Η Εφορία πλέον στο κινητό με νέες ψηφιακές εφαρμογές

Η Εφορία πλέον στο κινητό με νέες ψηφιακές εφαρμογές

👉Τέτοιες μέρες πριν από λίγα χρόνια, επικρατούσε το αδιαχώρητο στις εφορίες. Ατελείωτες ουρές από φορολογουμένους που έσπευδαν πριν από την εκπνοή του έτους να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας της επόμενης χρονιάς, να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους, να υποβάλουν δηλώσεις για μεταβιβάσεις ακινήτων και γονικές παροχές, να δηλώσουν διακοπή εργασιών, να αποκτήσουν ΑΦΜ και κλειδάριθμο, να δηλώσουν τη γέννηση του παιδιού τους ή το διαζύγιο.

Σήμερα η εικόνα είναι διαφορετική. Οι φορολογούμενοι επισκέπτονται τη ΔΟΥ τους μόνο με ραντεβού, ενώ τις ουρές στα γκισέ έχουν αντικαταστήσει οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες της ΑΑΔΕ, μέσω των οποίων οι φορολογούμενοι μπορούν ακόμη και από το κινητό τους να πραγματοποιήσουν ηλεκτρονικά πάνω από 250 συναλλαγές με την Εφορία. Η πανδημία επιτάχυνε τις διαδικασίες ψηφιοποίησης των συναλλαγών, απαλλάσσοντας τους φορολογουμένους από τις πάνω από 2 εκατομμύρια ώρες που σπαταλούσαν στις επισκέψεις τους στις ΔΟΥ κάθε χρόνο.

Τώρα, έχουν τη δυνατότητα από το γραφείο ή το σπίτι τους μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, laptop, τάμπλετ ή και smartphone να κλείσουν ραντεβού για να επισκεφθούν την Εφορία τους συγκεκριμένη ημέρα και ώρα χωρίς να χρειαστεί να ταλαιπωρηθούν στην ουρά, να πληρώσουν φόρους και τέλη, να αποκτήσουν ΑΦΜ και κλειδάριθμο, να υποβάλουν δηλώσεις, να δηλώσουν την αλλαγή της διεύθυνσης κατοικίας και της οικογενειακής τους κατάστασης, να τηρούν ηλεκτρονικά βιβλία και να έχουν ηλεκτρονικά τιμολόγια.

Ελάχιστες είναι πλέον οι περιπτώσεις που χρειάζεται να πάει κάποιος στην Εφορία. Για παράδειγμα, είναι υποχρεωτική η υποβολή χειρόγραφης δήλωσης στην περίπτωση που έχει αποβιώσει κάποιος συγγενής, αν και υπάρχει η δυνατότητα αποστολής της δήλωσης με e-mail ή με κούριερ, όταν κάποιος υποβάλλει δήλωση με επιφύλαξη και πρέπει να καταθέσει δικαιολογητικά στην Εφορία, καθώς και για υποθέσεις δηλώσεων φόρου κληρονομιάς, γονικών παροχών και δωρεών εκτός αντικειμενικού συστήματος.
Μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE οι φορολογούμενοι μπορούν:
  • Να έχουν πρόσβαση σε όλες τις ψηφιακές εφαρμογές της ΑΑΔΕ, όπως δηλώσεις φόρων, ρυθμίσεις, φορολογία ακινήτων και οχημάτων, ηλεκτρονικά βιβλία myDATΑ κ.λπ.
  • Να διαχειριστούν τον λογαριασμό και τα στοιχεία επικοινωνίας και να μεταβάλουν τα στοιχεία της επιχείρησης.
  • Να δουν τις οφειλές, πληρωμές και τις επιστροφές φόρων, να πληρώσουν τους φόρους και να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.
  • Nα αποκτήσουν ΑΦΜ και κλειδάριθμο.
  • Nα υποβάλουν αιτήματα ψηφιακά προς την αρμόδια υπηρεσία της ΑΑΔΕ.
  • Nα κλείσουν ψηφιακά ραντεβού με υπάλληλο της αρμόδιας υπηρεσίας της ΑΑΔΕ.
  • Να υποβάλουν ψηφιακά τις πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους.
  • Να τηρούν ηλεκτρονικά βιβλία μέσω της πλατφόρμας myDATA.
  • Να υποβάλουν ηλεκτρονικά το αίτημα για εξωδικαστική επίλυση της διαφοράς. Ηδη μειώνεται ο όγκος των εκκρεμών δικαστικών φορολογικών υποθέσεων, γεγονός που επιδρά θετικά και στα δημόσια έσοδα.
  • Να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση για επιστροφή ΦΠΑ και εντός της προθεσμίας των 10 ημερών βλέπουν το σχετικό ποσό που δικαιούνται στον τραπεζικό τους λογαριασμό, εφόσον η υπόθεσή τους κριθεί χωρίς έλεγχο. Από τον Ιούλιο του 2021, που άρχισε να εφαρμόζεται και να υλοποιείται η αυτοματοποιημένη διαδικασία επιστροφής ΦΠΑ, για τον συνολικό αριθμό των 13.451 αιτήσεων επιστροφής ΦΠΑ που υποβλήθηκαν το διάστημα από τον Ιούλιο του 2021 έως τον Νοέμβριο του 2021 το 83,5%, που αντιστοιχεί σε 11.325 αιτήσεις επιστροφής ΦΠΑ, διενεργήθηκε αυτόματα και το συνολικό ποσό ΦΠΑ που επιστράφηκε άμεσα στους δικαιούχους των αιτήσεων αυτών και απευθείας στους λογαριασμούς τους ανήλθε σε 552.205.336 ευρώ.
  • Να ενημερωθούν ανά πάσα στιγμή για όλες τις οφειλές, είτε αυτές βρίσκονται σε καθεστώς ρύθμισης είτε εκτός ρύθμισης.
  • Να ενημερωθούν για τις πληρωμές που έχουν πραγματοποιήσει μέσω τραπεζών και για τις επιστροφές φόρων που αναμένεται να κατατεθούν στον τραπεζικό τους λογαριασμό ή να συμψηφιστούν με φορολογικές ή ασφαλιστικές οφειλές τους που είναι σε εκκρεμότητα.
  • Να πληρώσουν φορολογικές οφειλές με τραπεζική κάρτα απευθείας, μέσω της πλατφόρμας.
Νέες ψηφιακές εφαρμογές

O σχεδιασμός της ΑΑΔΕ για το 2022 περιλαμβάνει:
  • Ανάπτυξη εφαρμογής ψηφιακής υποβολής δηλώσεων φόρου κληρονομιάς.
  • Ψηφιακή έκδοση φορολογικής ενημερότητας με παρακράτηση και βεβαίωση οφειλής.
  • Διαδικασίες και ενέργειες για την αποδοχή καρτών εξωτερικού στις πληρωμές φορολογικών και τελωνειακών υποχρεώσεων.
  • Ανάπτυξη εφαρμογής (application) κινητών συσκευών για πρόσβαση σε ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ.
  • Υλοποίηση αυτοματοποιημένου συστήματος ενημέρωσης οφειλετών για τήρηση ρυθμίσεων.
Έλεγχος αποδείξεων

Οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν μέσω ενός smartphone εάν η απόδειξη που παίρνουν από το κατάστημα, την καφετέρια, το εστιατόριο ή το μπαρ είναι γνήσια ή «μαϊμού».

Αναλαμβάνοντας ρόλο φοροελεγκτή θα μπορούν από το κινητό τους να σκανάρουν το QR code της απόδειξης που εκδόθηκε και να διαπιστώνουν σε πραγματικό χρόνο την εγκυρότητά της. 

Τη δυνατότητα αυτή θα παράσχει σύντομα η ΑΑΔΕ μέσω ειδικής εφαρμογής, η οποία θα είναι διαθέσιμη από το Play Store και το App Store και θα εγκαθίσταται στα έξυπνα κινητά τηλέφωνα.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1073,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,810,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1536,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,899,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Η Εφορία πλέον στο κινητό με νέες ψηφιακές εφαρμογές
Η Εφορία πλέον στο κινητό με νέες ψηφιακές εφαρμογές
Η Εφορία πλέον στο κινητό με νέες ψηφιακές εφαρμογές
https://cdn.sofokleousin.gr/sites/default/files/styles/node_full/public/2020-02/smart-apodeixeis.jpg?itok=C3cpfv-h
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/12/blog-post_897.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/12/blog-post_897.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content