H Ελλάδα με διακρίσεις στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής 2021

H Ελλάδα με διακρίσεις στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής 2021

👉Ένας από τους πιο σημαντικούς θεσμούς για την εκπαιδευτική ρομποτική παγκοσμίως, η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής - World Robot Olympiad WROTM 2021, είχε φέτος ελληνικό χρώμα αφού τέσσερεις ομάδες από τη χώρα μας όχι μόνο βρέθηκαν στον τελικό αλλά κατάφεραν να διακριθούν.

Πιο συγκεκριμένα, στον διαγωνισμό με θέμα Powerbots - το μέλλον της ενέργειας, οι ελληνικές ομάδες κατάφεραν να κερδίσουν 4 θέσεις στην πρώτη δεκάδα των κατηγοριών στις οποίες διαγωνίστηκαν, ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε περισσότερες από 200 ομάδες από 65 χώρες. Οι ομάδες αναδείχθηκαν από τον εθνικό διαγωνισμό που διοργάνωσε ο WROHellas με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE. 

Μέχρι σήμερα η Ελλάδα έχει κατακτήσει 6 μετάλλια και 13 θέσεις στην πρώτη δεκάδα στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής.

«Οι διακρίσεις της ελληνικής αποστολής στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής είναι φέτος πιο σημαντικές από κάθε άλλη χρονιά. Οι νέοι μας κατάφεραν να διακριθούν ανάμεσα σε χώρες μεγαθήρια στη ρομποτική. Μαζί με την COSMOTE έχουμε καταφέρει τα παιδιά να αγαπήσουν την ρομποτική και το STEM και να συναγωνίζονται επάξια χώρες με μακρά παράδοση.», είπε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Hellas, εθνικού διοργανωτή στην Ελλάδα, Ιωάννης Σομαλακίδης.

Η Ντέπη Τζιμέα, Executive Director Εταιρικής Επικοινωνίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης Ομίλου ΟΤΕ, δήλωσε σχετικά, «Συγχαρητήρια στις ελληνικές ομάδες για τις διακρίσεις τους. Μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες παρέμειναν αφοσιωμένες στον στόχο τους και κατάφεραν να ξεχωρίσουν. Επενδύοντας στην ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των νέων, επενδύουμε στην πρόοδο της Ελλάδας.»


Οι πρωταθλητές της πράσινης ενέργειας

Οι τέσσερις ομάδες που διακρίθηκαν στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής WRO 2021 παρουσίασαν πράσινες ενεργειακές λύσεις που μπορούν να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Οι ομάδες που κατάφεραν να κερδίσουν τις διακρίσεις και να είναι στην πρώτη δεκάδα της κατηγορίας, στην οποία διαγωνίστηκαν είναι:

• Minders, 5η θέση στην κατηγορία Open Λυκείου
• The Speeders, 5η θέση στην κατηγορία #FutureEngineers - Αυτόνομη Οδήγηση
• Autonomous: 9η θέση στην κατηγορία Open Λυκείου
• Airgenics: 10η θέση στην κατηγορία Open Λυκείου
Επιπλέον οι ομάδες ROBOKS και Robotonio κατέκτησαν την 13η και 19η θέση στην κατηγορία που αγωνίστηκαν.

Οι Minders παρουσίασαν μια αυτοματοποιημένη ποιοτική καλλιέργεια σε θερμοκήπιο, όπου η ενέργεια προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές. Οι The Speeders παρουσίασαν κατασκευή αυτοκινήτου και αυτόνομη οδήγηση (χωρίς remote control) σε πραγματικό περιβάλλον. Οι Autonomous διακρίθηκαν με υδροπονική καλλιέργεια φυτών. Και οι Airgenics παρουσίασαν έργο με ανεμογεννήτριες πόλεων.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Ρομποτικής εμφανίζονται στην επίσημη σελίδα του Οργανισμού World Robot Olympiad WRO 2021.


Οι νικητές σε πρώτο πλάνο

Τα μέλη της μαθητικής ομάδας ‘’Minders’’, Γιάννης Γκαμαλέτσος, Διονύσης Κανέλλης, Γιώργος Κλωνής, Θάνος Κοτσόκολος και Κωνσταντίνος Μουστακάκης, που κατέκτησαν την 5η θέση στην κατηγορία Open Λυκείου παρουσιάζοντας μια αυτοματοποιημένη ποιοτική καλλιέργεια σε θερμοκήπιο, όπου η ενέργεια προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές, μιλούν για την εμπειρία τους.

Μιλήστε μας λίγο πιο αναλυτικά για το project που παρουσίασε η ομάδα σας
Διονύσης Κανέλλης:
Στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2021 η ομάδα μας παρουσίασε το project ‘’Airfield’’ το οποίο χωρίζεται σε δυο μέρη. Το πρώτο μέρος παρουσιάζει έναν καινοτόμο τρόπο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέσω μιας ιπτάμενης ανεμογεννήτριας και το δεύτερο μέρος προτείνει ένα τρόπο κατανάλωσης αυτής της ενέργειας με ένα πλήρως αυτοματοποιημένο και ρομποτικό θερμοκήπιο.

Ποιά ήταν η πηγή της έμπνευσής σας; Πώς ακριβώς προέκυψε αυτό το project;
Γιάννης Γκαμαλέτσος: Ως ομάδα θέλαμε να δημιουργήσουμε έναν πιο αποτελεσματικό τρόπο εκμετάλλευσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Έτσι, μετά από πολλές ώρες έρευνας καταλήξαμε στην ιδέα της ιπτάμενης ανεμογεννήτριας που αποτελεί μια πολύ μεγάλη βελτίωση πάνω στους ήδη υπάρχοντες τρόπους εκμετάλλευσης της αιολικής ενέργειας.

Ποιό πιστεύετε ότι ήταν το χαρακτηριστικό που έκανε το project σας να ξεχωρίσει;
Γιάννης Γκαμαλέτσος: Ένα χαρακτηριστικό του project που σίγουρα το έκανε να ξεχωρίσει ήταν η καινοτομία της ιδέας και το γεγονός ότι είναι πλήρως ανεπτυγμένο σε όλους τους τομείς του (κατασκευή, πρόγραμμα, business plan κ.ο.κ.).

Πως σας φάνηκε η φετινή Ολυμπιάδα η οποία πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά;
Γιώργος Κλωνής: Το γεγονός ότι η φετινή Ολυμπιάδα πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά δεν μας επέτρεψε να έχουμε την εμπειρία που θα βιώναμε αν βρισκόμασταν στη Γερμανία, σε κανονικές συνθήκες διεξαγωγής. Σίγουρα, χάσαμε την εμπειρία του ταξιδιού και τις γνωριμίες που θα κάναμε. Ωστόσο, το γεγονός ότι ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε ψηφιακά, μας βοήθησε να μην έχουμε άγχος καθώς βρισκόμασταν στον δικό μας χώρο, δηλαδή στο σχολείο μας. Γενικά, η συνολική εμπειρία του διαγωνισμού ήταν ευχάριστη, μάθαμε πολλά πράγματα και πάνω απ’ όλα δεθήκαμε σαν ομάδα.

Πόσες φορές έχετε λάβει μέρος στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς;

Διονύσης Κανέλλης: Έχω συμμετάσχει δύο φορές σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Ρομποτικής. Την πρώτη φορά μου έγινε κυρίως mentoring και στη συνέχεια στην Ολυμπιάδα πήραμε την ένατη θέση. Τη δεύτερη χρονιά κατακτήσαμε την 1η θέση στο Πανελλήνιο Διαγωνισμοί και την 5η στην Ολυμπιάδα. Οι διακρίσεις αυτές μας δίνουν δύναμη να συνεχίζουμε.

Θα θέλατε στο μέλλον να σπουδάσετε κάποια επιστήμη που να σχετίζεται με την τεχνολογία και να ασχοληθείτε με κάποιο ανάλογο επάγγελμα;
Θάνος Κοτσόκολος: Στόχος μου είναι να σπουδάσω στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο και πιο συγκεκριμένα στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ. Με ενδιαφέρει ευρύτερα σε επαγγελματικό επίπεδο η κατασκευή και η λειτουργία των ρομπότ.


Η COSMOTE και η WRO Hellas εξελίσσουν τις ψηφιακές δεξιότητες των νέων

Η COSMOTE μέσα από την εκπαιδευτική ρομποτική και το STEM συμβάλλει στην ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των νέων, ως στρατηγικός συνεργάτης του WRO Hellas. Από το 2015 και μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί:

• 7 Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με 25.000 συνολικές συμμετοχές μαθητών
• Ετήσια ενημερωτικά σεμινάριαμε 7.000 συνολικές συμμετοχές εκπαιδευτικών
• 4.000 downloads εξειδικευμένων εκπαιδευτικών υλικών ρομποτικής
• 600 δωρεάν εκπαιδευτικά πακέτα ρομποτικής σε σχολεία
• 2 ταινίες με θέμα την εκπαιδευτική ρομποτική, Robogirl και TheRealRobokids, που έχουν ξεπεράσει συνολικά τις 7 εκατ. προβολές στο YouTube. Οι ταινίες, που δημιουργήθηκαν από την COSMOTE, έκαναν περισσότερο γνωστή την εκπαιδευτική ρομποτική στην Ελλάδα.

Το διάβασα στο protothema.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: H Ελλάδα με διακρίσεις στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής 2021
H Ελλάδα με διακρίσεις στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής 2021
H Ελλάδα με διακρίσεις στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής 2021
https://i1.prth.gr/images/963x541/_webp/files/2021-11-29/cosmote_header.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/12/h-2021.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/12/h-2021.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content