Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Π. Πικραμμένος: «Προτιμώ να σώσω μια ζωή παρά να είμαι δημοκράτης»

Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Π. Πικραμμένος: «Προτιμώ να σώσω μια ζωή παρά να είμαι δημοκράτης»

👉Μια κυνική και σοκαριστική δήλωση έκανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος, καθώς υποστήριξε ότι προτιμά να σώσει μια ζωή και ας καταπατήσει τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών.

Συγκεκριμένα ερωτήθηκε από δημοσιογράφο «εάν προκειμένου να αντιμετωπίσεις τον κορωνοϊό θα είναι καλοδεχούμενοι κάποιοι περιορισμοί στην δημοκρατία;».

Ο ίδιος, αν και είπε ότι εκφράζει «προσωπικά άποψη», είπε ότι «θα προτιμούσα να σώσω μια ανθρώπινη ζωή παρά να πω ότι υπήρξα δημοκράτης. Θα έπαιρνα όποιο μέτρο είναι απαραίτητο».

Δήλωση άκρως επικίνδυνη, καθώς υπό το πλαίσιο της «προστασίας της ζωής» η κυβέρνηση θα μπορεί να πάρει κάθε μέτρο, καταπατώντας κατοχυρωμένα δικαιώματα πολιτών!

Άλλωστε αυτό γίνεται και με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Είναι δηλώσεις που μας επιστρέφουν πολλές δεκαετίες πίσω, όταν η χώρα έμπαινε «στο γύψο» γιατί ήταν «άρρωστη», ενώ και στη Γερμανία τους Εβραίους και τους αντιφρονούντες τους έστελναν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης «για το καλό τους».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Π.Πικραμμένος, μιλώντας στην ΕΡΑ αναφέρθηκε στον υποχρεωτικό εμβολιασμό λέγοντας ότι «δεν ήταν στις επιλογές της κυβέρνησης ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, αλλά είναι πολύ μεγάλο προτέρημα της κυβέρνησης και κάθε σκεπτόμενου ανθρώπου να μπορεί να μεταβάλει την άποψή του, όταν οι συνθήκες το επιβάλλουν και να προσαρμόζεται. Αλίμονο, αν μέναμε προσκολλημένοι στο παρελθόν από πείσμα».

«Δεν το θεωρώ πολιτική επιπολαιότητα»

Εξηγώντας την απόφαση της κυβέρνησης, ο κ. Πικραμμένος επεσήμανε ότι οι πρότερες συνθήκες διαμόρφωναν την άποψη ότι ένας υποχρεωτικός εμβολιασμός δεν είναι αναγκαίος. Ωστόσο οι συνθήκες πλέον έχουν μεταβληθεί παγκοσμίως και ως εκ τούτου ήταν επιβεβλημένη μια νέα κρίση. «Είναι μεν υποχρεωτικός ο εμβολιασμός αλλά εγώ θα έκανα μια επιπλέον διάκριση. Η υποχρεωτικότητα δεν είναι άμεση, είναι έμμεση. Αυτό σε ένα κράτος δικαίου παίζει τον ρόλο του».

Την πολιτική απόφαση την λαμβάνει ο πρωθυπουργός, τόνισε ο κ. Πικραμμένος, αφού συμβουλεύεται τους αρμοδίους, τον Υπ. Υγείας και την Αναπληρωτή. Υπουργό Υγείας και αφού συμβουλευτεί και τις αρμόδιες επιτροπές.

«Γι’ αυτό τον λόγο ο πρωθυπουργός και προς τιμήν του ανέλαβε ακέραιη την πολιτική ευθύνη και μάλιστα ευθαρσώς το τόνισε και στην Βουλή. Το Σύνταγμα λέει ότι το κράτος οφείλει να μεριμνά για την δημόσια υγεία και να προστατεύει τους πολίτες του. Πώς το οργανώνει αυτό; Με διάφορα μέσα, με κυριότερο το εθνικό σύστημα υγείας. Όταν από την συμπεριφορά μιας συγκεκριμένης ομάδας του πληθυσμού διακινδυνεύεται το σύνολο του πληθυσμού, τότε τι πρέπει να κάνει ο υπεύθυνος κυβερνήτης; Να αδιαφορήσει;».

Ερωτηθείς σχετικά με το πολιτικό κόστος της απόφασης για την υποχρεωτικότητα στους άνω των 60, είπε χαρακτηριστικά «προσωπική μου άποψη είναι ότι εμένα θα με ενδιέφερε να κριθώ από την κοινωνία, ότι έλαβα την κατάλληλη στιγμή τα κατάλληλα μέτρα, είτε άρεσαν είτε όχι. Δεν με ενδιαφέρει να κερδίσω τις επόμενες εκλογές, με ενδιαφέρει να μείνω στην μνήμη των ανθρώπων, στην ιστορία ότι υπήρξα υπεύθυνος άνθρωπος».

Συνταγματικώς ορθό το μέτρο της υποχρεωτικότητας

Το εν λόγω μέτρο έχει συνταγματικό έρεισμα, απάντησε σε σχετική ερώτηση ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και σε μεγάλο βαθμό έχει κριθεί και από τα ελληνικά δικαστήρια όπως και από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που έχει κρίνει ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι αναγκαίος σε μια δημοκρατική κοινωνία. «Πιο ξεκάθαρα δεν μπορούσε να το πει».

Στην αρχή της αναλογικότητας, συνέχισε, κρίνεται το «αν θα μπορούσαμε να πετύχουμε το ίδιο αποτέλεσμα με κάποιο ηπιότερο μέτρο. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ήδη αποδείχθηκε από την προσέλευση μεγάλης ομάδας συμπολιτών μας, από την ραγδαία αύξηση των υποψηφίων προς εμβολιασμό ότι το μέτρο ήταν πρόσφορο».

Ως προς την επιβολή προστίμου ο κ. Πικραμμένος, είπε χαρακτηριστικά «πώς θα ήταν πρόσφορο το μέτρο αν δεν υπήρχε το πρόστιμο; Πώς θα οδηγούσε στον έμμεσο εξαναγκασμό; Το μέτρο πρέπει να είναι κατάλληλο και να οδηγεί σε άμεσα αποτελέσματα».

Ερωτηθείς εάν μαζί με τα δωρεάν σελφ τεστ που θα δοθούν τα Χριστούγεννα, θα μπορούσαν να διατίθενται και ράπιντ τεστ δωρεάν στον κόσμο, σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους για να περιοριστεί η διασπορά, ο κ. Πικραμμένος απάντησε πως θα ήταν μια καλή ιδέα στο πλαίσιο όποιου μέτρου θα μπορούσε να συνδράμει στον έλεγχο της πανδημίας.

Το διάβασα στο pronews.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,583,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1047,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,255,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1217,ΒΙΝΤΕΟ,785,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1869,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,155,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1515,Κόσμος,10384,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6340,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,78,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1349,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3461,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,886,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Π. Πικραμμένος: «Προτιμώ να σώσω μια ζωή παρά να είμαι δημοκράτης»
Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Π. Πικραμμένος: «Προτιμώ να σώσω μια ζωή παρά να είμαι δημοκράτης»
Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Π. Πικραμμένος: «Προτιμώ να σώσω μια ζωή παρά να είμαι δημοκράτης»
https://www.pronews.gr/sites/default/files/styles/full/public/article/2021/12/03/190808150625_pikramenos_pikrammenos-1280x650.jpg?itok=a8yR-viL
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/12/blog-post_38.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/12/blog-post_38.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content