Ανατριχιαστικό – Διαφημίζουν τον θάνατο… Η κάψουλα υποβοηθούμενης αυτοκτονίας Sarco (σαρκοφάφος) «πέρασε τον νομικό έλεγχο»

Ανατριχιαστικό – Διαφημίζουν τον θάνατο… Η κάψουλα υποβοηθούμενης αυτοκτονίας Sarco (σαρκοφάφος) «πέρασε τον νομικό έλεγχο»

👉Έχει επικριθεί λόγω του φουτουριστικού σχεδιασμού του, που ορισμένοι λένε ότι δελεάζει τον χρήστη, καθώς και μιας αντίστοιχης εφαρμογής εικονικής πραγματικότητας που επιτρέπει στους ανθρώπους να «βιώσουν τον δικό τους εικονικό θάνατο».

Μια κάψουλα σε σχήμα φέρετρο, που επιτρέπει στον χρήστη να αυτοκτονήσει πέρασε από νομικό έλεγχο στην Ελβετία, σύμφωνα με τους δημιουργούς της.

Το μηχάνημα Sarco μπορεί να λειτουργήσει από το εσωτερικό, με τον χρήστη να ανοιγοκλείνει απλά τα μάτια του, και λειτουργεί μειώνοντας το επίπεδο οξυγόνου.

Η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από ένα λεπτό και ο θάνατος επέρχεται μέσω της υποξίας και της υποκαπνίας, η οποία έχει σκοπό να επιτρέψει σε ένα άτομο να πεθάνει σχετικά ήσυχα και ανώδυνα.

Η υποβοηθούμενη αυτοκτονία είναι νόμιμη στην Ελβετία και περίπου 1.300 άτομα χρησιμοποίησαν τις υπηρεσίες των οργανώσεων ευθανασίας Dignitas και Exit πέρυσι.

Και οι δύο εταιρείες χρησιμοποιούν υγρό βαρβιτουρικό φάρμακο για να προκαλέσουν βαθύ κώμα μέσα σε δύο έως πέντε λεπτά, και στη συνέχεια ακολουθεί ο θάνατος.

Το μηχάνημα αυτοκτονίας είναι δημιουργία του Dr Philip Nitschke, γνωστός ως «Dr Death», διευθυντής του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Exit International.

Το Sarco – συντομογραφία για σαρκοφάγος – έχει σχεδιαστεί για να ρυμουλκείται σε μια τοποθεσία της προτίμησης των χρηστών, όπως ένα ειδυλλιακό εξωτερικό περιβάλλον.

Στη συνέχεια η βιοδιασπώμενη κάψουλα μπορεί να αποσπαστεί από τη βάση, ώστε να χρησιμεύσει ως φέρετρο.

Ο δρ Nitschke αντιμετώπισε αντιδράσεις από τους πολέμιους της ευθανασίας, εν μέρει λόγω της μεθόδου που χρησιμοποιείται.

«Το αέριο μπορεί να μην είναι ποτέ αποδεκτή μέθοδος υποβοηθούμενης αυτοκτονίας στην Ευρώπη λόγω των αρνητικών ερμηνειών από το Ολοκαύτωμα», είπε ο δρ Nitschke στον Independent σε συνέντευξή του το 2018. «Κάποιοι είπαν ότι είναι απλώς μία μορφή θαλάμου αερίων».

Έχει επίσης επικριθεί λόγω του φουτουριστικού σχεδιασμού του, που ορισμένοι λένε ότι δελεάζει τον χρήστη, καθώς και μιας αντίστοιχης εφαρμογής εικονικής πραγματικότητας που επιτρέπει στους ανθρώπους να «βιώσουν τον δικό τους εικονικό θάνατο».

Αυτή η “εμπειρία” παρουσιάστηκε από την Westerkerk στην Funeral Expo του 2018 στο Άμστερνταμ, προκαλώντας ανησυχίες από το διοικητικό συμβούλιο της εκκλησίας.

«Το Westerkerk δεν θα υποστηρίξει ποτέ, προσφέροντας εξοπλισμό όπως αυτός που προωθείται από τον Dr Nitschke και αναρωτιόμαστε σοβαρά αν αυτό συμβάλλει σε μια διεξοδική και προσεκτική συζήτηση γύρω από το θέμα (της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας)», δήλωσε τότε ο Jeroen Kramer, πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου του Westerkerk.

«Δεν θα υποστηρίξουμε και δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε οποιαδήποτε πρόταση χρήσης τέτοιου εξοπλισμού».

Υπάρχουν επί του παρόντος μόνο δύο πρωτότυπα Sarco, αλλά η Exit International εκτυπώνει σε 3D ένα τρίτο μηχάνημα που ελπίζει να είναι έτοιμο για λειτουργία στην Ελβετία το επόμενο έτος.

Ο Δρ Nitschke είπε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης την περασμένη εβδομάδα ότι «δεν υπάρχουν καθόλου νομικά ζητήματα» και ότι συνεχίζονται οι συζητήσεις με διάφορες ομάδες στην Ελβετία με σκοπό να δοθεί η κάψουλα για υποβοηθούμενη αυτοκτονία.

«Εξαιρώντας τυχόν απρόβλεπτες δυσκολίες, ελπίζουμε να είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το Sarco διαθέσιμο για χρήση στην Ελβετία το επόμενο έτος», είπε.

«Ήταν ένα πολύ ακριβό έργο μέχρι στιγμής, αλλά πιστεύουμε ότι είμαστε πολύ κοντά στην υλοποίηση τώρα» κατέληξε.

(από lifo. gr – independent / photo: video screenshot)
"Έτσι μπορείς να αλλάξεις τις σκέψεις σου"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Πατήστε την εικόνα για να δείτε όλη την συλλογή

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ
Συνεδρίες για να βρεις τον εαυτό σου και τον σκοπό σου - "Καλύτερα να αρχίσεις να βλέπεις τον εαυτό σου σαν ψυχή με σώμα... και όχι για σώμα με ψυχή"

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις On Line Συνεδρίες ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

Για τις ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Διαλογισμού - Αυτοσυγκέντρωσης & Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Εκπαίδευση για την Αφύπνιση του Νουπατήστε την εικόνα για να πάρετε πληροφορίες
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,493,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2062,ΑΠΟΨΕΙΣ,98,Άρθρα,825,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,146,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,815,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,185,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,890,ΒΙΝΤΕΟ,281,ΒΟΛΟΣ,96,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1851,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,204,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,114,ΕΛΛΑΔΑ,1834,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,34,ΕΡΕΥΝΕΣ,62,ΖΩΗ,220,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,65,Θεσσαλία,1316,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,69,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,852,Κόσμος,10022,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,53,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,573,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1627,Πολιτική,6927,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6150,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,79,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,64,Στηρίζω,344,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1219,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3157,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,68,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,109,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,707,Eco-News,2869,GP - info,5,voice healing therapy,47,
ltr
item
Ploumistos.com: Ανατριχιαστικό – Διαφημίζουν τον θάνατο… Η κάψουλα υποβοηθούμενης αυτοκτονίας Sarco (σαρκοφάφος) «πέρασε τον νομικό έλεγχο»
Ανατριχιαστικό – Διαφημίζουν τον θάνατο… Η κάψουλα υποβοηθούμενης αυτοκτονίας Sarco (σαρκοφάφος) «πέρασε τον νομικό έλεγχο»
Ανατριχιαστικό – Διαφημίζουν τον θάνατο… Η κάψουλα υποβοηθούμενης αυτοκτονίας Sarco (σαρκοφάφος) «πέρασε τον νομικό έλεγχο»
https://www.capetownetc.com/wp-content/uploads/2021/12/Sarco-device-1024x644.jpeg
https://i.ytimg.com/vi/cOfWM7OnsIw/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/12/sarco.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/12/sarco.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content