Εκτεθειμένη η Αυστραλία - Οι διοργανωτές είχαν ενημερώσει τον Ν.Τζόκοβιτς ότι δεν χρειαζόταν πιστοποιητικό εμβολιασμού

Εκτεθειμένη η Αυστραλία - Οι διοργανωτές είχαν ενημερώσει τον Ν.Τζόκοβιτς ότι δεν χρειαζόταν πιστοποιητικό εμβολιασμού

👉Την ίδια στιγμή που ο Νο1 τενίστας του κόσμου παραμένει κλεισμένος στο ξενοδοχείο Park Hotel του Κάρλτον περιμένοντας την Δευτέρα (10/1) ημέρα που θα εκδικαστεί η έφεση που έχουν υποβάλλει οι δικηγόροι του για την ακύρωση της βίζας τα έγγραφα που οι ίδιες οι αυστραλιανές αρχές είχαν αποστείλει στον Ν.Τζόκοβιτς τις εκθέτουν ανεπανόρθωτα.

Το ενδιαφέρον γύρω από την εκδίκαση της έφεσης που έχει κάνει ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατά της απέλασης του από την Αυστραλία είναι τεράστιο με αποτέλεσμα να μεταδοθεί ζωντανά, σύμφωνα ανακοίνωση έκανε το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας.

Κάτι τέτοιο δεν συνηθίζεται, φυσικά, σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά η υπόθεση έχει πάρει τέτοια έκταση που οι Αυστραλοί επιθυμούν να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια στη διαδικασία.

Σύμφωνα με δηλώσεις τους, οι δικηγόροι του Σέρβου θα στηρίξουν την απόφαση εξαίρεσης σε πρόσφατη νόσηση του κορυφαίου τενίστα, και συγκεκριμένα στις 16 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, όταν και «βγήκε θετικό το πρώτο PCR τεστ που έκανε».

Την ίδια ώρα σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, ο Τζόκοβιτς ζήτησε τον προσωπικό του σεφ αλλά και την δυνατότητα να προπονηθεί σε κάποιο γήπεδο τένις, αιτήματα τα οποία δεν έγιναν αποδεκτά.

Έτσι ένα πιστοποιητικό νόσησης εξάμηνης διάρκειας, σαν αυτό που παρουσίασε ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατά την άφιξή του στη Μελβούρνη, ήταν αρκετό για να δηλώσεις συμμετοχή στο Australian Open (17-30 Ιανουαρίου), σύμφωνα με τα δικαιολογητικά που είχε στείλει στους τενίστες που ήθελαν να λάβουν μέρος στη διοργάνωση η Αυστραλιανή Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (Tennis Australia) τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ωστόσο, ένα μηνα νωρίτερα, το Νοέμβριο η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση είχε ενημερώσει την Ομοσπονδία ότι απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού για την είσοδο στην Αυστραλία, γεγονός που αφήνει εκτεθειμένους τους διοργανωτές στην υπόθεση που έχει ξεσηκώσει παγκόσμιο σάλο με τον Σέρβο τενίστα.

Αυτό επιβεβαιώνει και η επιστολή που διέρρευσε σύμφωνα με την οποία ο υπουργός Υγείας, Γκρεγκ Χαντ, ενημέρωσε τον CEO του Australian Open, Κρεγκ Τάιλι, ότι μια πρόσφατη νόσηση από covid-19 δεν θα έδινε ιατρική εξαίρεση στους μη εμβολιασμένους παίκτες.
“Η Αυστραλιανή Συνοριακή Αρχή έχει ενημερώσει ότι όσοι επιθυμούν να εισέλθουν στην Αυστραλία θα πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένοι όπως ορίζεται από την Αυστραλιανή Τεχνική Συμβουλευτική Ομάδα Ανοσοποίησης (ATAGI).

“Σε σχέση με τις συγκεκριμένες ερωτήσεις σας, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι άτομα που προσβλήθηκαν από την covid-19 τους τελευταίους 6 μήνες και επιδιώκουν να εισέλθουν στην Αυστραλία από το εξωτερικό και δεν έχουν λάβει 2 δόσεις από εγκεκριμένο ή αναγνωρισμένο εμβόλιο από την Υπηρεσία Θεραπευτικών Προϊόντων, δεν λαμβάνοντας υπόψιν ως πλήρως εμβολιασμένοι”, αναφέρει η επιστολή του περασμένου Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την καθημερινή εφημερίδα The Advertiser, οι αρχές της χώρας είχαν προειδοποιήσει δύο φορές τον διοργανωτή ότι μόλυνση μικρότερη των έξι μηνών δεν ισοδυναμεί με εμβολιασμό.

Όμως στο έγγραφο που εστάλη στους παίκτες, η Tennis Australia περιέγραψε τη διαδικασία δύο βημάτων που απαιτούνται για να επιτραπεί σε έναν μη εμβολιασμένο παίκτη να αγωνιστεί στο Australian Open.

Αρχικά, απόκτηση πιστοποιητικού εξαίρεσης στο εξωτερικό που θα αποδεικνύει ότι το άτομο έχει προσβληθεί από την Covid-19 κατά τους τελευταίους έξι μήνες. Στη συνέχεια, μια δεύτερη εξαίρεση εγκεκριμένη από ανεξάρτητο Αυστραλό γιατρό ή ομάδα ειδικών ιατρών.

Η Αυστραλιανή Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (Tennis Australia) και η κυβέρνηση της Πολιτείας της Βικτώριας έχουν εφαρμόσει σε ορισμένες περιπτώσεις εξαιρέσεις εμβολιασμού προκειμένου αθλητές να συμμετάσχουν στο τουρνουά.

Σύμφωνα με την Tennis Australia, αυτοί οι κανόνες απαιτούν οι τυχόν εξαιρέσεις να εγκρίνονται από δύο ειδικές ιατρικές επιτροπές.

Αλλά «μια εξαίρεση που χορηγείται από την κυβέρνηση της πολιτείας της Βικτώριας για να παίξει τένις σε αυτήν την πολιτεία είναι εντελώς διαφορετική από οποιαδήποτε εξαίρεση ή προϋπόθεση εισόδου στην Αυστραλία», δήλωσε η Κάρεν Άντριους, υπουργός Εσωτερικών της χώρας.

Για την είσοδο στην Αυστραλία χρειάζεται βίζα αλλά και να πληρούνται οι προϋποθέσεις εισόδου: αρνητικό τεστ και πλήρης εμβολιασμός ή ιατρική απόδειξη αντένδειξης εμβολιασμού.

Από τη στιγμή που ο κορυφαίος τενίστας παρουσίασε πιστοποιητικά για τους λόγους εξαίρεσής του, πήρε στις 4 Ιανουαρίου το πράσινο φως από τους διοργανωτές οι οποίοι με ανακοίνωσή τους ανέφεραν ότι:

«Ο Τζόκοβιτς αιτήθηκε ιατρικής εξαίρεσης που του δόθηκε ακολουθώντας τη διαδικασία ενδελεχούς εξέτασης από δύο ανεξάρτητες ειδικές ομάδες ιατρών. Η μία από αυτές ήταν η ανεξάρτητη ομάδα ελέγχου ιατρικής εξαίρεσης η οποία ορίστηκε από το τμήμα υγείας της Βικτώριας. Αξιολόγησαν όλες τις αιτήσεις προκειμένου να διαπιστώσουν αν πληρούν τις οδηγίες της Αυστραλιανής Τεχνικής Συμβουλευτικής Ομάδας για την Ανοσοποίηση (ATAGI)».

Με επίσημη ανακοίνωση, η ομοσπονδία δεν διαψεύδει το έγγραφο, διαψεύδει όμως τον ισχυρισμό, εξηγώντας πως οι οδηγίες αυτές που αναγράφονται στο μέιλ που έστειλε στους παίκτες, ήταν οι οδηγίες που αναγραφόντουσαν και στην κυβερνητική ιστοσελίδα Smart Traveller, στην οποία τους είχε παραπέμψει ο Υπουργός Υγείας, Greg Hunt.

Η Tennis Australia σημείωσε ακόμα πως είχε ενημερώσει τους παίκτες για τη σημαντικότητα του εμβολιασμού, υπερασπιζόμενη τα οφέλη του.

Και το μεγάλο ερώτημα τελικά θα είναι γιατί αυτή η συμπεριφορά. Γιατί ίσως δεν θα ήθελαν τον διεθνή παίχτη να λαμβάνει μέρος και πιθανόν να κερδίζει το τουρνουά ή ως παραδειγματισμό γιατί δεν είναι εμβολιασμένος;

Το διάβασα στο pronews.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,583,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1047,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,255,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1217,ΒΙΝΤΕΟ,785,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1869,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,155,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1515,Κόσμος,10384,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6340,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,78,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1349,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3461,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,886,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Εκτεθειμένη η Αυστραλία - Οι διοργανωτές είχαν ενημερώσει τον Ν.Τζόκοβιτς ότι δεν χρειαζόταν πιστοποιητικό εμβολιασμού
Εκτεθειμένη η Αυστραλία - Οι διοργανωτές είχαν ενημερώσει τον Ν.Τζόκοβιτς ότι δεν χρειαζόταν πιστοποιητικό εμβολιασμού
Εκτεθειμένη η Αυστραλία - Οι διοργανωτές είχαν ενημερώσει τον Ν.Τζόκοβιτς ότι δεν χρειαζόταν πιστοποιητικό εμβολιασμού
https://www.pronews.gr/sites/default/files/styles/full/public/article/2022/1/08/djokovic-scaled.jpg?itok=P83KiIq1
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/01/blog-post_82.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/01/blog-post_82.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content