Σύγχυση στους πιστούς για τα Θεοφάνεια…

Σύγχυση στους πιστούς για τα Θεοφάνεια…

👉Κορονοϊός vs Θεοφάνεια, σε εξίσωση για δυνατούς λύτες εξελίσσεται την ώρα που η μετάλλαξη Ομικρον καλπάζει και οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι μπορει να ξαναμολύνει τρεις και τέσσερις φορές. Εντύπωση προκαλεί η ανυπαρξία επίσημης θέσης από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο.

Σιγή ιχθύος τηρεί η Εκκλησία της Ελλάδος για το πως θα πρέπει να γίνει φέτος ο καθιερωμενος αγιασμός των υδάτων και από ότι φαίνεται οι Μητροπόλεις αποφασίζουν κατά το δοκούν, γεγονός που δεν μπορεί παρά να προκαλεί σύγχυση μεταξύ των πιστών.

Στη Μητρόπολη Σύρου την πρωτοβουλία ανέλαβε λίαν συντόμως , όπως ηδη έχει γράψει το dogma.gr το λιμεναρχείο Σύρου ανακοινώνοντας ότι ενόψει της τελετής ρίψης του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα, για τον καθαγιασμό των υδάτων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν μόνο με PCR ή Rapid Test. Αν μη τι άλλο, πρόκειται για μια κίνηση που δείχνει περίσσευμα προνοητικότητας.

Στην Πάτρα από την άλλη κανονικά φαίνεται ότι θα γίνει ο εορτασμός των Θεοφανείων, με τον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο να δηλώνει στο thebest.gr ότι δεν έχει ανακοινωθεί κάποια αλλαγή ούτε έχει δοθεί κάποια οδηγία.

«Μέχρι τώρα αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι θα τελεστούν κανονικά οι ιερές ακολουθίες χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να έχουμε νέες οδηγίες αύριο από την Ιερά Σύνοδο ή τις αρμόδιες αρχές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Δημητριάδος Ιγνάτιος θα τελέσει κανονικα τον Αγιασμό των υδάτων στην παραλία του Βόλου, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε σήμερα για τα Άγια Θεοφάνεια

Στον αντίποδα η Μητρόπολη Τρίκκης, όπως ήδη έχουμε γράψει, έσπευσε να ανακοινώσει επίσημα ότι ένεκα της πανδημίας δε θα τελεστεί η Ακολουθία του Αγιασμού των υδάτων.

Απο το περσινο «ειρηνικό ανταρτικο» των Θεοφανείων, για να δανειστούμετη φράση του τότε εκπροσωπου της Ιεράς Συνόδου Μητροπολίτη Ιλίου Αθηναγόρα και τις σκηνές απείρου κάλλους που έκαναν το γύρων του κόσμου με το τίτλο του Reuters «“Κανένας Νόμος δεν μας δεσμεύει”: Έλληνες Χριστιανοί αψηφούν την απαγόρευση λόγω κορονοϊού για τα Θεοφάνεια» να ξεχωρίζει, μέχρι την εύγλωτη εικόνα του Ιερέα στη Χαλκίδα που άγιαζε ολομόναχος τα νερά συνοψίζοντας με αυτή την κίνηση το κλίμα της ημέρας, έχει κυλήσει πολύ νερο στο μύλο της … συναίνεσης

Ίσως, για αυτό αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την επίσημη θέση της Εκκλησίας, που σίγουρα κάθε άλλο παρά γρήγορα αντανακλαστικά φαίνεται να έχει επί του συγκεκριμένου θέματος.

Πάντως, σε μια χρονιά που έδωσε μάχη για την αύξηση της επιρροής της στην κοινωνία, η οποία φυσικά και δοκιμάστηκε λόγω της πανδημιας της covid-19, θα έπρεπε αν μη τι άλλο να υπάρχει επίσημη θέση για τον εορτασμό των Θεοφανείων και όχι κατά τόπους αποφάσεις από τους Μητροπολίτες.

Ίδωμεν… Ας ελπίσουμε ότι ενδεχομένως, θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση ακόμα και εντός της ημέρας για να αποφευχθεί ένα ακόμα αλαλούμ.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1078,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1540,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6353,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,82,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3467,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Σύγχυση στους πιστούς για τα Θεοφάνεια…
Σύγχυση στους πιστούς για τα Θεοφάνεια…
Σύγχυση στους πιστούς για τα Θεοφάνεια…
https://i0.wp.com/e-thessalia.gr/wp-content/uploads/2020/01/VOLOS-1.jpg?fit=820%2C513&ssl=1
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/01/blog-post_4.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/01/blog-post_4.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content