Κρίσιμη εβδομάδα για την ενότητα της Ορθοδοξίας - Απόφαση της Μόσχας να ιδρύσει Ρωσική Εκκλησία στην Αφρική

Κρίσιμη εβδομάδα για την ενότητα της Ορθοδοξίας - Απόφαση της Μόσχας να ιδρύσει Ρωσική Εκκλησία στην Αφρική

👉Κρίσιμη είναι η εβδομάδα για την ορθοδοξία και το διακύβευμα δεν είναι άλλο από την ενότητά αυτής. Τα βλέμματα όλων είναι σήμερα Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, στραμμένα στην κρίσιμη και έκτακτη, όπως φανερώνουν τα πεπραγμένα, Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, με πρώτο θέμα στην ατζέντα την εισπήδηση της Μόσχας στην Αφρική. 

Συγχρόνως, την Τρίτη 11 Ιανουαρίου ξεκινά η Τακτική συνεδρίαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με την εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης να βρίσκεται ψηλά στην αζτέντα.

Εναγωνίως αναμένεται η πρώτη επίσημη αντίδραση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας για την απόφαση της Μόσχας να ιδρύσει Ρωσική Εκκλησία στην Αφρική, η οποία συνέρχεται σήμερα και μέχρι την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022.

Μετά τον απολογισμό του έργου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής, που θα παρουσιάσει ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος κ. Θεόδωρος και την αντιφώνηση του πρώτου τη τάξει Αρχιερέως, θα μιλήσει ο Μητροπολίτης Καμερούν κ. Γρηγόριος με θέμα την αντιμετώπιση εισπήδησης Ορθοδόξων Εκκλησιών στην Αφρικανική ήπειρο, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση επί του θέματος με τη συμμετοχή όλων των Μητροπολιτών και επαρχιούχων Επισκόπων του Αλεξανδρινού θρόνου.

«Ο ισχυρισμός ότι δεν υφίσταται σχίσμα στην Ορθοδοξία, αλλά απλώς διαφωνίες, μοιάζει με τη θεωρία ότι δεν υπάρχει κορονοϊός»

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής η πλέον ηχηρή παρέμβαση επί του θέματος είναι εκείνη του Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας Αναστάσιου, μέσω άρθρου του, το οποίο δημοσιεύεται στην επίσημη σελίδα της Αρχιεπισκοπής. Ο κ. Αναστάσιος παραδέχτηκε ανοιχτά ότι υπάρχει σχίσμα στην Ορθόδοξη Εκκλησία, τονίζοντας χαρακτηριστικά : «Ο ισχυρισμός ότι δεν υφίσταται σχίσμα στην Ορθοδοξία, αλλά απλώς διαφωνίες, μοιάζει με τη θεωρία ότι δεν υπάρχει κορονοϊός».

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Κιέβου, σε συνέντευξή του στη Deutsche Welle, έκανε λόγο για εκδίκηση στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας , ενώ πήγε και ένα βήμα παρακάτω δηλώνοντας ότι Πατριάρχης Κύριλλος μοιάζει με τον Πούτιν κι αν δεν μπορεί να επηρεάσει, προσπαθεί να… διχάσει, καταγγέλοντας, μάλιστα, ότι προσπαθεί να εξαγοράσει κληρικούς.

Στο πνεύμα αυτό, και ενώ η συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου θα διαρκέσει μέχρι και την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου – μια ημέρα μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας – με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η αντίδραση του Οικουμενικού Πατριάρχη, ο οποίος σύμφωνα με τους παροικούντες το… Φανάρι δέχεται εισηγήσεις για σκληρά αντίμετρα. Ουδείς προς το παρόν γνωρίζει ποιο σενάριο θα βγει από τα συρτάρια του Οικουμενικού Πατριαρχείου…

Φυσικά, η εισπήδηση δεν είναι το μοναδικό θέμα της ατζέντας. Δεύτερο σημαντικό θέμα θα αποτελέσει η μισθοδοσία των κληρικών στην Αφρική μέσα από την εισήγηση του Μητροπολίτου Ζιμπάμπουε και Αγκόλας κ. Σεραφείμ. Επίσης, κατά την τρίτη ημέρα των εργασιών της Συνόδου, ο Επίσκοπος Αρούσας κ. Αγαθόνικος θα μιλήσει για τις προκλήσεις που δημιουργεί η παγκόσμια πανδημία του κορονοϊού στο ιεραποστολικό έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην αφρικανική ήπειρο.

Το Φανάρι εκλέγει το νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης

Φυσικά, πέρα από τη ρωσική εισπήδηση, η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη συνεδρίασή της αναμένεται να εκλέξει τον νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης. Το Φανάρι άλλωστε, τρέφει παραδοσιακά ιδιαίτερο ενδιαφέροον για την εκκλησία της Κρήτης, καθώς πρόκειται για μια περιοχή με εξέχουσα σημασία για το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Το Τριπρόσωπο που καταρτίστηκε λίγο πριν την εκπνοή του χρόνου, στις 28 Δεκεμβρίου 2021, από την Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης είναι «κομμένο και ραμμένο» στα μέτρα του Φαναρίου. Και οι τρεις Μητροπολίτες Ρεθύμνης Ευγένιος, Κισάμου Αμφιλόχιος και Πέτρας Γεράσιμος, είναι πολύ κοντά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, έχοντας στις περγαμηνές τους τη μέγιστη συμβολή τους στην πραγματοποίηση της Πανορθόδοξης Συνόδου το 2016 στο Κολυμπάρι και διατηρούν πολύ καλές σχέσεις με το σύνολο των Κρητών. Μένει, λοιπόν, να δούμε ποιος τελικά θα αποφασιστεί να ανέβει στον αρχιεπισκοπικο θώκο.
"Έτσι μπορείς να αλλάξεις τις σκέψεις σου"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ
Συνεδρίες για να βρεις τον εαυτό σου και τον σκοπό σου - "Καλύτερα να αρχίσεις να βλέπεις τον εαυτό σου σαν ψυχή με σώμα... και όχι για σώμα με ψυχή"

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις On Line Συνεδρίες ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

Για τις ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Διαλογισμού - Αυτοσυγκέντρωσης & Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Εκπαίδευση για την Αφύπνιση του Νουπατήστε την εικόνα για να πάρετε πληροφορίες
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,507,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2109,ΑΠΟΨΕΙΣ,108,Άρθρα,827,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,162,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,860,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,203,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,926,ΒΙΝΤΕΟ,374,ΒΟΛΟΣ,99,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1858,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,234,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,114,ΕΛΛΑΔΑ,1930,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,43,ΕΡΕΥΝΕΣ,76,ΖΩΗ,231,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,93,Θεσσαλία,1316,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,97,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1022,Κόσμος,10140,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,58,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,669,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1660,Πολιτική,6939,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6197,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,86,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,71,Στηρίζω,344,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1243,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3260,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,80,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,119,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,754,Eco-News,2913,GP - info,5,voice healing therapy,69,
ltr
item
Ploumistos.com: Κρίσιμη εβδομάδα για την ενότητα της Ορθοδοξίας - Απόφαση της Μόσχας να ιδρύσει Ρωσική Εκκλησία στην Αφρική
Κρίσιμη εβδομάδα για την ενότητα της Ορθοδοξίας - Απόφαση της Μόσχας να ιδρύσει Ρωσική Εκκλησία στην Αφρική
Κρίσιμη εβδομάδα για την ενότητα της Ορθοδοξίας - Απόφαση της Μόσχας να ιδρύσει Ρωσική Εκκλησία στην Αφρική
https://www.vimaorthodoxias.gr/wp-content/uploads/2017/08/diafora-2.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/01/blog-post_10.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/01/blog-post_10.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content