Τον Ιούνιο αναμένεται να εφαρμοστεί η ψηφιακή κάρτα εργασίας - Ποιες επιχειρήσεις θα αφορά

Τον Ιούνιο αναμένεται να εφαρμοστεί η ψηφιακή κάρτα εργασίας - Ποιες επιχειρήσεις θα αφορά

👉Τον ερχόμενο Ιούνιο προγραμματίζεται να ξεκινήσει η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας αρχής γενομένης από τις τράπεζες, τις ασφαλιστικές εταιρίες και τα σούπερ μάρκετ.

Σταδιακά το νέο εργαλείο θα επεκταθεί στο λιανεμπόριο και στη βιομηχανία με 7ήμερη λειτουργία και συνεχές ωράριο ενώ θα καλύψει και τους εργαζόμενους χωρίς σταθερό τόπο εργασίας όπως είναι οι τηλεργαζόμενοι.

«Τον Μάρτιο θα είναι έτοιμος ο ηλεκτρονικός εγκέφαλος πάνω στον οποίο θα «δομηθεί» η ψηφιακή κάρτα. Θα κάνουμε πράξη το αίτημα των εργαζομένων να μην τους κλέβει κανένας το ωράριό τους. Είμαστε οι πρώτοι στην Ευρώπη που εφαρμόζουμε την ψηφιακή κάρτα. Στόχος μας είναι προχωρήσουμε και στις μικρές επιχειρήσεις καθώς εκεί εντοπίζεται κυρίως η μαύρη και υποδηλωμένη εργασία», επεσήμανε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης στο πλαίσιο της διαδικτυακής παρουσίασης της νέας εφαρμογή Myergani.gr.gov η οποία αποτελεί τον προπομπό της ψηφιακής κάρτας.

Απατώντας σε ερώτηση σχετικά με τη δυνατότητα καταγγελιών των εργαζομένων για αυθαίρετες συμπεριφορές μέσω της εφαρμογής ( καθώς βρίθουν οι καταγγελίες κυρίως στο λιανεμπόριο), η γενική γραμματέας εργασίας Αννα Στρατινάκη σημείωσε ότι η αυτοματοποίηση των καταγγελιών μέσω της εφαρμογής είναι ένα ενδεχόμενο που εξετάζεται.

«Πρόθεσή μας είναι η διαδικασία της καταγγελίας να συνδυαστεί με νομική υποστήριξη του εργαζόμενου. Υπενθυμίζω ότι με το πάτημα ενός κουμπιού μέσω του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ ο εργαζόμενος μπορεί να υποβάλλει ένσταση για το πρόστιμο που του υπεβλήθη για τη μη καταχώρηση του rapid test. Θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε κάτι ανάλογο και για τις καταγγελίες» συμπλήρωσε η κ. Στρατινάκη.

Η νέα εφαρμογή Myergani.gr.gov που είναι διαθέσιμη από χθες είναι ένα εργαλείο προσωπικής πληροφόρησης στα χέρια του εργαζόμενου ο οποίος μπορεί να ελέγχει σε πραγματικό χρόνο όλες τις δηλώσεις των εργοδοτών που τον αφορούν. Εως το τέλος Ιανουαρίου ,η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη και στις κινητές συσκευές.

Σύμφωνα με την κ. Στρατινάκη η εφαρμογή στοχεύει στην προστασία των δικαιωμάτων των εργαζόμενων, στην απλοποίηση των διαδικασιών και στη μείωση της γραφειοκρατίας.

Στην πράξη, ο εργαζόμενος μπορεί να ενημερωθεί με απόλυτη διαφάνεια:

Α) για τις πληροφορίες που καταχωρούνται από το σύνολο των εργοδοτών που τον αφορούν. Δηλαδή μπορεί να δει, αν έχει καταχωρηθεί ως μισθωτός πλήρους απασχόλησης, μερικής, εργαζόμενος με Κοινωφελή εργασία η για πρακτική άσκηση. Μπορεί ακόμα να δει τη λίστα με τους εργοδότες νυν και πρώην καθώς και επιμέρους στοιχεία που συνθέτουν το προφίλ της σχέσης εργασία.

Β) Ο εργαζόμενος μπορεί να δει την πλήρη λίστα όλων των δηλώσεων που έχουν υποβληθεί από τους εργοδότες ( ομαδοποιημένες) που αφορούν την έναρξη και λήξη της απασχόλησης, τις μεταβολές στην απασχόληση ( πχ τηλεργασία), το ωράριο και τις αποδοχές, τις υπερωρίες και τις άδειες.

Γ) Ο εργαζόμενος μπορεί να δει την αποζημίωση ειδικού σκοπού , τα δώρα αλλά και όλες τα επιδόματα που έχουν πιστωθεί στο λογαριασμό μέσω των μέτρων στήριξης από την αρχή της πανδημίας. Επίσης μπορεί να δει τις ανακοινώσεις του υπουργείου εργασίας που αφορούν στην ΕΡΓΑΝΗ.

To διάβασα στο pronews.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1077,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1540,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6353,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,82,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3467,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Τον Ιούνιο αναμένεται να εφαρμοστεί η ψηφιακή κάρτα εργασίας - Ποιες επιχειρήσεις θα αφορά
Τον Ιούνιο αναμένεται να εφαρμοστεί η ψηφιακή κάρτα εργασίας - Ποιες επιχειρήσεις θα αφορά
Τον Ιούνιο αναμένεται να εφαρμοστεί η ψηφιακή κάρτα εργασίας - Ποιες επιχειρήσεις θα αφορά
https://www.pronews.gr/sites/default/files/styles/full/public/article/2021/12/16/karta-ergasias.jpg?itok=GtY4valh
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/12/blog-post_531.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/12/blog-post_531.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content