Έμφυλη βία στο διαδίκτυο: Υιοθετήθηκαν οι θέσεις της Έλενας Κουντουρά στο Ευρωκοινοβούλιο (ΒΙΝΤΕΟ)

Έμφυλη βία στο διαδίκτυο: Υιοθετήθηκαν οι θέσεις της Έλενας Κουντουρά στο Ευρωκοινοβούλιο (ΒΙΝΤΕΟ)

👉«Καμία πολιτική πρόταση δεν θα είναι αποτελεσματική αν η έμφυλη βία στο διαδίκτυο δεν αντιμετωπιστεί ως την προέκταση της έμφυλης βίας εκτός διαδικτύου».

Η εισηγήτρια της πολιτικής ομάδας LEFT στη νομοθετική έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας στο διαδίκτυο, Έλενα Κουντουρά, είδε της θέσεις της να υιοθετούνται στη νομοθετική έκθεση- ψήφισμα με 513 ψήφους υπέρ, 122 κατά και 58 αποχή.

Μάλιστα μία από τις θέσεις της κ.Κουντουρά, που αφορά στο εξαιρετικά επίκαιρο ζήτημα στην Ελλάδα του revenge porn, υιοθετήθηκε στο τελικό κείμενο του ψηφίσματος, και αφορά στην αναγνώριση ότι «η σεξουαλική κακοποίηση με τη χρήση εικόνων και οι ιστότοποι στους οποίους οι εικόνες αυτές διαδίδονται, αποτελούν εντεινόμενη μορφή ενδοσυντροφικής βίας».

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθέτησε επίσης τη θέση της ότι «οι συνέπειες της σεξουαλικής κακοποίησης με χρήση εικόνων μπορεί να είναι
 • σεξουαλικού χαρακτήρα, καθώς η σεξουαλική συνεύρεση καταγράφηκε και/ή διαδόθηκε χωρίς συγκατάθεση,
 • ψυχολογικού, όσον αφορά τον αντίκτυπο στα θύματα της δημοσιοποίησης της ιδιωτικής ζωής,
 • και οικονομικού, καθώς η σεξουαλική κακοποίηση με χρήση εικόνων θέτει σε κίνδυνο το ισχύον και το μελλοντικό καθεστώς απασχόλησης των θυμάτων».
Μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Έλενα Κουντουρά τόνισε ότι καμία πολιτική πρόταση δεν θα είναι αποτελεσματική αν η έμφυλη βία στο διαδίκτυο δεν αντιμετωπιστεί ως την προέκταση της έμφυλης βίας εκτός διαδικτύου.

«Στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν υπάρχει κοινή αντίληψη για το τι είναι η βία στο διαδίκτυο και δεν υπάρχει κατάλληλη ευρωπαϊκή νομοθεσία που να την αντιμετωπίζει. Υπάρχουν αρκετά νομοθετικά κενά και τα κράτη- μέλη εφαρμόζουν διαφορετικές πολιτικές που δεν καλύπτουν όλες τις πτυχές του προβλήματος», ανέφερε χαρακτηριστικά.Η Έλενα Κουντουρά επισήμανε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει επανειλημμένα ζητήσει από την Κομισιόν να προτείνει άμεσα μία ολιστική οδηγία για την καταπολέμηση όλων των μορφών της έμφυλης βίας, ενώ με την έκθεση αυτή ζητά την υιοθέτηση ενός κοινού ορισμού για το έγκλημα της έμφυλης βίας στο διαδίκτυο και την ποινικοποίησή της από όλα τα κράτη μέλη με τη θέσπιση αντίστοιχων κυρώσεων.

Ακόμη, ζητείται να θεσπιστούν ενισχυμένα μέτρα πρόληψης και επαρκούς προστασίας και αποκατάστασης των θυμάτων. Όπως επίσης να διασφαλιστεί η υποχρεωτική εκπαίδευση όλων των επαγγελματιών, ιδιαίτερα του προσωπικού της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης για την εξάλειψή της.

Με βάση τις θέσεις που υιοθετήθηκαν, καλείται η Κομισιόν και τα κράτη-μέλη να αναλάβουν δράση ώστε:
 • Να οριστεί και να υιοθετηθεί εναρμονισμένος ορισμός της έμφυλης βίας στο διαδίκτυο, που θα διευκολύνει την ανάλυση των διαφόρων μορφών βίας στο διαδίκτυο και την καταπολέμηση του φαινομένου.
 • Να αξιολογηθεί επαρκώς ο αντίκτυπος που έχει στα θύματα η έμφυλη βία στο διαδίκτυο και να εξεταστούν οι μηχανισμοί άσκησης βίας, ώστε να διασφαλισθεί η προσφυγή, η λογοδοσία και η πρόληψη.
 • Να μπει τέλος στη βιομηχανία της πορνογραφίας που στηρίζεται στην εμπορία ανθρώπων με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση, τον βιασμό και άλλες μορφές επιθέσεων και βίας κατά των γυναικών και των παιδιών.
 • Να μπει τέλος στις επικίνδυνες και κακόβουλες χρήσεις της τεχνολογίας των deepfakes (πλαστών φωτογραφιών και βίντεο μέσω της τεχνητής νοημοσύνης) που χρησιμοποιείται συχνά για την παρενόχληση, τη διαπόμπευση και τον εκβιασμό των γυναικών.
 • Να αναγνωριστεί ότι η σεξουαλική κακοποίηση με τη χρήση εικόνων και οι ιστότοποι στους οποίους οι εικόνες αυτές διαδίδονται, αποτελούν εντεινόμενη μορφή ενδοσυντροφικής βίας.
 • Να συμπεριληφθούν οι μισογυνιστικές επιθέσεις στα εγκλήματα μίσους και αντίστοιχα o μισογυνισμός στις μορφές της ρητορικής μίσους.
 • Να διαμορφωθεί ευρωπαϊκό πρωτόκολλο για τη βία κατά των γυναικών σε καιρούς κρίσης και να συμπεριληφθούν οι υπηρεσίες προστασίας για τα θύματα ως «βασικές υπηρεσίες» στα κράτη μέλη.
 • Να μπει τέλος στην ατιμωρησία για όσους διαπράττουν πράξεις έμφυλης βίας στο διαδίκτυο.
 • Να εξασφαλιστούν πόροι για εκστρατείες ευαισθητοποίησης των γυναικών και των κοριτσιών, σχετικά με τρόπους εξασφάλισης των λογαριασμών και των επικοινωνιών τους, την προειδοποίησή τους σχετικά με πιθανούς δράστες παρενόχλησης και επιθέσεων και την ενημέρωσή τους σχετικά με τα δικαιώματά τους και τους τρόπους αναζήτησης βοήθειας.
 • Να διασφαλιστεί υποχρεωτική εκπαίδευση και κατάρτιση όλων των επαγγελματιών στην καταπολέμηση της βίας στον κυβερνοχώρο λόγω φύλου (ειδικά των αρχών δικαιοσύνης και επιβολής του νόμου).
 • Να εξασφαλιστεί η αποτελεσματική προστασία, στήριξη και αποκατάσταση για τα θύματα της έμφυλης βίας στο διαδίκτυο.
 • Να θεσπιστεί ένα αξιόπιστο σύστημα τακτικής συλλογής στατιστικών εναρμονισμένων, αναλυτικών και συγκρίσιμων δεδομένων σε όλη την ΕΕ για την έμφυλη βία, συμπεριλαμβανομένης της βίας στο διαδίκτυο, κάνοντας πλήρη χρήση των ικανοτήτων και της εμπειρογνωμοσύνης των οργανισμών και αρχών FRA, EIGE, Eurostat, Europol και ENISA.
 • Να σταματήσει στα ΜΜΕ η απεικόνιση έμφυλων στερεοτύπων, σεξιστικού περιεχομένου και σεξιστικής διαφήμισης.
 • Να ενθαρρυνθεί η συμμετοχή και επαγγελματική σταδιοδρομία των γυναικών στον τομέα των τεχνολογιών της πληροφορίας (ΤΠΕ) μέσω των εθνικών και περιφερειακών σχεδίων δράσης ή των πολιτικών για το φύλο, καθώς και η επαγγελματική τους κατάρτιση στους τομείς STEM (επιστημών, τεχνολογίας, μηχανικής και μαθηματικών).
Επιπλέον, με τροπολογία της Έλενας Κουντουρά, η έκθεση καλεί το Συμβούλιο να ολοκληρώσει επειγόντως την κύρωση από την ΕΕ της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης και να εξασφαλίσει την καθολική κύρωση και εφαρμογή της από όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Συμπεριλήφθηκαν ακόμη στην έκθεση τα επίσημα στοιχεία οργανισμών που αποτυπώνουν την σκληρή πραγματικότητα για τη βία που υφίστανται οι γυναίκες και τα παιδιά στο διαδίκτυο:
 • Mία στις δέκα γυναίκες έχουν ήδη βιώσει κάποια μορφή βίας στον κυβερνοχώρο από την ηλικία των 15 ετών (Οργανισμός Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, FRA).
 • Τουλάχιστον 12,5 % των περιπτώσεων σχολικού εκφοβισμού (που υφίσταται ένας στους δύο μαθητές ηλικίας 13-15 ετών) λαμβάνουν χώρα στο διαδίκτυο, δεδομένου ότι οι νέοι συνδέονται σήμερα με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από μικρότερη ηλικία (Συμβούλιο της Ευρώπης). Τα κορίτσια υπόκεινται σε διπλάσιο βαθμό σε παρενόχληση σε σχέση με τα αγόρια (UNICEF).
"Έτσι μπορείς να αλλάξεις τις σκέψεις σου"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ
Συνεδρίες για να βρεις τον εαυτό σου και τον σκοπό σου - "Καλύτερα να αρχίσεις να βλέπεις τον εαυτό σου σαν ψυχή με σώμα... και όχι για σώμα με ψυχή"

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις On Line Συνεδρίες ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

Για τις ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Διαλογισμού - Αυτοσυγκέντρωσης & Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Εκπαίδευση για την Αφύπνιση του Νουπατήστε την εικόνα για να πάρετε πληροφορίες
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,504,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2095,ΑΠΟΨΕΙΣ,104,Άρθρα,826,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,155,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,840,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,199,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,914,ΒΙΝΤΕΟ,326,ΒΟΛΟΣ,99,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1857,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,215,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,114,ΕΛΛΑΔΑ,1894,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,41,ΕΡΕΥΝΕΣ,70,ΖΩΗ,225,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,84,Θεσσαλία,1316,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,87,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,958,Κόσμος,10100,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,54,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,636,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1647,Πολιτική,6934,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6176,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,83,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,65,Στηρίζω,344,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1232,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3222,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,76,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,117,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,727,Eco-News,2902,GP - info,5,voice healing therapy,63,
ltr
item
Ploumistos.com: Έμφυλη βία στο διαδίκτυο: Υιοθετήθηκαν οι θέσεις της Έλενας Κουντουρά στο Ευρωκοινοβούλιο (ΒΙΝΤΕΟ)
Έμφυλη βία στο διαδίκτυο: Υιοθετήθηκαν οι θέσεις της Έλενας Κουντουρά στο Ευρωκοινοβούλιο (ΒΙΝΤΕΟ)
Έμφυλη βία στο διαδίκτυο: Υιοθετήθηκαν οι θέσεις της Έλενας Κουντουρά στο Ευρωκοινοβούλιο (ΒΙΝΤΕΟ)
https://www.newsbreak.gr/wp-content/uploads/2021/12/nb_kountoura3-696x403.jpg
https://i.ytimg.com/vi/HqDJ2Sdervc/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/12/blog-post_932.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/12/blog-post_932.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content