ήδη επιβληθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός οι αποχωρήσεις ήταν τελικά λίγες. Επικαλείται το παράδειγμα ενός νοσοκομείου στο Χιούστον του Τέξας, όπου μόνο 153 εργαζόμενοι σε σύνολο 26.000 παραιτήθηκαν προκειμένου να μην εμβολιαστούν.

Πολλές μεγάλες αμερικανικές εταιρείες, όπως η βιομηχανία κρέατος Tyson Foods ή η αεροπορική εταιρεία United Airlines, έχουν επιβάλει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους εργαζόμενους τους από τα τέλη Σεπτέμβριοι χωρίς να αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα.
62% εμβολιασμένοι

Το Ανώτατο Δικαστήριο, που μετρά έξι συντηρητικούς δικαστές σε σύνολο εννέα, μέχρι στιγμής έχει επικυρώσει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό που έχει επιβληθεί στα αμερικανικά πανεπιστήμια ή από τις τοπικές αρχές.

Όμως οι δικαστές του περιόρισαν κάποιες παραβάσεις του ομοσπονδιακού κράτους που είχαν συνδέονται της επιδημίας covid-19, όπως το μορατόριουμ στις εξώσεις. Η απόφασή τους για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό αναμένεται σε μερικές εβδομάδες.

Αν το Ανώτατο Δικαστήριο εμποδίσει το μέτρο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, αυτό θα αποτελέσει σημαντικό πλήγμα για τον Μπάιντεν, ο οποίος έχει αναγάγει την αντιμετώπιση της πανδημίας σε προτεραιότητά του και είναι αντιμέτωπος με κατακόρυφη άνοδο των κρουσμάτων λόγω του παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον.

Στις ΗΠΑ, όπου μόνο το 62% των κατοίκων της χώρας έχει ανοσοποιηθεί πλήρως κατά της covid-19, έχουν καταγραφεί περισσότερα από 58 εκατομμύρια μολύνσεις και 833.000 θάνατοι.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: ΗΠΑ: Εξετάζεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για εκατομμύρια διστακτικούς εργαζόμενους
ΗΠΑ: Εξετάζεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για εκατομμύρια διστακτικούς εργαζόμενους
ΗΠΑ: Εξετάζεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για εκατομμύρια διστακτικούς εργαζόμενους
https://www.alphatv.gr/images/963x541/files/alpha_news/DIETHNOI/IPA_Anotato_Dikastirio.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/01/blog-post_95.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/01/blog-post_95.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content