Ποιο είναι το κάρμα σου! Ο Κρόνος στα ζώδια και στους οίκους - Ο πλανήτης του Κάρμα και κύριος του πεπρωμένου

Ποιο είναι το κάρμα σου! Ο Κρόνος στα ζώδια και στους οίκους - Ο πλανήτης του Κάρμα και κύριος του πεπρωμένου

👉Περισσότερο από κάθε άλλον πλανήτη, ο Κρόνος είναι εκείνος που μας φέρνει σε επαφή με τις καταστάσεις που συνδέονται με εμπειρίες εξέλιξης, πόνου, υπαρξιακής μοναξιάς και με όλες τις όψεις της ζωής που, αντιμετωπίζοντάς τις, έχουμε την ευκαιρία να απαλλαγούμε από τις παλιές μας εμπειρίες και τα κακά αποτελέσματά τους. Άλλωστε, αυτός είναι και ο νόμος του Κάρμα, ο νόμος της αιτίας και του αποτελέσματος, που διέπει όλη μας την ύπαρξη. Με τη βοήθεια του Κρόνου, που παίρνει τον ρόλο του αυστηρού δάσκαλου, μπορούμε να δούμε καθαρά όσα μας βαραίνουν και μας εμποδίζουν να εξελιχθούμε σαν προσωπικότητες και να επιτελέσουμε τον σκοπό της ζωής μας, βρίσκοντας την ολοκλήρωση και την ευτυχία της πληρότητας.

Για να καταλάβουμε τα μαθήματα του Κρόνου, το βασικό είναι να κατανοήσουμε τις θέσεις του στο γενέθλιο ωροσκόπιό μας, δηλαδή στο παρελθόν μας, καθώς και τον ρόλο του στο παρόν μας, καθώς συνεχίζει την αέναη περιφορά του πάνω στον χάρτη της ζωής μας.
Οι κύκλοι του κάρμα

Η περιφορά του Κρόνου στο ωροσκόπιο του καθενός μας διαρκεί περίπου 29 χρόνια, δηλαδή αυτό είναι το διάστημα που απαιτείται για να ολοκληρώσει τον κύκλο και να επιστρέψει στη γενέθλια θέση του. Κάθε 7 χρόνια σχηματίζει μια σημαντική όψη τετράγωνου, αντίθεσης ή συνόδου, που έχει σημαντική αξία για την καρμική ή εξελικτική ψυχολογία. Η καθεμία από αυτές τις όψεις συμπίπτει με μια από τις περιόδους κρίσης που παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξή μας και στο ξεπέρασμα των καρμικών αντιστάσεων, που κουβαλάμε από αυτήν τη ζωή ή και από προηγούμενες, αν δεχτούμε τη μετενσάρκωση.
Το πρώτο τετράγωνο

Το πρώτο τετράγωνο που σχηματίζει ο Κρόνος με τη γενέθλια θέση του έρχεται γύρω στα 7, τα 36 ή τα 65 κατά προσέγγιση χρόνια μας (με 1-2 χρόνια απόκλιση προς τα πάνω ή κάτω) και συνδέεται με τις πρώτες επιγνώσεις που αφορούν τις διάφορες φάσεις της ζωής και που συνήθως είναι αρκετά επώδυνες. Έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι δεν μπορούμε πια να βασιζόμαστε στη στήριξη ατόμων, για τα οποία πιστεύαμε ότι μας την παρέχουν ανιδιοτελώς. Υπάρχει μια αίσθηση ότι ένα μεγάλο μέρος του παρελθόντος έχει πάει …στράφι, αλλά μας φέρνει πόνο η προοπτική να το εγκαταλείψουμε, καθώς το βλέπουμε σαν τη μόνη μας ασφάλεια. Φυσικά, συνειδητοποιούμε ότι η ασφάλεια αυτή είναι επίπλαστη, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε ένα συναισθηματικό σοκ, σε απογοήτευση, αλλά και οργή απέναντι στο παρελθόν, για όλα όσα δεν μπορούσαμε να δούμε πρωτύτερα ότι εμπόδιζαν την εξέλιξή μας.

Για πολλούς μπορεί αυτή να είναι μια στιγμή μεγάλης διαύγειας, που να οδηγήσει στο σπάσιμο των δεσμών με το παρελθόν, ώστε να προχωρήσουμε στην εξερεύνηση του καρμικού δρόμου μας. Για άλλους αποτελεί αφορμή για μια ανασκόπηση των παλιών γεγονότων, ώστε να ξεπεραστούν και να μην μπορούν πια να μας περιορίζουν ή μας καθορίζουν.

Η αντίθεση

Ο Κρόνος έρχεται απέναντι από τη γενέθλια θέση του στα 14 χρόνια αφότου περάσει από αυτήν, δηλαδή όταν είμαστε περίπου στις ηλικίες των 14, των 43 ή των 72 ετών (και πάλι με μια απόκλιση 1-2 χρόνων). Αυτή η φάση χαρακτηρίζεται από τον απολογισμό και την επαναδιαπραγμάτευση της μέχρι τώρα κατάστασης της ζωής μας. Βρισκόμαστε μπροστά σε επιλογές που μπορούν να αλλάξουν ριζικά και τον τρόπο που ζούμε αλλά και τον ψυχολογικό μας κόσμο. Είναι η στιγμή που μας δίνεται η δυνατότητα, ιδίως γύρω στα 42-43 χρόνια μας, να κόψουμε δια παντός τις καρμικές κληρονομιές, να πετάξουμε τις επιρροές που δεχόμαστε από παλιές εμπειρίες της ζωής μας. Μπορούμε να αποδεχτούμε αμετάκλητα την ύπαρξή μας, ξεπερνώντας τις ανασφάλειες και τους φόβους που μας περιόριζαν, ώστε να γίνουμε εμείς οι αληθινοί πρωταγωνιστές στο δεύτερο μέρος της ζωής μας. Κι αν το θέσουμε και με πιο καρμικούς όρους, να συνειδητοποιήσουμε τον δρόμο μας σε αυτή την ενσάρκωση, τον λόγο για τον οποίο γεννηθήκαμε με αυτό το σώμα, σε αυτή την οικογένεια, στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και τοποθεσία.

Το δεύτερο τετράγωνο


Ο Κρόνος έρχεται σε γωνία 270ο με τη γενέθλια θέση του περίπου στην ηλικία μας των 21, των 49 και των 78 ετών (με 1-2 χρόνια απόκλιση). Εδώ έχουμε άλλη μια ευκαιρία να δούμε τι μπορούμε να αλλάξουμε, να κάνουμε και πάλι έναν απολογισμό, να δεχτούμε νέα πρόσωπα στη ζωή μας σε πρωταγωνιστικό ρόλο και ενδεχομένως να ενστερνιστούμε μια διαφορετική φιλοσοφία ζωής, κάτι που θα δώσει μια νέα ζωτικότητα στην ύπαρξή μας. Και αυτά θα γίνουν έστω και με το τίμημα οι αλλαγές να προκαλέσουν την αναθεώρηση σε πολλές αξίες και προσωπικές σχέσεις, ακόμα και στις πιο παλιές, εκείνες που βλέπαμε σαν κολόνες της ζωής μας. Συχνά σε αυτή τη φάση κλείνουν διάφορες καρμικές σχέσεις, είτε επειδή ο σκοπός που εξυπηρετούσαν συντελέστηκε και ολοκλήρωσαν τον κύκλο τους, είτε επειδή γίνεται σαφές πως δεν μπορούν να λυθούν, τουλάχιστον σε αυτή τη ζωή.
Η σύνοδος

Η επιστροφή του Κρόνου στη γενέθλια θέση του γίνεται περίπου στα 28, τα 56 και τα 85 χρόνια μας, με 1-2 χρόνια απόκλιση και πάλι. Αυτή η επιστροφή συμπίπτει με τη συνολική αναθεώρηση της ζωής μας, που μπορεί να καταλήξει σε μια κανονική επανεκκίνηση (σαν να λέμε, να κάνουμε …reset), που θα μας οδηγήσει στο να βλέπουμε και να βιώνουμε τα πράγματα εντελώς διαφορετικά πλέον. Σχεδόν πάντα συμπίπτει με την απώλεια καταστάσεων ή νοοτροπιών που χαρακτήριζαν την προηγούμενη περίοδο.

Για παράδειγμα, στα 28-29 χρόνια μας χάνουμε την ανεμελιά και τη μανία της νιότης να είμαστε κόντρα στα πάντα, στα 56 εγκαταλείπουμε το πνεύμα του ανταγωνισμού και βλέπουμε το μέλλον πιο ψύχραιμα. Πάνω απ’ όλα όμως θέλουμε να βάλουμε τη ζωή μας σε νέες βάσεις και να προγραμματίσουμε τον επόμενο 28χρονο κύκλο, προσπαθώντας να διατηρήσουμε μια συνέχεια με τις εμπειρίες της εξελικτικής μας πορείας. Γι’ αυτό και σε μια τέτοια φάση θα ήταν πολύ χρήσιμη και μια βαθιά ανάλυση των δεσμών της Σελήνης (για την οποία, φυσικά, οι αστρολόγοι του myastro βρίσκονται στη διάθεσή σου).

Με την επιστροφή του Κρόνου στη γενέθλια θέση του, είναι πιθανό να εκδηλωθούν σοβαρές καρμικές δοκιμασίες στη ζωή, που μπορεί να συμπίπτουν με πολύ οδυνηρές στιγμές. Ωστόσο θα είναι απαραίτητες, για να επιλυθούν καταστάσεις που είχαν φτάσει στο μη περαιτέρω.

Ο ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΑ 12 ΖΩΔΙΑ


Η θέση του Κρόνου στο γενέθλιο ωροσκόπιο δείχνει σε ποια σημεία του χαρακτήρα μας υπάρχουν οι μεγαλύτερες καρμικές δυσκολίες και ποια εμπόδια πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται ο Κρόνος σου, αναδεικνύει τι δοκιμασίες θα πρέπει να ξεπεράσεις και τι εσωτερική δουλειά θα χρειαστεί να κάνεις για να έχεις μια σημαντική προσωπική εξέλιξη. Στη συνέχεια, διάβασε επίσης παρακάτω τι σημαίνει η θέση του Κρόνους στους οίκους.

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ

Με τον Κρόνο σου στον Κριό μπορεί να αρχίσεις να αναλαμβάνεις ευθύνες στη ζωή από πολύ νέος, ενώ παράλληλα να αργήσεις να αποκτήσεις προσωπικές φιλοδοξίες. Ενδεχομένως να συναντάς εμπόδια στον δρόμο σου και η προσπάθεια να δείξεις την αξία σου να σου προκαλέσει άγχος. Αποφεύγεις να εξωτερικεύσεις τον έντονο θυμό σου για όλα αυτά, εμφανίζοντας στους γύρω σου ένα ψύχραιμο και «άνετο» χαρακτήρα. Η ανεπάρκεια της αυτοπεποίθησής σου αντισταθμίζεται από μια έντονη αίσθηση ευθύνης απέναντι στον εαυτό σου.

Η στάση σου απέναντι στα ρίσκα είναι ακραία, μπορεί είτε να τα αποφεύγεις εντελώς, είτε να ριψοκινδυνεύεις πέραν πάσης λογικής. Στις περισσότερες περιπτώσεις όμως, θα χάνεις πολλές ευκαιρίες εξαιτίας της επιφυλακτικότητάς σου. Ίσως έχεις την αίσθηση πως δεν παίρνεις από τη ζωή αυτό που θέλεις, αλλά από την άλλη και δεν το ζητάς κιόλας. Η ντροπαλότητα και η εσωστρέφεια, σε συνδυασμό με τον φόβο της αποτυχίας και της απόρριψης, συχνά σε κάνουν να μην προσπαθείς καν. Όμως οι εσωτερικές συγκρούσεις σου σε οδηγούν κάποια στιγμή στο ταξίδι του να γνωρίσεις τον εαυτό σου.

Ο Κρόνος σου στον Κριό ενισχύει τη λογική σου. Ενδεχομένως να σε κάνει και κάπως καχύποπτο απέναντι σε όσους βρίσκονται ιεραρχικά σε ανώτερη θέση, όπως στη δουλειά σου. Γενικά θέλεις να επιβάλλεις στους άλλους τις αντιλήψεις σου περί σωστού ή λάθους και έχεις την ανάγκη να κρατάς τον έλεγχο σε κάθε κατάσταση.

Τι καλείσαι να μάθεις στη ζωή: Για να πετύχεις, πρέπει να νιώσεις αυτάρκης. Το να εμφανίζεις στους άλλους μια ευπρόσδεκτη εικόνα του εαυτού σου θα σε βοηθήσει να ξεπεράσεις την ανασφάλειά σου και να αντιμετωπίσεις με αυτοπεποίθηση τις προκλήσεις της ζωής. Επίσης πρέπει να μάθεις να αξιολογείς τι αξίζει τον κόπο να το προσπαθήσεις και τι όχι. Καλλιέργησε την ικανότητα να αποφασίζεις ποιες είναι οι αληθινές ευκαιρίες που θα σε οδηγήσουν στην επιτυχία και τι θα πρέπει να απορρίπτεις. Δείξε θάρρος και τόλμη, βρίσκοντας παράλληλα την ισορροπία ανάμεσα στον παρορμητισμό και την επιφυλακτικότητα. Δες επίσης παρακάτω σε ποιον Οίκο βρίσκεται ο Κρόνος στον γενέθλιο χάρτη σου και τι σημαίνει για το κάρμα σου.

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ


Με τον Κρόνο σου στον Ταύρο, το σημαντικότερο ζητούμενο για σένα είναι η αίσθηση της ασφάλειας, συναισθηματικά όσο και οικονομικά. Προσπαθείς ακόμα και τα μικρά καθημερινά θέματα να βρίσκονται υπό τον έλεγχό σου, πλην όμως, δυστυχώς, δεν σου έρχονται πάντα τα πράγματα όπως υπολογίζεις. Ό,τι αποκτάς στη ζωή σου, κερδίζεται με πολλή δουλειά. Το καλό με σένα είναι ότι έχεις υπομονή και αυτοπειθαρχία, καθώς και την αποφασιστικότητα να εργαστείς ακούραστα για να πετύχεις όσα επιθυμείς.

Ο Κρόνος σου ευνοεί μια καριέρα στην πολιτική ή τις επιχειρήσεις, αλλά και οι τέχνες πιθανόν να σε ενδιαφέρουν. Πάντως σε ό,τι κι αν αποφασίζεις, δεν βιάζεσαι να καταλήξεις. Παρόλο που δεν είσαι ιδιαίτερα αυθόρμητος, θεωρείσαι από τους άλλους καλός και αξιόπιστος φίλος. Μεταξύ μας όμως, όταν προσφέρεις την αγάπη σου, πάντα περιμένεις και κάποια ανταπόδοση ή αντάλλαγμα. Πιθανόν και να προσπαθείς να εξαγοράσεις τα συναισθήματα των άλλων. Ίσως αυτός είναι και ένας λόγος που δίνεις ιδιαίτερη σημασία στα υλικά αποκτήματα, αν και μπορεί να πας στο άλλο άκρο, δείχνοντας ότι τα περιφρονείς ολωσδιόλου. Μερικές φορές γίνεσαι κτητικός και σφιχτοχέρης. Άλλοτε μπορεί να αισθάνεσαι πως συμπεριφέρεσαι άπληστα ή να έχεις ενοχές για εκείνα που κατέχεις. Δεν θες να φαίνεσαι εγωιστής, συχνά παριστάνεις τον ολιγαρκή που θα μπορούσε να ζήσει μέσα στην απόλυτη λιτότητα, αλλά από την άλλη φοβάσαι και μη χάσεις τις ανέσεις και τα αποκτήματά σου.

Τι καλείσαι να μάθεις στη ζωή: Συνειδητοποιώντας ότι τα υλικά αγαθά δεν θα φέρουν την αγάπη των άλλων, θα αποκτήσεις μια πιο υγιή σχέση με τη συσσώρευση του πλούτου. Μάθε να διαχειρίζεσαι τα οικονομικά σου με πιο πρακτικό τρόπο. Θα χρειαστεί να αντιμετωπίσεις τη ζήλια και το πείσμα σου, αν θέλεις να έχεις επιτυχημένες και ουσιαστικές σχέσεις στη ζωή. Με την κτητικότητα κανείς ποτέ δεν μπόρεσε να κρατήσει κανέναν. Αντίθετα η αφοσίωση, η σταθερότητα του χαρακτήρα και η αξιοπιστία σου είναι τα στοιχεία που θα σου χαρίσουν την αποδοχή των άλλων και την επιτυχία. Δες επίσης παρακάτω σε ποιον Οίκο βρίσκεται ο Κρόνος στον γενέθλιο χάρτη σου και τι σημαίνει για το κάρμα σου.

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ

Ο Κρόνος σου στους Διδύμους σου δίνει την ικανότητα να προσαρμόζεσαι εύκολα σε απαιτητικές καταστάσεις, αξιοποιώντας τον συστηματικό τρόπο που σκέφτεσαι. Στα δύσκολα βάζεις μπροστά την ψυχραιμία και τη λογική σου. Πραγματικά πιάνεις πουλιά στον αέρα, ακόμα και με ελάχιστες αρχικές πληροφορίες. Και έχεις πολλές και ακατάπαυστες εμπνεύσεις, παρόλο που μπορεί να φοβάσαι να δοκιμάσεις το άγνωστο. Μερικές φορές αμφιβάλλεις για τις ικανότητές σου και τείνεις να απομονώνεσαι. Ευτυχώς που διαθέτεις χιούμορ, ενεργητικότητα και την ικανότητα να αποστασιοποιείσαι από τις καταστάσεις, όπλα που σε βοηθούν να αντιμετωπίζεις τα προβλήματα.

Είναι πιθανόν, ωστόσο, να δυσκολεύεσαι στην αρχή να μάθεις κάτι, παρόλο που αν το κάνεις κτήμα σου, μετά δεν πρόκειται να το ξεχάσεις. Ενδεχομένως στα παιδικά σου χρόνια να εμφάνισες και κάποιες μαθησιακές δυσκολίες, όπως και προβλήματα επικοινωνίας. Ανεξάρτητα όμως από αυτό, η σκέψη σου είναι πολύ οργανωμένη και είσαι άσος στον σχεδιασμό. Το δυνατό μυαλό σου σε κάνει πολύ καλό στα μαθηματικά και τις φυσικές επιστήμες, καθώς και στις επιχειρήσεις. Πιθανόν να αναπτύξεις ενδιαφέρον για την ιστορία ή την αρχαιολογία, επαγγελματικό ή ερασιτεχνικό. Ή να εκδηλώσεις ταλέντο στη συγγραφή. Ίσως και να γινόσουν καλός δάσκαλος. Επειδή όμως έχεις διαρκώς ανάγκη από νοητικά ερεθίσματα, αποποιείσαι συχνά τις ευθύνες σε μια δουλειά ρουτίνας.

Τι καλείσαι να μάθεις στη ζωή: Πρέπει να καλλιεργήσεις μια θετική στάση απέναντι στον εαυτό σου και να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση. Επίσης φρόντισε να χαλαρώνεις, γιατί η νευρική ένταση μπορεί να σου δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα. Κι ακόμα, απόφυγε να απομονώνεσαι και προσπάθησε να λύσεις τα ζητήματα της επικοινωνίας που μπορεί να έχεις, γιατί έτσι θα εξασφαλίσεις την επιτυχία που ονειρεύεσαι στη ζωή. Το να μπορείς να δημιουργείς στενές σχέσεις, να συνδέεσαι με τους άλλους, ιδιαίτερα με τα πρόσωπα της οικογένειάς σου, είμαι μια ικανότητα που θα πρέπει να καλλιεργήσεις. Μάθε επίσης να αντιμετωπίζεις και να ξεπερνάς τις προκλήσεις, γιατί μέσα από αυτές έρχονται οι ευκαιρίες. Κάτι σημαντικό για σένα είναι να αποφεύγεις να σκέφτεσαι διαρκώς αρνητικά και να περιμένεις το χειρότερο. Δες επίσης παρακάτω σε ποιον Οίκο βρίσκεται ο Κρόνος στον γενέθλιο χάρτη σου και τι σημαίνει για το κάρμα σου.

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

Αν ο Κρόνος σου βρίσκεται στον Καρκίνο, η οικογένεια και τα συγγενικά σου πρόσωπα παίζουν τον σημαντικότερο ρόλο στη ζωή σου, τόσο που να τους δίνεις προτεραιότητα απέναντι σε οτιδήποτε άλλο. Θα μπορούσες να χάσεις πολλές ευκαιρίες προκειμένου να μην είσαι μακριά τους. Όμως, όσο ισχυρό και να είναι το δέσιμό σου, δεν το εκφράζεις στους δικούς σου ανθρώπους. Και πιθανόν να μην είσαι ιδιαίτερα εκδηλωτικός, επιλέγοντας να κρατάς για σένα τις βαθύτερες σκέψεις και τα συναισθήματά σου.

Δείχνεις συχνά φόβο και προσκόλληση, ενώ βρίσκεσαι σε ένα διαρκή αγώνα να ξεπεράσεις την ανασφάλειά σου. Εύκολα πέφτεις σε κατάθλιψη και χρειάζεσαι συνέχεια διαβεβαιώσεις από τους άλλους για την αγάπη τους. Όση και να σου δίνουν, ποτέ δεν σου φτάνει. Και επιπλέον σε ενοχλεί το να διαπιστώνεις πως έχεις αυτού του είδους την εξάρτηση. Πιθανόν να σου δημιουργηθεί και η εμμονή να αναζητάς παντού την αγάπη που θεωρείς ότι δεν είχες στα παιδικά σου χρόνια. Το γεγονός είναι ότι η υπερβολική σου ευαισθησία και τα συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα που βίωσες σαν παιδί πιθανόν να σου έχουν δημιουργήσει φόβους και ανασφάλειες που τα κουβαλάς ακόμα.

Γενικά με το παρελθόν έχεις ένα θέμα. Ίσως να αισθάνεσαι ενοχές για πράγματα που έκανες ή δεν έκανες. Δημιουργώντας οικογένεια μπορείς να νιώθεις πως είσαι ασφαλής και έχεις τον έλεγχο της ζωής σου. Παρόλο που δείχνεις τόσο εύθραυστος, έχεις ισχυρό ένστικτο επιβίωσης και τα βγάζεις πέρα μια χαρά στις δυσκολίες. Αρκεί να θυμάσαι πως κάθε κρίση κρύβει και μια ευκαιρία.

Τι καλείσαι να μάθεις στη ζωή: Συνειδητοποίησε τη συναισθηματική σου εξάρτηση από το πόσο σε αγαπούν ή σε χρειάζονται και κατανόησε ότι αυτό δεν αποτελεί το κριτήριο για την προσωπική σου αξία. Η αυτό-αποδοχή θα κάνει τη ζωή σου πολύ καλύτερη. Έτσι θα κατακτήσεις την αυτοπεποίθηση και την ασφάλεια. Επίσης απόφυγε να χτίζεις τοίχους γύρω σου, για να κρατήσεις μακριά όποιον φοβάσαι πως θα σε πληγώσει. Προσπάθησε, ακόμα, να μπαίνεις στη θέση του άλλου και να καταλάβεις την αξία της υπευθυνότητας. Δες επίσης παρακάτω σε ποιον Οίκο βρίσκεται ο Κρόνος στον γενέθλιο χάρτη σου και τι σημαίνει για το κάρμα σου.

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ

Αν έχεις Κρόνο στον Λέοντα, η ανάγκη σου για φήμη, αναγνώριση και …αρχηγιλίκι είναι εμφανέστατη. Θέλεις να δείχνεις διαρκώς στον εαυτό σου ότι μπορείς να κυριαρχήσεις και να κάνεις με την παρουσία σου τη διαφορά στον κόσμο. Η φιλοδοξία και η αγάπη σου στην ηγεσία όμως δεν εκφράζονται με ισορροπημένο τρόπο. Η επιθυμία σου να πετύχεις και να φανείς μπορεί να αγγίξει και τον αριβισμό. Ωστόσο δεν έχεις πάντα την ικανότητα να διακρίνεις τις σωστές ευκαιρίες και να τις αξιολογείς με ορθολογιστικό τρόπο. Και δεν αντέχεις τη μοναξιά, καθώς επιζητάς τη διαρκή επιβεβαίωση των άλλων.

Μπορεί να έχεις διάφορα δημιουργικά ταλέντα, δυσκολεύεσαι όμως να τα εκφράσεις. Περιμένεις πολλά από τον εαυτό σου και από τους άλλους. Συμπεριφέρεσαι με επιφύλαξη, σχεδόν και με καχυποψία, ενώ η αίσθησή σου του χιούμορ, καθώς και η διπλωματικότητά σου μάλλον υστερούν. Πολλές φορές ο τρόπος με τον οποίο απευθύνεσαι στους άλλους είναι κοφτός, αυταρχικός, δεσποτικός. Θέλεις τα πάντα να υπακούουν στη δική σου πειθαρχία και, εξαιτίας όλων αυτών, πιθανόν να μην τα πηγαίνεις πολύ καλά με τα παιδιά.

Εκείνο που σε χαρακτηρίζει πάνω απ’ όλα είναι η ισχυρή σου θέληση, αλλά με αυτή τη θέση του Κρόνου, είναι πιθανό εσύ μόνος σου να σαμποτάρεις τους στόχους σου υποτιμώντας τον εαυτό σου. Παρά τις προθέσεις σου, μπορεί να εκπέμπεις μια αίσθηση κατωτερότητας. Συχνά δείχνεις μια ζήλια και έλλειψη αυθορμητισμού, που απωθούν τους ανθρώπους ή υψώνεις τείχη ψυχρότητας για να προστατευτείς απ’ ό,τι θεωρείς επικίνδυνο.

Τι καλείσαι να μάθεις στη ζωή: Θα πρέπει να πάψεις να απαιτείς τόσα πολλά από τον εαυτό σου όπως και από τους άλλους. Προσπάθησε να έρχεσαι πιο κοντά στους ανθρώπους, χωρίς τον φόβο ότι θα πληγωθείς. Και για σένα η συνεργασία με τους άλλους μπορεί να αποτελέσει μια πρόκληση, καθώς μπορείς να γίνεσαι υπερβολικά επιφυλακτικός. Χρειάζεται να μάθεις να εκφράζεις την αγάπη σου προς τον κόσμο και να γίνεις πιο ταπεινός. Άφησε κατά μέρος το Εγώ σου και βρες την επαφή με τον Ανώτερο Εαυτό σου. Δες επίσης παρακάτω σε ποιον Οίκο βρίσκεται ο Κρόνος στον γενέθλιο χάρτη σου και τι σημαίνει για το κάρμα σου.

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ

Αν έχεις τον Κρόνο σου στην Παρθένο, σε χαρακτηρίζει μια ορθολογιστική και πρακτική νοοτροπία. Έχεις τη βούληση και την αντοχή να δουλεύεις σκληρά, μεθοδικά και με μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια, σε βαθμό που να αγγίζει την τελειομανία. Είσαι καλός στην έρευνα, την καταγραφή και τον σχεδιασμό στρατηγικής. Έχεις αυτοπειθαρχία και σταθερότητα στην επιδίωξη των στόχων σου. Σχεδιάζεις με προσοχή το μέλλον και γενικά είσαι επιφυλακτικός και προσεκτικός. Είναι κρίμα που όλες αυτές τις ικανότητες εσύ ο ίδιος δεν τις εκτιμάς, έχοντας τάση να υποτιμάς τον εαυτό σου και να τον κρίνεις υπερβολικά αυστηρά. Τα ασήμαντα πράγματα σε αποσυντονίζουν.

Γίνεσαι συχνά υπερβολικά σοβαρός, ντροπαλός και συγκρατημένος. Δεν σου αρέσει να βρίσκεσαι στο προσκήνιο, ούτε αισθάνεσαι άνετα με πολύ κόσμο, ιδίως αγνώστους. Ίσως και να έχεις τάσεις απομόνωσης. Η ρουτίνα και η τάξη αποτελούν σημαντικό παράγοντα στη ζωή σου και μερικές φορές αναπτύσσεις εμμονικές συνήθειες ή φόβους. Παρά την υψηλή νοημοσύνη σου, πιθανόν σε κάποια φάση της ζωής σου να έχεις αντιμετωπίσει μαθησιακές δυσκολίες. Με την τάση σου να αποφεύγεις το ρίσκο, συχνά αποθαρρύνεις τον εαυτό σου και τους άλλους από τα καινούργια πλάνα.

Με τον Κρόνο σου στην Παρθένο, θέλεις να ελέγχεις πάντα το περιβάλλον σου. Αλλά αν ξεπεράσεις τον φόβο σου για το απροσδόκητο, μπορεί να εκφράσεις τη δημιουργικότητα που κρύβεις. Είσαι υπεύθυνο άτομο και σου αρέσει να επιδιορθώνεις πράγματα. Με την ακρίβεια και την εργατικότητά σου μπορείς να έχεις επαγγελματική επιτυχία σε τομείς που απαιτούν λεπτομερειακή εργασία, όπως οι επιστήμες, τα μαθηματικά, η ιατρική, η μηχανική και πολλά άλλα.

Τι καλείσαι να μάθεις στη ζωή: Παρά τα όσα νομίζεις, δεν χρειάζεται να είσαι τέλειος για να πετυχαίνεις. Το μάθημα που πρέπει να πάρεις είναι η διάκριση: να μπορείς να αξιολογείς σωστά τις προτεραιότητες. Να μην αγχώνεσαι, να μη γίνεσαι εμμονικός με τα μικροπράγματα, να αποβάλλεις τη μανία σου για κριτική και να οξύνεις το χιούμορ σου. Με τη μανία σου να κολλάς στις λεπτομέρειες, χάνεις τη γενική εικόνα, προσπάθησε λοιπόν να αποφασίζεις τι είναι σημαντικό για τον απώτερο στόχο σου και τι όχι. Δες επίσης παρακάτω σε ποιον Οίκο βρίσκεται ο Κρόνος στον γενέθλιο χάρτη σου και τι σημαίνει για το κάρμα σου.

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΖΥΓΟ

Αν έχεις τον Κρόνο σου στον Ζυγό, είσαι ευγενής, εκλεπτυσμένος, καλλιεργημένος, δίκαιος και τίμιος. Διαθέτεις ένα φυσικό ταλέντο στη διπλωματία και ξέρεις να συμπεριφέρεσαι με τακτ. Είσαι υπέρ της συνεργασίας μάλλον, παρά του ανταγωνισμού, γι’ αυτό και οι άλλοι θέλουν να δουλεύουν μαζί σου, όπως κι εσύ άλλωστε. Στην ομαδική δουλειά μεγαλουργείς. Παρόλα αυτά, με τις σχέσεις έχεις κάποιο θεματάκι. Δεν τις κάνεις με ευκολία και για να πετύχουν στη μακροπρόθεσμη μορφή τους, όπως π.χ. συμβαίνει με ένα γάμο, απαιτείται προσπάθεια από μέρους σου. Το πρόβλημα δεν το έχεις με τους άλλους, όσο με τον εαυτό σου. Σαν από κάποιο σύμπλεγμα κατωτερότητας, φοβάσαι πως δεν είσαι άξιος να αγαπηθείς. Προτιμάς λοιπόν να κλείνεσαι στον εαυτό σου, να απορρίπτεις τον άλλο ή να φεύγεις πρώτος από τον φόβο της εγκατάλειψης. Ευτυχώς ο Κρόνος έχει και μια σταθεροποιητική επίδραση επάνω σου, κάνοντάς σε πιο αποφασιστικό και σταθερό.

Όταν πάντως βρίσκεις την ισορροπία σου, είσαι ευχάριστος, γεμάτος ενδιαφέρον για τους άλλους, επινοητικός και ακούραστος στο να κάνεις πράγματα για να περνάνε καλά. Έχεις καλλιτεχνικά χαρίσματα και όποιος είναι κοντά σου, σίγουρα μπορεί να γίνει καλύτερος άνθρωπος. Αλλά από την άλλη, ενώ αναζητάς μια σοβαρή σχέση, πιθανό να παραβιάζεις εσύ ο ίδιος τους κανόνες που βάζεις στον εαυτό σου και να δημιουργείς προβλήματα. Υπάρχει περίπτωση ακόμα και να χρησιμοποιείς μια σχέση μόνο για το θεαθήναι.

Τι καλείσαι να μάθεις στη ζωή: Για να πετύχεις πρέπει να μάθεις πώς να σχετίζεσαι ουσιαστικά με τους άλλους και σε προσωπικό και σε κοινωνικό επίπεδο. Κατάλαβε ότι εξαρτάται από σένα αν μια σχέση που δημιουργείς θα οδηγήσει και τους δυο σας στην εξέλιξη ή στον πόνο. Με το να είσαι δεκτικός, οργανωμένος και ευγενικός, μπορείς να κερδίσεις έρωτα, κοινωνική αποδοχή και πλούτο. Χρειάζεται να βρεις μια ισορροπία ανάμεσα στην αγάπη και την αυτοπειθαρχία και να δίνεις κάτι από τον εαυτό σου. Η ευελιξία, η υπομονή και η επιμονή θα είναι σύμμαχοί σου. Δες επίσης παρακάτω σε ποιον Οίκο βρίσκεται ο Κρόνος στον γενέθλιο χάρτη σου και τι σημαίνει για το κάρμα σου.

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ

Αν έχεις τον Κρόνο σου στον Σκορπιό, διαθέτεις απίστευτη θέληση και ενεργητικότητα και είσαι απόλυτα αποφασισμένος να επιτύχεις τους στόχους σου. Έχεις θάρρος, επιμονή, αποφασιστικότητα, αλλά και ψυχρό ορθολογισμό, απαιτητικό εγωισμό και δυσπιστία. Δεν ησυχάζεις αν δεν πραγματοποιήσεις αυτό που έβαλες στο μυαλό σου, ενώ συχνά διακατέχεσαι από μια ανυπομονησία. Αυτό δεν σημαίνει ότι σου λείπει ο αυτοέλεγχος και η υπευθυνότητα. Αντίθετα απαιτείς πολλά από τον εαυτό σου, αλλά και από τους άλλους. Γι’ αυτό και μπορεί η παρουσία σου να είναι κουραστική για τους γύρω σου.

Η θέση αυτή του Κρόνου μπορεί να εντείνει τη μυστικοπάθεια του Σκορπιού. Συχνά επιδιώκεις τη δύναμη με συγκαλυμμένα μέσα. Ίσως να σε ελκύει το απόκρυφο, το σκοτεινό, το παρασκηνιακό. Καταστρώνεις τα πλάνα σου υπολογιστικά και με ακρίβεια. Στις κάθε είδους διαπραγματεύσεις παίρνεις συνήθως το πάνω χέρι. Ζεις μέσα στο πάθος και την ένταση, αλλά ταυτόχρονα προσπαθείς με επιμέλεια να επιτύχεις τον αυτοέλεγχο. Αν σε πληγώσουν, γίνεσαι αμείλικτος, ιδίως αν αισθάνεσαι αδικημένος ή εξαπατημένος. Συχνά περνάς σε μια κατάσταση συναισθηματικής άρνησης. Μπορεί ακόμα να γίνεσαι πανούργος, μνησίκακος, ζηλιάρης ή κτητικός. Πάντως με τίποτα δεν χαρακτηρίζεσαι εύκολος άνθρωπος.

Παρά τη σιγουριά που δείχνεις, φοβάσαι την απόρριψη. Γι’ αυτό και προσπαθείς να βρίσκεσαι πάντα ένα βήμα μπροστά, προβλέποντας διαθέσεις και προθέσεις των άλλων. Ή τους απορρίπτεις για να μην προλάβουν να σε απορρίψουν αυτοί. Εξετάζοντας όμως τα πραγματικά σου κίνητρα, μπορεί να καταφέρεις να ξεπεράσεις αυτούς τους φόβους και να σπάσεις τον φαύλο κύκλο.

Τι καλείσαι να μάθεις στη ζωή: Μπορείς να κάνεις τη ζωή όσων σε ενδιαφέρουν συναρπαστική, όταν δεν γίνεσαι εκδικητικός ή αποσύρεσαι συναισθηματικά. Μάθε να βλέπεις τα αρνητικά συναισθήματα που αρνείσαι και στον ίδιο τον εαυτό σου ότι τα έχεις. Η συνειδητοποίηση και η αποδοχή είναι το πρώτο βήμα για να αντιμετωπίσεις τις δυσκολίες σου. Ο αρνητισμός αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο για την επιτυχία σου. Χρειάζεται ακόμη να αντιμετωπίζεις με μεγαλύτερη υπευθυνότητα τα αποκτήματα των άλλων αλλά και τον συναισθηματικό τους κόσμο. Δες επίσης παρακάτω σε ποιον Οίκο βρίσκεται ο Κρόνος στον γενέθλιο χάρτη σου και τι σημαίνει για το κάρμα σου.

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ

Αν ο Κρόνος σου βρίσκεται στον Τοξότη, η συμπεριφορά σου χαρακτηρίζεται από αμεσότητα, ειλικρίνεια και καθαρότητα. Βάζεις ψηλά τις ηθικές σου αρχές, βάσει των οποίων το άτομο πετυχαίνει πράγματα μέσα από σκληρή δουλειά και η υπόληψη είναι σημαντική για σένα. Θεωρείς τη θρησκεία, τη φιλοσοφία, τις πνευματικές διδασκαλίες και τη μόρφωση πολύ σοβαρά ζητήματα. Ακόμα κι αν δεν πήρες τη μόρφωση που θα ήθελες, είσαι αυτοδίδακτος σε μεγάλο βαθμό. Επίσης σε ελκύουν οι κουλτούρες άλλων τόπων και χρονικών περιόδων. Λατρεύεις τα ταξίδια. Ο πλούτος του νου είναι σημαντικός για σένα, αλλά θέλεις πάντα οι θεωρίες που αποδέχεσαι να σου δίνουν επαρκείς αποδείξεις.

Ο Κρόνος στον Τοξότη σε κάνει συντηρητικό και ενδεχομένως στενόμυαλο ως προς τα φιλοσοφικά ή θρησκευτικά ζητήματα. Δύσκολα αλλάζεις άποψη για κάτι που πιστεύεις. Ωστόσο σου αρέσει να μαθαίνεις καινούργια πράγματα και το μυαλό σου είναι αρκετά επικεντρωμένο για να σε βοηθήσει. Πιθανόν να σε τραβάνε τα τυχερά παιχνίδια, καθώς απολαμβάνεις την περιπέτεια και την έξαψη. Είσαι μάλλον ορθολογιστής και δεν παρασύρεσαι από ρομαντισμούς. Πιθανόν φοβάσαι ότι αν ξεφύγεις από την πεπατημένη, θα υποστείς δυσάρεστες συνέπειες, σαν κάποιο είδος τιμωρίας. Αν όμως αφήσεις τον φόβο να καθορίζει τις αποφάσεις και τις πράξεις σου, ενδεχομένως θα γίνεις επικριτικός, κυνικός και απομονωμένος.

Μια άλλη εκδοχή της επιρροής του Κρόνου στον Τοξότη είναι να απαλλαγείς από τις ψευδαισθήσεις σου ως προς το τι σημαίνει εξουσία και να αποζητήσεις την προσωπική σου ελευθερία. Εγκαταλείποντας τον φόβο, μπορεί να εξελιχθείς σε μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Πιο ελεύθερη, αλλά στο πλαίσιο κάποιων ηθικών κανόνων.

Τι καλείσαι να μάθεις στη ζωή: Με τον Κρόνο σου στον Τοξότη, πρέπει να μάθεις να εμπιστεύεσαι. Να ανοίγεσαι, διαφορετικά θα εξακολουθείς να βασανίζεσαι. Μπορεί να χρειάζεται να γίνεις πιο προσεκτικός στις κρίσεις σου ή να μάθεις τι είναι πρέπον και τι όχι. Αν δουλέψεις με αυτά τα ζητήματά σου, θα βελτιωθείς και θα έχεις μια ξεχωριστή αναγνώριση, επηρεάζοντας και άλλους ανθρώπους με τις πεποιθήσεις σου. Δες επίσης παρακάτω σε ποιον Οίκο βρίσκεται ο Κρόνος στον γενέθλιο χάρτη σου και τι σημαίνει για το κάρμα σου.

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ

Ο Κρόνος στον Αιγόκερω παίζει… στην έδρα του, κάνοντάς σε φιλόδοξο και ικανό να διεκπεραιώνεις με επιτυχία τις πιο απαιτητικές δουλειές, χάρη και στην ιδιαίτερη αυτοπειθαρχία σου. Διψάς για εξουσία και είσαι επικεντρωμένος στην καριέρα σου. Είσαι προικισμένος με κοφτερό μυαλό, ταλέντο στην οργάνωση και τον σχεδιασμό, υπευθυνότητα και αξιοπιστία. Δυσκολεύεσαι όμως να αναθέσεις πράγματα σε άλλους, καθώς δεν πιστεύεις πως μπορούν να σταθούν στο ύψος των απαιτήσεών σου, και συχνά καταλήγεις να τα κάνεις όλα μόνος σου. Ταιριαστοί επαγγελματικοί χώροι για σένα είναι οι επιχειρήσεις ή η πολιτική.

Αισθάνεσαι πιο άνετα σε ένα περιβάλλον χωρίς πολλούς συναισθηματισμούς, αρκετά απρόσωπο και οργανωμένο. Ανεβαίνεις την ιεραρχία με σταθερό, έστω και αργό ρυθμό. Σου αρέσουν οι κανόνες, είσαι επιφυλακτικός και προσέχεις τις λεπτομέρειες. Πιστεύεις ότι η ζωή δεν είναι παρά ένας διαρκής αγώνας. Ο μεγάλος σου φόβος είναι να μην αναγνωριστούν οι προσπάθειές σου.

Όταν θέλεις να πετύχεις κάτι, μπορεί να είσαι πολύ γοητευτικός ή επίμονος. Έχεις το χάρισμα της πειθούς και γίνεσαι καλός ομιλητής. Χαρακτηρίζεσαι από αμεροληψία και δικαιοσύνη, ενώ έχεις την ικανότητα να βλέπεις μακριά. Σε ενδιαφέρει το γόητρό σου, ωστόσο πολλές φορές βρίσκεις την προσωπική σου ολοκλήρωση κάνοντας πράγματα για το καλό των άλλων. Παρόλα αυτά, βάζοντας πάνω απ’ όλα το καθήκον, χάνεις τη χαρά σε ό,τι κάνεις.

Τι καλείσαι να μάθεις στη ζωή: Η πρόκληση που αντιμετωπίζεις είναι να διαχειρίζεσαι αποτελεσματικά την εξουσία και τη δύναμη. Η βάση της επιτυχίας σου είναι η αίσθηση της αυτάρκειας. Έχεις μια ισχυρή ανάγκη να ελέγχεις το περιβάλλον σου, επειδή φοβάσαι ότι διαφορετικά θα σε ελέγχει εκείνο, ωστόσο εδώ θα πρέπει να βρεις μια ισορροπία. Αν το ψάξεις, ίσως να ανακαλύψεις ότι και η αφοσίωσή σου στη δουλειά σε κάποιο βαθμό είναι κομμάτι της ανάγκης σου για έλεγχο. Αλλά μην τα δίνεις όλα εκεί, χαλάρωσε, βρες την απόλαυση σε όσα δημιουργείς και προπαντός δώσε χώρο στην προσωπική σου ζωή και κυρίως στην οικογένειά σου. Δες επίσης παρακάτω σε ποιον Οίκο βρίσκεται ο Κρόνος στον γενέθλιο χάρτη σου και τι σημαίνει για το κάρμα σου.

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ

Ο Κρόνος στον Υδροχόο σου δίνει ένα χαρακτήρα διανοούμενου και ατόμου με ανοιχτές αντιλήψεις, έτοιμου να αγκαλιάσει τις τεχνολογικές καινοτομίες και οτιδήποτε βελτιώνει την καθημερινότητα. Έχεις μια αξιοθαύμαστη ικανότητα να συγκεντρώνεσαι και διαθέτεις ένα επιστημονικό μυαλό. Είσαι ιδιαίτερα επινοητικός, παρόλο που μπορεί συχνά να συμπεριφέρεσαι συντηρητικά. Έχεις ταλέντο στην οργάνωση και θέλεις να δουλέψεις για να βελτιώσεις την κοινωνία.

Παράλληλα, ο Κρόνος σου σε κάνει καλό φίλο, υπεύθυνο, αφοσιωμένο και αμερόληπτο. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δημιουργείς εύκολα σχέσεις. Αντίθετα, είναι πιθανό να αφήνεις μόνο λίγους και εκλεκτούς να περάσουν στα ενδότερα της ζωής σου και να σε πλησιάσουν περισσότερο. Από την άλλη, παρά τη ροπή σου στη μοναξιά, θέλεις να ανήκεις σε κάποια ομάδα. Πλην όμως, μερικές φορές δεν είσαι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτος πάντα, εξαιτίας μιας αίσθησης ανωτερότητας που εκπέμπεις, αποξενώνοντας τους άλλους. Πραγματικά, δεν αποκλείεται ο Κρόνος στον Υδροχόο να σου δίνει το στιλ του απόμακρου επιστήμονα, που εξετάζει τα πάντα με μια ψυχρά ορθολογιστική ματιά και μένει απρόσωπος και απρόσιτος. Μπορείς όμως κι εσύ ο ίδιος να επιλέγεις να μένεις μακριά από το πλήθος, παριστάνοντας τον «άνετο» και αδιάφορο παρατηρητή, γιατί κατά βάθος φοβάσαι πως διαφορετικά σε περιμένουν απογοητεύσεις. Άλλωστε σε ενοχλεί όταν σου λένε πράγματα που δεν ήθελες να ακούσεις.

Πέρα από αυτά, έχεις την ανάγκη να μοιράζεσαι τις ιδέες σου ακόμα κι αν στερούνται πρακτικότητας ή σοβαρότητας. Επίσης χρειάζεσαι κάποια οργάνωση στη ζωή σου, ακόμα κι αν αυτή είναι εντελώς αντισυμβατική.

Τι καλείσαι να μάθεις στη ζωή: Για να πετύχεις, πρέπει να υιοθετήσεις μια ανεκτική και αμερόληπτη στάση απέναντι στους άλλους. Ανάπτυξε τη διαίσθησή σου και την αυθεντικότητα της σκέψης σου. Αν αξιοποιήσεις πρακτικά τις ιδέες σου, αυτό θα βοηθήσει στην ευτυχία σου. Συνειδητοποίησε ότι ο μοναδικός τρόπος που βλέπεις τα πράγματα μπορεί να βοηθήσει και άλλους ανθρώπους και μοιράσου τις απόψεις σου. Επίσης, μάθε να παραδέχεσαι πότε είσαι αληθινά δυστυχισμένος για κάτι, αντί να το παίζεις άνετος και απόμακρος, και κάνε κάτι για να το αποτρέψεις. Δες επίσης παρακάτω σε ποιον Οίκο βρίσκεται ο Κρόνος στον γενέθλιο χάρτη σου και τι σημαίνει για το κάρμα σου.

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΕΙΣ

Όταν ο Κρόνος βρίσκεται στους Ιχθείς, ο ορθολογισμός και η επίμονη δύναμή του μετριάζονται από την υπερευαισθησία αυτού του ζωδίου. Το αποτέλεσμα είναι, με αυτή τη θέση στο γενέθλιο ωροσκόπιό σου, να χρησιμοποιείς την τρωτότητα, τη δειλία και την αναποφασιστικότητά σου, για να μην κάνεις όσα υποτίθεται πως είχες βάλει στόχο. Άλλωστε πώς θα μπορούσες, αφού νιώθεις τόσο ανυπεράσπιστος;

Μερικές φορές η τάση σου να βλέπεις περισσότερο την αρνητική πλευρά, αγγίζει την παράνοια. Ίσως και να αισθάνεσαι θύμα ή μάρτυρας. Παρόλα αυτά, υπάρχει και η θετική πλευρά του Κρόνου στους Ιχθείς, που είναι ότι μπορείς να δείχνεις απεριόριστη συμπόνια στους άλλους και να μπαίνεις στη θέση τους. Αισθάνεσαι σχεδόν υποχρεωμένος να βοηθήσεις όσους στάθηκαν λιγότερο τυχεροί από σένα. Ακόμα, έχεις συχνά καλλιτεχνικές τάσεις ή μια ροπή προς την πνευματικότητα ή τη μεταφυσική. Ενδεχομένως και η θρησκεία να σου προσφέρει μια αίσθηση ασφάλειας. Ακόμα όμως κι αν φαίνεσαι να ονειροβατείς, κάποιες φορές δείχνεις έναν απροσδόκητο ρεαλισμό.

Με τον Κρόνο στους Ιχθείς δείχνεις καρτερικότητα και τάση να θυσιάζεσαι για τους άλλους. Ταυτίζεσαι όμως με τα προβλήματά τους, σε βαθμό που να καταλήγει φθοροποιό για σένα. Από την άλλη, ενώ εκδηλώνεις τόση αγάπη, μερικές φορές πηγαίνεις στο αντίθετο άκρο, την αποστασιοποίηση. Πάντως και από επαγγελματική πλευρά η κλίση σου εντοπίζεται στους τομείς της κοινωνικής εργασίας, της ιατρικής φροντίδας, της διδασκαλίας και των τεχνών γενικά, σε ό,τι δηλαδή έχει να κάνει με ανθρωπισμό και καλλιτεχνία.

Τι καλείσαι να μάθεις στη ζωή: Χρειάζεται να ωριμάσεις όσον αφορά την κατανόηση, την ταπεινότητα και τη συμπόνια. Θα πρέπει να μάθεις να ξεπερνάς τα αρνητικά σου συναισθήματα, τους φόβους, καθώς και τραύματά σου από το παρελθόν. Ιδίως από αυτό το τελευταίο πρέπει να απαγκιστρωθείς και να στραφείς στο παρόν. Ακόμα φρόντισε να βάλεις κάποια όρια στην αχαλίνωτη φαντασία σου. Σου χρειάζεται ακόμα να ενισχύσεις την αυτοπεποίθησή σου για να αποκτήσεις εμπιστοσύνη στις δυνατότητές σου. Τέλος, να θυμάσαι ότι η διαίσθησή σου μπορεί να αποδειχθεί ένας πολύ καλός σύμβουλος. Δες επίσης παρακάτω σε ποιον Οίκο βρίσκεται ο Κρόνος στον γενέθλιο χάρτη σου και τι σημαίνει για το κάρμα σου.

Ο ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΥΣ 12 ΟΙΚΟΥΣ

Εξίσου σημαντική είναι και η θέση του γενέθλιου Κρόνου σου σε κάποιον από τους 12 οίκους. Ο οίκος του Κρόνου σου δίνει μια ξεκάθαρη ένδειξη για τον τομέα της ζωής σου όπου θα χρειαστεί να κοπιάσεις, θα καταφέρεις τους στόχους σου με τη μεγαλύτερη προσπάθεια, θα συναντήσεις πιθανόν περισσότερες ατυχίες και θα πρέπει να έχεις μια πιο υπεύθυνη και οργανωμένη στάση.

Από την άλλη, όμως, ο Κρόνος δεν είναι πάντα αρνητικός, όπως αδίκως έχει θεωρηθεί, γιατί φέρνει μαζί του πολλά θετικά χαρακτηριστικά, όπως την υπομονή, την οργανωτικότητα, τη σταθερότητα, την επιμονή σε ό,τι καταπιάνεσαι και την αντοχή στην κούραση. Κι ακόμα ανταμείβει τις προσπάθειες. Αν έχεις τον Κρόνο σου σε κάποιον οίκο και ασχολείσαι πολύ με τα ζητήματα που σχετίζονται με αυτόν, θα έχεις ένα θετικό αποτέλεσμα. Άλλωστε μην ξεχνάς ότι «τα καλά κόποις κτώνται», και αυτό είναι το σύνθημα του Κρόνου.

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ 1ο ΟΙΚΟ

Με τον Κρόνο σου στον 1ο Οίκο, αυτόν του ωροσκόπου σου, δεν είσαι και το πιο κεφάτο άτομο, αλλά τουλάχιστον κερδίζεις σε σύνεση, σοφή χρήση του νου και ωριμότητα από αρκετά νεαρή ηλικία. Θα μπορούσες να γίνεις εξαίρετος επιστήμονας και να ζήσεις πολλά χρόνια, παρόλο που πιθανόν να μη σου λείψουν τα προβλήματα υγείας. Η σοβαρότητά του συμβαδίζει και μια κάποια ντροπαλότητα, αν δεν την ανατρέπουν άλλοι παράγοντες στο γενέθλιο ωροσκόπιο. Είσαι ιδιαίτερα εργατικός και παίρνεις πολύ σοβαρά τις ευθύνες σου. Ενδεχομένως να χρειάστηκε να μεγαλώσεις πρόωρα, αναλαμβάνοντας ευθύνες από μικρή ηλικία. Ευτυχώς ο Κρόνος στον 1ο Οίκο σου έχει δώσει επιμονή, εγκαρτέρηση και αυτοπειθαρχία.

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ 2ο ΟΙΚΟ

Τα ζητήματα της ζωής σου περιστρέφονται γύρω από το χρήμα, τα υλικά αποκτήματα, τα οικονομικά. Το ευτύχημα είναι ότι δύσκολα κάνεις λάθος επιλογές σε αυτά τα θέματα, καθώς ο Κρόνος σου δίνει σωστή κρίση στον εν λόγω τομέα. Είναι βέβαια πιθανό να χρειαστεί να κοπιάσεις για να αποκτήσεις οικονομική σιγουριά, να ξέρεις όμως ότι πολλοί εκατομμυριούχοι έχουν τον Κρόνο τους στον 2ο Οίκο. Και αν καταφέρεις να πλουτίσεις, τίποτα δεν θα σε απειλήσει, μια και έχεις ταλέντο στην οικονομική διαχείριση και αποφεύγεις τις σπατάλες. Από την άλλη, το χρήμα είναι δεμένο γερά με την αυτοεκτίμησή σου. Για σένα, η φτώχεια είναι το μεγαλύτερο κακό που μπορεί να σε βρει.

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ 3ο ΟΙΚΟ

Η παρουσία του Κρόνου στον 3ο Οίκο σου συνδέεται με προβλήματα σχετικά με τις σπουδές, όπως δυσκολία να τις προχωρήσεις ή ανάγκη να μελετάς περισσότερο από άλλους. Ακόμα και να έχεις μαθησιακές δυσκολίες ή εσύ να αισθάνεσαι πως δεν είσαι ιδιαίτερα έξυπνος ή δεν μπορείς να εκφραστείς με σαφήνεια, προφορικά ή γραπτά. Πιθανόν να έχεις και κάποια θέματα ως προς τις μετακινήσεις με μηχανοκίνητα μέσα, πρόσεχε λοιπόν. Ένας άλλος τομέας που χρειάζεται προσοχή είναι οι σχέσεις με στενούς συγγενείς, ιδίως τα αδέλφια. Μπορεί κάποιο να έχει πιο προνομιακή μεταχείριση από την οικογένεια σε σύγκριση με εσένα ή να σε εκμεταλλεύεται και να σε κακομεταχειρίζεται, οπότε να επέλθει ρήξη μεταξύ σας.

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ 4ο ΟΙΚΟ

Με τον Κρόνο στον 4ο Οίκο μπορεί να βιώσεις μια πρόωρη απώλεια γονιού, να χωρίσουν οι δικοί σου ή να μεγαλώσεις σε ένα περιβάλλον με τσακωμούς. Ή ίσως να αισθανόσουν τη μητέρα σου αδιάφορη και απόμακρη. Και γενικά να ένιωθες ότι οι συναισθηματικές σου ανάγκες δεν καλύπτονταν. Αυτό πιθανόν να σου έχει προκαλέσει φόβο η απροθυμία απέναντι στο ενδεχόμενο να δημιουργήσεις τη δική σου οικογένεια. Να αισθάνεσαι ότι δεν σε αγαπούν και να θέλεις συνεχείς επιβεβαιώσεις για το αντίθετο. Μια άλλη πιθανότητα είναι οι οικογενειακές υποχρεώσεις να μη σε αφήνουν να προχωρήσεις στη δική σου ζωή και εξέλιξη. Ή να μην μπορείς να απαγκιστρωθείς από οδυνηρές οικογενειακές αναμνήσεις.

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ 5ο ΟΙΚΟ

Αν έχεις τον Κρόνο σου στον 5ο Οίκο, μάλλον δεν σου αρέσουν οι διασκεδάσεις, η κοσμική ζωή, οι έξοδοι, τα γλέντια. Μπορεί να παραείσαι σοβαρός και να μην αφήνεις τον εαυτό σου να εκδηλωθεί ελεύθερα. Κι ακόμα να σκέφτεσαι πάντα με «κουτάκια», χωρίς να έχεις καμιά έμπνευση ή δημιουργικότητα. Οι σχέσεις με τα παιδιά που θα αποκτήσεις, αποτελεί ένα ζήτημα με τον Κρόνο σε αυτό τον οίκο, καθώς είναι πιθανό να είσαι υπερβολικά αυστηρός και απόμακρος μαζί τους. Επίσης υπάρχει πιθανότητα να μην αποκτήσεις καθόλου παιδιά ή να σου παρουσιαστεί κάποιο σοβαρό πρόβλημα με ένα παιδί σου, το οποίο να σε φορτώσει με μια τεράστια ευθύνη.

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ 6ο ΟΙΚΟ

Με αυτή τη θέση του Κρόνου είναι πιθανό να έχεις μια εύθραυστη υγεία. Ενδεχομένως να αντιμετωπίζεις χρόνια προβλήματα, ιδιαίτερα με τα οστά και τους τένοντες. Και τα ζητήματα της υγείας σου μπορεί να σε εμποδίζουν να ζήσεις όπως θα ήθελες. Ένα άλλο θέμα που σε απασχολεί είναι η εργασία. Μπορεί η δουλειά σου να είναι άχαρη, καταπιεστική, κακοπληρωμένη, ανάξια των δυνατοτήτων σου. Να μη σου αφήνει χρόνο για να ζήσεις. Ή να απασχολείσαι σε μια οικογενειακή επιχείρηση, μόνο από υποχρέωση. Πιθανό να έχεις κακή σχέση με τους συναδέλφους σου και γενικά να προτιμάς να δουλεύεις μόνος. Επίσης μπορεί να αντιμετωπίζεις μεγάλα διαστήματα ανεργίας ή υποαπασχόλησης.

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ 7ο ΟΙΚΟ

Με τον Κρόνο σου στον 7ο Οίκο, το πεδίο των δυσκολιών σου αφορά τις σχέσεις με τους ανθρώπους, τον έρωτα, τον γάμο και τις συνεργασίες. Ως προς τις ερωτικές σχέσεις, είναι πιθανό να έχεις μεγάλα διαστήματα μοναξιάς, αργοπορημένο γάμο μετά από δυσκολίες ή να μην παντρευτείς ποτέ. Στην περίπτωση ενός γάμου, ενδεχομένως ο σύντροφός σου να είναι αρκετά μεγαλύτερος ή να έχει εκείνος το «πάνω χέρι» στο σπιτικό σας. Ενδεχομένως να υφίστασαι καταπίεση ή κακομεταχείριση. Ή να υπάρχει μεταξύ σας ψυχρότητα και έλλειψη συναισθηματικής υποστήριξης. Χρειάζεται επίσης ιδιαίτερη επιφύλαξη στους επαγγελματικούς συνεταιρισμούς που κάνεις και στις συμφωνίες που υπογράφεις. Προσοχή και στα μπερδέματα με τη Δικαιοσύνη.

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ 8ο ΟΙΚΟ

Με τον Κρόνο στον 8ο Οίκο είναι πιθανό να αντιμετωπίζεις οικονομικά προβλήματα σε όλη σου τη ζωή. Να υπάρχουν δυσκολίες με κληρονομιές, μερίσματα, συντάξεις και γενικά με χρήματα που σου αναλογούν ή να είσαι διαρκώς χρεωμένος και να μην μπορείς να τα ξεπληρώσεις. Και από την άλλη, να μη θες να ζητήσεις βοήθεια από πουθενά. Ο 8ος Οίκος συνδέεται επίσης με τη σεξουαλικότητα. Πιθανό να εναλλάσσονται στη ζωή σου περίοδοι έντονου ερωτισμού και απόλυτης αγαμίας. Ή να υπάρχουν προβλήματα σεξουαλικής λειτουργίας. Ενδεχομένως να επιθυμείς μια σχέση με περισσότερο συναίσθημα παρά σεξ, αλλά να μην τη βρίσκεις. Τέλος, ένα άλλο (καλό!) χαρακτηριστικό του Κρόνου στον 8ο Οίκο είναι η εγγυημένη μακροζωία.

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ 9ο ΟΙΚΟ

Με τον Κρόνο σου στον 9ο Οίκο μπορεί να μην καταφέρεις να ολοκληρώσεις τις σπουδές σου και είναι καλύτερα να επιλέξεις έναν κλάδο όχι και τόσο απαιτητικό. Επίσης είναι πιθανό να συναντήσεις προβλήματα σχετικά με ταξίδια στο εξωτερικό (ή απλώς να μη σου αρέσουν καθόλου), να έχεις συγκρούσεις με άτομα με διαφορετική φυλετική ή πολιτισμική ταυτότητα ή ακόμα να περάσεις από έντονες κρίσεις υπαρξιακο-φιλοσοφικού περιεχομένου. Ενδεχομένως να έχεις εσύ μια στενή, δογματική νοοτροπία. Ή να είσαι πολύ επιφυλακτικός και να χάνεις ευκαιρίες από καθυστερημένη αντίδραση, εκτός αν υπάρχουν άλλα στοιχεία στο ωροσκόπιό σου που να το ανατρέπουν. Με σκληρή δουλειά μπορείς να διαπρέψεις σε χώρους ανωτάτων σπουδών.

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ 10ο ΟΙΚΟ

Αν έχεις τον Κρόνο σου στον 10ο, τον οίκο της καριέρας, είσαι πολύ φιλόδοξος αλλά και γεννημένος για ηγετικές θέσεις. Διαθέτεις ισχυρή θέληση και υπευθυνότητα, ταλέντο στο μάνατζμεντ και στις επιχειρήσεις και ακάματη εργατικότητα. Το τελευταίο θα σου φανεί πολύ χρήσιμο, γιατί θα γνωρίσεις μεν την επιτυχία, αλλά μετά από σκληρή προσπάθεια. Το καλό είναι ότι από τη στιγμή που θα την κατακτήσεις, η επιτυχία δεν θα σε εγκαταλείψει ποτέ. Με αυτό τον οίκο μπορεί να έχεις αντιμετωπίσει και ζητήματα με τον πατέρα σου, ο οποίος ίσως ήταν υπερβολικά αυστηρός, ψυχρός και σκληρός. Και γενικά να έχεις προβλήματα υποτέλειας ή εξέγερσης με άτομα σε θέσεις εξουσίας ή ιεραρχικά ανώτερους.

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ 11ο ΟΙΚΟ

Με τον Κρόνο σου στον 11ο Οίκο, πιθανόν να έχεις μόνο λίγους στενούς φίλους και η φιλία γενικά να είναι ένα ζήτημα που να σου δημιουργεί πολλές απογοητεύσεις. Είσαι επιφυλακτικός, ορθολογιστής και όχι ιδιαίτερα εγκάρδιος. Δεν συγχρωτίζεσαι με κόσμο «για την πλάκα». Προτιμάς να επιλέγεις για φίλους άτομα που να είναι μεγαλύτερα ή ωριμότερα από σένα, σοβαρά και λογικά (όπως κι εσύ άλλωστε) ή να βρίσκονται σε μια ανώτερη θέση. Απασχολείσαι πολύ με ομάδες ή συλλόγους, μέσα στους οποίους αναλαμβάνεις ευθύνες συχνά βαριές. Μπορεί να αφοσιώνεσαι τόσο σε αυτά, ώστε να καταλήγεις να μην έχεις χρόνο για σένα ή να γίνεσαι αντικείμενο εκμετάλλευσης.

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ 12ο ΟΙΚΟ

Ο Κρόνος στον 12ο Οίκο σου δημιουργεί την ανάγκη να κλείνεσαι και να απομονώνεσαι. Αν υποστηρίζεται και από άλλες δυσμενείς θέσεις στο ωροσκόπιο, μπορεί να σηματοδοτεί βαριές δοκιμασίες που πρέπει να ξεπεραστούν στη διάρκεια της ζωής. Συχνά αισθάνεσαι πως τα δικά σου προβλήματα, που αποφεύγεις και να τα μοιράζεσαι, είναι σοβαρότερα από όλων των υπολοίπων. Επίσης μπορεί να έχεις μια ροπή προς την κατάθλιψη, τους παράλογους φόβους και τις υπερβολικές φαντασιώσεις. Ο οίκος αυτός σχετίζεται και με διάφορους χώρους σχετικούς με τον περιορισμό, όπως κλινικές, ιδρύματα, φυλακές. Πιθανόν η σχέση σου με αυτά να έχει να κάνει κυρίως με την εργασία σου, καλώς εχόντων των πραγμάτων.

Αν δεν ξέρεις σε ποιο ζώδιο έχεις τον γενέθλιο Κρόνο σου, μπορείς να συμβουλευτείς τον ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟ ΧΑΡΤΗ του myastro.gr.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1073,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,810,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1537,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Ποιο είναι το κάρμα σου! Ο Κρόνος στα ζώδια και στους οίκους - Ο πλανήτης του Κάρμα και κύριος του πεπρωμένου
Ποιο είναι το κάρμα σου! Ο Κρόνος στα ζώδια και στους οίκους - Ο πλανήτης του Κάρμα και κύριος του πεπρωμένου
Ποιο είναι το κάρμα σου! Ο Κρόνος στα ζώδια και στους οίκους - Ο πλανήτης του Κάρμα και κύριος του πεπρωμένου
https://www.healingeffect.gr/wp-content/uploads/2017/12/uytuygt.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/12/blog-post_87.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/12/blog-post_87.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content