Αν δεν έχεις αυτογνωσία, εξαρτάσαι από την ειλικρίνεια των άλλων - Πώς να αλλάξεις την πορεία της ζωής

Αν δεν έχεις αυτογνωσία, εξαρτάσαι από την ειλικρίνεια των άλλων - Πώς να αλλάξεις την πορεία της ζωής

👉Με την αυτογνωσία. Αυτό είναι το μεγαλύτερο ένστικτο που μπορείς να αποκτήσεις, αναφέρει ο Gary Vaynerchuk, ένας από τους πιο επιδραστικούς και αντισυμβατικούς επιχειρηματίες της εποχής μας, γνωστός και ως Gary Vee.

«Πρώτα μελέτησε τον εαυτό σου. Να έχεις αυτογνωσία, να παραδέχεσαι τις αδυναμίες σου. Αν δεν έχεις αυτογνωσία, κατά κάποιο τρόπο εξαρτάσαι από την ειλικρίνεια των άλλων προκειμένου να αναγνωρίσεις τα δυνατά και αδύνατα σημεία σου.

Πιστεύω ότι δεν εστιάζουμε αρκετά στο θέμα της αυτεπίγνωσης. Και όμως, εάν υπάρχει μόνο ένα πράγμα που με βοήθησε να κερδίζω σε όλη την πορεία της καριέρας μου… Στο βιβλίο αυτό έχω αναφερθεί στη σκληρή δουλειά, την ευγνωμοσύνη και όλα τα άλλα, σωστά; Ας είναι. Υπάρχει ακόμα ένα, το οποίο είχε ουσιαστικά αποτελέσματα για μένα. Εάν μπορούσα να πουλήσω μια φόρμουλα από ευγνωμοσύνη, κατανόηση και αυτογνωσία, θα ήταν η δική μου ιδέα του ενός δισεκατομμυρίου.

Η αυτογνωσία είναι ένας από τους λόγους που μπορώ να κάνω με άνεση εκκεντρικές και μεγαλόστομες δηλώσεις. Ξέρω τι γνώμη έχουν οι άλλοι για μένα· κάτι που μπορεί να θεωρείς γοητευτικό πάνω μου, άλλοι το βρίσκουν απωθητικό. Δεν με ενοχλεί, επειδή πιστεύω πως μπορώ να βοηθήσω περισσότερο κόσμο και να γίνω πιο εύκολα κατανοητός όταν δεν φιλτράρω τον εαυτό μου.

Γνωρίζοντας την εικόνα που έχουν οι άλλοι για σένα, αποτελεί πλεονέκτημα για έναν επιχειρηματία. Για παράδειγμα, στις πωλήσεις. Μπορείς να δώσεις τον τόνο σε μια ιστορία, να προβλέψεις τις αντιδράσεις κι έτσι να είσαι προετοιμασμένος για τους προβληματισμούς και τις ερωτήσεις, προτού καν διατυπωθούν. Ένα πραγματικά πολύτιμο εργαλείο στην επικοινωνιακή σου φαρέτρα, κάτι που ψάχνω και θαυμάζω στους άλλους.

Η αυτογνωσία είναι υποτιμημένη, όμως ξέρω όταν θα είμαι πενήντα, εξήντα, εβδομήντα ετών, θα αποτελεί το κύριο θέμα. Εάν πρόκειται να ξαναδιαβάσετε κάποιο κεφάλαιο του βιβλίου, θα πρότεινα να είναι αυτό.

Η αυτοεκτίμηση είναι το υπέρτατο ναρκωτικό της κοινωνίας μας. Όταν το έχεις, αποκτάς το θάρρος να κάνεις μεγάλα όνειρα, και τότε, τα ασήμαντα παύουν να παίζουν ρόλο και το άγχος δεν μπορεί να σε παραλύσει. Πρέπει να είμαι το λιγότερο αγχωτικό άτομο που ξέρω, ίσως το αντίθετο από ό,τι πιστεύεται με τόσες ευθύνες που έχω. Ο λόγος είναι η ισχυρή αυτοεκτίμηση (Μαμά, σ’ ευχαριστώ, είσαι απίθανη). Είμαι απολύτως σίγουρος ότι μπορώ να αντιμετωπίσω οτιδήποτε προκύψει.

Μακάρι να γινόταν να δώσω σε όσους δυσκολεύονται μια ενθαρρυντική απάντηση όπως “Μπορείς να τα καταφέρεις!”, επειδή χωρίς αυτοεκτίμηση, δεν είμαι σίγουρος ότι μπορούν. Αν ξέρεις ότι σου λείπει αυτοπεποίθηση, μπορείς να εργαστείς ώστε να αποκτήσεις περισσότερη. Πρέπει να σκεφτείς καλά τι μπορείς να κάνεις. Πολλοί θα ωφελούνταν από έναν ψυχοθεραπευτή ώστε να δουλέψουν οτιδήποτε εμποδίζει την αυτοπεποίθησή τους. Τουλάχιστον, προσπάθησε να περιβάλλεσαι από άτομα θετικά, με αυτοπεποίθηση. Ψάξε να βρεις την αυτοεκτίμησή σου, με το ίδιο πάθος που ένας εθισμένος αναζητά τη δόση του.

Πώς μπορείς να αποκτήσεις εύκολα περισσότερη αυτογνωσία;

Ένα κόλπο είναι να ρωτήσεις ευθέως τους άλλους να σου πουν τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία σου – ρώτα πέντε με δώδεκα άτομα που σε ξέρουν πολύ καλά ή δουλεύουν περισσότερο μαζί σου. Θα πρέπει να δημιουργήσεις τις κατάλληλες συνθήκες, να νιώσουν ασφαλείς. Κανείς δεν σου απαντήσει ειλικρινά, εάν πιστεύει ότι θα το πληρώσει ή εάν σε αγαπάει υπερβολικά. Να είσαι προετοιμασμένος για πράγματα που δεν θες να ακούσεις, με τα οποία διαφωνείς. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Εάν αρκετοί σου πουν το ίδιο πράγμα, είτε πως παραείσαι ευγενικός ή επιθετικός, πρέπει να αποδεχθείς πως ίσως είναι αλήθεια. Βασικά, αποδέξου εκείνους που σου ασκούν κριτική. Επικεντρώσου στις συγκεκριμένες σχέσεις, επειδή αυτές είναι που θα σε βοηθήσουν περισσότερο να βελτιωθείς.

Γίνε χοντρόπετσος. Δεν μου αρέσει να διαβάζω άσχημα σχόλια για μένα, όμως το αντέχω. Το σέβομαι, το αποδέχομαι, το κατανοώ, και προσπαθώ να μάθω από αυτό. Εάν αποζητάς τη διάδραση και είσαι αρκετά δυνατός ώστε να την αφομοιώνεις, θα αλλάξεις τη συμπεριφορά και την προσέγγισή σου στη δουλειά, και θα έχεις μεγάλα οφέλη.»

Απόσπασμα από το bestseller του Gary Vaynerchuck #AskGaryVee που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Key Books.

"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,573,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2210,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,834,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,214,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,975,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,225,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1141,ΒΙΝΤΕΟ,714,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1868,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,312,Ειδηση-ολόγιο,9243,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2210,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,91,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,144,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,130,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1455,Κόσμος,10367,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,926,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1750,Πολιτική,6962,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6319,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,75,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1340,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3433,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,110,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,128,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,844,Eco-News,3006,GP - info,5,voice healing therapy,97,
ltr
item
Ploumistos.com: Αν δεν έχεις αυτογνωσία, εξαρτάσαι από την ειλικρίνεια των άλλων - Πώς να αλλάξεις την πορεία της ζωής
Αν δεν έχεις αυτογνωσία, εξαρτάσαι από την ειλικρίνεια των άλλων - Πώς να αλλάξεις την πορεία της ζωής
Αν δεν έχεις αυτογνωσία, εξαρτάσαι από την ειλικρίνεια των άλλων - Πώς να αλλάξεις την πορεία της ζωής
http://2.bp.blogspot.com/-ujGCdVZLUhI/UBVVeru_WsI/AAAAAAAAuJU/rj03npMLigc/w400-h299/Αλλαγή+Πορείας.+Θέλεις+να+γίνεις+ο+πλοηγός+της+ζωής+σου;.jpg
http://2.bp.blogspot.com/-ujGCdVZLUhI/UBVVeru_WsI/AAAAAAAAuJU/rj03npMLigc/s72-w400-c-h299/Αλλαγή+Πορείας.+Θέλεις+να+γίνεις+ο+πλοηγός+της+ζωής+σου;.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/01/blog-post_51.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/01/blog-post_51.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content