Τι είναι ο «ανώτερος εαυτός» και πώς να συνδεθούμε με τον δικό μας

Τι είναι ο «ανώτερος εαυτός» και πώς να συνδεθούμε με τον δικό μας

👉Στον σύγχρονο πνευματικό λόγο, ο «ανώτερος εαυτός» αναφέρεται αρκετά συχνά. Οι περισσότεροι έχουμε διαβάσει ή ακούσει συμβουλές όπως «Συνδεθείτε με τον ανώτερο εαυτό σας για να προσελκύσετε την αφθονία, να γειωθείτε, να γίνετε πιο ήρεμοι κλπ.» κάποια στιγμή στη ζωή μας.

Αλλά με τι μοιάζει ο ανώτερος εαυτός και πώς μπορούμε να τον αναγνωρίσουμε όταν τον δούμε; Εδώ αναφερόμαστε από μια ψυχολογική οπτική στο πώς να συνδεθούμε με τον ανώτερο εαυτό μας – εκείνο το κομμάτι μας που είναι σοφό, έχει επίγνωση και είναι συνδεδεμένο.

Ζούμε τις ζωές μας ως σκεπτόμενα σώματα που ταξιδεύουν μέσα στον χώρο, και μερικές φορές δεν κάνουμε το βήμα να αναρωτηθούμε τι είναι πραγματικά το «Εγώ». Αντιδρούμε, μιλάμε, κάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε, όλα αυτά ως σώμα-μυαλό. Γινόμαστε τόσο άνετοι με το πώς είναι να είμαστε σώμα-μυαλό, που ξεχνάμε μια τρίτη πλευρά της ύπαρξής μας. Την ψυχή. Η ψυχή δεν είναι χωρισμένη από εσάς. Δεν είναι ένα αφηρημένο πράγμα που έχετε. Είναι αυτό που είστε. Αλλά στην κοινωνία μας είναι τόσο εύκολο να νιώθουμε αποκομμένοι από τον ΑΛΗΘΙΝΟ μας εαυτό (την ψυχή), που συχνά τον παρερμηνεύουμε και νομίζουμε πως είναι η φωνή του Θεού ή ένας Ανώτερος Εαυτός που υπάρχει σε κάποιο άλλο επίπεδο ύπαρξης.

Ο Ανώτερος Εαυτός σας είναι στην ουσία εσείς, κάτω από τον εγωιστικό εαυτό που συγχέει την ταυτότητά του με το μυαλό και το σώμα. Κάποιοι άνθρωποι πιστεύουν ότι ο Ανώτερος Εαυτός είναι το κομμάτι από εσάς που υπάρχει μέσα στον αιθέρα και αυτό ίσως είναι αλήθεια, αλλά και η ψυχή δεν θα υπήρχε και αυτη μέσα στον αιθέρα εξίσου; Τελικά δεν είνα σωματική και οι περισσότερες υπάρχουν σε κάποιο επίπεδο της πραγματικότητας.

Αυτός ο Ανώτερος Εαυτός είναι ηθικά τέλειος, σοφός και σας καθοδηγεί μέσα από αυτό το ταξίδι όσο παριστάνετε τα ανθρώπινα πλάσματα για λιγάκι. Μας στέλνει συνεχώς σημάδια που θα μας δείξουν την κατεύθυνση της εξέλιξης, της αγάπης και της αλήθειας. Αυτά είναι σημάδια που έρχονται από Εσάς κάτω από το συνειδητό επίπεδο, για εσάς στο συνειδητό επίπεδο. Ακολουθούν 3 σημάδια που ο Ανώτερος Εαυτός σας, σας δίνει:

Συμπτώσεις

Ίσως προσέξετε ότι υπάρχουν μερικές συμπτώσεις που συμβαίνουν στη ζωή σας που απλά ΔΕΝ μπορούν να αποδίδονται στην τύχη. Το να κοιτάμε το ρολόι και να βλέπουμε αριθμούς να επαναλαμβάνονται ξανά και ξανά, είναι ένα πολύ κοινό σημάδι που βιώνουμε όσο αρχίζουμε να ερχόμαστε σε επαφή με τις βαθύτερες διαστάσεις του εαυτού μας. Αυτό είναι πάντα ένα σημάδι ότι είστε στον σωστό δρόμο. Ίσως ο φίλος σας, σας τηλεφωνεί αμέσως αφού τον σκεφτήκατε, ή παίρνετε μία καινούργια εργασιακή ευκαιρία την στιγμή που σκεφτόσασταν να παραιτηθείτε.

Πιο σημαντική από τις μεμονωμένες περιπτώσεις συμπτώσεων είναι η γενική ατμόσφαιρα ότι η ζωή φαίνεται να συνεργάζεται με σας για μια αλλαγή. Ή η γενική ατμόσφαιρα ότι οι καταστάσεις ποτέ δεν σας ευνοούν. Το ένα είναι ένα σημάδι από τον Ανώτερο Εαυτό σας να συνεχίσετε να κάνετε αυτό που κάνετε και το άλλο είναι ένα σημάδι ότι πρέπει να σταματήσετε, να σκεφτείτε και να βρείτε την ισορροπία σας. Προσωπικά, χτυπάω τα δάχτυλα των ποδιών μου σε αντικείμενα και σπάω πράγματα κατά λάθος όταν μαζεύεται στο μυαλό μου θυμός ή σκέψεις που μου την δίνουν.Είναι τόσο υπερφυσικό.Θα διαφωνώ με κάποιον ασυναίσθητα και θα αρχίζω να μπερδεύω τα λόγια μου ή να σκοντάφτω σε κάτι.

Ίσως να παραπονιέστε όλη την ημέρα. Και παρατηρήστε ότι κακοτυχίες συμβαίνουν ξανά και ξανά όσο πιο πολύ παραπονιέστε. Δώστε προσοχή σε μικρά πράγματα σαν αυτό. Ο Ανώτερος Εαυτός μας είναι πάντα στη γωνία, προσπαθώντας να μας κατευθύνει με μικρά σημάδια όπως αυτά, σε μια κατάσταση μεγαλύτερης συνειδητότητας.


Ενστικτώδη ερεθίσματα


Αυτό είναι το πιο διακριτικό αλλά και δυνατό σημάδι από όλα. Όπως όταν έχετε ένα ένστικτο για κάτι χωρίς απολύτως κανέναν λόγο. Δεν εννοώ να δείτε έναν τύπο με μία μαύρη καπαρντίνα με έναν ανάποδο σταυρό ζωγραφισμένο ανάμεσα στα μάτια του και να νιώθετε σαν να θέλετε να μείνετε μακριά του. Ούτε μιλάω για ένα κορίτσι με φίδια στα μαλλιά της που βρωμάει μπίρα και σας εκνευρίζει για κάποιον λόγο. Μιλάω για κάποιον με καθαρή, αξιοπρεπή εμφάνιση που σας προκαλεί μέσα σας το αίσθημα ότι πρέπει να απομακρυνθείτε από αυτόν, και αργότερα μαθαίνετε ότι είχε ιστορικό οικογενειακής βίας ή εθισμό στα ναρκωτικά. Παρακαλώ, δώστε προσοχή σε αυτό το αίσθημα και βεβαιωθείτε ότι είναι το ένστικτό σας και ότι δε σκέφτεστε απλά διάφορα πράγματα.

Το να μάθετε πώς να ακούτε αυτό το είδος της διαίσθησης σχετικά με τους ανθρώπους και τις ευκαιρίες θα σας σώσει από ένα σωρό δυσκολίες και πονοκεφάλους. Είναι ο τρόπος του Ανώτερού σας Εαυτού να σας ειδοποιεί για κάτι που δεν θα ήσασταν σε θέση να ξέρετε μέσω της λογικής και της εμπειρίας. Σας δίνει την γνώση ότι δεν θα τα καταφέρνατε μόνοι σας. Αυτή η διαίσθηση εμφανίζεται και με άλλη μορφή επίσης, η οποία είναι ήπια αλλά και σημαντική. Είναι ένα βαθύ, ήσυχο συναίσθημα που έχετε μέσα σας από τον τρόπο που συμπεριφέρεστε και σκέφτεστε.

Θα μπορούσε να μοιάζει με το ήπιο αίσθημα της στεναχώριας αν είστε σκληροί ή αυστηροί με κάποιον, ή το αίσθημα της ναυτίας που μπορεί να έχετε αν κάνατε κάτι πίσω από την πλάτη κάποιου που ξέρετε ότι θα μπορούσε να τον βλάψει. Ίσως αισθάνεστε αισχροί μέσα σας μετά την έντονη διαφωνία με έναν αγαπημένο σας, ή να νιώθετε ρυπαροί αφού μπουχτίσετε με κάποια είδη διασκέδασης. Αυτά όλα είναι ένας τρόπος του Ανώτερου Εαυτού σας για να σας πει ότι ΠΡΕΠΕΙ να σταματήσετε και να ακούσετε αυτά που σας λέει. Η ψυχή σας, ουρλιάζει κυριολεκτικά για να κοιτάξετε μέσα σας και να δώσετε προσοχή στο τι το συναίσθημα προσπαθεί να σας διδάξει για τον εαυτό σας και την κατάσταση.

Την επόμενη φορά που θα χετε το συναίσθημα αυτό αφού κάνετε μια πράξη ή συμπεριφερθείτε με έναν ορισμένο τρόπο, μην αντισταθείτε σε αυτό. Μερικές φορές, το Εγώ δε θέλει να παραδοθεί σε αυτό το αίσθημα επειδή τότε θα ήταν σαν να παραδέχεται την ήττα του. Αλλά η ζωή είναι τόσο σύντομη. Μην αφήνετε το Εγώ να σας ξεγελάει εμποδίζοντας την εξέλιξή σας για να μην εκτεθούν τα μειονεκτήματά σας. Ακούστε το ένστικτό σας. Είναι το σύστημα πλοήγησης της ψυχής σας. Οι φωνές στο κεφάλι σας θα σας οδηγήσουν αλλού και αλλού, αλλά η φωνή της ψυχής σας δε θα σας κάνει να παρεκκλίνετε από τον δρόμο.

Το πάθος σας/Κλίση

Ίσως διαπιστώσετε ότι δυσφορείτε με την κατάσταση της ζωής σας. Οι περισσότεροι άνθρωποι το κάνουν, και δεν θα χει ο καθένας την ευκαιρία να ζήσει την ζωή των ονείρων του. Αλλά ο καθένας έχει μια ευκαιρία να το δοκιμάσει και ΚΑΝΕΝΑΣ δεν δικαιολογείται να μην ακολουθήσει την μικρή φωνή μέσα του που τον ελκύει προς αυτό που πραγματικά επιθυμεί. Καθίστε μια στιγμή να αναρωτηθείτε αυτά τα ερωτήματα. Σε τι είμαι καλός; Και πώς μπορούν οι δεξιότητές μου και τα ταλέντα μου να ωφελήσουν τις ζωές των άλλων; Με τι είμαι παθιασμένος; Τι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ με ενδιαφέρει; Αν δώσετε σημασία στις απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα αλλά δεν συνεχίσετε να ψάχνετε για το νόημά τους, ο Ανώτερος Εαυτός σας θα επιχειρήσει να σας κάνει να συνέλθετε με διάφορους τρόπους:

Μέσα σας, θα αισθάνεστε κενοί. Όταν παραμελείτε την κλίση σας, πώς μπορεί η ψυχή σας να μην υποφέρει έστω και λίγο; Μην «ταΐζετε» τον εαυτό σας μα περισσότερη διασκέδαση και άνεση, κοιτάξτε μέσα σας και βασικά εξερευνήστε γιατί αισθάνεστε έτσι. Τι μπορείτε να αρχίσετε να κάνετε κάθε μέρα για να πραγματοποιηθούν τα όνειρά σας και να εκδηλώσετε τις έντονες επιθυμίες σας;

Θα νιώθετε βαριεστημένοι, ή πεθαμένοι πριν πεθάνετε στα αλήθεια. Δεν έχει σημασία αν έχετε όλα τα λεφτά και τα πράγματα του κόσμου. Θα αισθάνεστε ότι κάτι λείπει από τη ζωή σας. Δεν σας λείπουν περισσότερα πράγματα ή ακόμα και άνθρωποι. Σας λείπει ο ζήλος στη ζωή σας. Σας χρειαζόμαστε εσάς και το πάθος σας για να ζωντανέψουν αυτόν τον κόσμο.

Θα νιώθετε ένοχοι που δεν επιδιώκετε αυτό που πραγματικά αγαπάτε και που ζείτε τη ζωή κάποιου άλλου και όχι τη δική σας. Αυτή η ενοχή παρουσιάζεται για να σας παρακινήσει σε πράξεις που θα ικανοποιήσουν την ψυχή σας και την νοημοσύνη σας. Κάθε ψυχή που ζει σε αυτόν τον πλανήτη ήρθε εδώ για κάποιον σκοπό, και κάποιοι ήρθαν για να εκπληρώσουν τον σκοπό της υπηρεσίας προς τους ανθρώπους και τον πλανήτη. Αυτοί που ήρθαν εδώ με κάποια αποστολή θα έχουν συγκεκριμένα χαρίσματα και ένα αδιαμφισβήτητο πάθος για συγκεκριμένα πράγματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το γενικότερο καλό. Αν επιλέξετε να ζήσετε την ζωή σας για να εντυπωσιάσετε τους γονείς σας και τους συναδέλφους σας, θα νιώσετε μεγάλη ενοχή. Ίσως είναι ανεξήγητο σε εσάς γιατί δεν έχετε κάνει κάτι για το οποίο πρέπει να αισθάνεστε ένοχοι. Αλλά όταν φτάσει στον Ανώτερο Εαυτό σας, η ενοχή είναι πιο συχνά παρούσα για αυτά που ΔΕΝ κάνετε.

Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να παραιτηθείτε από τη δουλειά σας και να αλλάξετε όλη τη ζωή σας, αλλά πρέπει να αναπτύξετε αυτά που θέλετε με πάθος και τις δεξιότητές σας, όπως ακριβώς το λουλούδι χρειάζεται νερό.

Αυτοί είναι τρεις κοινοί τρόποι με τους οποίους ο Ανώτερος Εαυτός μας θα προσπαθήσει να μας καθοδηγήσει την καθημερινή μας ζωή. Δεν είναι κάτι μυστικιστικό ή πολύπλοκο. Αυτό που απαιτείται από εμάς είναι να ψάχνουμε για σημάδια στη ζωή μας και να μαθαίνουμε να εντοπίζουμε και να ακολουθούμε το εσωτερικό μας σύστημα πλοήγησης που μας κατευθύνει.

Η οπτική ενός ψυχολόγου για τον «ανώτερο εαυτό»

Στην ψυχολογία βάθους – εκείνη τη θεραπεία που εξετάζει όλες τις πλευρές του νου συμπεριλαμβανομένων του ασυνείδητου και του υποσυνείδητου – ο ανώτερος εαυτός μπορεί να προσδιοριστεί ως η εσωτερική καθοδήγησή μας που είναι ξεχωριστή από την προσωπικότητά μας.

Είναι αυτός που συνδέει το υλικό με το μυστικιστικό· το Σύμπαν μέσα μας που καθορίζει την εμπειρία μας ως ενσώματα όντα. Με άλλα λόγια: Ο υψηλότερος εαυτός μας δεν έχει καθόλου να κάνει με το εγώ μας, αν και μπορεί να «μιλήσει» για την κατάσταση της προσωπικότητας και της ψυχικής μας κατάστασης μέσω της χρήσης των συμβόλων και του συμβολικού φαντασιακού.

Όλοι βιώνουμε τον εσωτερικό μας κόσμο – και τον ανώτερο εαυτό μας – μέσω συμβόλων. Ο ανώτερος εαυτός μας επικοινωνεί μαζί μας (εσωτερικά) μέσω της φαντασίας μας, του διαλογισμού και των ονείρων μας. Επίσης, μπορούμε να συνδεθούμε με τον ανώτερο εαυτό μας μέσω των συλλογικών συμβόλων.Πώς να συνδεθούμε με αυτόν χρησιμοποιώντας τη σιωπή και τα σύμβολα

Το 2020 είναι αποδεδειγμένα μια δύσκολη χρονιά. Μας υπενθυμίζει το αναπόφευκτο του θανάτου και την απώλεια και μας αναγκάζει να αναγνωρίσουμε τον ανθρώπινο χαρακτήρα μας. Επανασυνδεόμενοι με τον ανώτερο εαυτό μας είναι ένα από τα σπουδαιότερα ταξίδια που θα κάνουμε, ειδικά κατά τη διάρκεια αβέβαιων καιρών, όπως αυτούς που ζούμε.

Ο απλούστερος τρόπος να ενεργοποιήσουμε την εσώτερη σύνδεσή μας με τον ανώτερο εαυτό είναι μένοντας στάσιμοι. Δεν χρειάζεται να κάνουμε διαλογισμό ή ειδικές αναπνοές. Επιτρέψτε απλώς στον εαυτό σας να μεταβεί από τη δυσφορία που προκαλεί η σιωπή και στη συνέχεια καλωσορίστε τον Εαυτό σας.

Πηγή: mindbodygreen.com
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2213,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1080,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,262,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1247,ΒΙΝΤΕΟ,816,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,329,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1552,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,83,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3470,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,902,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Τι είναι ο «ανώτερος εαυτός» και πώς να συνδεθούμε με τον δικό μας
Τι είναι ο «ανώτερος εαυτός» και πώς να συνδεθούμε με τον δικό μας
Τι είναι ο «ανώτερος εαυτός» και πώς να συνδεθούμε με τον δικό μας
https://www.youmagazine.gr/wp-content/uploads/2018/03/63243higher34245self236520.jpg
https://i.ytimg.com/vi/xxABpMkWAH8/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/01/blog-post_461.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/01/blog-post_461.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content